Ouders Online
Archief

Vraagbaak voeding - archief

Van januari 1999 tot juni 2001 publiceerden we wekelijks de vraagbaak "Voeding". Nieuwe vragen stellen is helaas niet meer mogelijk, maar het archief is nog steeds beschikbaar.


Wanneer welke voeding? (6 mnd)

Mijn zoontje van bijna 6 maanden is net begonnen om naast zijn fruithapje ook groente en pap te eten. Alles smaakt hem prima, alleen zitten wij met de invulling van dit verniewde voedingsschema.

Wanneer kan het beste welke voeding gegeven worden? Het liefst willen we rond 20.00 uur de laaste voeding geven zodat hij daarna naar bed kan. (Wij doen hem 's avonds rond 19.00 uur in bad.)

Christel Uylenbroek, De Meern
[email protected]

Antwoord

Het groente- en het fruithapje kun je op dit moment (6 mnd) tussen de flessen door geven. Je kunt dus het oude schema aanhouden wat de flessen betreft.

De papvoeding geef je op een tijdstip waarop je normaliter een fles zou geven. Wanneer het groentehapje een dermate grote portie is dat het een fles kan vervangen, zou je een fles kunnen geven als toetje (evt. een kleinere hoeveelheid) en dus een flesvoeding laten vervallen.

Om alvast aan een ontbijt te wennen zou je de dag kunnen beginnen met een papvoeding. Daarna een fruithapje/ vruchtensap en rond het middaguur een gewone flesvoeding. Tussen deze fles en de volgende zou je dan een koekje kunnen geven en wat drinken (vurchtensap, thee) en het groentenhapje. 's Avonds voor het slapen kun je dan de laatste fles geven.

Leonie Ruitenburg
 


Leonie Ruitenburg is diëtiste bij Friesland Nutrition
 


Copyright © 1996-2010 Ouders Online, alle rechten voorbehouden
Uitsluiting aansprakelijkheid | [email protected]
Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 september 2003