Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Julie

Julie

12-11-2008 om 20:21

Welke kleur badkamervloer? om zo weinig mogelijk te "zien"?

Wij zijn aan het rondsnuffelen voor een nieuwe badkamer. Ik heb een vraag over de vloer. Nou hoor je overal dat zwart of donker zo besmettelijk is, en dat je er alles op ziet, maar dat hoor ik ook van lichte vloeren.
Ik ben nogal lui en hoe langer het *lijkt* alsof de vloer schoon is, hoe beter. Wie heeft ervaring en wat Do's en Don'ts voor mij?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Petra-

Petra-

12-11-2008 om 20:50

Sinds kort

hebben wij een nieuwe badkamer, van een witte vloer zijn we overgestapt naar een donkergrijze vloer, waar we ook één van de wanden mee hebben getegeld. Ideaal vind ik het! De tegels zijn iets gemeleerd en je ziet er niets op!

Terracotta

Wij hebben een terracotta-kleur tegels op de badkamervloer. Ideaal, blijft lang mooi en je ziet er niet ieder haartje op, zoals bij wit of grijs. Ook belangrijk; de kleur van de voegen, wij hebben grijze voegen laten aanleggen. Dat ziet er ook erg mooi uit.

Linda

Sigrid70

Sigrid70

12-11-2008 om 22:10

Antraciet

Wij zijn ook overgestapt van wit (redelijk glanzend) naar grote matte antraciet kleurige tegels en ik vind het veel fijner. Sowieso zijn deze tegels veel sneller droog en ik zie er nix op (terwijl ik op de witte altijd haartjes/pluisjes zag).

MaximeM

MaximeM

12-11-2008 om 22:39

Grijs met spikkels

Hier grijs met spikkels en ook een grijze voeg. Zie je praktisch niets op.

Maxime

Minnie

Minnie

12-11-2008 om 22:48

Hij ligt nog niet..

..maar uit ervaring kan ik je vertellen dat je op onze notenbruine-kurkvloer nagenoeg niks ziet (we hebben een lichtere versie op zolder liggen).

Kurk leent zich trouwens uitstekend voor de badkamer, het kan zelfs onder de douche!

Minnie

ayla

ayla

13-11-2008 om 08:35

Donker grijs/antraciet

ik heb op de vloer grote donker grijze/antracite matte tegels liggen, ik vind het ideaal, je ziet er nauwelijsk iets op. Zelfs met de katten gaat het super.

Julie

Julie

13-11-2008 om 08:49

Wow

wat veel reacties al. Toevallig hadden wij ons oog al eventueel laten vallen op een antracietkleurige vloer, zo te lezen is dat prima.
Kurk op de badkamervloer? Daar heb ik nou echt nog nooit van gehoord. Het lijkt me wel lekker warm en comfortabel, maar blijft dat over 10 jaar ook nog mooi?
Bedankt in elk geval!

Puck2

Puck2

13-11-2008 om 09:55

Blauw met spikkels

Ik denk dat je op een effen tegel meer ziet dan op iets met spikkels. Onze tegels zijn vrij knallerig blauw met daarop zwarte, witte, grijze en wat roodbruine spikkels, kleine streepjes etc. Net of iemand een beetje met de verf heeft gemorst ofzo. En je ziet dus helemaal niets op die tegels, ideaal.

Minnie

Minnie

13-11-2008 om 10:11

Ja, kurk

Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar omdat we kurk op zolder hebben en op zoek waren naar een badkamervloer (waar tegels niet kunnen, laminaat te gevoelig is voor water en we zeil niet mooi vinden) kwamen we dus al snel bij een kurkvloer uit.

Wij hadden nog onze twijfels, maar de vrouw van de kurkboer was stellig: kurk is ideaal in de badkamer! Ze liet een foto van haar eigen badkamer zien, met kurk tot onder de douche, en als wandbekleding naast het bad en om de badombouw.

Het is volledig waterproof omdat kurk geen water absorbeert plus dat de vloer helemaal (mat) is dichtgelakt. Dus ik verwacht dat het gewoon mooi blijft. De vloer op zolder is dat in elk geval nog wel... En het kost ook nog eens niet zoveel: 40 euro per vierkante meter, incl kleuren, lakken, lijmen. Leggen doen we zelf (maar dat is peanuts).

Minnie

Roos

Roos

13-11-2008 om 11:42

Andere ervaring

Ik vind juist dat je op antraciet heel erg alle spetters ziet. Zowel van water als naast de pot spetteraars. Wel prettig dat je het gelijk kan schoonmaken dan, maar ja... Ik zou het om deze reden nooit nemen.
Roos

Kari1

Kari1

13-11-2008 om 15:23

Eens

met Lorwyn. De soort tegel is belangrijker dan de kleur als het gaat om hoeveel je erop ziet.
Hier matte tegels met verschillende tinten blauw in de tegel, beetje gevlekt dus en ook een oppervlak wat niet helemaal glad is. Zie je niets op, en dat ligt niet zozeer aan de kleur.
Kari

Z0nnetje

Z0nnetje

13-11-2008 om 16:44

Gekleurd mozaiek!

Even een tegengeluid... wij hebben gekleurd mozaiek op de vloer van Tecmix, grijze voeg. Je ziet er echt niks op! Ideaal En... het is een vrolijke vloer.

In de nieuwe badkamer (in het nieuwe huis waar we morgen de sleutel van krijgen) willen we toch wat anders en nemen we kiezels in natuurtinten. Deze lijken mij ook niet zo besmettelijk..

Benina, die matte muurtegels....

... is dat wat?

Wij hebben net nieuwbouwwoning gekocht en zitten middenin fase dat we van alles moeten beslissen over badkamer. Ik volg dit draadje dan ook met belangstelling.

Op de vloer hebben ook wij gekozen voor antracietkleurige tegels (30x30) met grijze voeg. In huidige badkamer is een witte voeg, en dat is gewoon niet handig.
Maar... op de muur nemen we witte tegels van 25x33. We kunnen echter kiezen tussen glanzend of mat. Eerst hadden we mat, daarna ging ik weer aarzelen. Badkamer is niet heel erg groot, en dacht dat glanzend wel ruimtelijk zou zijn. Maar ja.. nu lees ik jouw posting en denk, tsja, misschien toch is dof wel mooi.

Moeten het uiterlijk 17 november doorgeven dus zou het fijn vinden als je dan kunt reageren. En als je een foto hebt is dat helemaal geweldig! ([email protected])

groet
Mare

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.