Home » Artikelen » Wat weten we al van de zorgverzekering in 2020

Wat weten we al van de zorgverzekering in 2020?

Door:

Amy Sprikkelman

Er is al wat bekend over de veranderingen in de zorgverzekeringen vanaf 2020. Amy van Independer vertelt je alles wat nu al bekend is. 

zorgverzekering update nieuws

Nog een paar maanden en het is zo ver: 2020. Zoals elk jaar, verandert er het een en ander aan je zorgverzekering. In 2020 zal dat niet anders zijn. Heb je een collectieve zorgverzekering? Dan kan de korting die je nu krijgt een stuk lager worden. En wat weten we verder al?

Minder korting op je collectieve zorgverzekering

Vorig jaar juni is besloten dat de korting op collectieve zorgverzekeringen nog maar maximaal 5% mag zijn. Nu geven verzekeraars vaak 10% korting. Dit kan dus flink gaan schelen in de premie die je nu betaalt. Deze korting geldt overigens alleen voor de basisverzekering. De hoogte van de korting op de aanvullende verzekeringen mogen de zorgverzekeraars zelf bepalen. Dus ben jij verzekert in een collectief via je werk, gemeente of (sport)vereniging? Houd dit dan goed in de gaten.

Het eigen risico blijft gelijk

Ook in 2020 betaal je maximaal 385 euro voor de zorg uit de basisverzekering. Dit blijft dus gelijk aan het eigen risico in 2019. Kies je voor een vrijwillig eigen risico, dan kan dat bedrag oplopen tot 885 euro.

Vergoeding orthodontie

De aanvullende verzekeringen zullen steeds minder uitgebreid zijn. Grote kans dat dit ook zal zijn voor de vergoeding van orthodontie. Dus weet je al dat je kind een beugel moet in de toekomst? Duik hier dan even goed in.

Zwanger? NIPT wordt verlengd

De subsidieregeling voor de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) wordt verlengd. Dus ben je zwanger en kies je voor de NIPT? Dan betaal je alleen een eigen bijdrage van 175 euro.

Zorgpremie Alert

Wil je een update krijgen van alle belangrijke momenten en veranderingen rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de Independer Zorgpremie Alert. Zo mis je niks en heb je als eerst alle nieuwe zorgpremies in je mailbox. Ook krijg je een reminder als je nog een paar dagen hebt om over te stappen. Handig toch?

Amy Sprikkelman

is werkzaam bij Independer. Als consumenten via Independer een financieel product afnemen, ontvangt Independer daarvoor een vergoeding van de bank of verzekeraar.

Meer over

Onderwerpen: 

Lees verder