Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

pijnlijke kaak - ervaringen?

Het begon nogal ineens, na een pittige verkoudheid met suizende oren. Zere kaak, ik at een stuk appel - auw! Kauwen was ineens pijnlijk. Er was verder vooraf niks gebeurd, geen val of klap of zoiets. 
De huisartspraktijk die ik dag later belde verwees me naar de tandarts; die was op moment van bellen al weekend aan het houden en 'spoed' nou nee. 
Het weekend door lukte redelijk. De pijn tijdens het eten werd niet heviger, ook niet echt minder. Op de site van Thuisarts zag ik dat iets als een pijnlijke kaak geduld vraagt. Voorzichtig aan met eten, geen harde/taaie materie, geen grote happen nemen. 

Het is nu een weekje verder, toch maar tandarts[praktijk gebeld. 'Mijn' tandarts blijkt vandaag vrij. Morgen geen plaats, dit is geen spoed, na Paasweekend weer proberen. Kauwen is nog steeds pijnlijk, al merk ik dat het went. Tussendoor voelt het ook wat beurs.
Heeft iemand van jullie hiermee ervaring? Ging het over? 

en het is niet een bijholte ontsteking? omdat je eerst een verkoudheid had? Wordt het erger als je voorover buigt? 

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

27-03-2024 om 16:54 Topicstarter

bij voorover buigen merk ik niet meer pijn. Dacht hier eerst ook aan en ben toen een aantal keren gaan stomen.

Wilgenkatje- schreef op 27-03-2024 om 16:54:

bij voorover buigen merk ik niet meer pijn. Dacht hier eerst ook aan en ben toen een aantal keren gaan stomen.

balen, Wilgenkatje! Nee, ik heb hier geen ervaring mee, sterkte! Hoop voor je dat het vlot toch beter wordt. 

Ruime ervaring helaas. Ik heb een klein hoofd met kennelijk nauwe holtes waardoor ik met verkoudheid altijd pijn heb in mijn kaken. Nu in het hooikoortsseizoen bijna dagelijks. Zit mijn neus verstopt, dan doen mijn kaken pijn. Het went en als het te erg wordt, neem ik paracetamol.

bij mij was het een kaakontsteking, kon niet zitten, staan of liggen van de pijn. Alleen antibiotica en zware pijnstillers gaven verlichting.

Als je het over het weekend hebt kunnen tillen is het of beginnend of geen kaakontsteking want dat was bij mij niet mogelijk. Ik was al blij dat ik de volgende ochtend had gehaald en mijn tandarts kon bellen om kwart over zeven. En toen moest ik alsnog met mijn angstnaar een andere en ik deed het want het ging echt niet.

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

28-03-2024 om 22:04 Topicstarter

Pfoe Ysenda, dat klinkt heel afschuwelijk. Dan heb ik een light versie getroffen. En nee Pief, speekselsteen is het niet. 
Het is irritant wél trek in eten te hebben maar heel lastig te kunnen kauwen. Goed voor de lijn ...
Ben inmiddels wel zo ver dat ik met m'n vraag niet bij de huisarts maar bij de tandarts (en nadere specialismen) moet zijn. En ondertussen zit er ook een kroon los - aan de andere kant. Werk aan de winkel. Niet handig, zo met Pasen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.