Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Welke cursus zou jij of je kind volgen?

Hallo allemaal,

Ik ben orthopedagoog en laatst voor mijzelf begonnen. Momenteel neem ik alleen gedrags- en intelligentieonderzoek af, maar dit wil ik graag uitbreiden.

Daarom ben ik benieuwd naar wat de ouders van nu nog missen. Dus wat voor soort cursus zou jij als ouder willen volgen met betrekking tot opvoeding/ontwikkeling van het kind? Of wat voor soort cursus wens je voor je eigen kind?

Ik ben heel erg benieuwd waar men tegen aan loopt en wat er nog mist.

Ik hoop dat jullie met leuke suggesties en ideëen komen!

bieb63

bieb63

03-08-2015 om 21:19

fairytale

Afgezien van het feit of je deze vraag vanuit je beroep hier mag posten (maar dan kan mij niet zoveel schelen...), is het misschien handig om aan te geven wat je met 'alleen gedrags- en intelligentieonderzoek' bedoelt. Intelligentieonderzoek lijkt mij redelijk duidelijk, maar wat versta en doe je met gedragsonderzoek? Als je daar wat meer over wilt vertellen, kan ik daar misschien verder op in gaan.

Amare

Amare

04-08-2015 om 00:05

Geen

Ik heb geen behoefte aan cursussen met betrekking tot mijn kind. Maar heb je deze vraag een tijdje terug ook niet al gesteld?

Amare

Amare

04-08-2015 om 00:08

Op 12 juni, alleen heette je toen stephanie

Aandreaa

Aandreaa

04-08-2015 om 08:05

op 12 juni

Is je ook al geantwoord dat als je deze vraag hier moet stellen, ik weinig vertrouwen in je kunnen heb. Lekker makkelijk ook om je klanten te laten nadenken over wat jij met je leven moet.

gloria

gloria

05-08-2015 om 21:14

jee

Wat een vervelende reactie, vooral de laatste.
Ik vind het juist super dat iemand deze vraag stelt. Vaak werkt het andersom.(aanbod bepaalt de vraag) Maar dit kan juist zorgen voor aanbod op maat, vind het juist stoer. Maar dan moeten er wel (inhoudelijke) reacties komen natuurlijk anders werkt het nog niet..krijg je van mij helaas ook niet.
En ik vind het wel tekenend als mensen hier precies weten wat al dan niet is langsgekomen?!

Psychologieles voor kinderen

Afgelopen jaar had onze kind veel geleerd in het vak psychologie op het vo. Door analyses worden onderwerpen minder emotioneel bekeken.

In de link wordt een dergelijk vak ook aan kinderen in groep 7 en 8 gegeven. Het ljkt mij een interessante cursus; een meer theoretische en zodoende meer afstandelijke kijk op zaken die deze jonge mensen bezig kan houden, zodat het minder persoonlijk (en emotioneel) wordt.

http://www.wetenschapsknooppuntzh.nl/activiteiten/essenreeks-psychologie-ons-briljante-brein/

Cecile

Cecile

06-08-2015 om 07:22

De klant bepaalt

Bij ons in het bedrijf is er veel bewustzijn dat de klant uiteindelijk bepaalt.

In dat kader heeft Gloria gelijk dat het goed is dat TO de vraag stelt.

TO kan wel zelf van alles bedenken en aanbieden, maar als er geen vraag naar is (geen behoefte van ouders), dan is dat toch jammer. Dus in die zin, ook een beetje jammer dat er meteen zoveel negatieve reacties komen.

Iets anders is wel, dat jouw vraag, TO, misschien wel heel erg breed is. En dat degenen die negatief reageren, van mening zijn dat je alleen iets moet doen waar je goed/in gespecialiseerd bent (of bijzondere affiniteit mee/interesse in), en dat je dat niet lijkt te zijn als je je keuze (geheel) door de wens van de ouders laat bepalen. Zo komt het tenminste een beetje over.

Nog een ding: hier reageert natuurlijk maar een (heel) klein deel van de ouders, dus de vraag is of je aan reacties op dit forum wat hebt.

Tot slot: ik heb met inmiddels 2 puberkinderen geen directe behoefte aan een cursus. Tot nu toe ben ik er met raadplegen van vriendinnen, en met OO , uit gekomen. Dus aan mij heb je inhoudelijk ook niets.

Cecile

Cecile

06-08-2015 om 07:22

P.s.

De suggestie van Flanagan spreekt me trouwens wel aan.

Amare

Amare

06-08-2015 om 08:46

Echt gloria?

Heb je nooit dat je iets leest en denkt: 'goh, dat onderwerp komt me bekend voor'? Handig, dan hoef je nooit een nieuw boek te kopen.

Enne, in de voorwaarden van het forum staat duidelijk dat bedrijven die advertenties willen plaatsen of marktonderzoek willen doen, daarvoor gewoon moeten betalen. Dat geldt dus ook voor fairytale.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.