Ouders Online
Archief

Vraagbaak voeding - archief

Van januari 1999 tot juni 2001 publiceerden we wekelijks de vraagbaak "Voeding". Nieuwe vragen stellen is helaas niet meer mogelijk, maar het archief is nog steeds beschikbaar.


Waarom mag een baby geen gewone melk?

Waarom mag een baby wel yoghurt en chocomel en karnemelk(dranken) hebben en geen gewone melk? Het zijn toch allemaal zuivelproducten.

Wij wonen in Amerika en onze zoon is zes maanden en krijgt Enfamil AR. Dit is babyvoeding met toegevoegde rijstepap (?) zodat hij het beter binnen kan houden.

Opvolgmelk is veel dunner en het merk Enfamil adviseert opvolgmelk pas als het kind 1 jaar is. Ik heb al een ander merk opvolgmelk geprobeerd maar dat wil hij per se niet drinken.
Kan ik beide voedingen mengen en geleidelijk de Enfamil AR verminderen?

[naam en adres bekend bij de redactie]

Antwoord

Het advies is om tot de eerste verjaardag helemaal geen zuivelproducten te geven, dus ook geen yoghurt, chocolademelk of karnemelk. Deze producten bevatten net als �gewone� melk te veel zouten en eiwitten, wat een te grote belasting van o.a. de nieren geeft.

Het is mogelijk om Enfamil AR te mengen met een opvolgmelk en zo langzaam over te gaan op die voeding. Enfamil AR bevat trouwens geen rijstebloem maar een zetmeel (amylopectine). Hierdoor wordt de voeding dik in de maag, zodat er minder wordt teruggegeven.

Leonie Ruitenburg
 


Leonie Ruitenburg is diëtiste bij Friesland Nutrition
 


Copyright © 1996-2010 Ouders Online, alle rechten voorbehouden
Uitsluiting aansprakelijkheid | [email protected]
Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 23 september 2008