Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

dihanne

dihanne

22-06-2015 om 19:26

proefsollicitatie pakt verrassend uit: salaris-stress

Nou, raar probleem:

Ik zoek een bepaalde baan, in mijn vakgebied, maar net even anders. Op zich heb ik ook op dat 'net even anders' genoeg te bieden.

Ik zag een vacature voor zo'n baan, met eisen waar ik niet aan voldoe (ze vroegen net een andere specialisatie, veel nadruk op twee jaar werkervaring in eenzelfde baan etc.)

Maar ik wil zo'n baan, dus heb er een proefsollicitatie van gemaakt.

Ik werd uitgenodigd voor gesprek, nog leerzamer, ik zat daar heel ontspannen ('ze nemen me toch niet') maar nu hebben ze me de baan aangeboden. Geweldig nieuws...

Alleen... de functie zit in een salarisschaal waarvan de top een paar honderd euro onder mijn huidige salaris zit. En daar hik ik wel tegenaan!

Ik heb daar eerder niet eens op gelet, want dit was een proefsollicitatie, maar nu weet ik niet zo goed hoe ik verder moet

Ik heb geinformeerd bij mensen die ik ken met een vergelijkbare baan, die zitten allemaal minimaal een schaal hoger. En ik heb de lijst met vacatures bij de betreffende organisatie bekeken, en alle vergelijkbare vacatures zitten ook een schaal hoger.

Volgens mijn kennissen zou ik ongelooflijk stom zijn om in die lagere schaal te gaan zitten, ik kom er nooit meer uit.

Maar ik vind het ook wat stupide om te zeggen dat ik niet serieus naar het salaris gekeken had, omdat het een proefsollicitatie was, lijkt het alsof ik hun tijd heb zitten verspillen.

Iemand een tip hoe dit aan te pakken???

De stand van zaken: de manager heeft mij vrijdag gebeld dat ik gekozen ben, maar belde mij op een zeer ongelegen tijdstip. Ik heb toen wel gezegd dat ik nog met andere dingen bezig was, dat ik zeer overvallen werd, en maandag zou reageren (dus vandaag). Ik heb haar vandaag vier keer gebeld, steeds de voicemail. Mijn plan is om te vragen of ik even bij haar langs kan komen (dat heb ik ook ingesproken op de voicemail). Zij werkt op vijf minuten lopen van mijn huidige baan, dus ik kan wel een half uurtje skippen daarvoor.

En dan wil ik het onderwerp ter sprake brengen, maar hoe???

groetjes
Dihanne

Moni

Moni

22-06-2015 om 20:06

Kun je best een mooi verhaal van maken

zolang je het woord proefsollicitatie maar niet gebruikt.
Je kunt vertellen dat je op zoek bent naar een volgende stap die wat breder is of wat meer opschuift naar een ander gebied.
Ter voorbereiding ben je mogelijke banen gaan bekijken en veel vroeger dan verwacht kwam je deze perfecte baan tegen. Je hebt gelijk gesolliciteerd.
Nu blijkt dat de baan lager betaalt dan je had verwacht. Je hebt veel ervaring en vindt het niet logisch dat jij in salaris achteruit moet gaan, terwijl je zoveel te bieden hebt. Alle ervaring in je voorgaande banen telt natuurlijk mee (anders hadden ze je niet gekozen).
Je bent zeker geïnteresseerd in de baan maar wel voor een marktconform salaris, passend bij jouw ervaring. En dat betekent minimaal ..... euro per maand met doorgroeimogelijkheden qua salaris en opleiding.
En vergeet niet die opleidingsmogelijkheden vast te leggen, anders krijg je ze nooit meer.

Angela67

Angela67

22-06-2015 om 20:14

en als je het nu verder niet specifiek zegt?

er moet toch gewoon een arbeidsvoorwaardengesprek gaan plaatsvinden? Ik zou hier niet meteen speciaal voor op pad gaan naar haar. Zeg gewoon dat je graag komt praten over de arbeidsvoorwaarden. Punt. En dan kan je mooi Moni's tips gebruiken zodra het erover gaat. Maar laat hen de eerste stap maar doen.Zij zullen ook wel weten dat het ter sprake gaat komen . . . Keep your cool! En je kunt altijd de baan laten gaan.
gr Angela

bieb63

bieb63

22-06-2015 om 21:48

eens met angela

Zet in op een arbeidsvoorwaardengesprek. Luister wat ze te bieden hebben. Geef daarna aan wat jij wilt en verwacht. En wacht af hoe zij daarop reageren en hoe je daar evt. nog over kunt onderhandelen. Blijft het bij een te lage schaal, kan je altijd nog afhaken. Wat let je? Nee heb je, ja kun je krijgen.

Rick

Rick

22-06-2015 om 22:10

moni

'Ter voorbereiding ben je mogelijke banen gaan bekijken en veel vroeger dan verwacht kwam je deze perfecte baan tegen.'

Beetje flauwekul, de perfecte baan, terwijl al vooraf duidelijk was wat het salaris was. Dan moet je niet gaan slijmen met dingen als 'de perfecte baan'.

Angela67

Angela67

22-06-2015 om 22:21

rick

dat salaris, dat is niet 'vooraf bekend'. Dat kan gewoon veranderen tijdens onderhandelingen.
gr Angela

Rick

Rick

22-06-2015 om 22:25

Tuurlijk

Het salaris zit een schaal waar de top een paar honderd euro onder haar eigen salaris zit en nadat je uit tig sollicitanten bent overgebleven ga je even onderhandelen over die honderden euro's. Ik geloof niet dat 2015 daar de beste tijd voor is.

Angela67

Angela67

22-06-2015 om 22:28

rick

doe nou niet zo mal, wees een beetje creatief! the world is your oyster, laat haar gewoon een poging wagen. Van onderhandelen is nog nooit iemand dood gegaan.

Wat wil je dan: dat ze belt en zegt geef die baan maar aan iemand anders want Rick op het forum zegt dat het flauwekul is om te praten over meer geld?
Of vind je het zielig voor iemand die wel bereid is om zonder onderhandelen de baan te nemen? Of vind je het zielig voor het bedrijf dat ze misschien meer moeten betalen voor iemand die meer kan?

Ik kan je reactie niet plaatsen, tenzij je aan het stoken bent?

gr Angela

Rick

Rick

22-06-2015 om 22:50

Simpel

Bedrijf zet een vacature uit met salarisschaal en kiest na een aantal gesprekken iemand uit die inderdaad meer dan geschikt is. Bedrijf gaat er van uit dat die persoon wil komen werken voor dat salaris maar nee, er moeten nog honderden euro's bij. Dat zijn praktijken van tien jaar geleden.

Krullevaar

Krullevaar

22-06-2015 om 22:54

Ach

Je kan het altijd proberen toch? Wie niet waagt, die niet wint...

En dan is de vraag hoe graag je de baan eigenlijk wilt. Ik zou er niet zo'n moeite mee hebben om erop achteruit te gaan als ik veel meer plezier in mijn werk zou hebben, maar dat geldt niet voor iedereen. Geld is geen motivator voor mij. Maar het moet maar kunnen natuurlijk.

Succes in elk geval en laat even weten hoe het afloopt.

Angela67

Angela67

22-06-2015 om 22:57

rick

and what's it to you? weet jij veel hoe een koe een haas vangt.
of solliciteer jij elke week?
gr Angela

Suze

Suze

22-06-2015 om 23:01

vastleggen

Ga gewoon praten en kijk of het lukt. Je hebt in elk geval goede argumenten zowel qua marktconformiteit als in het bedrijf zelf.

Mochten ze toezeggingen doen qua doorgroei in salaris (nu nog niet, maar na een jaar bij goed functioneren wel.... ) of verandering van schaal na goed functioneren (na 1 jaar), leg dat dan vast! Maak het concreet en leg het vast, want je zal de eerste niet zijn die met mooie woorden wordt binnengehaald, maar later niet krijgt wat wel beloofd was.

En inderdaad: idem dito qua opleidingstoezeggingen.

Succes.

dihanne

dihanne

23-06-2015 om 07:08

bedankt!

dank allemaal voor reacties, het hoeft hier niet hoog op te lopen hoor!

ik ben blij met alle suggesties, en heb een plannetje uitgestippeld

het standpunt van Rick is natuurlijk realistisch.

Het bijzondere is dat ik om mijn huidige baan te krijgen 10 jaar geleden juist enorm in salaris heb ingeleverd omdat ik zo graag daar wilde werken. Ik heb het dan over een achteruitgang van meer dan 1000 euro bruto per maand! Dat is serieus inleveren. Maar het was het waard, ik had er zoveel plezier in. En toen de voorzitter van mijn bestuur erachter kwam wat ik verdiende, heeft ze direct ingegrepen en mijn salaris opgehoogd, want ze vond het nergens op slaan. Dus nu verdien ik weer aardig (nog niet wat ik 10 jaar geleden had).

Maar ik wil deze keer wel beter opletten! (geen goede start mee gemaakt!)

Nou, ik ga eens kijken of ik vandaag kennis kan maken met de leidinggevende,

hartelijke groet
Dihanne

bloemetje

bloemetje

23-06-2015 om 10:24

Rick

Rick, ik vind je nogal naïef overkomen. Ooit van onderhandelen gehoord? Het is erg gebruikelijk (en geaccepteerd!) dat je onderhandelt over de arbeidsvoorwaarden. Dihanne heeft een prima positie om te onderhandelen. Al na 1 gesprek heeft de werkgever besloten dat ze haar willen hebben, dat is mooi. Er is echt niets mis mee om de salarisindicatie vervolgens ter discussie te stellen in het arbeidsvoorwaardengesprek. Dihanne wil de baan, het bedrijf wil Dihanne. Diane hoeft niet blindelings een eerste voorstel te accepteren.

bloemetje

bloemetje

23-06-2015 om 10:27

aanvulling

En nee Rick, dat zijn echt niet 'praktijken van 10 jaar geleden'. Welnee. Onderhandelen over arbeidsvoorwaarden is altijd gebeurd, gebeurt nog steeds en zal altijd gebeuren. Gewoonweg omdat bedrijven goede mensen nodig hebben. En die goede mensen zijn écht niet altijd eenvoudig te vinden. (sommige functies uitgezonderd)

Ad Hombre

Ad Hombre

23-06-2015 om 12:34

Proefsollicitatie

Hoe het ook afloopt het wordt zeer leerzaam voor een proefsollicitatie!
Lekker gaan onderhandelen zou ik zeggen.

Rick

Nog geen 3 jaar geleden heb ik er als bijna 50 jarige zij instromer die 10 jaar niet buitenshuis gewerkt had 10 'dienstjaren' / treden bijgekletst. In een semi overheidsfunctie nog wel. Onderwijs. Dus niet in trede 0 gestart van 'mijn' schaal, maar in trede 10. Scheelde honderden euro's per maand. Net als Topicstarter was ook mijn vroegere salaris stukken hoger dan mijn nieuwe inkomen. Maar ze wilden me graag hebben. En hadden het er voor over.

Ingrid

dihanne

dihanne

23-06-2015 om 15:57

het gaat goed....

Nou: het ziet er goed uit....

Ik ben langs geweest bij de manager, heb kennis gemaakt (haar had ik nog niet gezien), nog wat vragen gesteld en ook de salariskwestie op tafel gelegd.

Ik had mijn huidige salaris en CV meegenomen, en haar eerste indruk was ook dat inschaling wel een schaal hoger kon!
Er komt een arbeidsvoorwaardengesprek, en de manager gaat de aanbeveling geven mij op/rond mijn huidige salaris in te schalen!

Ze gaf aan dat de beslissing uiteindelijk niet bij haar ligt, maar dat een aanbeveling van haar wel gewicht in de schaal legt.

Ze herhaalde dat ze me graag in haar team wil, en zei letterlijk: 'maak je er geen zorgen over'.

Ik voel me pas zeker als de overeenkomst getekend is, maar het ziet er heel goed uit...

Dihanne

Krullevaar

Krullevaar

23-06-2015 om 19:59

Klinkt goed!!

Nu nog duimen voor een goede afloop, maar dit is veelbelovend!

Ad Hombre

Ad Hombre

23-06-2015 om 20:57

Zwaluw

Een zwaluw maakt nog geen zomer maar ik begin bijna te denken dat we de crisis achter ons hebben!

dihanne

dihanne

29-06-2015 om 18:38

yes!

Vandaag arbeidsvoorwaardengesprek gehad, en het liep prima.

Ik ben geplaatst in de schaal waarin ik wilde zitten. Nog steeds lever ik een klein bedrag per maand in, maar dat gaat geen problemen opleveren qua huishouden draaiende houden etc.

En de baan heeft ook weer andere voordelen (veel meer vakantiedagen bv!).

Dus: ik ben helemaal blij!

Ik hoor om mij heen veel mensen die een andere baan hebben, dus zo in mijn directe omgeving is er weer beweging in de arbeidsmarkt!

dank voor jullie steun,

hartelijke groet

Dihanne

Marjolein

Marjolein

29-06-2015 om 18:44

Wat goed!

Gefeliciteerd Dihanne,

Wat goed gedaan!
Zo zie je maar, gewoon durven...

Ik zou het zelf nooit gedurfd hebben, maar jij laat zien dat het kan!
Dank voor het voorbeeld!

Succes in je nieuwe baan!

Suze

Suze

29-06-2015 om 18:49

Goed gedaan

Top dat je het besproken hebt en dat het gelukt is.

Veel plezier met je nieuwe baan.

En vrije dagen zijn ook geld waard!

Krullevaar

Krullevaar

29-06-2015 om 21:47

Goed gedaan!

Enne.. vrije dagen zijn mij meer waard hoor! Dus dubbel goed gedaan zou ik zeggen.

Veel plezier in je nieuwe baan

dat je baan je maar mag brengen wat je ervan verwacht!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.