Home » Artikelen » Winactie cijferspelmat

Winactie Cijferspelmat

Door:

Redactie Ouders Online

Wil jij ook meer spel betrekken bij het leerproces van je kind? Goed nieuws! We mogen namens Trendy Speelgoed een cijferspelmat weggeven. Klik hier om mee te doen!

Cijferspeelmat winactie

Na een lange schooldag willen kinderen lekker kunnen spelen en hebben ze nog weinig zin in huiswerk. Met de cijferspelmat kan je kind het nu combineren! Door middel van een spel in beweging zijn én tegelijk sommen kunnen oefenen. Het is een soort twister waarbij je handen en voeten gebruikt om eenvoudige sommen en tafels te maken. Jullie kunnen dit elke dag 5 minuten doen als opfrisser of je kind kan de mat gebruiken om huiswerk te maken met zijn rekenboek erbij. Je kunt zelfs de kleuren van de mat erbij betrekken om het uitdagender te maken. 

Hoe werkt het?

Jij bedenkt een som, bijvoorbeeld 1 + 9 = 10. Dan zet je kind bijvoorbeeld een hand op 1, een voet op de +, de andere hand op 9 en de andere voet op 10. Gelukt! Dit kunnen kinderen natuurlijk ook samen doen.
Je kunt het zo gemakkelijk of moeilijk maken als je wilt. Inspiratie nodig? Dan kun je gratis een set opdrachtkaarten downloaden. Ook de handleiding is als PDF beschikbaar. De kaarten en handleiding download je gratis via www.cijferspelmat.nl 

De cijferspelmat is 170 x 140 cm groot. Daarop afgebeeld een honderdtal veld en op vier plekken de plus, min, maal en deel tekens. De mat is gemaakt van dun maar stevig non woven materiaal. Dit materiaal kun je zelfs wassen en strijken mocht het nodig zijn. Het is wel aan te raden om er een kleed onder te leggen zodat de mat op zijn plek blijft liggen.

Vanaf welke leeftijd?

De cijferspelmat is goedgekeurd voor kinderen vanaf 3 jaar maar natuurlijk gaan pas kinderen vanaf 5-6 jaar echt met cijfers en sommen aan de slag. De mat bevelen we dus aan voor kinderen vanaf groep 3 tot groep 8. 

Winnen!

Wil jij de cijferspelmat winnen voor thuis? Kijk hier hoe je mee kunt doen!

Redactie Ouders Online

Meer over

Leeftijden: 

Onderwerpen: 

Lees verder