Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Annelies

Annelies

29-04-2016 om 23:00

eenvoudige cd speler met radio en toch goed geluid, welke?

Ik snap niets van die digitale dingen die via wifi (?) radio vinden. En misschien is dit al onzin Weet ik veel.
Ik wil gewoon graag een eenvoudige cd speler met radio. Vroeger noemden ze dat een midiset? Zelf heb ik wel prima boxen. Waar kan ik naar gaan zoeken bij de mediamarkt? Wat is een goed merk. Wie heeft iets aangeschaft waar hij/zij erg tevreden over is? Liever zou ik zeggen: ga hem maar halen, als hij het maar doet...

(Helaas, geen man die ik op pad kan sturen; ik zou zeggen, dat is 1 van de dingen die ik erg mis na mijn scheiding...)

Doenja

Doenja

29-04-2016 om 23:11

Sonos

Ik heb sinds kort een sonos box en een spotify abonnement. Alle muziek die je maar wil. Artiesten of albums of bepaalde stijl ze hebben t allemaal. Ook radio!! Noooooit meer cd's kopen want alles is beschikbaar in een klik. Wat jij wil is, sorry dat ik t zeg, een beetje ouderwets......

ook nieuwsgierig

Ondanks de digitale mogelijkheden waarover ik beschik, wil ik graag weer een cd speler. Bereik en geluid hoeven niet perfect te zijn. Iemand tips?

Annelies

Annelies

29-04-2016 om 23:49

ja maar...

... ik ben daar gewoon dom in. Ík zie het al voor me in de winkel: zo'n jong mens dat onbevreesd in alle nieuwigheden duikt en niet begrijpt dat ik luister alsof ik hogere wiskunde uitgelegd krijg. Ik wil toch echt maar gewoon een cd speler en een radio...

Vroeger, met man in huis, regelde hij die dingen. Moest ik óók wennen aan nieuwigheden, maar had ik iemand die me dat steeds even uitlegde. Dat wil ex nu wel 1x doen maar hij blijft niet op zijn fietsje stappen.
Ik vind het aanschaffen van zo'n nieuw ding al een hoofdpijnbezorger, vergelijkbaar met luisteren naar een verzekeringsman of het doen van belastingaangifte, blèeh.

Annelies

Annelies

29-04-2016 om 23:51

ben toch even gaan googlen en haak hélemaal af

De Sonos Bridge of Sonos Boost koppelt u direct aan uw router. Vervolgens gaat u naar de website van Sonos en installeert u de software, indien u via uw mobiel werkt gaat u naar de app store (IOS) of Playstore (Android) en download u de Sonos App. Tijdens de installatieprocedure wordt er gevraagd om de knop binnen twee minuten in te drukken van het Sonos onderdeel dat via een utp-kabel in verbinding staat met uw router, in dit geval is dat de Sonos Bridge. U houdt de knop ingedrukt en de software herkent de Bridge nu. Vervolgens kunt u de aangeschafte Sonos Player (bijv. Play:3) neerzetten op een locatie in uw huis, steek de stekker in het stopcontact en de player staat aan. In het Sonos Controller programma gaat u via het tabblad beheer naar “Sonos-component toevoegen”. Vervolgens heeft u wederom twee minuten om de knop van uw Sonos Player in te drukken. Nu uw Sonos Player herkend wordt kunt u in het Sonos programma een naam geven aan deze speaker, het is het handigst als u de speaker de naam geeft van de kamer waarin deze staat, bijvoorbeeld keuken of studeerkamer. Indien u meerdere speakers aan uw muzieksysteem toevoegt kunt u meerdere speakers na installatie samenvoegen als één zone, bijvoorbeeld

Elke

Elke

29-04-2016 om 23:58

Ja...

Beste plek is de kringloopwinkels/marktplaats. De duurbetaalde setjes staan daar voor haast niks. Ik heb een 'prachtige' toren van een A-merk, uit het begin van het CD-tijdperk, voor twee tientjes gekocht (inclusief speakers). Doet het perfect :o)

Ook hang ik vaak m'n telefoon met een kabeltje aan de versterker voor Spotify (of m'n eigen muziekbibliotheek).

Triva

Triva

30-04-2016 om 08:33

idd

Kringloop of marktplaats.

Als je toch naar een mediamarkt gaat: denk aan een hypotheekman die jou wat moet uitleggen. Dat moet die man zo doen dat jij het snapt. Het is geen hogere wiskunde maar het is vaktaal die je nog miet leren. Kijk ook eens op kieskeurig waar je bij specialisaties kunt klikken op die woorden voor uitleg. Wat je ook nog kunt doen is naar een dure kleine elektronicazaak gaan bijv Expert. Die leggen het zeker goed uit maar voor wat jij wil is de kringloop of marktplaats ideaal. Bij die eerste kun je vragen of je iets meer kunt betalen en dat ze het thuis werkend makend wellicht?

Wilma

Wilma

30-04-2016 om 08:41

Zoiets?

Loop je gewoon mee naar de kassa hoor, niks hogere wiskunde. Er zijn nog genoeg mensen die gewoon een ding met een klep en een stekker willen. Niks hogere wiskunde

https://www.mediamarkt.nl/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelSearch?storeId=10259&langId=-11&searchProfile=onlineshop&channel=mmnlnl&searchParams=&path=&query=%28sa%29cd-speler+radio

Zoiets?

http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_pioneer-x-em12-1347429.html

Gewoon een radio en cd-speler. Een goed geluid zit hem volgens mij voornamelijk in de boxen, dus als je zelf goede boxen hebt kan je die hier op aansluiten om de bijbehorende boxen te vervangen.

Als je iets eenvoudigs wil en je niet door zo'n snelle verkoper allemaal high tech aan wil laten praten kan je beter naar zo'n stoffig eenmanszaakje in de buurt gaan dan naar de Mediamarkt, vaak zijn dat soort buurtwinkels servicegerichter.

skik

Ad Hombre

Ad Hombre

30-04-2016 om 09:17

Digifoob

Het zijn moeilijke tijden voor de digifoob. Mijn huis is geheel bekabeld (geen zorg netjes in de muren) met een squeezebox in iedere kamer (voorloper van Sonos voor early adopters). Zolang een *man* het inricht zijn de kinders en de vrouw er erg blij mee. Overal alle muziek die je wilt.

Maar toen mijn zoontje 3 werd en zijn eigen muziek wilde kunnen opzetten was zo'n menu toch echt niet geschikt. Dus wij op zoek naar een kinder cd-speler. Dat werkte prima en zelfs nu hij 6 is gebruikt hij hem nog (naast de squeezebox op zijn kamer die hij nu ook begint te gebruiken. Dus Annelies, je bevindt je ongeveer op het niveau van een man tussen 3 en 6

Maar even serieus. Ik vermoed dat iedereen hier zo'n beetje wel een smartphone heeft en daar muziek uit weet te krijgen, dus misschien is dat de beste oplossing, een radio met cd speler die je ook draadloos (!) aan de telefoon/ipad/laptop kunt koppelen zodat je nog een *beetje* met je tijd meegaat.

Volgens mij zijn Tivoli radio's/systemen voor jouw doelgroep een leuk alternatief. Simpel met gewoon een radio (en sommige met cd speler) maar toch met meer mogelijkheden. Je telefoon met bluetooth aansluiten is niet zo moeilijk en anders vraag je toch gewoon even een man te eten om je telefoon of tablet aan te sluiten? Wie weet wat er uit voortvloeit

http://tivoliaudio.nl

Moni

Moni

30-04-2016 om 09:54

dvd-speler

Als wij cd's willen luisteren, gaan die in de dvd-speler. Wel met fatsoenlijke boxen. Op deze manier kunnen wij in de kamer ook de radio aanzetten.

In de keuken staat een simpele digitale radio. Die sluit aan op de draadloze wifi in huis en heeft tig zenders. Erg makkelijk.

Triva

Triva

30-04-2016 om 10:26

ja (oja Ad)

Ik zou dat ding nemen uit de link van Wilma. Makkelijk te verplaatsen

Oja Ad, je hulp is gewenst in het draadje http://www.ouders.nl/forum/ouders-en-school/school-is-er-om-de-kinderen-dom-te-maken?page=17#new

mannen, Ad

Niet elke man is zo'n man als jij

Mijn man gebruikt nog steeds de videorecorder (echt!) en zet CD'tjes aan. Cassettebandjes waren zelfs nog in beeld tot we afgelopen najaar onze oude auto vaarwel zeiden - dat was de enige plek waar ze nog zijn gebruikt.
Veel mannen zijn gek op techniek en vernieuwing, de mijne koopt pas iets nieuws als het oude kapot (en dan onherstelbaar) is.

We hebben zelfs nog een bandrecorder waarop we op momenten van nostalgie en weemoed banden uit het begin van de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw draaien. Geluidskwaliteit nihil, maar oh zo fraai...

Doenja

Doenja

30-04-2016 om 18:40

Of via bol. Kan zo terug

Als je ieys via bol besteld kun je het binnen n paar weken terugsturen. Heb je de tijd om t uit te proberen. Ik begon met n soundfly want goedkoop. Toen teruggestuurd en t aankoopbedrag direct terug en toen de sonosbox. Als je n smartphone hebt en in staat om n app te downloaden kun je dit ook. Ik kan ook niks op digitaal gebied. Of je vraagt wie in je kennissen of familiekring n sonos heeft en vraagt of die je helpt. Of.....je gaat naar de Blokker en koopt voor 30 euro n draagbaar cd radio ding.

Ad Hombre

Ad Hombre

30-04-2016 om 20:01

Triva

"Oja Ad, je hulp is gewenst in het draadje http://www.ouders.nl/forum/ouders-en-school/school-is-er-om-de-kinderen-..."

Ik ben met vakantie en het is hier verrukkeluk in Italie

Vergeef me dat ik even alleen aan de meest ontspannen draadjes deelneem...

Moni

Moni

30-04-2016 om 20:08

En ik maar wachten tot Ad zou reageren

Dat zou namelijk echt leuk zijn

Triva

Triva

30-04-2016 om 21:38

jammer Ad

Het draadje is inderdaad niet ontspannend denk ik en vooral lang en erg saai maar toch jammer

Wilma

Wilma

30-04-2016 om 21:40

Aahhhhaaaad....

Noet

Noet

01-05-2016 om 11:49

Doenja

er is zo veel muziek niet op spotify te vinden.

recent voorbeeld: Prince.
Die gaat bij mij toch echt nog gewoon op cd, zo ver ben ik wel geevolueerd nadat ik alles op LP had.

Wilma

Wilma

01-05-2016 om 11:54

Noet

Klopt, Spotify heeft een heleboel muziek niet, in alle genres. Ik luister ook bijna alleen nog maar digitaal: Spotify in combinatie met Youtube playlists. En toch gaat er af en toe nog wel een cd in hoor. Dat wil ik niet missen.

Ad Hombre

Ik heb een iphone, iPod, een Bose docking station, een Tivoli radio. En toch en toch wil ik graag nog een losse CD speler. Niet omdat ik ergens op niveau 6-jarige zit of dat ik geen man in huis heb (die heb ik niet maar het zal je verbazen wat de vrouw van tegenwoordig zelf kan). Maar ik vind het leuk als ik naar een concert ben geweest om een fysiek cd-tje te kopen van de betreffende band. Daarom zoek ik nu een simpele cd speler.

Ad Hombre

Ad Hombre

01-05-2016 om 22:37

Alkes

"Ik heb een iphone, iPod, een Bose docking station, een Tivoli radio. En toch en toch wil ik graag nog een losse CD speler."

Wat een boel verschillende apparaten!

Er is zo'n Tivoli met een cd speler ingebouwd, daar doelde ik op. Ik persoonlijk heb alle CD/DVD/vinyl/tape media afgezworen. Als het op een CD binnenkomt wordt het direct geript en opgeruimd (of als kadootje aan iemand anders gegeven).

Een soort apparaten vind ik mooi genoeg. Nou ja, naast mijn gitaar buizenversterker dan, maar die zit in een andere klasse.

Tivoli

Die Tivoli met CD speler is zeker mooi. Maar 800 euro is niet helemaal wat ik in gedachten had voor een simpele CD-speler.

Miniset

Midiset worden nu meestal minisets genoemd. Ik vind Pioneer en Philips er wel uitspringen als merken qua levensduur en geluidskwaliteit van de minisets. Je hebt je in prijsklasse van 100 tot 800, net welke opties en vermogen jij belangrijk vind: [reclame verwijderd door forumbeheer]

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.