Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op

op kamers in eindhoven, leuke buurt?

Mijn zoon gaat op kamers in Eindhoven. Welke buurt is leuk en welke buurten kan je het best vermijden? of maakt het niet zoveel uit in Eindhoven?

op kamers

vermoedelijk wordt 't Stratum, in de buurt van centrum en Stratumseind. Woensel wellicht vermijden, maar volgens mij als je er eenmaal woont en bekend raakt (socialiseren dus op 'antieke' wijze) zit je meestal wel goed

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-04-2015 om 19:56

Waarom Woensel vermijden?

Het stadsdeel Woensel beslaat half Eindhoven. En is heel gevarieerd van villabuurt tot Woensel-west. Dat laatste was tot een aantal jaren geleden inderdaad niet de beste buurt, maar is nu behoorlijk gerenoveerd. En ook best netjes geloof ik.

Boven liggen zowel de TUE als flink wat Fontysopleidingen in Woensel.

De meeste studenten woningen ziten daar rondom de Kruisstraat.

De Studentenhuisvesting heeft complexen door heel Eindhoven en echt slecht wonen is het volgens mij voor studenten nergens. Wij hebben in Tongelre en in Eckart gewoond. En echt met heel veel plezier.

onek

onek

26-04-2015 om 21:18

eindhoven

zie dat ook als onzin, Woensel vermijden. Ik zit met het bedrijf in Woensel en het is een prima stadsdeel om te wonen. Het is een stad als ieder ander, met bijbehorende problematiek. Rijd er eens doorheen als het niet te ver is, het ziet er echt wel netjes uit.
Centrum is natuurlijk wel het gezelligste, van woensel naar stad is "niet" loopbaar. Uitgaansgebied is echt rondom het station/stratum.
Waar gaat hij studeren?

onek

onek

26-04-2015 om 21:21

kruisstraat

ps: de kruisstraat (en omliggende straten) is de grootste volksbuurt in Woensel. Kan ook gezellig zijn, zie de muli culturele markt op zaterdag. Maar woensel is ontzettend groot met een groot eigen centrum.

marinade

marinade

26-04-2015 om 22:54

Oudwoenselse

Als Oudwoenselse moest ik even slikken dat mijn beetje saaie woonwijk waar ik mijn jeugd heb doorgebracht te vermijden zou zijn . Inderdaad, Woensel is half Eindhoven.
Maar goed, heb destijds zelf op kamers gewoon in Eindhoven, in Villapark Tongelre (prachtig wonen op loopafstand centrum) en in de omgeving van de Vonderweg, ook erg leuk. Stratum is wel prima voor studenten, omgeving Gestelsestraat en Strijpsestraat ook. Vroeger was Eindhoven niet bepaald cool, dat is inmiddels aardig veranderd.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-04-2015 om 09:52

Wat leuk trouwens

Al die oudEindhovenaren hier....

sorry !!

als oud-Eindhovense mss al té lang weg. Toen idd slechte naam en als ik nu in Eindhoven ben, ben ik te vinden vlakbij Woenselse Markt, waar plaatselijke bewoners soms klagen over de wijk.
Dus sorry dames/heren uit Woensel: ik neem mijn woorden terug

Bimba Boef

Bimba Boef

27-04-2015 om 13:30

zet het sowieso

Maar uit je hoofd dat er veel te kiezen valt denk ik?

onek

onek

27-04-2015 om 13:36

als je nu gaat lijken dan heb je waarschijnlijk net wel nog keuze genoeg. Zoon heeft ook net een andere kamer (andere stad) en het aanbod was nog erg ruim. Dat is over een maand wel anders kan ik me nog herinneren.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-04-2015 om 13:49

Ja Woenselse Markt = Kruisstraat

Maar voor studenten volgens mij toch best leuk wonen.
Kan me voorstellen als je voor huisje-boompje-beestje gaat dat het daar wat minder is.

En dat is natuurlijk niet heeeeel Woensel, vroeger ook al niet hoor

Karin*

Karin*

27-04-2015 om 14:19 Topicstarter

hij gaat naar de TU

HIj staat nu ingeschreven vanaf juni vorig jaar en via de studentenhuisvesting is er dan geen enkele kamer beschikbaar nog.... tr korte inschrijvingsperiode...Ik kijk nu bij kamers.nl maar daar staan vaak alleen foto's van de huizen en niet van de kamers zelf. En we wonen niet vlakbij zodat we eventjes kunnen gaan kijken.

hier straatnamen noemen

mss optie? Zo te zien genoeg (ex)Eindhovenaren die je eea kunnen vertellen

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-04-2015 om 18:02

Zelf advertentie ophangen?

Wil wel helpen

onek

onek

27-04-2015 om 20:36

doorklikken

bij kamers.nl zie je toch ook de kamer als je op het huis hebt geklikt?

onek

onek

27-04-2015 om 20:58

kijk eens bij

kamernet.nl
goethvastgoed.nl
kamertje.nl
pararius.nl
rotsvast.nl
kamersinnederland.nl

bij sommige moet je kosten betalen voor de diensten dus houd dat in de gaten

En zet het op Facebook! Wil ook nog wel eens snel gaan. Je hebt op FB vaak ook pagina's alleen voor studenten in Eindhoven,zoek daar eens op. Of bij de uni zelf?

Moni

Moni

27-04-2015 om 21:01

Wonen jullie ver van Eindhoven?

Mijn dochter gaat daar eventueel ook studeren. Als je ver weg woont, krijg je extra punten. De kans op een kamer aan het begin van het studiejaar is dan vrij groot.

onek

onek

27-04-2015 om 21:08

en let op huursubsidie

http://www.huurwoningen.nl/foto/eindhoven/658897/byrdstraat/

Sommige kamers zijn duur maar omdat ze huursubsidie krijgen toch ineens bereikbaar. Daarom loont het soms een duurdere kamer te huren. Deze is volgens mij naast de TU

Karin*

Karin*

28-04-2015 om 21:23 Topicstarter

bedankt

bedankt allemaal!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

28-04-2015 om 22:37

Byrdstraat

Niet naast de TUE, maar wel op fietsafstand.

Sawo

Sawo

03-05-2015 om 15:13

Wonen in centrum duurder

Hoi
Mijn zoon wou ook een grote kamer in het centrum in een gezellig hus. Uiteindelijk vanwege prijs en beschikbaarheid heeft hij toch voor een kamer gekozen richting Veldhoven. Via studentenhuisvesting krijg je inderdaad extra punten maar in augustus/ oktober zoeken veel mensen een kamer dus misschien alvast proberen per 1 juli als hij echt een kamer nodig heeft. Mijn zoon is de eerste maanden op en neer gereisd maar hij viel in de categorie 50-100 kilometer. Meeste kamers worden via kamernet aangeboden maar dan moet je wel naar kijkavond komen vaak zonder garantie op succes. Mijn zoon was teleurgesteld naar 2 afwijzingen. Maar bij de derde keer was de kijkavond in de examenperiode en kwamen er maar 3 opdagen, vaak worden er wel 10 uitgenodigd. Dus misschien beginnen met een wat minder populaire kamer en vandaaruit zoeken. Bv in omliggende dorpen als Veldhoven en Geldrop.
Succes
Saar

BLoos

BLoos

17-08-2015 om 14:19

kamer huren eindhoven

wij zijn voor dochter in Eindhoven op zoek, maar met hospiteren al 4 keer niets. weet iemand nog betrouwbaar adres al is maar voor tijdelijk en evt.bij hospita de eerste tijd. We wonden ver weg twee en half uur ov zodat elke keer voor niets gaat opbreken.

Karin*

Karin*

17-08-2015 om 14:34 Topicstarter

facebook, vastgoedbeheer, makelaars

op Facebook zijn er groepen: "kamer te huur in Eindhoven", "kamer in Eindhoven", "find a room(mate) or house in eindhoven" soms staat daar ook wat bij.
DHVC vastgoedbeheer, daar heeft mijn zoon ook een kamer bekeken.
Veel succes!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-08-2015 om 14:42

Ja misschien wel

Ken iemand die kamers verhuurd. Kun je een mailadres aanleveren?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.