Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Puberkapsels

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen zich ontwikkelen zoals zij dat willen en waar ze zich prettig in voelen. Mijn oudste zoon is zichzelf qua style helemaal aan het ontdekken (de jongste fors minder). De laatste tijd heeft hij een obsessie voor zijn kapsel. Wel met de nodige twijfel, want al zijn keuzes komen eerst bij ons terecht. Waarbij we vaak niet dezelfde gedachte hebben. Dit is dan ook vaak het discussiepunt van de dag. In de winter moest en zou hij een permanent in zijn haren krijgen. Omdat wij dit moeten betalen ontstond hier discussie over. Hij wilde een broccolikapsel (?) (vol, lang en krul bovenop en zijkant kortgeschoren). Na lang aandringen zijn we overstag gegaan door elke vier weken zijn permanent te betalen bij de kapper. Ik vind het er niet uit zien maar hij was dolblij. Nu heeft hij gisteren (een paar maanden later dus) besloten om met Pasen met wat vrienden gemillimeterd te gaan. Een vriend van hem heeft zo’n tondeuse dus gaat zijn vriend de vriendengroep scheren. Ik vind het oer zonde om van zo lang naar een kale kop te gaan. Niet dat het eerste mooi was, maar ik weet niet of dit hem gaat staan. Ook sta ik er niet achter dat een amateur zomaar zijn haar gaat doen. Ook ben ik bang dat dit impulsief iets is waar hij spijt van krijg.

Herkennen jullie dit gedrag? Hoe reageren jullie als ouder hier op? En in dit specifieke geval, moet ik maar accepteren dat hij gemillimeterd thuis komt? Pfff waren ze nog maar klein haha


Ik zou je kind lekker laten experimenteren met zijn haar, maar een grens trekken aan wat je wel of niet betaalt. Ik zou een standaard bedrag per reserveren, met een tijdsperiode, gelijk aan het geld dat je normaal uitgeeft aan de kapper voor hem. Als hij iets wil dat duurder is, moet hij het zelf maar betalen. Wat betreft dat millimeteren, dat haar groeit in een mum van tijd weer aan. En als hij in de tussentijd spijt krijgt, is ook dat weer een wijze les. 

Elke 4 weken permanent? Dat zou ik hem toch echt zelf laten betalen.
Millimeteren heeft mijn zoon het ook over gehad. Ik heb gezegd dat ik het enorm zonde vind (hij heeft mooi haar) maar verder is het zijn haar, zijn beslissing. Dus bij spijt is het jammer dan. Het groeit wel weer aan.

Juist met haar kun je lekker experimenteren zonder gevolgen.

Geef hem budget voor de kapper (als hij gaat) en wens hem er succes mee.
Wat maakt jou dat nou uit of hij zijn haar millimetert of niet
Elke 4 weken permanent zou ik niet betalen als ouders zijnde, dus daar heeft hij wel geluk mee gehad. Dat vind ik nou juist zoiets wat ze van zakgeld/bijbaan kunnen betalen.

Mijn dochter was 4 toen ze perse gemillimeterd haar wilde. Nou prima, dat heb ik toen zelf bij haar gedaan en het stond haar heel goed. Oudste zoon heeft zijn hoofd ooit echt helemaal spiegelend kaal geschoren. Gewoon, om eens te proberen.
Ik zie het probleem niet. Ik zou alleen niet onbeperkt meebetalen aan de grillen van mijn kind

Lekker laten doen. Ik heb als puber ook van alles gehad, tot blauw haar aan toe. Ook qua kleding mocht er heel veel. Er was wel een duidelijke grens: het moest schoon zijn en niet aanstootgevend (als in heel bloot of bv een hakenkruis).
voor mijn kinderen betaal ik een bepaald bedrag aan de kapper, daarboven betalen ze het zelf.

vanaf ongeveer 14 zou ik het loslaten en kinderen zelf laten bepalen. Daarvoor zet ik zeker mijn grenzen ook om kind beschermen tegen zichzelf en anderen. Geen kaal hoofd in de kleuterklas of knalroze haar of hanekam.

Dan is het toch weer zo aangegroeid?

Lol, ik bemoeide me niet met de kapsels van mijn pubers. Lang, kort, kleur...doe waar je zin in hebt, het groeit vanzelf weer natuurlijk terug. Ik zou alleen niet meebetalen aan permanent ed, dat moesten ze zelf doen. 

Ik zou voor de kapper betalen wat je voor een normale knipbeurt betaald en een bepaalde frequentie en als je kind allemaal speciale dingen wil als permanent, verven of elke week naar de kapper, dan mag hij dat zelf betalen.

Ik vind millimeteren ook zonde, maar bij een puber is dat toch eigen keuze en het groeit wel weer aan. Mijn dochter heeft heel mooi lang haar. Als ze het kort wil, dan mag dat, maar niet gemillimeterd. Ik zou dan wel willen dat ze er goed over nadenkt en eventueel ook in delen korter knippen, zodat ze kan kijken of het bevalt. Het duurt gewoon jaren voordat het weer op de lengte is die ze nu heeft.

Paar jaar geleden zagen we ergens iemand met groen haar die een sigaret rookte. 
Zegt dochter; mama, ik ga echt nooit roken, want dan krijg ik groen haar.

Hier ook gemillimeterd, ontstaan tijdens de coronaperiode, en zoon heeft inmiddels zijn eigen tondeuse gekocht. De eerste keer deed ik het, natuurlijk was er veel gelach en gegrinnik over hoe het zou worden, maar het staat hem erg goed. We hebben het hier dus nooit bij de kapper laten doen, want dit kunnen we prima zelf.

Dochter knipte ooit samen met een vriendin een pony in haar lange haar toen ze ongeveer 14 jaar oud was. Ze had al snel spijt, maar ach, het groeit wel weer aan. Dus het was slechts tijdelijk balen. Uiteindelijk wende ze toch aan de nieuwe look.

"Zegt dochter; mama, ik ga echt nooit roken, want dan krijg ik groen haar." 
Geweldig! Helaas zal ze inmiddels wel beter weten. 

On topic ben ik het eens met de anderen: ze doen maar, maar ze krijgen niet meer vergoed dan ze normaal gesproken zouden krijgen.

Laat hem lekker experimenteren. Ik zou het alleen niet gaan betalen.

Dat een amateur aan zijn haar zit vind ik overdreven getut, maar goed, ik laat mijn haar al een aantal jaar door mijn dochter van 9 knippen.


En de opmerking: "Pfff waren ze nog maar klein haha", was het maar zo'n feest, haha. Mijn dochter knipte toen ze 5 was een veel te korte scheve pony: "Mama, Kijk, zelf geknipt!!!!" verkondigde ze trots voor me springend. Het zag er niet uit.

Mijn zoon van 13 heeft zijn krullen 6 weken geleden gemillimeterd. Zelf was ik ook niet helemaal blij met het idee, maar het staat hem goed. Een paar vrienden van hem hadden het ook gedaan.

Inmiddels is zijn haar weer een stuk gegroeid en komen (tot zijn spijt) de krullen weer terug. 

Ik vind het wel jammer dat ik als puber zelf niet geëxperimenteerd heb met mijn haar, omdat ik niet durfde. Van mijn ouders had het wel gemogen. Dus ik zou het wel aanmoedigen, maar zoals vele al zeggen alleen een vast bedrag betalen en de rest kan dan zelf betalen. Millimeteren zou ik dan zelf doen. Doe ik nu ook bij mijn man. Al zou ik bij mijn dochter het wel even lastig vinden, maar als ze het echt wil prima.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.