Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Vis77

Vis77

20-04-2011 om 22:11

Adhd of hb? kinderpsycholoog gezocht omg. den haag

Ivm problemen op school zoek ik een kinderpsycholoog omg. Den Haag. Maar let op : ik zoek er een die gespecialiseerd is in Adhd en Hoogbegaafdheid! Dit omdat het allebei veel voorkomt in de directe (o.a. vader, moeder, 2 zussen) familie. Waar ik bang voor ben is dat de psycholoog teveel in een richting denkt en misschien tot een verkeerde conclusie komt. Het zal niet meevallen om kind te testen want is zeer eigenwijs en doet alleen wat hij zelf wil. Vorige week heeft een kinderpsycholoog geprobeerd hem te testen maar het is niet gelukt. Zoontje heeft geweigerd mee te werken en stak zijn tong uit. Aan de ene kant denk ik wachten tot hij ouder is en nog eens proberen. Maar nu zijn er problemen op school dus vandaar... Kind heeft eigenschappen van zowel Hb en Adhd.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Zoetertje

Zoetertje

21-04-2011 om 07:18

Vis

Ik weet wel een gespecialiseerde kinderarts in Zoetermeer, in haar praktijk werkt ook een psychologe. Mijn zoon komt bij haar ivm ADD en mijn dochter heeft net een IQ test gehad bij hen.
Ik lees wel of ik je moet mailen.

Bibi72

Bibi72

21-04-2011 om 09:27

Goede ervaring met...

Groos orthopedagogie, de praktijk zit in het Statenkwartier. Het ging bij mij(tenminste, bij dochter)om een ander probleem, maar wellicht zou je informatie kunnen inwinnen?

Kobalt

Kobalt

21-04-2011 om 10:36

Je zou op deze website naar een psycholoog kunnen gaan zoeken, dan heb je er in ieder geval een die gespecialiseerd is op het gebied van ADHD en dan bellen en vragen of deze ook ervaring heeft met HB.

http://www.adhdnetwerk.nl/ADHD.aspx?idp=2&id=533

Kobalt

Kobalt

21-04-2011 om 10:54

Overigens

Voor onze slimme zoon met adhd, is het van groot belang geweest om een goed psycholoog te vinden.
Hij moet vertrouwen in de persoon zien te krijgen. Vandaar dat wij in eerste instantie altijd bij de sessies aanwezig waren en dat de psycholoog ook zelf inzette op het opbouwen van een vertrouwensrelatie.
Hij is dus niet gelijk begonnen met allerlei testen en proefjes, maar begon met rustig kletsen over dingen die mijn zoon interesseren en spelen. Daar kon hij overigens al heel veel conclusies uit trekken. Ik denk dat de manier waarop het een en ander door zo'n psycholoog gebracht wordt, van groot belang kan zijn.
Misschien is dat nog een tip waar je wat aan hebt?

vis77

vis77

24-04-2011 om 23:02

Dankje

Ik ga een kijkje nemen bij Groos orthopedagogie. Zoetermeer is wat verder weg vandaar....
Bedankt voor het meedenken. Hopelijk weten we snel meer zodat hij de juiste hulp krijgt. Groetjes Vis

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.