Ouders Online
Archief
Forum-archief

De onderstaande teksten maken deel uit van het Forum-archief van Ouders Online. Ze werden gepost van 1996 tot 1998. Daarna is een nieuw forum in gebruik genomen, dat u bereikt via de knop forum in de menubalk hierboven.



Vakantie


Onderdeel: Baby-tijd
Titel: vakantie
Berichtnummer: F01268
Datum: 20 januari 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Wij willen van de zomer gaan kamperen met ons dochtertje die dan ongeveer 7-8 maanden is. We denken aan de bergen/meertje in Zwitserland/Frankrijk. Wie heeft er goede tips voor het kamperen zelf en wie weet er goede lokaties?

Renate van Nuland.


Onderdeel: Baby-tijd
Titel: Kant-en-klare bungalowtent
Berichtnummer: F01268-1
Datum: 28 januari 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Dat komt goed uit, deze vraag, want ik wilde zelf iets soortgelijks vragen. We willen in juni naar Italië met onze dochter die dan 1 jr en 3 maanden zal zijn en we hebben allerlei folders in huis gehaald van bedrijven die zich specialiseren in kant-en-klare bungalowtenten.

We hebben nog nooit zo'n vakantie gedaan maar het lijkt wel heel ideaal. Op je gemakje er naar toe rijden en dan in een luxe tent met alles er op en er aan stappen (zelfs babybed en kinderstoel etc.).

Zou het ook zo ideaal zijn? We willen graag ervaringen van anderen horen. Verveel je je niet te pletter op zo'n reuzecamping? We zijn altijd meer het rugzak en na 2 dagen weer verder trekken-type geweest.

Reacties welkom!

MArlene Nass.


Onderdeel: Baby-tijd
Titel: Zo'n kant en klare bungalowtent lijkt mij afschuwelijk
Berichtnummer: F01268-2
Datum: 29 januari 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Beste Marlene,

Wij zijn ook altijd gewend geweest tijdens vakanties een beetje rond te trekken met de tent. Na twee/drie dagen is het inpakken en wegwezen. Dat hebben we de laatste twee vakanties ook gedaan met onze dochter (die nu 2,3 jaar is) en dat is erg goed bevallen. Het is een beetje improviseren, maar zij improviseert gelukkig lekker mee.

Het lijkt ons echt afschuwelijk om nu ineens drie weken vastgebakken te zitten aan één plek. Bovendien staan dit soort bungalowtenten op dure, luxe campings, die over het algemeen enorme hordes Nederlanders aantrekken. Nou heb ik niks tegen Nederlanders, maar op vakantie is een beetje folklore voor ons erg welkom.

Wij denken er nu zelfs alweer over een ouderwetse rugzak-vakantie te houden, want onze dochter houdt gelukkig ook van een avontuurtje. Ik zou zeggen: doe waar je je altijd prettig bij hebt gevoeld en laat je op vakantie niet in de luren leggen door ouderwetse "rust, reinheid en regelmaat"-regelingen m.b.t. kinderen.

Succes met de keuze,

Bernadette Hijstek.


Onderdeel: Baby-tijd
Titel: Kamperen met onze zoon
Berichtnummer: F01268-3
Datum: 30 januari 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Wij zijn zeer enthousiaste kampeerders en gingen vier jaar geleden met onze zoon (1 jaar) vanzelfsprekend weer. Vanwege de ruimte hebben we ons een pyramide tent aangeschaft. Met de auto zijn we richting Zwitserland gegaan, er rekening mee houdend om in 1 dag terug te zijn mocht er iets mis gaan. De autorit was prima verlopen, de kleine heeft lekker doorgeslapen. Op de camping bleken de nachten wel erg stil. Ieder huiltje hoorden we in onze oren extra hard. Voeding voor de kleine zouden we wel op locatie kopen. Gevolg: een kind met buikkrampen.

Onze ervaring heeft ons geleerd om campings te zoeken die erg op kinderen zijn ingesteld, een speeltuintje voldoet al. Daarnaast is het sanitair, wasgelegenheid (in ieder geval warm water) en wasserette erg belangrijk. Voeding voor de kleine meenemen en niet te veel experimenteren.

Vroeger gingen we veel naar Frankrijk op vakantie. Een aantal jaar zijn we nu in Zuid-Engeland geweest en dit is ons heel goed bevallen. De rijafstand is niet groot, het weer is ons 100 procent meegevallen en de campings zijn erg op kinderen gericht. Daarnaast is het gebied niet erg toeristisch.

Heb je meer vragen over onze ervaringen stel ze dan gerust.

Groeten, Marijke.


Onderdeel: Baby-tijd
Titel: tussenoplossing: trekken van tent naar tent
Berichtnummer: F01268-4
Datum: 30 januari 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Schoonfamilie van mij is erg te spreken over de Eurocamp-formule. Je trekt van plek naar plek en kampeert in kant-en klare bungalowtenten die voor je klaar staan. Bijna hetzelfde als trekken van huisje naar huisje. Op die manier zijn ze al een paar keer met twee kinderen per auto door Frankrijk getrokken. Ideaal voor hen, want ze hebben vanuit Afrika weinig voorbereidingsmogelijkheden voor hun vakanties. Je schijnt wel snel te moeten reserveren, omdat de mooiste campings (de rustige op mooie locaties) het eerste geboekt zijn. Je komt nog eens ergens, je hebt alle comfort om je heen en de kids kunnen zich op de campings prima vermaken met andere kids.

Als ik over een paar jaar uitgekeken ben op het romantische trekken vanwege de twee kuub bagage die ik voor de kids moet meesjouwen, zou ik er wellicht ook best voor te porren zijn. Wanneer de campings met het OV te bereiken zijn, zou ik makkelijker met trein en bus kunnen reizen, omdat ik veel bagage (tent, kookspullen) niet hoef mee te sjorren.

Groet, Wim.


Onderdeel: Baby-tijd
Titel: geen bergen!
Berichtnummer: F01268-5
Datum: 25 februari 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Een kant en klare bungalowtent kan ideaal zijn. Echter, de bergen zijn niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar, i.v.m. de ijle lucht. Volgens een bevriende bergsportinstructeur kunnen jonge kinderen zich niet aanpassen aan de ijle lucht in de bergen. Dus wat gezinnen vaak doen: met de kabelbaan naar boven, is helemaal funest. Wij zijn met onze, toen 1 jarige, dochter lekker in Nederland gebleven op een boerderijcamping en dat is ons prima bevallen!

Succes met jullie keuze!

Marjolein.


Onderdeel: Baby-tijd
Titel: Proberen!
Berichtnummer: F01268-6
Datum: 8 maart 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Wij zijn met onze zoon voor 't eerst een weekend wezen kamperen toen hij acht maanden oud was.
Dat is ons goed bevallen. Aangezien 't in een tent 's nacht nogal kan afkoelen hebben we hem wel om een uur of vier tussen ons ingenomen.
Omdat het inderdaad nogal stil kan zijn op een camping en je elk geluidje hoort is het wellicht een idee om naast een kabbelend riviertje te gaan staan. Het geluid daarvan camoufleert geluid van de kleine.
Roelof van Netten.


Onderdeel: Baby-tijd
Titel: Geen bergen, wel bergen
Berichtnummer: F01268-7
Datum: 12 maart 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Toen onze dochter 7 maanden was zijn wij met haar op vakantie geweest in Oostenrijk. Wij hadden bij onze huisarts nagevraagd of bergen bezwaarlijk waren en of zij op die leeftijd al in een rugdrager kon. Op beide vragen kregen wij een postitief antwoord. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad en hebben met onze dochter in de drager een flink aantal wandelingen gemaakt naar diverse hooggelegen hutten. Nu ze wat ouder is wordt het wat lastiger (3jaar) omdat ze nu niet meer in de drager wil. Bovendien is spelen met vriendjes nu interressant en is het voor haar leuker om op een wat grotere camping te staan met speelfacaliteiten etc. Wel hebben wij destijds een piramidetent aangeschaft. Deze geven voldoende ruimte (ook als het regent) terwijl zij toch snel op te zetten en af te breken zijn.

Alvast een hele prettige vakantie toegewenst.

Erik.