Ouders Online
Archief
Forum-archief

De onderstaande teksten maken deel uit van het Forum-archief van Ouders Online. Ze werden gepost van 1996 tot 1998. Daarna is een nieuw forum in gebruik genomen, dat u bereikt via de knop forum in de menubalk hierboven.



Zwanger en de ziekte van Crohn


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: Zwanger en de ziekte van Crohn
Berichtnummer: F01033
Datum: 23 november 1997
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Voor een vriendin van mij ben ik op zoek naar vrouwen die net als zij de ziekte van Crohn (chronische darmontsteking) hebben en toch zwanger zijn geworden.

Het gaat met name op de medicatie die er geslikt moet worden en de gevolgen voor het ongeboren kind. Wat waren de ervaringen als je gestopt was met de medicatie voor en tijdens het zwanger zijn (met betrekking tot je darmen)? En welke medicatie is veilig voor het ongeboren kind èn werkzaam tegen Crohn?

Alle ervaringen zijn welkom.

Claudia Duijsens.
[email protected]


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: Het is goed te doen
Berichtnummer: F01033-1
Datum: 2 december 1997
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Hallo Claudia!

De zus van mijn schoonzusje heeft deze ziekte ook. Zij heeft inmiddels twee zonen van 4 en 2 jaar. Ik weet niet hoe haar medicatie was, maar met name de 2e zwangerschap verliep voorspoedig. Ik zal haar binnenkort eens vragen, je hoort het dan wel.

HM.


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: Salofalk 500
Berichtnummer: F01033-2
Datum: 3 december 1997
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Beste Claudia,

Tijdens de zwangerschap van mijn eerste kind heb ik 3x daags Salofalk 500 geslikt. Uit onderzoek is gebleken dat dit medicijn geen nadelige invloeden heeft op het ongeboren kind.

Ik heb me heel goed gevoeld tijdens de zwangerschap, nauwelijks buikpijn etc. Een zwangerschap kan de ziekte van Crohn namelijk positief beïbeinvloeden (in enkele gevallen echter ook negatief).

Mijn specialist raadde me aan iets vaker op controle te komen tijdens de zwangerschap en deze door een gynaecoloog te laten begeleiden. Verder ben ik in het ziekenhuis bevallen in verband met een buikoperatie enkele jaren geleden.

Inmiddels is Eva bijna anderhalf en gaat het heel goed met haar en met mijzelf! (Recent ben ik zelfs met de medicatie gestopt.)

NB: Wel oppassen met medicatie en het geven van borstvoeding (Salofalk komt in de moedermelk terecht).

Als je nog meer wil weten mail me dan even!

Groetjes,
Anouk Heuts.


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: Ervaring met Pentasa 500 mg
Berichtnummer: F01033-3
Datum: 13 december 1997
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Beste lotgenoten van Crohn!

Van mijn vriendin Monika, voor wie ik deze oproep plaats, hoorde ik dat zij Pentasa 500 mg gebruikt. En zij is natuurlijk benieuwd of andere vrouwen hiermee ervaring hebben.

Bij voorbaat dank.

Claudia Duijsens
[email protected]


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: prednison
Berichtnummer: F01033-4
Datum: 17 december 1997
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Hallo Claudia!

Mijn schoonzus vertelde dat haar zus alleen Prednison heeft geslikt. Met de eerste zwangerschap heeft zij bijna drie maanden in het ziekenhuis gelegen. Bij de tweede ging alles veel beter en allebei waren het kleintjes met de geboorte. (En nog steeds zijn ze erg klein voor hun leeftijd.).

Momenteel is ze bezig met het allernieuwste medicijn bij deze ziekte. Ik weet niet hoe dat heet, want door die Prednison is haar botontkalking op een niveau van een vrouw van 70 jaar.

Ik hoop dat ik je vriendin iets heb geholpen.

HM.