Home » Artikelen » Zwembaden weer open hoe gaat dat nu

Zwembaden weer open, hoe gaat dat nu?

Door:

Redactie Ouders Online

Veel zwembaden zijn weer (bijna) open. Kinderen kunnen dus ook weer naar zwemles. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk in zwembaden met alle maatregelen rondom het coronavirus?

Zwembaden weer open

Zwembaden weer open

Goed nieuws dus! Kinderen kunnen weer naar zwemles. Maar hoe ziet dat er eigenlijk uit, zwemles in een overdekt zwembad met de maatregelen rondom het coronavirus? De zwembaden die al open zijn gegaan, hebben maatregelen opgesteld. Deze maatregelen zijn er om ervoor te zorgen dat de 1.5 meter afstand haalbaar is en er zo min mogelijk contact onderling is. Welke maatregelen worden er genomen in zwembaden?

  • Alleen op basis van inschrijving toegang, er is geen losse kaartverkoop. Dat betekent van te voren reserveren wanneer je komt zwemmen. Check vooral de website van het zwembad in jouw woonplaats hoe ze dit regelen.
  • De toiletten en douches kunnen niet gebruikt worden, dus goed van te voren plassen en thuis douchen.
  • De kleedkamers zijn dicht, dat betekent thuis omkleden (vergeet niet een badjas en een joggingbroek mee te nemen voor na het zwemmen).
  • Ouders mogen niet mee de zwemles in en er mag maar één ouder het kind wegbrengen.
  • Veel zwembaden hebben speciale looproutes naar het zwembad en naar de uitgang.

Hoe is dat voor de kinderen om met deze maatregelen naar zwemles te gaan? We vroegen het aan Lynn, zij ging deze week voor het eerst weer naar zwemles. Lynn (6) vond het wel even wennen: “We mochten ons niet in het zwembad uit- of aankleden en we mochten ook niet naar het toilet tijdens de zwemles. Gelukkig hoefde ik niet te plassen. Het was wel een beetje gek dat ik alleen moest en mama niet mocht blijven.” De zwemles zelf ging gelukkig wel zoals normaal. “Er waren evenveel kinderen in de les en het zwemmen ging heel goed.” Wel waren er een paar regels: zo mochten de kinderen niet met kleding aan zwemmen omdat de zwemjuf dan zou moeten helpen om de kleding weer uit te trekken. Dan kan ze niet de juiste afstand bewaren. Lynn was wel moe achteraf. “Ik vond het wel leuk maar het duurde ook wel erg lang.” De les duurde namelijk 90 minuten omdat de kinderen nu maar één keer per week zwemles krijgen, in plaats van de 2 of 3 keer voor de coronamaatregelen. Na het zwemmen mochten de kinderen via een andere looproute weer naar buiten waar ze opgehaald werden door de ouders. 

Hoe is het bij jullie zwembad geregeld?

Redactie Ouders Online

Meer over

Onderwerpen: 

Lees verder