Home » Agenda » Tv ik ben nederlander

TV | Ik ben Nederlander

Uitzendingen: van 25 december t/m 12 maart, elke zondag om 18.00 uur op NPO 3.

Op 25 december is de NTR gestart met de nieuwe 12-delige kinderserie Ik ben Nederlander, waarin acteur Jack Wouterse (o.a. bekend van Grijpstra & De Gier en All Stars) met kinderen uit heel Nederland openhartige gesprekken voert over hun leven en wat hen bezighoudt. Samen trekken ze erop uit, en praten ze over thema's als geloof, vriendschap en passies. Ook nemen ze Jack mee naar school, eten ze samen hun lievelingsmaal, kijken ze naar zichzelf in de spiegel, en fantaseren ze erop los.

Korte filmpjes

De afleveringen zijn opgebouwd uit korte filmpjes met verschillende kinderen van rond de 10 jaar oud, waarin diverse thema's worden besproken. Het ene kind woont verlaten op het platteland, het andere drie-hoog in de stad. Zo zien we onder andere: de zoons van een Zeeuwse mosselvisser en een Drentse boer, een dochter van Marokkaanse ouders, en een kind dat nog niet zo lang geleden uit Syrië is gevlucht. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal Nederlander.

Mooie leeftijd

"Mooie leeftijd. Ze zijn nu nog heel puur. Praten eerlijk en vrijuit," zegt Wouterse. "Achtergrond en opvoeding maken iedereen uniek, maar ze zijn toch ook allemaal een beetje hetzelfde. En zeker gelijkwaardig. Iedereen kind heeft een familie. Ieder kind vindt vriendschap belangrijk en we vinden allemaal iets van God. Zoals we hier wonen, zijn we allemaal Nederlanders. Vandaar de titel: Ik ben Nederlander."

"In de serie wandelen we luchtig door het leven en de belangrijke momenten van deze kinderen, die trouwens allemaal om op te vreten zijn."

Ik ben Nederlander
van 25 december t/m 12 maart
elke zondag om 18.00 uur op NPO 3