Ouders Online
Archief
Thema-pagina's - overzicht

Thema-pagina's zijn sub-sites van Ouders Online, waarin ouders met gedeelde belangen of interesses zelf één of meer eigen pagina's vullen.

Meestal gaat het om bestaande homepages, die achteraf het 'keurmerk' thema-pagina van Ouders Online hebben gekregen. De inhoud ervan valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van Ouders Online, maar wordt wel door ons gepromoot en ondersteund.

Wilt u ook thema-pagina worden? Stuur dan een bericht naar [email protected].
 


Zwanger en ouder
www.zwangerenouder.nl
"Een site die (aanstaande) ouders eerlijke en realistische informatie geeft over zwangerschap en ouderschap."

Expat mama's
www.expatmam.com
Verhalen van Nederlandse moeders in het buitenland.

Thuisblijfmoeders - Het Moederfront
www.hetmoederfront.nl
Nicole Orriëns van Het Moederfront (voorheen Thuisblijfmoeders.nl) vindt dat moederschap en het bijbehorende werk waardering en erkenning verdient. "Zorg en opvoeding zijn net zo goed werk als een betaalde baan buitenshuis", aldus Orriëns.

Stichting KOG
www.stichtingkog.info
De stichting KOG ('kinderen, ouders, grootouders') helpt ouders en grootouders bij problemen met jeugdzorg. Met name bij:

  • ondertoezichtstelling (OTS);
  • uithuisplaatsing;
  • weggelopen kinderen.

    Netwerk Ouderinitiatieven
    www.netwerkouderinitiatieven.nl
    Netwerk Ouderinitiatieven verzamelt alle in Nederland werkzame ouderinitiatieven met betrekking tot passend onderwijs. Ouderinitiatieven kunnen zich aanmelden en zich op een kaart plaatsen. Doel van de verbinding is onderlinge versterking en het verbeteren van de positie van ouders.

    Stichting Gezin
    www.stichtinggezin.nl
    De Stichting Gezin wil opkomen voor de belangen en de rechten van het gezin, door het gezin een duidelijke stem te geven als partner van de beleidsmakers. De stichting wil de positieve bijdrage van gezinnen onder de aandacht brengen van een breed publiek.

    Bewust bloggende moeder
    www.ellensblog.nl
    Ellen Kloosterman schrijft op luchtige toon over de dagelijkse keuzes die ze maakt om de autonomie van haar zoontje te bewaren en toch de leiding te nemen.

    Meerlingen
    www.meerling.eu
    Deze portal biedt een goed link-overzicht en een meerling-forum.

    Münchhausen By Proxy (MBP)
    home.deds.nl/~roosboum
    Het syndroom van Münchhausen By Proxy is: op een ziekelijke manier aandacht trekken door het verzinnen van ziektes bij anderen, vaak het eigen kind. De maakster van deze site was als kind het slachtoffer van een moeder die aan het MBP-syndroom leed. Om erachter te komen wat er nu precies gebeurd was, deed ze zelf onderzoek naar de achtergronden.

    Netwerk landelijke ouderorganisaties (NLOO)
    www.nloo.nl
    Het NLOO is een samenwerkingsverband van ouderorganisaties. Via het NLOO kunnen zij hun deskundigheid delen en elkaar helpen om sterker te staan. Daarnaast is dit samenwerkingsverband een gesprekspartner in beleidszaken en een aanspreekpunt voor professionals.

    Kinderen met een beperking
    www.oudersaanzet.nl
    'Ouders aan zet' is een vereniging van ouders van kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De vereniging streeft naar goed onderwijs, goede zorg en goede informatievoorziening.

    Kinderfeestjes
    www.kinderfeessie.nl
    Bent u op zoek naar een passend of origineel kinderfeestje? Doorzoek dan de database van Kinderfeessie.nl.

    Postnatale depressie (PPD), Premenstruele Spanning (PMS) en de overgang.
    kraamtranen.nl
    Deze site geeft informatie over de symptomen en mogelijke oorzaken van de Postpartum-depressie (PPD), Premenstruele Spanning (PMS) en de overgang.

    Huilbaby's
    www.huilbaby.info
    Deze site is bedoeld om ouders te informeren over huilbaby's. Over de oorzaken en de mogelijke behandelingen en over datgene wat ouders er zelf aan kunnen doen.

    Onderwijsklachten
    www.onderwijsklachten.nl
    Hoe schrijf je een goede brief, waar moet die naartoe, en wat gebeurt er daarna? Hoe voer je een gesprek op school? Op deze site vindt u informatie en tips over de omgang met onderwijsklachten. Ook wordt u uitgenodigd om eventuele klachtenverhalen in te zenden, ten behoeve van een zwartboek voor het Ministerie van Onderwijs.

    Kinderen en eczeem
    www.kindereczeem.nl
    Als ouders van een kind met eczeem voel je je vaak machteloos. Deze site geeft natuurlijk niet alle antwoorden, maar bevat wel veel tips, mogelijke remedies, voeding plus allergieën, huidverzorging en testen. Maakster Monique Zwaan geeft al tijden adviezen op ons Forum.

    Ouderraden van basisscholen
    www.ouderraad.net
    Deze site moet het trefpunt en netwerk worden voor ouders die in de ouderraad van een Basisschool zitten. Met een Vraagbaak, een Forum en een verzamelplek voor 'draaiboeken' bij de organisatie van festiviteiten en schoolreizen.

    Kinderen en geld
    home.wanadoo.nl/n.peschier
    Deze site gaat over alles wat met kinderen en de (soms hoge) kosten daarvan te maken heeft. Nathalie Peschier nodigt u uit om tips in te sturen voor gratis (of bijna gratis) uitstapjes met kinderen.

    Meertaligheid
    home.wxs.nl/~stuur013
    'Dubbelop' is een steunpunt voor meertalige opvoeding. Sinds 25 december 2001 is er helaas geen interactie meer mogelijk, doordat de makers niet in staat waren om voldoende vrijwilligers te vinden. Vragen over meertaligheid kunnen tegenwoordig alleen nog gesteld worden bij de Vraagbaken van Ouders Online.

    Alleenstaande ouders
    www.1ouder.nl
    Bent u gescheiden, weduwe, weduwnaar, of bewust alleenstaande ouder: op deze thema-pagina vindt u informatie en contact-mogelijkheden.

    Grote gezinnen
    www.grootgezin.nl
    Heeft u drie of meer kinderen, dan vormt u een groot gezin. Met alle organisatorische, logistieke en financiële problemen vandien. Via de thema-pagina 'Groot Gezin', verzorgd door gezins-manager Nell Coumans (moeder van 8 kinderen), vindt u de hulp en ondersteuning die u nodig heeft.


    Copyright © 1996-2013 Ouders Online, alle rechten voorbehouden
    Uitsluiting aansprakelijkheid | [email protected]
    Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 1 maart 2013