Terug naar startpagina Woordenboek

Woordenboek bekijken

Navigatie:
- Pagina 1 van 4
- Pagina 2 van 4
- Pagina 3 van 4 (huidige pagina)
- Pagina 4 van 4
- Eigen bijdrage inzenden

Datum laatste update: 21-1-2001
Huidige aantal woorden: 255

Krampjes
Ingezonden door: Mariska Botman - Zandvoort
Krampjes ontstaan vaak een tiental dagen na de geboorte. Van de ene op de andere dag verandert je lieve baby in een zich strekkend-buigend bewegend krijsend kleintje.De darmpjes, volop in ontwikkeling blijken moeite te hebben het voedsel te verwerken. Geef je borstvoeding, laat dan alle scherpe, koolzuurhoudende en gasveroorzakende dranken en voeding staan. ook zonder borstvoeding kan het toch 3 maanden duren voor het over is. Doorbijten, volhouden, niet luisteren naar verontruste grootouders e.d.("ga toch naar een kinderarts, ze heeft vast een allergie" en dat soort modeverschijnselen..)

Tip: probeer aan "nurse harvey's" te komen. Een natuurlijk drankje dat de krampen vermindert. Is verkrijgbaar bij drogist Goossens in Zandvoort.

Kroelen
Ingezonden door: Paula de Jonge - Utrecht
Kroelen is knuffelen en spelen met je kindje. Dit is overigens errug leuk! (dit zullen velen met mij beamen).

Kwikzilvertje
Ingezonden door: Kristel Kleinhesselink - Wageningen
Ontzettend actief kind, doordat het z'n oogjes achterna rent. Een baby die gewoon geen baby wil zijn.

Lachen
Ingezonden door: P. Frankort - Geertruidenberg
De manier van de zuigeling om zijn ouders ervan te overtuigen dat hij/zij blij met hen is. Wie de eerste glimlach van z'n kind ziet, is voor eeuwig verkocht. Ondanks alle krampjes, huiltjes, vriendjes met brommers, enz.

Liefdes-baby
Ingezonden door: Henk Boeke - Amsterdam
Het woord "liefdes-baby" is een vondst van Henk van der Meijden (ex-hoofdredacteur van het roddelblad Privé). Hij introduceerde het woord in de jaren zeventig, als alternatief voor "buitenechtelijk kind", wat hij te kil en te zakelijk vond. In de loop der jaren verbleekte echter de specifieke betekenis van het woord liefdes-baby, en op den duur heette elke baby een liefdes-baby. Wilma Nanninga, de nieuwe hoofdredactrice, heeft nu besloten om het woord helemaal uit de Privé-kolommen te gaan weren. Ze zoekt nog naar alternatieven, waarbij "gelukskind", "sprookjeskind" en "kleine fee" een goede kans schijnen te maken.

(n.a.v. een kort bericht in Onze Taal van mei 1997)

Liesbreuk
Ingezonden door: John & Roos Leek-Van der Velden - Amsterdam
Een liesbreuk is een uitstulping van de darm door de buikwand. Een zwakke, dunne plek in de buikwand geeft de darm de mogelijkheid naar buiten te stulpen.De buikwand wordt hierbij meegenomen de liesholte in. Deze uitstulping kan dan zichtbaar worden als bobbel in de lies (liezen). Zo'n liesbreuk kan zeer pijnlijk zijn voor een baby en is relatief eenvoudig, via een operatie, te verhelpen.

Loopstoeltje
Ingezonden door: Tanja Angevaare - Honselersdijk
Snoerloze meubel- en deurpost-schuurmachine.

Deze contructie op wieltjes wordt aangedreven door een baby die half-zittend, half-staand door de woning crosst. Daarbij worden dure meubels en spullen niet ontzien.

Naschrift van de redactie: Zie ook het Forum-archief voor een aantal interessante discussies tussen voor- en tegenstanders van de loopstoel:
lf00836.htm
lf01380.htm
lf01490.htm
lf01328.htm
lf01635.htm

Luier
Ingezonden door: leonora - zoetermeer
Stoffen of papieren opvang voor plas en poep

Luierbroekje
Ingezonden door: leonora - zoetermeer
Papieren broekje dat fungeert als luier. Het kind kan het zelf als broekje aan en uit doen. De verschoner kan het in geval van ongelukje losscheuren en in de vuilnisbak deponeren.

Mama
Ingezonden door: R. van den Brink - Apeldoorn
Wie weet er nou niet wat mama is? Natuurlijk staat mama voor moeder maar dan als een soort van roepnaam vanuit het kind gezien. Mama mag ik drinken, mama gaan we weg, etc. etc. Maar vanaf het eerste kind krijgt mama ook nog een tweede betekenis. Dan gaat ook pa deze roepnaam te pas en te onpas gebruiken. Soms bewust, maar al snel onbewust. Dan worden oude vertrouwde koosnaampjes als lieverd, schat en wijffie plotseling ingeruild voor mama. Daar komt mama weer, hoe gaat het met mama, mama gaan we nog weg vandaag. Mama staat dus voor alles: zij is de moeder van je kind, zij is je eigen moeder, maar ze is ook je vrouw.

Maxi cosi
Anonieme inzender
Kinderstoel met riemen. Praktisch bij voeden en in de auto.

Maxi swing
Ingezonden door: Anne van Ogtrop - Muiderberg
Een schommel voor babies vanaf de geboorte. Je kan de schommel opwinden met een veermechanisme om hem max. 30 min. automatisch te laten schommelem. De baby zit/ligt half en geniet. Mijn zoon Yann (nu 7 maanden) zit er nog elke dag en en krijgt er zijn fruit en groentehap in. Omdat hij nog niet helemaal goed zit is dit stoeltje ideaal hiervoor, uiteraard schommelt het dan niet.

Maxi taxi
Ingezonden door: Mechelien Adam - Brussel
Superhandige buggy voor de baby. Aangezien de meeste mensen toch al een maxi-cosi hebben, een relatief goedkope oplossing. Tevens veel handiger, lichter en wendbaarder in winkels etc. dan een kinderwagen. Leuk is ook dat zowel de baby meer ziet dan vanuit de klassieke kinderwagen als ook dat de ouder beter oogcontact heeft met de baby. Een aanrader, kortom.

Meconium (1)
Ingezonden door: Hans Schneider - Rotterdam
Baby's eerste openbare poep. Schrik en test-case voor elke Jonge Vader. Donkergroen tot zwartbruin van kleur. ("Heeft de kleine intra-uteraal al spinazie gegeten?") Zeer taai en moeilijk te verwijderen.

Openbaart zich doorgaans tijdens de eerste massale kraamvisite. De Jonge Vader bemerkt tot zijn schrik dat hij een soort taaie teer tussen die kleine billetjes, balletjes of schaamlipjes vandaan moet peuteren. Nog vermoeid van de doorwaakte nacht en met te weinig tissue's of lotion doekjes bevestigt hij alle vooroordelen bij de aanwezigen: vaders kunnen niet verschonen!

Meconium (2)
Ingezonden door: Jos Verhagen
Het is ondoenlijk om het kind tijdens de zwangerschap te verschonen. Uw kind snapt dat en houdt het op tot het geboren wordt. Meconium is de allereerste ontlasting en ziet er uit als teer. Soms poept het kind al tijdens de zwangerschap en u kunt het zien aan het vruchtwater, dat een beetje donker is. In de meeste gevallen geen reden tot paniek, maar wel meteen uw vroedvrouw bellen.

Millennium-baby
Anonieme inzender
Een jonge telg in de familie van mensen die menen de geboorte van een kind tot op de dag nauwkeurig te kunnen plannen. Als alle apparatuur het volhoudt, wordt deze oogappel geboren op 1 januari 2000. Heeft de baby het anders gepland, dan hebben de ouders waarschijnlijk een geheel nieuw millenniumprobleem!

Misselijkheid
Ingezonden door: Hilkje en Kees van Oosten - Voorschoten
Komt vooral voor in de eerste drie maanden. Al dan niet tot kotsens toe. Een remedie: blijven eten met kleine beetjes tegelijk, ook 's nachts en voordat je 's ochtends opstaat. Laat je partner maar beschuitjes smeren. Sommige vrouwen hebben er de hele zwangerschap last van.

Motje/moetje
Ingezonden door: Karen Plomp - Essex Junction, Vt 05452, USA
Als de bruiloft en de verwekking van het kind in de omgekeerde volgorde gebeuren. Dit verklaart al de 7-ponds baby's die 7 maanden na de bruiloft 2 maanden 'prematuur' worden geboren.

Muisjes
Ingezonden door: Evelien Langenberg - Delft
Traditioneel bij de geboorte. Men beweerde dat de muisjes de boze geesten zouden verdrijven. Roze was voor de meisjes en wit voor de jongens. De anijspitjes zouden de borstvoeding bevorderen.

Muziek
Ingezonden door: Hilkje en Kees van Oosten - Voorschoten
De baby in je buik hoort muziek. Het is leuk om vaak hetzelfde liedje te zingen, te spelen of te draaien. De ongeboren baby reageert daarop en herkent het later.

Nachtvoeding
Ingezonden door: Karen Plomp - Essex Junction, Vt 05452, USA
Baby's kijken niet naar de klok als ze honger hebben! Tijdens zwangerschap hoor je andere ouders hierover praten, maar zelf denk je dat dat allemaal wel zal meevallen en dat de baby dat of niet, of niet zo lang zal doen.

In werkelijkheid ontdek je dat nachtvoedingen je slaapritme erg verstoren, en kijkt iedereen maandenlang medelevend naar je vermoeide gezicht.

Sommige babies beginnen gelukkig al erg jong met doorslapen. En veel ouders ontdekken hier de voordelen van de combinatie familiebed en borstvoeding, waar mams alleen even wakker wordt om de baby in te pluggen en dan door te slapen :-)

Nagym
Ingezonden door: Karen Plomp - Essex Junction, Vt 05452, USA
De 6 weken durende cursus na de bevalling, waar je alle spieren weer werkend en terug op zijn plaats probeert te krijgen. Begint meestal een paar weken na de bevalling. Veel buikspieroefening en veel inspannender dan de zwangerschapsgym. Tussen de oefeningen door worden baby-ervaringen uitgewisseld.

Navel
Ingezonden door: Hilkje en Kees van Oosten - Voorschoten
Lichaamsdeel van aanstaande moeder dat plotseling kan gaan uitpuilen, maar soms gebeurt dat niet.

Navelbandje
Ingezonden door: Sandra Dijkstra - Amsterdam
Stofreepjes waarvan je er volgens kraamzorg tig van nodig hebt. Nooit gebruikt, overigens ook geen idee wat je met zo'n ding moet doen.

Navelklem
Ingezonden door: Deirdre E.E.A. Joukes - Enschede
Plastic klemmetje dat je als verplicht onderdeel van het thuisbevalkraampakket in huis haalt en vervolgens niet gebruikt omdat je wegens niet vorderende perswee-en afgevoerd wordt naar het ziekenhuis. Bedoeld als gereedschap bij het 'afnavelen'.

navelstreng
Ingezonden door: leonora - zoetermeer
de verbinding tussen (baar)moeder en kind. Wordt na de geboorte met een stevige schaar doorgeknipt (soms door de vader), wat een enigszins leer-achtig geluid maakt. Het navelstreng-gedeelte van de baby valt na enkele dagen vanzelf af. Zichtbaar blijft: de navel.

Nestdrang
Ingezonden door: Philip Verhagen - Amsterdam
Alle boeken vermelden het: er komt een moment tijdens de zwangerschap dat (met name) de a.s. vader getroffen wordt door nestdrang. De moeder heeft het namelijk meestal druk zat met zwanger zijn. Deze drang uit zich vaak door het verrichten van allerlei doe-het-zelf werkzaamheden in de baby-kamer, oftewel het inrichten van het nest voor de kleine. Beertjesbehang, konijntjesgordijnen, vrolijke mobiles voor aan het plafond en dergelijke. In extreme gevallen kan dit al een half jaar voor de bevalling beginnen. Hieraan zouden zelfs ouders ten prooi vallen die daarvoor nog nooit de drang tot doe-het-zelven hebben gevoeld. Gelukkig bleek dit laatste bezijden de waarheid.

Nijntje
Ingezonden door: Loes Gaykema - Leiden
Nijntje: kort voor konijn, een bedenksel van Dick Bruna. Wereldberoemd hedendaags ikoon voor de baby. Ogenschijnlijk simplistische tekeningen waar kinderen niet genoeg van krijgen. Verhaaltjes met Nijntje in de hoofdrol zijn teruggebracht tot de essentie. Soms vergezeld van korte teksten op rijm. Nijntje is ook populair als poster en behang in de babykamer.

NSO
Ingezonden door: j.barendregt - voorschoten
Naschoolse opvang, niet te verwarren met BSO (buitenschoolse opvang), want daarin zit ook de voorschoolse opvang.

De tarieven voor NSO heeft men overigens meestal gelijk gesteld aan die van de BSO, dus echt druk hoef je je over het verschil wat dat betreft niet te maken.

Nung-nung
Ingezonden door: Monique Orlemans - De Bilt
Een nung-nung is een knuffellapje dat het kindje tijdens het duimen gebruikt om bijvoorbeeld langs zijn gezichtje te aaien. Evenals de dierbare knuffel mag de nung-nung nooit gewassen worden. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het geluid dat het kindje maakt tijdens het duimen.

Oei, ik groei
Ingezonden door: Lisetta Verkleij - Carmel, U.S.A.
Fantastisch handboek voor de jonge, onzekere ouder. Beschrijft de achterliggende reden van elke sjagerijnige bui van kindlief. Is zeer geschikt om door te nemen voordat je naar de reünie van de zwangerschapsgym gaat. Zo kan je vast in alle stilte en rust redenen bedenken waarom jouw baby, toch al heel wat donderwolkjes op het leeftijdsbalkje verder, er nog niet eens aan denkt om te gaan zitten."Goh, zit hij nog niet?" Laat staan om al voetballend en converserend met jou door de kamer te rennen. In tegenstelling tot al die andere lieverdjes van gym, die zich "echt helemaal volgens het boekje hoor, zo enig!" ontwikkelen.

Ontsluiting
Ingezonden door: Jos Verhagen
Maximaal 10 centimeter.

ontsluitingstijd
Ingezonden door: leonora - zoetermeer
de tijd dat de baarmoedermond opengaat van 0 naar 10 cm. De lengte verschilt per vrouw en per bevalling. In deze periode worden de weeën steeds sterker.

Oogkleur
Ingezonden door: Lisette Waller - Landstuhl
Bij de geboorte van een baby is de kleur van diens ogen in het algemeen blauw. Elke dag wordt deze kleur vol verwachting door mamma en pappa 'gecheckt' om zeker te gaan dat nog geen verandering is ingetreden. Elke kleur nuance die afwijkt van blauw wordt in overweging genomen. De vraag blijft; "Welke kleur ogen zal hij/zij krijgen?" Dit ritueel kan tot een halfjaar duren, voordat de uiteindelijke oogkleur te bepalen is. Dan kunnen mamma of pappa trots beweren; "Hij/zij heeft mijn ogen" :-)

Ooievaar
Ingezonden door: jan - maassluis
Grote, door papa gemaakte (of gehuurde) vogel voor de deur, die aan geeft dat er een kindje is geboren

Oppas
Ingezonden door: Sabine Trachter - Zwolle
Surrogaatmoeder of -vader voor een bepaalde tijd per dag, zodat de ouders kunnen werken, winkelen of op vakantie kunnen gaan. Een ideale uitvinding.

Oxytocine
Ingezonden door: Jos Verhagen
Een zeer krachtig hormoon. Ruikt naar ozon. Tijdens de bevalling kunt u het drie keer ruiken als u goed oplet. Vooral de laatste dosis kan erg heftig zijn en is om de borstvoeding (zie ook BV) op gang te brengen.

Pari-boy
Ingezonden door: R.de Ligt - Vlaardingen
De 'Mercedes' onder de vernevelingsapparatuur voor babies of peuters met CARA. Scheept uw kinderarts u op met een 'baby-haler'? Niet accepteren: vraag gelijk om een brief voor een pari-boy voor uw verzekeringsmaatschappij. Alleen hiermee krijgt uw kind de benodigde medicijnen goed binnen. (bv: ventolin, atrovent, pulmicort)

Partus
Ingezonden door: Jos Verhagen
De geboorte. Laat u niet van de wijs brengen door al dat gemiezemuis met vreemde woorden. Voor elk woord bestaat ook een normaal Nederlands woord.

PCO
Ingezonden door: Jacqueline
PCO staat voor Poly Cysteuze Ovaria, oftewel meerdere cysten (blaasjes) in je eierstokken. Hierdoor is de hormoonproductie in die eierstokken veranderd. Het kan betekenen dat je geen eisprong hebt.

Perineum
Ingezonden door: Evelien Langenberg - Delft
Het perineum is de bekkenbodem. Dit loopt vanaf de vulva (uitwendige schaamdelen) tot aan de anus.

Persdrang
Ingezonden door: Jos Verhagen
Probeer u voor te stellen dat u vreselijk moet poepen, maar het mag pas als iemand aangeeft dat uw genoeg ontsluiting hebt.

Persen
Ingezonden door: Pieter van Scherpenberg - Amsterdam
In de aanlooptijd tot de bevalling breidt het vocabulaire zich flink uit. Je bent kennelijk zo gericht op die gebeurtenis, dat er spraakverwarring kan ontstaan over alledaagse dingen. Zo kwam mijn vrouw blij thuis met het bericht dat ze een perskegel had gevonden. "Waar is die nu weer voor nodig, moet je daar op gaan zitten?" vroeg ik angstig. Het bleek om een onderdeel van de kapotte elektrische citruspers te gaan en niets met 'het onderwerp' van doen te hebben!

Placenta
Ingezonden door: Jos Verhagen
Een uitgeholde biefstuk waar het kind al die tijd in heeft gelogeerd.

Positiekleding
Ingezonden door: Ellen Hiemstra - 's-Gravenhage
Voor de gemiddelde zwangere vrouw; 1 legging, veel knoopjeselastiek, en een aantal vormloze t-shirts en overhemden van manlief. Voor de modebewuste (werkende) vrouw, al gauw een kostenpost van ƒ 2000,- bestaande uit rokjes, mantelpakjes, cocktail en andere jurkjes om toch maar een beetje representatief voor de dag te komen. Als dan het zwangerschapsverlof aanbreekt komen de leggings en oversized shirts vanzelf wel aan bot.

Prematuurtje
Ingezonden door: Seline Westenberg - Maastricht
Van een prematuurtje wordt gesproken als de baby tussen de 27ste en 37ste zwangerschapsweek wordt geboren.

Pret-echo
Ingezonden door: R. Mulder - Zuidlaren
Echo (zie aldaar) die niet wordt uitgevoerd op medische indicatie, maar slechts ter geruststelling of vermaak van de ouders bij een commerciële instelling.

Prop
Ingezonden door: Jos Verhagen
Als uw vrouw plotsklaps een vaginale variant op de loopneus lijkt te hebben, wordt het tijd om een vroedvrouw in te schakelen. Het kloddertje snot in de wc is de zogenaamde prop.

Prutelke
Ingezonden door: A. Hofmans - Zutphen
"Opa-en-oma's kleine prutelke zijn"; lieve schat of lieve baby zijn. Ons kleine prutelke heeft weer eens goed gepresteerd betekent bij ons: de ontlasting zit tot achter de oren en ook het rompertje en het pakje moesten het ontgelden.

Aldus een zeer trotse opa en oma uit Zutphen.

Pufclub
Ingezonden door: Henk Boeke - Amsterdam
Het wekelijkse avondje zwangerschapsgymnastiek. Hier leert de aanstaande moeder onder andere het zogenaamde "puffen" (zie aldaar).

De term "pufclub" heeft zo'n algemene ingang gevonden, dat hij ook gebruikt wordt bij vormen van bevallingsvoorbereiding waar het feitelijke puffen juist uit den boze is (zoals bij zwangerschaps-yoga).

Met dank aan Els - van de pufclub

Puffen (1)
Ingezonden door: A. Maletzky - Alphen aan de Rijn
Het reguleren van de ademhaling tijdens de bevalling, om de weeën 'dragelijk ' te maken voor de vrouw. De rol van de man in deze, is het aangeven van een tempo, aangezien de vrouw dit door de kracht van de weeën kan vergeten.

Ben jij al wezen puffen? Meestal de eerste activiteit welke een jonge of aanstaande vader uitoefent vóór de geboorte van de boreling. Namelijk: het vergezellen van zijn vrouw naar een avond zwangerschapsgymnastiek waar dit onderwerp wordt behandeld.

Naschrift van de redactie: Zie ook pufclub (= het wekelijkse avondje zwangerschapsgymnastiek).

Puffen (2)
Ingezonden door: Jos Verhagen
Tijdens de zwangerschapstraining leert u samen met uw vrouw hoe u de weeën met een vorm van morse ademhaling op kunt vangen. Ook van u wordt verwacht dat u de techniek tot in de puntjes beheerst. Mocht u vrouw tijdens de bevalling in paniek raken, dan zal uw kalme demonstratie van de juiste puftechnieken haar weer op het juiste spoor zetten.

Puffen (3)
Ingezonden door: hedwig alijk - Vlaardingen
Het innemen van cara-medicijnen d.m.v. een turbu-, nebu-, of andere (in)haler. In het ziekenhuis leert men je het gebruik van de nebuhaler, thuis ga je gewoon puffen. Een pufje (als zelfstandig naamwoord) betekent: een dosis van het medicijn. Meestal zo'n 10 pufjes per keer.

Quid
Ingezonden door: C. van der Linden - Eindhoven
Ik ben met mijn anderhalf-jarig dochtertje bij de huisarts geweest omdat zij elke nacht hysterisch wakker wordt en dan ontroostbaar is. Ook krijg ik op die momenten geen contact met haar. Nu heeft de huisarts me doorgestuurd naar een kinderarts, en in de brief van de huisarts aan de kinderarts vraagt de huisarts of het mogelijk quid zou kunnen zijn.

Ik heb van alles geprobeerd om achter de betekenis van dit woord te komen... helaas... zonder resultaat.

Naschrift van de redactie: Wie weet de betekenis van dit mysterieuze woord? Reacties kunt u zenden aan [email protected]

Reflux
Ingezonden door: Henk Boeke - Amsterdam
Het 'teruggeven' (lees: uitkotsen) van voeding door een baby, doordat het klepje dat de maag afsluit nog niet goed werkt. In het archief van vragen aan de kinderarts is hier veel over te vinden. Onder andere dit (van Hankje Escher & Edward Nieuwenhuis):

Als een kindje reflux heeft, is er een drietal maatregelen te nemen:

Ten eerste is het belangrijk dat uw kind met name na de voeding een poos rechtop gehouden wordt en als zij niet te veel 'woelt' ook een beetje schuin-omhoog slaapt.

Ten tweede geldt: naarmate de voeding dikker is, de reflux (het omhoog komen van de voeding dus) vermindert. Dit kunt u bewerkstelligen door de voeding in te dikken (Nutriton, Nutrilon AR, Frisovom, etc.) of door de leeftijd van de vaste hapjes af te wachten (rond de 5de maand).

Ten slotte zijn er medicijnen die de maaginhoud sneller door laten stromen naar de darmen (Prepulsid).

Meestal verdwijnt reflux rond het eerste levensjaar. Bij zeer hardnekkige klachten kan een operatie uitkomst bieden. Dit is echter zelden nodig.

Rompertje
Ingezonden door: I. van Horen - Tilburg
Body-stocking, maar dan bedoeld voor baby's

Rompertje
Ingezonden door: Lucienne van der Stouwe - Alkmaar
Baby-Bodystocking

Rompertje
Ingezonden door: Yvonne Balvers - Gouda
Het baby-ondergoed. Een hempje-en-onderbroekje aan een stuk met een sluiting van vaak drie drukkers tussen de benen. Handig bij het verschonen, maar als de luier doorlekt en het rompertje vuil is, moet alles (incl. bovenkleding) uit. Bovendien moet het rompertje over het hoofd worden uitgetrokken en smeer je zo doorgelekte poep in je babies haar. Maar het rompertje is wel lekker warm.

Rugdrager
Ingezonden door: Petra Olijslager - Deventer
Een rugzak waarin je kind kan zitten en eigenwijs om zich heen kan kijken terwijl je wandelt. Je haren hebben er wel van te lijden, want vanuit een rugdrager móet je kind er wel aan trekken. Een spiegeltje is aan te raden om je kind te kunnen zien, want nekken zijn niet gebouwd voor het kunnen zien van kindjes in rugdragers.

Ruggeprik
Ingezonden door: Lia te Brake - Lievelde
Ideale manier van pijnbestrijding bij bevalling als deze wel heel erg pijnlijk is en lang duurt. Het geeft even een moment van rust voor de finale begint. Bevallen hoeft dus niet altijd pijnlijk te zijn!

Schedel-osteopaat
Ingezonden door: Kristine Lens - Hoboken (België)
De behandeling bij deze dokter heeft onze "huilbaby" in twee behandelingen mirakuleus veranderd in de vrolijkste baby die er is. Een tip die ik iedereen kan aanraden, zeker als de baby met zijn achterhoofd eerst geboren is of bij een tangverlossing.


Navigatie:
- Pagina 1 van 4
- Pagina 2 van 4
- Pagina 3 van 4 (huidige pagina)
- Pagina 4 van 4
- Eigen bijdrage inzenden

Copyright © 1996-2001 Ouders Online BV
Uitsluiting aansprakelijkheid
Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 21 januari 2001