Home » Artikelen » Winactie letterspelmat

Winactie Letterspelmat

Door:

Redactie Ouders Online

Wil jij ook meer spel betrekken bij het leerproces van je kind? Goed nieuws! We mogen namens Trendy Speelgoed een letterspelmat weggeven. Klik hier om mee te doen!

Letterspelmat

Vorige week mochten we namens Trendy Speelgoed al een Cijferspelmat weggeven. Deze week geven we een Letterspelmat weg. Doe je mee?

Na een lange schooldag willen kinderen lekker kunnen spelen en hebben ze nog weinig zin in huiswerk. Met de letterspelmat kan je kind het nu combineren! Door middel van een spel in beweging zijn én tegelijk kunnen oefenen. 

Hoe werkt het?

Op de rand van de mat staan allemaal leuke afbeeldingen van klankzuivere woordjes bestaande uit 3/4 letters. 1 Kindje wijst een afbeelding aan en het andere kindje maakt het woord door met handen en voeten op de juiste letters te gaan staan. Gaat dat zonder te vallen? Dan mag dat kindje een woordje aanwijzen en zo gaan we verder! Dit is het meest simpele spel dat je kunt doen met deze kleurrijke letterspelmat. Je kunt natuurlijk ook de woordjes in het Engels vertalen, zelf woordjes verzinnen, woordjes lopen....de mogelijkheden zijn eindeloos. 

De alfabetmat is 170 x 140 cm groot. De mat is gemaakt van dun maar stevig non woven materiaal. Dit materiaal kun je zelfs wassen en strijken mocht het nodig zijn. Het is wel aan te raden om er een kleed onder te leggen zodat de mat op zijn plek blijft liggen.

Vanaf welke leeftijd?

De letterspelmat is goedgekeurd voor kinderen vanaf 3 jaar maar kinderen gaan er pas echt vanaf een jaar of 5 mee aan de slag. De mat bevelen we dus aan voor kinderen vanaf groep 3 tot groep 5. 

Winnen!

Wil jij de letterspelmat winnen voor thuis? Kijk hier hoe je mee kunt doen!

Redactie Ouders Online

Meer over

Onderwerpen: 

Lees verder