Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op
Miss Sas

Miss Sas

10-11-2015 om 10:18

BSO en huiswerk/strafwerk

Mijn buurmeisje van 9 had strafwerk gekregen van haar juf. Terecht of onterecht laat ik in het midden. Beide buren werken dus de kinderen gaan naar de BSO. Buurmeisje wou dus bij de opvang gelijk aan haar strafwerk beginnen. Mocht niet van de leidsters want er was een activiteit. Met het gevolg dat buurmeisjes pas bij thuiskomt aan haar strafwerk kon beginnen en daardoor pas laat naar bed kon gaan. Zou toch denken dat op de BSO schoolwerk voorang heeft dan activiteiten. Hoe is dat normaal geregeld op een BSO?.

Tja keuzes

Dat zijn toch persoonlijke keuzes. Thuis kun je ook kiezen om het uit te stellen omdat je op dat moment een ander programma hebt, maar daar heb je dan zelf weer meer gevoel voor de consequentie, het wordt laat, omdat je daar zelf last van hebt.

Moni

Moni

10-11-2015 om 10:56

Vreemd

Natuurlijk moet een kind strafwerk kunnen maken op de BSO.
Zijn de activiteiten op die BSO verplicht? Hier konden ze op die leeftijd altijd kiezen of ze mee wilden doen.
Bij jonge kinderen was er soms de verplichting om mee naar buiten te gaan omdat de begeleiding zich anders moest opsplitsen qua toezicht. Maar ook dan waren ze vrij in hun spelkeuze.

Noet

Noet

10-11-2015 om 11:28

vreemd

hier werd er wel eerst wat gedronken en gegeten, maar daarna kwam eerst de vraag of er huiswerk of andere school dingen waren, en pas als daar duidelijkheid over was kwamen de activiteiten aan bod.

Nur

Nur

10-11-2015 om 11:59

Vreemd

Het idee op de BSO is hier juist dat er geen verplichte activiteiten zijn. Er wordt van alles georganiseerd maar kinderen mogen zelf weten of ze er aan mee doen. Ze zijn hier ook vrij in binnen/buiten zijn. Dus ze hoeven nooit verplicht aan een activiteit mee te doen. Dat vind ik ook belangrijk want BSO is vrije tijd.
Op de BSO is er ook gelegenheid tot het maken van huiswerk. Hier wordt de oudere kinderen ook nadrukkelijk gevraagd of ze huiswerk hebben. Ze verplichten kinderen niet om huiswerk te maken (dat is aan de ouders) maar ze bieden wel de gelegenheid. Als ouders perse willen dat hun kinderen al hun huiswerk maken op de BSO dan moeten die ouders het zelf regelen met de kinderen. Wel is er een rustige ruimte voor huiswerk en de leiding moedigt aan en helpt wat.
Hier zou het kind dus rustig haar strafwerk mogen maken.

Miss Sas

Miss Sas

10-11-2015 om 21:35

Verhaal ligt toch anders

Buurvrouw had met de leidster gebeld en buurmeisje had dus helemaal niet gezegd dat ze strafwerk had gekregen. En als buurmeisje gewoon tegen de leidster had verteld dat ze strafwerk had dan had ze haar dus niet aan de activiteit mee laten nemen. Dus buurmeisje heeft gelogen.

Moni

Moni

10-11-2015 om 23:20

De meest logische afloop

Het was vreemd.
Goed dat de moeder gebeld heeft met de BSO en neutraal genoeg is geweest om een duidelijk verhaal te krijgen.
Dit meisje heeft geleerd dat liegen de situatie erger kan maken......

Goede afloop.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.