7x de leukste zomervakantie uitjes met kinderen

Blijven jullie deze zomervakantie in Nederland? Van een circusfestival tot slapen aan het strand en van samen op safari tot een boottochtje in het Hollands Venetië: met deze zeven leukste uitjes voor kinderen hebben jullie een top zomervakantie!

1. Strandpark Zeeland, Vlissingen

Daar aan de kust, de Zeeuwse kust… kun je heerlijk vakantievieren! Wandelen, fietsen, zwemmen; in Zeeland beleef je met kinderen een top zomervakantie. De provincie Zeeland heeft maar liefst 490 kilometer aan kust en Vlissingen heeft de langste boulevard van Nederland. Direct aan deze gezellige boulevard ligt Strandpark Zeeland en hier is het genieten. Logeer er in een luxe bungalow, sfeervol strandhuisje of een heuse glamping safaritent. Strandpark Zeeland ligt ook aan de rand van het recreatiegebied Nollenbos en het MuZEEum, aquarium Het Arsenaal en attractiepark Delta Park Neeltje Jans zijn gemakkelijk te bereiken. Of bekijk een van deze andere vakantieparken.

2. Zinderende zomeravonden in ARTIS, Amsterdam

Ga je deze zomervakantie met je kinderen naar de hoofdstad? Eindig de dag met een avondbezoek (vanaf 17:00 uur is de entree € 15) aan ARTIS. Tot en met zondag 5 september opent de dierentuin op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond haar deuren. Wandel langs de bijzondere dieren en geniet van muziek van het conservatorium van Amsterdam. Ook kun je tijdens ARTIS Vertelt luisteren naar verhalen van ARTIS-experts.

3. Safaripark Beekse Bergen, Hilvarenbeek

In een boot, met de auto of gewoon te voet; in Safaripark Beekse Bergen zijn de dieren op verschillende toffe manieren te bewonderen. Ook kun je er overnachten op het vakantiepark. Mag het nog specialer? In het Safari Resort kan je zelfs – onder andere in een luxe lodge of sfeervolle boomhut - tussen de wilde dieren overnachten. Wow!
TIP: Boek je tickets via Uitmetkorting! Van dierentuinen tot attractieparken en van een bijzondere overnachting tot een vakantie: hier kan je bijna alle uitjes in Nederland mét korting boeken!

4. Boottocht met kinderen

(Her)ontdek Nederland deze zomervakantie met je kinderen vanaf het water. Boek als uitje een rondvaartboot in Amsterdam, ga op pad op de Loosdrechtse Plassen of huur een fluisterbootje in het pittoreske Giethoorn. In het kleine dorpje vol smalle kanaaltjes - ook wel Hollands Venetië genoemd – kun je open bootjes met een stille motor huren en genieten van de omgeving. Vergeet niet je picknickmand mee te nemen om gezellig in de boot of langs de kant te picknicken.

5. Toverland, Sevenum

Toverland in Sevenum bestaat 20 jaar en vier feest! Het park is inmiddels uitgegroeid tot een groot in- en outdoor park met zes avontuurlijke werelden en attracties en één van de leukste uitjes in Nederland, voor jong en oud. Tot en met zondag 5 september is het hele park iedere dag tot negen uur ’s avonds geopend. Hebben jullie en de kinderen daarna zin in nóg meer zomervakantie pret? De wereld Port Laguna blijft elke dag tot maar liefst tien uur ’s avonds geopend.

6. Hemeltjelief!, Amsterdam

Op de NDSM-werf in Amsterdam vindt tot en met woensdag 18 augustus elke woensdagmiddag Het Grote Zomervakantie Circus plaats. Je kunt er circusacts bekijken én zelf uitvoeren (hoe leuk is dit als je een kleine acrobaat in huis hebt?) en zwieren in de zweefmolen. Ook zijn er creatieve workshops van het NDSM Kinderatelier, verschillende voorstellingen en kun je er broodbakken en je laten schminken. Voor ouders is de entree gratis.

7. Walibi Holland, Biddinghuizen

Duinrell, Drievliet, De Efteling, Julianatoren, Hellendoorn; Nederland heeft veel mooie pretparken. Maar voor een spectaculair spannende dag moet je in Nederland in Walibi Holland zijn. Heb jij een thrillseeker in huis? Dan haalt hij zijn hart op aan de toffe attracties zoals Untamed, Goliath en Lost Gravity. Ook jongere kinderen vermaken zich er prima in bijvoorbeeld de Crazy River en Merlin’s Magic Castle (toegang voor kinderen vanaf 90 cm) en in Walibi Play Land vind je kindvriendelijke attracties zoals een luchtballonnendraaimolen en een ballenbak. Kaartjes voor Walibi koop je hier met korting.