Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Eindmusical groep 8

Wie heeft er een leuk idee voor een musical voor groep 8? Een paar jaar geleden hebben we Grease gedaan, wat een groot succes was!
We zijn nu op zoek naar een vlotte leuke musical voor 40 kinderen. Ik heb al gegoogled maar zie alleen de standaard musicals. Niet dat die niet leuk zijn maar deze groep wil graag een bijzondere musical doen, zoiets als High School musical, Fame etc.
Weet iemand waar dit soort musicals te krijgen zijn?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
mams

mams

05-10-2009 om 14:08

Musical

Ik weet niet waar dat type musicals verkrijgbaar zijn maar weet wel een leuke musical: hi bye, zie http://www.kinderliedjes.info/html/nieuwtjes/cd.hoek/cd.musical.hibye.htm
Het voordeel van deze musical is dat het leuk klinkende liedjes zijn, Dat is het leuk is voor zowel jongens als meisjes, dat ook de jongens goede rollen hebben, dat er humor in zit en dat er ook mogelijkheid is voor eigen inbreng: zo was er hier een groep jongens die een rockband nadeed, wat meisjes met een dansje en wat meisjes met zang en dans. Dat zit niet in de musical maar kon wel ingevoegd worden op een beachparty. Zo had toch ieder een rol en dat met een groep van meer dan 40 kinderen. En verder natuurlijk leule symboliek aan het eind: in groep 1 zeiden we hi en in groep 8 zeggen we bye. Zie het dan maar eens droog te houden als ouder en grootouder.

Vera*

Vera*

05-10-2009 om 14:44

Mams ot

Zoon heeft afgelopen schooljaar ook dezelfde musical gedaan. Ik zat er voor zoon die zo wie zo geen zin had/heeft om op de voorgrond te treden en dus alleen maar ergens achteraan af en toe er met een hoofd bovenuit stak. Daarnaast was ik/wij erg blij dat wij van die basisschool af waren. Niets geen tranen hier dus, eerder een soort opluchting.
Dochter, die we eerder al naar een andere basisschool gedaan hadden, heeft dezelfde musical twee keer bekeken. Ook bij haar op school deden ze hibye.

mams

mams

05-10-2009 om 18:31

Jammer, vera*

Jammer, Vera*, dat het zo gelopen is bij jullie. Hier een dochter die ook geen fijne basisschooltijd heeft gehad om allerlei redenen maar zich wel opgepept heeft voor de musical. Ondanks dat zij erg uitkeek naar de middelbare school en de basisschool haar weinig kon schelen, was zij (en mijn familie) toch een beetje emotioneel bij de musical. Ook bij haar waren kinderen, oa haar vriendin, die wat op de achtergrond wilden blijven, dat kon ook.

Rafelkap

Rafelkap

06-10-2009 om 14:08

Kijk hier eens

http://www.hetverkeerdebeentje.nl
misschien zit hier wat bij

ayla

ayla

07-10-2009 om 09:36

Mamma mia

onze jazz dance school had dit jaar een voorstelling met als thema mamma mia. Was heel geslaagd. Veel kinderen hebben de film wel gezien en de muziek spreekt de ouders geweldig aan

En met alleen jongens?

wat zouden jullie dan doen?
Hier maar 2 meiden.... en 16 jongens.

Pelle...

er is nog een "probleem" Het is een combi 7/8, met de nodige beperkingen zeg maar.
Er zitten echt maar 2 of 3 toneelspelers in de klas, waarvan 1 uit 8. Ze meesten willen helemaal geen of een heeel klein rolletje.Zingen willen ze ook niet.....
Lastig hoor, ik had al voorgesteld om gewoon een film te maken met de jongens en die dan op de avond af te draaien. Het is toch de bedoeling dat het voor hun ook erg leuk is denk ik.

Pippin

Pippin

09-10-2009 om 20:09

Lilian

Dat is toch een hartstikkel leuk idee, een film maken! Vind ik echt veeeel leuker dan zo'n ellenlange saaie musical. En dan kunnen ze hem toch op de avond op een grappige manier presenteren.
En dan kun je de kinderen betrekken in het onderwerp, de make-up etc. Vind ik echt veel creatiever en leuker!
Ik vond de musical van mijn dochter echt saai hoor. Ik zat elke keer stiekem op mijn horloge te kijken. En dan had mijn dochter niet eens zo'n hele kleine rol.

Jakiro

Jakiro

10-10-2009 om 10:22

Hierzo

In groep 8 deden ze de musical Cash. Een redelijk moderne leuke musical. Wat ik echter veel leuker vond, was de musical die ze op de eerste dag van de brugklas deden.
In een halve middag ingestudeerd; de moderne versie van Romeo en Julia.
Ik heb zo ontzettend in een deuk gelegen om de pubers die een verliefd stel uit een ver verleden moesten doen, met allerlei verwijzingen naar de moderne tijd (sms,email etc.) en die typische pubergedragingen (ook gespeeld dus) als ze elkaar innig moesten zoenen ter afscheid (heel afstandelijk klopje op de schouder werd het)
Met een groep 8 kan dat ook en met veel oefenen kunnen de liedjes ook zelf gezongen worden, ipv de MP3-tjes die nu gebruikt werden.
Jakiro

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.