Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Bullie

Bullie

29-03-2015 om 19:45

Wat zijn deze rode bultjes?

Ik heb sinds een week of twee steeds meer rode jeukende bultjes op mijn lichaam die ook blijven bestaan, nu een stuk of acht. Nu op bovenarm, twee in oksel, buik, tussen borsten en op rug.

Ze lijken op deze drie hier maar vermoedelijk zijn ze roder en iets groter: http://www.huidinfo.nl/bedwants.html en nee bedwantsen hebben we niet (check).

Het is lastig googelen op rode bultjes want je komt van alles tegen dus roep eens iets dan kan ik googelen op hoe dat er uit ziet.

Niemand in het gezin heeft het verder.


Moni

Moni

29-03-2015 om 19:49

Waterpokken?

zie titel

Bullie

Bullie

29-03-2015 om 19:52

Nee

De eerste kwam twee weken geleden en nu heb ik acht, dat zijn geen waterpokken.

Katniss

Katniss

29-03-2015 om 19:55

Netelroos?

Lijkt het op netelroos?

Bullie

Bullie

29-03-2015 om 21:51

Nee ook niet

Het lijkt echt op de foto maar dan iets roder en de eerste zit er nu dus al twee weken maar wellicht ook omdat ik er in mijn slaap aan heb zitten krabben, er komt dan een soort korstje op omdat de huid is stuk gegaan.

Moni

Moni

29-03-2015 om 21:53

Hoezo geen waterpokken?

Je argument dat in twee weken er pas 8 plekken zijn, zegt niets.
Zoiets had mijn oudste ook toen ze waterpokken had. Zijn er ook nooit meer geworden.
Netelroos ken ik ook, maar dat zag er anders uit. Hoewel dat ook niet bij iedereen hetzelfde zal zijn.

Bullie

Bullie

29-03-2015 om 21:55

insekten?

Het lijkt hier ook wel op: http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/itxt/instektensteken-culicosis.htm onderste rij, middelste foto.

Bullie

Bullie

29-03-2015 om 21:57

waterpokken

Nee, het lijkt niet op waterpokken en die herken ik ook wel, die verdwijnen ook weer binnen twee weken en tussen de eerste en laatste zit er meestal geen twee weken.

Marjoleine64

Marjoleine64

29-03-2015 om 22:01

Vlooien?

zie titel

Moni

Moni

29-03-2015 om 22:06

Mijn oudste had als puber zoiets

Alleen weet ik de naam niet meer. Iets met rosea. Helaas weet ik het tweede woord niet meer.
De plekken leken ongeveer op de insectenbulten hierboven alleen was het midden in de winter. Ze is naar de huisarts geweest. Het bleek iets onschuldigs te zijn waar je eenmalig last van kunt hebben gedurende enkele weken. De plekken zijn inderdaad na een tijdje verdwenen.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

30-03-2015 om 00:00

Rode bultjes

Kan werkelijk van alles zijn en door van alles veroorzaakt worden; allergie, stress, insecten, zon. Maak gewoon even een afspraak bij de huisarts om ernaar te laten kijken en er eventueel iets voor te krijgen.

Puck

Puck

30-03-2015 om 18:57

insektenbeten

Als ze lijken op die foto dan denk ik dat het insektenbeten zijn. En dan denk ik in eerste instantie ook aan vlooien. Wij hebben zelf geen huisdieren maar als de hond van vrienden bij mij op schoot heeft zitten knuffelen heb ik het ook regelmatig.

Bullie

Bullie

30-03-2015 om 19:06

Huisarts

Tja, sommige mensen hebben het wel eens heel druk op het werk en dan ga je niet naar de huisarts met acht bultjes. Ik hoopte gewoon om een tip waardoor ik zou weten wat het was zodat ik het wellicht kan aanpakken zonder naar de huisarts te moeten gaan en dus vrij te nemen.

Vlooien vind ik ook al zo vreemd, we hebben geen huisdieren, komen er eigenlijk ook niet mee in contact en hoe kan het dan dat ik er steeds nog wat nieuwe bij krijg?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

30-03-2015 om 19:16

Bullie

Zonder het te zien en zonder kennis is het bijzonder moeilijk om als buitenstaander iets te diagnosticeren. En zelfs een arts zal vanaf hier nauwelijks kunnen diagnosticeren. Zeker met iets vaags als jeukende rode bultjes want nogmaals, het kan echt van alles zijn (ervaringsdeskundige hier). Je zegt dat er steeds nieuwe bij komen en je wijst van alles van de hand dus ik zou zeggen, wel even naar de huisarts. Ook voor jeukende rode bultjes. Dan maak je maar even tijd. Of je gaat niet en dan maar hopen dat het iets onschuldigs is wat vanzelf weggaat en weg blijft natuurlijk. En dat de rest van het gezin het niet krijgt. De laatste keer dat ik jeukende rode bultjes had eindigde ik op de SEH aan de Prednison... Succes ermee!

Alleen romp.

De bultjes zitten nergens op je onderlichaam, alle 8 op je romp.Wel verspreid. Heb je misschien een nieuw kledingstuk gekocht, nieuwe creme, wasmiddel?

Bullie

Bullie

30-03-2015 om 19:23

Elisa en wil

Overdrijf niet zo en ik wijs iets van de hand als ik het uitgesloten heb, zoals waterpokken.

Zoals ik al zei is het lastig googelen op rode bultjes dus ik ben blij met elke optie, dan zoek ik er naar, kijk naar de symptomen en kijk of het past. Niet anders dan wat mijn huisarts kan doen.

Als ik na twee weken nog niet op de SEH lig, mijn partner en kinderen er geen last van heeft is het heus niet zo schadelijk.

Wil: zou kunnen maar nee, ik herken het niet, niets nieuws. Ik kom overigens wel vaker tegen dat het alleen op de romp zit (overigens zat de eerste op mijn bovenarm en de nieuwste op de achterkant van mijn bovenbeen).

Evenzo

Evenzo

30-03-2015 om 20:15

Schildklier

Bij mij hangen vergelijkbare rode bultjes volgens mij samen met mijn schildklierwerking. Denk ik dan, want ik heb er niet eens over nagedacht om mijn arts hierover advies te vragen... Wel weet ik nog dat ik eerst dacht dat het een bijwerking van medicijnen was, maar daar ben ik nu al tijden vanaf en toch heb ik zo nu en dan die bultjes weer. Bij mij zitten ze op de romp, de binnenkant van mijn armen en de zijkanten van mijn billen. Het is niets ernstigs in ieder geval.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

30-03-2015 om 20:58

Oorzaken

Het kan ook nog een gist- of schimmelinfectie zijn. Of verstopte talgkliertjes of haarfollikels. Dermatitis, atopisch eczeem. En een huisarts heeft wel wat meer kennis van zaken dan jijzelf of een ander. Hij kan in ieder geval snel een middeltje voorschrijven. Maar goed, je wil niet naar de huisarts dus dan houdt het op...

nou (ot)

Als je huisarts iemand is die niets anders kan dan wat google-en op symptomen en kijken of dat past, dan zijn die bultjes niet je grootste probleem, maar zou ik vooral heel snel een anders huisarts gaan zoeken...

Elisa Gemani

Elisa Gemani

30-03-2015 om 21:22

Huisarts

Nou inderdaad Jippox. Ik vind het ook nogal denigrerend naar huisartsen toe. Alsof die met een LOI cursusje "googlen op symptomen met afbeeldingen" huisarts zijn geworden. Betekent niet dat huisartsen alles weten (het zijn geen specialisten natuurlijk) maar het getuigt van weinig vertrouwen in de huisarts. Bullie kan je echt geen kwartiertje vrijmaken om naar je huisarts te gaan; desnoods voor je werk of in de lunchpauze ofzo? Ze zijn er ook voor rode jeukende bultjes hoor. Anders blijft het maar giswerk en ik denk niet dat je hier iets wijzer wordt laat staan beter wordt. Misschien is het wel iets waar je antibiotica of een antischimmelcreme voor nodig hebt oid. Of straks zit je helemaal onder. Dat wil je toch niet? Ik ga ook niet voor ieder wissewasje naar de huisarts maar als dit al 2 weken aanhoudt en het breidt zich uit zou dat voor mij alle reden zijn om wel even te gaan.

Insecten

Dochter kan ook met verheven rode plekjes reageren op muggenbulten. Soms zit zo'n mug klem onder je shirt en bijt wat in het rond.
Dan geef ik haar een tabletje antihistaminica. Als het mij gebeurt denk ik, ach het gaat wel over.
Ik denk ook wel eens, heb ik een hondenvlo? als er mensen langs zijn geweest die honden hebben. Ik heb er ook weleens een gevangen. Zat zo in het randje van mijn sok. Paar lekkere kriebelplekjes gebeten.
Maar ja, dochter en ik trekken het aan. Ik ben een periode veel met het vliegtuig geweest en het is me 2 keer overkomen dat ik bij het uitpakken van een slaapdeken door een vlo bezocht werd. Kon niet volgens de stewardess maar het was wel toevallig. En in herkomstland van ex ook eens besprongen door een vlo gewoon buiten op straat lopend.

Bullie

Bullie

31-03-2015 om 10:38

grappig

Natuurlijk bedoelde ik niet dat mijn huisarts gaat googelen maar via een differentiaal diagnose zal ze gaan wegstrepen. Dat doe ik via internet.

Overigens komen we misschien toch wat verder: ik gebruik toch wél een nieuwe doucheschuim. Dat valt mij eigenlijk nooit op, ik koop nooit iets speciaals. Heb meestal nivea en nu sanex (uit het jumbopakket wellicht?) en volgens mij komt het voor het eerst gebruiken overeen met de bulten. Ik gebruik het ook niet elke dag.

Vannacht merkte ik gewoon dat ik constant even jeuk heb op een bepaald plekje en als ik er niet aan zit gaat het na een minuutje weg, dan komt het weer elders terug.

Nu heb ik net gedoucht, bedacht me dat het nieuw was, heb mijn huid er mee ingesmeerd en ik heb nu overal lichte jeuk.

Wil alsnog bedankt (en alle anderen natuurlijk ook). Ik zal mijn partner en kinderen waarschuwen het niet te gebruiken tot ik het zeker weet dat het daar niet van komt.

Hopelijk heb ik het gevonden en is mijn doel met dit draadje toch bereikt?

Bullie

Bullie

31-03-2015 om 10:40

Oja

Een kwartiertje vrijmaken voor je huisarts? Zelfs al werkte ik naast mijn huisarts dan ben ik nog niet in 15 min heen en terug. Je hebt altijd wachttijd!

Ik ga er even niet op in verder maar reken maar dat ik vorige week heel veel vrij heb moeten nemen ivm een plotselinge operatie van mijn kind en dat kan ik mijn werkgever nu niet nog eens aandoen voor wat bultjes.

Astrid

Astrid

31-03-2015 om 11:15

hmm

als je ergens allergisch op reageert begint dat misschien wel klein, maar het breidt zich meestal in razend tempo uit. Wat is ingesmeerd reageert.
Het feit dat je dus slechts ongeveer 10 bultjes hebt doet mij niet denken aan een allergische uitslag, vooral omdat je het al een paar weken hebt.
Een allergieaanval gaat op een gegeven moment over, tenzij het zo erg is dat je zelfs zonder je baas te raadplegen naar de huisarts wilt. Dan blijven er wel restbultjes zitten misschien, maar als het een allergieaanval is lijkt me dat je dat merkt.

Kijk ook uit dat je dus nu doordat iemand het zegt, plots overal jeuk ervaart. Als de bultjes of je huid dat de afgelopen 2 weken van dat product niet hebben gedaan, is de kans klein dat het dat nu ook doet. Het is net alsof je over luizen praat, dan krijg je spontaan jeuk.
Daarom is genoegen nemen met een diagnose hier op een forum riskant.
Zelfs een huisarts zou hier zijn of haar hoofd over breken.
Verder gaan de meeste dingen die je krijgt net zo snel weer weg als ze gekomen zijn en weet je van het gros niet hoe of wat het was en waar je het opliep.
Maar als je twijfelt dan ga je gewoon. Iedereen heeft wel eens een periode dat het kwakkelen erger is dan bij anderen. Sommige artsen hebben zelfs een avondspreekuur om aan de vraag te kunnen voldoen.
Het kan zelfs misschien nog wel een uiting van stress zijn, maar ook dan verwacht ik in het algemeen gesproken veel meer bultjes dan je nu aangeeft.

Verder niet bullie-achtig tegen mensen doen die de tijd nemen je te woord te staan. Ook wij hebben het druk, maar denken wel met je mee.

Mijntje

Mijntje

31-03-2015 om 11:24

na een tijd

Met 8 pukkeltjes zou ik ook niet naar de huisarts rennen. De meeste dingen gaan nl vanzelf over.
Allergie van een ander wasmiddel/doucheschuim kan prima ook na een tijd, een aantal keren gebruiken, dus niet helemaal meteen. Ik merk altijd pas na een aantal weken of ik ergens tegen kan (gevoelige huid). Of de samenstelling is buiten jouw weten om gewijzigd en dan blijft een product opeens problemen op te leveren. Kwestie van uitsluiten, te beginnen met die doucheschuim. Succes.

Astrid

Astrid

31-03-2015 om 11:53

ja maar

Ja, ik weet dat een allergie opbouwend is, maar een contactallergie zou je van verwachten dat het op alle plaatsen toch wel ietwat zichtbaar moet zijn. Dus niet 1 bultje op de achterarm, 2 op de rug en dat de jeuk er al eerder had moeten zijn of in elk geval had moeten opvallen.

Geen muggenbulten? Dat je zeg maar dit keer heftiger reageert op muggebulten? De winter is zacht en die krengetjes tieren hier al weer vrolijk in het rond.

Bullie

Bullie

31-03-2015 om 15:38

Astrid

Ik ga het gewoon even in de gaten houden en als ik het niet vertrouw ga ik volgende week naar de huisarts. Ik heb de doucheschuim apart gezet en hoop dat dat het probleem was, als het dat niet is weet ik dat voor maandag wel. Ik heb namelijk constant een lichte jeuk over mijn hele lichaam maar dat merk ik vooral als ik in bed lig of thuis op de bank zit. Ik had dat niet als symptoom genoemd omdat het toen niet zo opviel. Ik krab gewoon veel en de plekjes waar ik kon afblijven zin veel lichter en kleiner gebleven.

Verder is het ook niet leuk zoals mensen op mij reageerden. We leven in 2015, iedereen weet dat er huisartsen bestaan en het is echt wat overdreven om over de eerste hulp te beginnen als iemand ergens al twee weken last van heeft. Verder kan niet iedereen even het werk later starten en de meeste klachten gaan inderdaad binnen een paar weken over en als je een idee hebt wat het zou kunnen zijn kun je dat wellicht versnellen en hoef je niet eens naar de huisarts.

Blijkbaar mag je daar dit forum niet voor gebruiken?

contactallergie

Kan betekenen dat je zelf met meer verschijnselen gaat reageren. Een allergie komt soms ineens op. En als de rest daar geen last van heeft zegt dat dus nog niets. Kan bij jezelf liggen. Inderdaad gebruik die shampoo niet en kijk even hoe het gaat.
Kan ook nog wasverzachter zijn waar je dan aansluitend aan de shampoo last van begint te krijgen, en van de muggebulten waar je dan met meer symptomen op reageert. Vaak bouwt het op.

Astrid

Astrid

31-03-2015 om 16:26

bullie experimentje

Smeer die doucheschuim is onverdund op je huid, bv op de binnenkant van je onderarm.
Je reactie nu is zeer mild.
Ik denk dat je het risico kunt nemen om het eens uit te proberen.
Laat het gewoon een korte tijd zitten en spoel dan af.
Bultjes erbij dan weet je genoeg.
Geen reactie dan weet je ook genoeg. Gaat in elk geval sneller dan het herstel van de huidige bultjes en het bv 1 of 2 weken niet gebruiken. Het punt is dat je namelijk die bultjes misschien ook wel kwijtraakt binnen die tijd en dat het dan ten onrechte aan de doucheschuim wordt toegewezen.

sanex

Mijn man kan alle doucheschuim verdragen, behalve sanex, vlekken en pukkels zijn het gevolg. En jeuk.

Puck

Puck

01-04-2015 om 11:39

Test die Astrid aangeeft

De test die Astrid aangeeft is prima om te kijken of het een allergische reactie zou kunnen zijn op de doucheschuim. Wel apart dat er dus zoals Wil40 ook ervaart mensen zijn die reageren op Sanex, dacht dat dat juist allergeen-arm was.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.