Ouders Online
Archief
Forum-archief

De onderstaande teksten maken deel uit van het Forum-archief van Ouders Online. Ze werden gepost van 1996 tot 1998. Daarna is een nieuw forum in gebruik genomen, dat u bereikt via de knop forum in de menubalk hierboven.



Zwarte tand


Onderdeel: Peutertijd
Titel: Zwarte tand
Berichtnummer: F00532
Datum: 22 mei 1997
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Mijn zoontje Robin van 2 1/2 jaar is enkele weken geleden nogal hard gevallen en heeft toen flink zijn mond bezeerd. Het bloedde flink en hij heeft wel een uur gehuild. Alle tanden zaten nog vast en daarna had hij geen last meer. Nu begint ��n van zijn voortanden echter van kleur te veranderen en wordt met de dag donkerder. Volgens de tandarts zou er een zenuw geraakt kunnen zijn en is er helaas niets aan te doen. Heeft iemand een soortgelijke ervaring? Is er werkelijk niets aan te doen (laserlicht misschien)? Heeft het geen gevolgen voor zijn nieuwe tanden?

Alvast bedankt voor een reactie
Rene de Vriend


Onderdeel: Peutertijd
Titel: weg tand
Berichtnummer: F00532-1
Datum: 27 mei 1997
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Ons zoontje Gijs van 2,5 jaar heeft enkele maanden geleden zijn voortand verloren (gevallen). Op dat moment hebben we er alles aan gedaan om het tandje terug te laten plaatsen. Dit was echter niet mogelijk. We maakten ons zorgen over zijn taalontwikkeling. En we voelden ons schuldig over zijn valpartij. Uiteindelijk bleek het meer ons probleem te zijn dan dat hij er werkelijk hinder van had. We moeten rustig afwachten tot hij zijn vaste gebit krijgt. Een zwarte tand wisselt zich ook automatisch. Het heeft geen gevolgen voor zijn nieuwe tanden.

Groetjes, Monique


Onderdeel: Peutertijd
Titel: een tand kwijt en een tand grijs.
Berichtnummer: F00532-2
Datum: 27 mei 1997
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Twee jaar terug viel onze zoon (toen drie jaar) ook nogal hard tegen de grond. Resultaat: een tand kwijt en een tand thans lichtjes grijzend wordend.

Bij raadpleging van de tandarts gaf deze ons de raad de volgende maal de uitgevallen tand ofwel zelf in de mond te bewaren of in melk te leggen en binnen het kwartier bij de tandarts te zijn, misschien zou deze tand dan nog terug te plaatsen zijn (50% kans op slagen) en de grijze tand, tja niets aan te doen. Hij zou wel uitvallen, doch doordat de zenuw beschadigd is en de tand wat uitgezakt is, zal de nieuwe tand moeilijker zijn weg banen en zal hij hoogstwaarschijnlijk als een van de laatste uitkomen.

Een lotgenoot,

Lieve Scherrens, Sibrecht, Ewout en Sieglinde en de papa.


Onderdeel: Peutertijd
Titel: trekt weg
Berichtnummer: F00532-3
Datum: 8 juni 1997
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

De tand van onze zoon werd ook zwart na vallen.
Volgens de tandarts had het geen gevolgen voor zijn nieuwe gebit en viel er niets aan te doen.
De tand werd na verloop van tijd grijs en is nu na 2 jaar geel.

Carla