Ouders Online
Archief
Forum-archief

De onderstaande teksten maken deel uit van het Forum-archief van Ouders Online. Ze werden gepost van 1996 tot 1998. Daarna is een nieuw forum in gebruik genomen, dat u bereikt via de knop forum in de menubalk hierboven.



Kraamkado ideetjes gezocht


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: kraamkado ideetjes gezocht
Berichtnummer: F01604
Datum: 22 maart 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Om te voorkomen dat de hele kinderkamer vol komt te liggen met knuffels etc. zijn wij op zoek naar leuke ideetjes om aan de kraamvisite te vragen.

Groetjes Joost en Monique.


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: kleding: alle maten
Berichtnummer: F01604-1
Datum: 25 maart 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Beste Joost en Monique

Zelf ben ik 7 weken geleden bevallen van een prachtdochter Michelle. De kraamtijd was heerlijk: al die aandacht, telefoontjes, post, bezoek en cadeautjes: heel feestelijk allemaal.

Hoewel we ook een dag alle bezoek hebben weggestuurd omdat het iets teveel werd: de eerste week zijn er zo'n 70 mensen geweest.
Dit betekende ook veel cadeautjes dus. Inderdaad veel knuffelbeesten, wel vijf verschillende mobielen om op te hangen (leuk om af te kunnen wisselen straks).
Als mensen aan ons vroegen wat we wilden hebben vroegen wij eigenlijk altijd kleding, in verschillende maten.
Michelle heeft haar kledingkast nu behoorlijk volhangen: volgens mij hoeven we weinig meer te kopen tot ze 1 jaar is.
Kleding hoeft helemaal geen duur cadeau te zijn: bij H&M en de HEMA heb je heel vaak schattige dingetjes voor weinig geld.

Meestal heb ik wel (zo tussen neus en lippen door) opgemerkt waar mijn voorkeur naar uitging: geen zachtrose maar liever vrolijke kleurtjes. We hebben maar een paar dingen gehad die we echt niet mooi vinden. En een pakje twee keer hetzelfde. Ach ja, altijd handig als alles in de was zit ofzo (of desnoods om weg te geven, maar dat doe je eigenlijk niet zo snel, je geeft zelf ook liever iets leuks).

Andere cadeautjes die ik heel leuk vond om te krijgen: omslagdoeken (gebruik ik veel), borstvoeding- bevorderende thee, Anne Geddes foto albumpje voor de eerste foto's, praktische dingen zoals een flessenverwarmer, een boxkleed, badspulletjes etc.

Heel veel plezier met de kraamtijd!


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: tips
Berichtnummer: F01604-2
Datum: 29 maart 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

foto-album - beker - bestek- mobile - handdoek met naam - fietsstoeltje- badjas met naam - tuigje - wantjes - zonnehoedje- duplo - opbergkistjes, leuk versierd - babyalbum - receptieboek voor de kraamvisite - kookboek met snelle recepten - rugtasje - boxkleed - voorlees-en prentenboeken - doosje voor melktandjes (duurt wel heel lang voor je er iets mee kunt hoor...), muziekdoosje - peuter-CD's - baby CD's -

Leg een verlanglijstje aan!
succes!
joke


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: luiers
Berichtnummer: F01604-3
Datum: 6 april 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Hoi Joost en Monique,

Wat dacht je van luiers? Misschien niet echt een heel leuk kadoidee, maar praktisch is 't wel. Plezierige kraamtijd.

groetjes,marian


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: Probleem, nee juist leuk!
Berichtnummer: F01604-4
Datum: 7 april 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Hoi Monique en Joost,

Jullie hebben duidelijk (nog) niet geshopt bij alle baby -meubel- paleizen! Indien jullie echt een luxe probleem hebben, kun je om 'luxe' cadeaus vragen: tummytub, oorthermometer (vind ikzelf geen luxe, wel 100,00 piek), boxmobile, speelkleed, autostoeltje, maxi taxi (vind ikzelf onzin), fietsenrek (voor in de schuur, HEEL handig als je je kind uit het -ook te vragen- stoeltje moet vissen), geboortetegel, collage, knuffel of merklap (= zelf maken door gever), 'oppas-waardebonnen', cd of casssete met 'baarmoeder'muziek, videocamera, babyfoon.
Als je vraagt om cadeaus om de giften zo zinvol/essentieel mogelijk te kunnen gebruiken, stel ik voor: veel giften 2e hands. Een box, kinderstoel, badje + standaard, fietsstoeltje of Maxi Cosi kunnen m.i. prima 2e hands zijn. Zeker als de box/kinderstoel met liefde in de huiskamer/keuken kleuren geverfd wordt! Geweldig is ook het saaie cadeau luierdoeken! Die gebruik je voor alles (behalve omdoen als luier?). Overtrekken voor aankleedkussen, beddegoed, flesjes, voorraadje babyvoeding, slabbetjes (veel), babyfoon (ligt aan je huis), oppasbonnen (zoooooo waardevol), en vergeet de kleine cadeautjes niet: shampoo, olie, bestekje, borstel, navelbandjes, luierdoekjes, knijp/piepbeestjes, fopspeentjes+ketting, kinderstoelverkleiner, nachtlampje, (luierdoeken, ja, alweer), potjes babyvoeding, etc.etc.

Veel plezier!

Shirley


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: Babylijst
Berichtnummer: F01604-5
Datum: 15 april 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Beste Joost & Monique, Ter ere van de geboorte van Tess gaven wij een kraamfeest dat druk bezocht werd. Om te voorkomen dat de kado's erg afweken van onze (toch wat uitgesproken) smaak, hebben wij een Babylijst gemaakt. Net als je bij een bruiloft kunt doen, is er in Rottterdam Hillegersberg (en vast wel op andere plaatsen) een baby/kinderwinkel (Ukkepuk) die Babylijsten maakt. Je zoekt vooraf de kadootjes uit (van sokjes tot wat duurdere kado's). Dit uitzoeken is natuurlijk een feest op zich. Ukkepuk heeft kleine kaartjes laten maken met het adres en telefoonnummer erop. Deze kaartjes hebben wij bij de uitnodigingen voor het kraamfeest gedaan. De meeste gasten hadden iets van de lijst uitgezocht (kan ook telefonisch!). Wij waren ontzettend blij met alle kado's die 100% naar wens waren. Van een aantal gasten kregen we een envelop met inhoud; hiervan hebben wij de spulletjes gekocht die over waren gebleven van de lijst. Dit is absoluut niet verplicht, maar wij vonden het toch wel erg leuk om te doen.
Ik hoop dat jullie iets aan deze tip hebben. Een fijne kraamtijd met gezellig kraambezoek toegewenst.
Groeten,
Esther


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: idee
Berichtnummer: F01604-6
Datum: 28 april 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Wij hadden ook al voor de geboorte veel gekregen en toen de visite ons vroeg of we nog wensen hadden zeiden we dat alles welkom was maar als ze zelf niks konden vinden of wisten of gewoon geen tijd hadden dan wilden we graag kadobonnen van de prenatal dan kan je dan zelf later wat gaan uitzoeken. Wij hebben er kater een soort speelkleed met 2 bogen erboven waar je dingetjes aan kan hangen van gekocht en een spijkerjasje voor onze zoon, en een zwembroekje want dat hadden we nog niet.

Nou succes ermee en geniet ervan!!
anja wolters


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: nuttige dingen
Berichtnummer: F01604-7
Datum: 23 mei 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Hoi Josst en Monique,

Vaak geef ik zelf een slab met de naam erop geborduurd en dat valt altijd in de smaak. Verder denk eens aan fotorolletjes, of zoals eerder ook al genoemd is; luiers. Wij komen om in de knuffels. dus denk eens praktisch!

succes, Doreth


Onderdeel: Voor de geboorte
Titel: lotion voor moeder en baby!
Berichtnummer: F01604-8
Datum: 10 juni 1998
Afzender: [naam en adres bekend bij de redactie]

Beste Joost en Monique, hoewel jullie waarschijnlijk de kraamtijd er al op hebben zitten; toch nog een reactie.
Van bijvoorbeeld Biodermal is er baby massage lotion en voor moeder body milk. Want als moeder is het ook wel eens leuk om iets te krijgen! Verder zijn er van die zonnig ruikende body milks als Eau d' Eden en Gio. Heerlijk voor tijdens de zomer en niet zo bedwelmend voor de baby.
Succes!
Nicolette R.