Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

Pedofilie

Je verlangt naar iets, wat in de maatschappij als een taboe wordt gezien. Wanneer je in Griekse Oudheid was geboren, was er niks aan de hand geweest. Echter in de tijd waarin we nu leven, wordt pedofilie sterk afgekeurd. De onderdrukte gevoelens, je schamen voor je geaardheid en niet jezelf kunnen zijn. Om hier mee om te gaan is lastig, het kan ervoor zorgen dat je psychische problemen ondervindt. Problemen omtrent identiteitsontwikkeling en depressie zijn veelvoorkomende gevolgen. Waarom maken we het pedofielen dan nog moeilijker in Nederland? Door vereniging Martijn te verbieden, wordt er ingedruist tegen de vrijheid van meningsuiting en het recht op samenscholing.
We willen hiermee niet zeggen dat we alles goedkeuren wat er gebeurt binnen vereniging Martijn. Het uitwisselen van foto’s en video’s, tips en tricks vinden wij vreselijk. Het vormen van een vereniging, om hier bijvoorbeeld lotgenoten te kunnen vinden om te praten over pedofilie vinden wij juist goed! Misschien vormt vereniging Martijn dan juist een platform voor mensen die kampen met gevoelens voor minderjarigen. Het kan het in de praktijk realiseren van deze gevoelens eventueel voorkomen.
Waarom beschouwt de meerderheid van de mensen pedofielen toch nog als criminelen? Wellicht door nieuwsberichten over Marc Dutroux en Robert M.. Wij zijn van mening dat er niet zo zwart-wit gedacht moet worden over pedofilie. Een pedofiel wordt in deze maatschappij volledig aan zijn lot over gelaten! Zelfs een vereniging wordt verboden! Is het dan niet juist makkelijker om je te keren tegen deze maatschappij? En je niets aan te trekken van wat de maatschappij voor grenzen stelt op het gebied van seksuele misdrijven?
Wij willen niet een vereniging verbieden die het aantal zedendelicten kan reduceren. Wij willen ook niet een vereniging toestaan die seks met kinderen toejuicht. Een gulden middenweg moet gevonden worden, want ook pedofielen moeten gehoord worden vinden wij. Wanneer de maatschappij minder afwijzend tegenover pedofilie staat, zullen pedofielen ook sneller hulp vragen en ontvangen. Want pedofielen verdienen meer in deze samenleving dan alleen maar uitgespuugd te worden!!
Ga eens vanuit een ander perspectief kijken naar pedofilie en laat ons weten wat jij ervan vindt!

Reactie

[Quote:We willen hiermee niet zeggen dat we alles goedkeuren wat er gebeurt binnen vereniging Martijn. Het uitwisselen van foto’s en video’s, tips en tricks vinden wij vreselijk.]

En dat is nu juist de reden waarom deze vereniging verboden is! En terecht!

Richt een vereniging op die het aantal zedendelicten reduceert.
Een vereniging in de trant van de AA, waar erkenning en herkenning van het probleem bespreekbaar wordt.
Waar men elkaar steunt in het onthouden.

Ben het met je eens dat ook pedofielen een veilig bestaan mogen hebben,net als ieder mens.
Maar zodra er kinderen in gevaar worden gebracht, hun privacy wordt geschonden, hen hun kind-zijn wordt afgenomen door een pedofiel, verspeelt deze in mijn ogen al zijn rechten op acceptatie door de maatschappij.

Van kinderen blijf je af!

Mijntje

Mijntje

18-05-2014 om 19:12

ons? ons?

'Laat ons weten wat jij ervan vindt!'

wie is ons?

Amen, redactie!

Niets toe te voegen aan de reactie van de redactie...

@Jons

Leesfoutje, er staat reactie.

Bulletje Bliep

Bulletje Bliep

20-05-2014 om 11:31

sjonge....

Maar pedofilie is geen geaardheid: pedofilie is een psychische afwijking!Ga daar eens mee aan de slag in plaats van je als pedofiel te willen emanciperen!

Monique D*

Monique D*

20-05-2014 om 14:48

Meldpunt tot waar pedofielen zich kunnen wenden

Volgens mij bestaat er wel een of andere meldpunt waar mensen (meestal mannen) met pedofiele neigingen zich kunnen wenden. Zij wìllen dit niet, maar hebben toch die gevoelens. Via dat meldpunt kunnen ze therapie krijgen met het doel die gevoelens te kunnen omzetten. Zeker omdat de drempel van dat meldpunt laag is. Die gevoelens onderdrukken is volgens mij niet goed, want een keer zal dit losbarsten met alle gevolgen van dien. Ik ben wel benieuwd waaruit die therapie bestaat, want die gevoelens zijn er toch eenmaal.

Ik heb een keer gelezen dat Robert M. in zijn tienertijd ook bewust werd van die gevoelens en zocht naar hulp. Hij werd toen niet serieus genomen... met alle gevolgen van dien.

Wat zijn die gevoelens? Seksuele gevoelens voor kinderen. Je kan kinderen lief hebben en als het daarbij blijft is er niets aan de hand. Maar pedofilie betekent ook dat kinderen seksueel aantrekkelijk worden gevonden. En daar schuilt juist het gevaar. Kinderen zijn nog niet toe aan seks en dit wordt hen wel opgedrongen door de pedofiel omdat hij seksuele gevoelens heeft die hij moet uiten. En daar gaat het al mis.... zeker omdat er sowieso een ongelijkwaardige relatie bestaat. De pedofiel begint op seksueel gebied de dienst uit te maken naar het kind toe, die dit NIET wil en er HELEMAAL niet eraan toe is. De pedofiel is ouder en doet zich daarom wijzer voor dan het kind en manipuleert hem of haar. Met alle gevolgen van dien..

Ik zou heel blij zijn als zij ongewild deze gevoelens hebben en door therapie of medicijnen ervan af geholpen kunnen worden.
Of wij zo ver zijn is de vraag...

Anoniem, ik vraag mij ook, net zoals de vorige posters af wie je bedoelt met Wij.

Je zei: "Je verlangt naar iets, wat in de maatschappij als een taboe wordt gezien. Wanneer je in Griekse Oudheid was geboren, was er niks aan de hand geweest."
Heb je laatst (16 mei) de reportage van "Over de Grens" van Peter R. de Vries gezien? Dit speelde zich af in het Afrikaanse land Malawi. Kinderen van tussen 8 en 11 jaar werden "ingewijd" voor het huwelijk en om seks te hebben met een oudere man. Dat was daar heel normaal... sommige kinderen van rond de 12-13 jaar waren al moeder..
Peter R. de Vries zei dat dit een goed excuus was voor pedofielen. Het was dus een waar paradijs voor deze gasten.
Dus het vindt nog plaats op deze wereld terwijl het gewoon wordt geaccepteerd in de maatschappij.

walgelijk

In de Griekse oudheid was dat normaal, zeg je. Weet je wat de Spartanen daar deden met babies die niet helemaal kerngezond waren? Die werden van een berg afgesmeten. Daar hebben wij tegenwoordig gelukkig ook geen begrip meer voor.
Wanneer je dit soort gevoelens bij jezelf ontdekt moet je er alles aan doen om te zorgen dat er geen kinderen het slachtoffer van worden van je afwijking. Of het een geaardheid is of niet doet er niet toe. Seriemoordenaar zijn is wellicht ook een geaardheid waar je niets aan kunt doen dat je het hebt.
Er zijn mensen met dit soort neigingen die hun verantwoordelijkheid nemen en zich laten behandelen of zelfs ervoor kiezen niet verder te leven om zo schade aan anderen te voorkomen. Zeker voor dat laatste heb ik zeer veel respect.

Onsmakelijk

Onsmakelijk zeg, om dit op een site voor ouders te zetten.

Waarom zou ik anders tegen pedofilie moeten aankijken? 'Jullie' sexuele gevoelens interesseren me niet, zolang 'jullie' maar van de kinderen afblijven. Ik ben voor zelfhulpgroepen, voor (verplichte) lustremmende medicatie, maar ik ben tegen de hype dat alles maar gewoon gevonden moet worden en alles maar moet emanciperen. Of het nu de kleptomaan, de pyromaan, alcoholist of de pedofiel is, het is allemaal onwenselijk dwanggedrag, dat moet worden ingeperkt. En wat zich niet leent voor emancipatie.

rode krullenbol

rode krullenbol

26-05-2014 om 20:09

Opportuun of opportunistisch?

Je maakt het wel vaker mee, dat voorvechters van een zaak handig gebruik proberen te maken van het verleden. Nu ja; ´het´ verleden? We kunnen om misverstanden te voorkomen, denk ik maar beter spreken van lezingen/interpretaties van het verleden.

Zo grijpen Rooms-katholieken nog wel eens terug naar de tijd van vóór de Franse Revolutie; die periode in onze (westerse) wereldgeschiedenis waarin adel en kerk zonder meer een vooraanstaande positie bekleedden. Uit fundamentele afkeer van het door de burgerij (aan)gedragen ideaal van ´Vrijheid, gelijkheid en broederschap´, doen deze conservatieven het voorkomen, alsof de moderne tijd ons niet zozeer veel goeds heeft gebracht, maar juist alle mogelijke narigheid. Vooral ook op zedelijk gebied; dat spreekt. Met liefde zouden zij oude sociale verhoudingen weer nieuw leven inblazen.

Neoliberalen staan voor iets dergelijks. Zij vinden, dat alle macht naar de rijken moet gaan en zouden de meritocratie op basis van gelijke kansen voor iedereen, voor zover die ooit is opgebouwd, het liefste weer tot de grond toe afbreken. Afkomst zou opnieuw doorslaggevend moeten worden, als het gaat om de maatschappelijke positie van mensen.

Natuurlijk zijn er eveneens regelrecht racistische conservatieven die het verleden aanwenden om de toekomst naar hun hand te zetten. Neem mensen als Martin Bosma van de PVV. Ook zij handelen uit fundamentele afkeer van het gelijkheidsbeginsel, dat aan de moderne democratie en multiculturele samenleving ten grondslag ligt. Ook zij zouden met alle liefde de klok een flink eind terugdraaien. Laten we zeggen, in ieder geval tot vóór de afschaffing van de Apartheid.

Wie teruggrijpt op de klassieke Oudheid heeft in zekere zin de schijn mee modern te zijn. Liggen daar immers niet de wortels van onze democratie en de bakermat van onze beschaving? Bovendien: ben je eigenlijk wel per se conservatief, als je met weemoed terugkijkt naar een bepaalde periode uit het verleden? Welnee! Zo zwart-wit ligt dat helemaal niet.

Ik beschouw mezelf als progressief, maar koester ronduit nostalgische gevoelens ten aanzien van de Nederlandse televisie uit mijn jeugd. Deze gaf regelmatig het woord aan de psychiater Andries van Dantzig; pleitbezorger van de rechten van kinderen. Elke keer weer werd ik aangenaam getroffen door zijn (naar mijn smaak voorbeeldige) manier van denken en spreken. Hartverwarmend vond ik het, dat hij het opnam voor onze zaak; en hoe hij dat deed. Zo … beschaafd!

In diezelfde tijd kwam overigens ook een voorvechter van de belangen van pedofielen veel op televisie: de politicus, advocaat, rechtsgeleerde en criminoloog Edward Brongersma. Zijn voorkomen was, zo op het eerste gezicht, al even beschaafd. En net als Van Dantzig was hij tamelijk succesvol in het bepleiten van zijn zaak. Mede door hem werd in 1971 artikel 248bis van het Wetboek van Strafrecht afgeschaft. Voortaan was de leeftijdsgrens voor homoseksuele contacten gelijk met die voor heteroseksuele contacten.

Daarentegen wist hij de wetgevende macht in Nederland niet zo ver te krijgen de leeftijdsgrenzen nog verder te verlagen; noch wetgeving aanvaard te krijgen, die meer vrijheid gaf aan jeugdigen om seksuele relaties, ook met volwassenen, aan te gaan. Al zijn inspanningen daartoe ten spijt.

Speelde het lot hier een wrang, ironisch spelletje? Welnee! Allemaal slechts een kwestie van (on)begrip.

Wie de loop van de geschiedenis goed wil begrijpen, houdt rekening met het geheel en neemt geen loopje met de werkelijkheid. Graag breng ik in herinnering wie er met de arbeider, vrouw, migrant, homo-, bi- en/of transseksueel is mee geëmancipeerd. – Je voelt het allicht/wellicht al aankomen. – Juist ja: het kind! Getuige de talrijke voorbeelden van seksueel misbruik van kinderen zou een verruiming van de rechten van pedoseksuelen te zeer indruisen tegen het mensenrecht van kinderen op bescherming van hun lichamelijke en geestelijke integriteit. Vooralsnog keuren wij het daarom in meerderheid af. Fundamenteel.

Geschiedenis mag dan ‘een discussie zonder eind’ zijn, zoals de beroemde historicus Pieter Geyl (1887-1966) eens stelde; maar sommige discussies zou je niet opnieuw moeten willen voeren. Pleiten voor (nog) betere rechten voor pedoseksuelen is al lang niet meer opportuun, maar ordinair opportunistisch. Die discussie hebben we immers al lang en breed achter de rug.

¨De wet kent grenzen, de liefde niet¨, sprak wijlen Edward Brongersma. Mocht je daadwerkelijk in de illusie leven, dat seks met kinderen iets met liefde te maken heeft; stel je dan eens wat beter op de hoogte. Verdiep je eens echt in de Griekse Oudheid en vooral ook in de seksuele ontwikkeling van kinderen. Dan kom je er wel achter, dat een seksuele relatie tussen kind en volwassene per definitie ongelijk is en eigenlijk slechts draait om de bevrediging van de lusten van de laatste.

Tot slot ´Anoniem´; zet ajb dat eierdopje eens af. Je bent toch zeker Kalimero niet?

Rode krullenbol

Natuurlijk

Ik ben het wel eens met anoniem. Martijn is verboden vanwege de tips tot misbruik. Terecht. Maar je wil juist wel een vereniging waar pedofiel geaarde mensen elkaar weten te vinden hoe ze kunnen voorkomen dat ze zich uitleven op kinderen. Steun lijkt me juist heel wenselijk. Juist in het kader van preventie. Ik vind het dan ook tragisch om te weten dat ook Benno L. en zelfs die figuur van het hofnarretje zelf om hulp hebben gevraagd maar die hulp was er gewoon niet.
Ik vraag me overigens vaak af of van Dantzig zich niet zou omdraaien in zijn graf als hij wist wat er van zijn gedachtegoed terecht gekomen is. Een hele samenleving op jacht naar 'kindermishandelaars' maar ondertussen worden er nodeloos kinderen mishandeld. Nu door de overheid.

sorry, jasam

heb ik wel vaker last van, dat ik dingen lees die er niet staan. Excuses, ik was het dus met JOU eens

rode krullenbol

rode krullenbol

12-06-2014 om 14:21

R

R

12-02-2015 om 21:22

Contact

Beste Anoniem, ik kan je geen privébericht sturen geloof ik maar ik zou graag in contact met je willen komen. Ik ben student Antropologie en wil onderzoek doen naar dit grote taboe op pedofilie, wat er voorheen niet was. Ik zie dat je post al van een tijdje geleden is maar ik hoop dat je dit nog leest!

+ Brunette +

+ Brunette +

22-02-2015 om 01:06

Pedofilie klopt gewoon niet.

Het verschil met hetero, homo, sadomaso en fetishisten is dat er nooit sprake kan zijn van een "en ze leefden nog lang en gelukkig". Het kind wordt volwassen en dan is het voor de pedofiel seksueel niet interessant meer. Het gaat per definitie om een vorm van wegwerpseks, ook al kan het jaren duren voordat dit aan het licht komt. Nu heb ik op zich niets tegen wegwerpseks. Iemand kan zich vrijwillig prostitueren of twee hitsige mensen kunnen een afspraakje maken voor een one night stand of denk eens aan een vakantieliefde, waarbij het einde bij voorbaat al vast staat. Maar bij pedofilie is sprake van het manipuleren van een kind en dat deugt er niet aan, het is geen relatie op basis van gelijkheid of vrijwillige ongelijkheid zoals bij BDSM want het kind doorziet de strategieën van de pedofiel niet .

Pardoel!

Pardoel!

21-06-2015 om 17:22

Vereniging Martijn

De vereniging Martijn is een vereniging die pedofilie mooier wil praten dan het is en meer vrijheden wil. Lotgenoten helpen elkaar niet er van af, maar praten elkaars acties goed. Er zit al een bestuur achter wat een duister verleden heeft en ik wil niet weten hoeveel pedofielen dit niet gebruiken om van hun probleem af te komen maar zoeken naar nieuwe contacten of afbeeldingen / video`s. Pedofielen die echt van hun probleem af willen of in ieder geval ermee om willen leren gaan zullen professionele hulp nodig hebben.

Pedofielen (en dan vooral pedoseksuelen) zijn voor zover bekend niet te genezen, het werkt als alcoholisme. Zodra er zich weer eens kans voordoet voor contacten of het verkrijgen van kinderpornografie zijn ze weer terug bij af. Waar het in Nederland wel aan schort is dat men de begrippen ontzettend vaak met elkaar verward. Een pedofiel kan verliefdheid voor kinderen voelen, maar ondertussen wel walgen van het idee om er seksuele handelingen mee te verrichten. Een pedoseksueel voelt die behoefte wel, maar mensen die elke pedofiel gelijk een kinderverkrachter noemt en de brandstapel, castratie of andere zaken erbij haalt is te zwart/wit.

Ouder

Ouder

27-07-2016 om 10:30

geen worden voor

Bezorgd , dat ben ik en dan vraag ik mij af , hoe kunnen onze kinderen in de maatschappij functioneren als zij verkracht zijn en mishandeld? Deze kinderen hebben leven , kunnen moeilijk een relatie opbouwen of raken zij aan drugs . Hoe kunnen wij als ouders zijde negeren het schreeuwen om hulp ? Moet je je zelf afvragen of je überhaupt in staat bent om voor je kind te zorgen . Wij hebben taak als ouder om onze kinderen te beschermen!!!!! Er alles aan doen om onze kinderen goed leven te geven. Kinderen hebben aandacht en liefde nodig van de ouders en niet van andere die zich voordoen als goede huisvriend om vervolgens jouw kind te misbruiken.

Ik zeg niet dat iedereen een pedofiel is.

Wat mijn wel opvalt is dat tegenwoordig heel snel een kindje toevertrouwd worden aan de oppas of een huisvriend.

En sociale media ,,,geen worden voor.

GeeN Medeleven voor pedo ! Wat , kun je er niets aan doen ??!!! JewEL hoor , levenslang vrijwillig opnemen !
Verkrachten van kinderen moet ik goed vinden ??!!!!! Gek vent!!
misschien kinnen wij binnenkort een antipedo stichting maken ,,goed plan !

Je zal het maar zijn

http://programma.bnn.nl/jezalhetmaarzijn

Beetje brullen dat je tegen bent is gratis zelfverheerlijking. Weet je zeker dat er niemand in je familie is die zo geaard is? En wat dan?

Dossier pedofilie op OOL

https://www.ouders.nl/artikelen/dossier-pedofilie-inleiding

https://www.ouders.nl/artikelen/dossier-pedofilie-onderzoek#new

"Ongeveer 4% van de jongens ontdekt vóór hun 18e dat ze pedofiele gevoelens hebben. Hoe leren ze daarmee omgaan zodat ze zelf een gezond seksueel leven kunnen leiden, zonder daarbij anderen te schaden? Niemand vraagt zich dat openlijk af. Wij wel, om ongelukken en leed te voorkomen. Vandaar ons Dossier Pedofilie."

moeilijk

Vergeet ook niet dat er nu heel anders tegen pedofilie wordt aangekeken dan bv, in de 70er jaren. Niet elke pedofiel wil seks met kinderen. En niet elke pedofiel is een Robert M., die een doortrapte kinderverkrachter is.
Ik vind het een moeilijk onderwerp.
Belangrijk is dat jonge mensen die zulke gevoelens hebben ergens terecht kunnen. En over hun geaardheid en problemen kunnen praten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.