Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op
Ya

Ya

13-08-2008 om 15:08

Ivf, icsi en mm deel 4


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Anna

Hoi Anna
Gefeliciteerd met je dochter. Wat een geweldig nieuws. Ik herinner me dat we ongeveer tegelijkertijd begonnen te schrijven op de groep 40plus. Inmiddels ben ik in Gent onder behandeling, maar nog niet zwanger geraakt. Overweeg sterke eiceldonatie, omdat ik toch al richting 45 ga. Veel geluk met je gezinnetje!!

Hoe'st met iedereen?

zijn er nog meer bezig nu met iui of ivf ? Lean, hoe is het met jou, is het nog te uit te houden met de hernia ?

Ik heb sinds vanochtend een onrustige huid, wat kleine bultjes op mijn gezicht, is dat van de progesteron ? Ik ga zo eens scrubcreme halen want mooier word ik er niet op Verder nog steeds verhoging en verkouden, bluh.

Hallo allemaal!

Hoi allemaal!

Hier niet veel te melden, ik heb vandaag wel een positieve ovutest dus werk aan de winkel hihihihi.
Na deze cycles beginnen wij pas met IUI.

Manda, hou je het nog een beetje vol?
Je krijgt hier in elk geval wel veel support.
Heel fijn voor jou, zal allemaal niet mee vallen.
Ook ik hou je berichtjes in de gate.

Groetjes Beele.

Hoi beele

dat het maar een vruchtbaar gebeuren mag zijn Wij hebben jarenlang verplicht gemoeten, op een gegeven moment werd het dan echt moeilijk om het ook nog een beetje leuk te maken, nou ja dat trekt dan ook wel weer bij als het niet meer moet.

Ja ik krijg heel veel support hier, al een aantal jaar ongelovelijk lief ! Ik hoop heel snel nu te kunnen zeggen dat het een keertje gelukt is, na al die teleurstellingen. Nog een week en dan ga ik testen.

Manda

Ik herken het!
Het moeten klussen voor een beebje!
De romantiek en lust, is als je het al zolang probeerd
echt verdwenen, ondanks dat hebben we er deze ronde toch een feestje van weten te maken, onze laatste spontane poging hebben we goed benut zullen we maar zeggen, Voor jou nog 5 dagen spanning!
Hou je het een beetje vol?
hoe gaat het met de andere?

Groetjes Beele.

Ya

Ya

31-08-2008 om 19:57

Hoe gaat het?

Hoi Lean en Manda,

Hoe gaat het met jullie wachtende? Hoop zo dat het gaat lukken bij jullie. Lean, jij bent iets verder dan Manda toch? Of heb ik het mis? Red je het nog Manda?
En Beele, jullie hebben er een goede klusperiode opzitten las ik. Ik ga heel erg hard voor je duimen dat behandelen niet meer nodig is.

Meiden, succes en hou vol hoor.
Liefs van Ya

Gaat wel

ben wat pessimistisch geworden, weet niet waarom, ben ook nog verkouden en gewoon niet zo vrolijk.

Vanaf hoeveel dagen is het zinnig om te gaan testen bij ivf ? Hier is niets over gezegd bij de kliniek. Is het 14 dagen na de pregnyl, na de punctie of na de terugplaatsing ?

Het is maandag een week geleden dat de tp was.

Ya

Ya

31-08-2008 om 21:14

Manda

Hoi Manda,

Wat balen dat je je zo voelt zeg. En er ook nog verkouden bij.
Testen kan 14 dagen na de tp. 18 na de punctie. Dit is tenminste in Utrecht hoor.
Ik heb nooit eerder getest, omdat ik bang voor de uitslag was, maar met bepaalde testen kan je wel eerder testen. Ik weet niet precies welke.
Je mag dan op maandag testen. Dan zou je op zaterdag een poging kunnen doen misschien.

Hou het vast hoor.
Gr. Ya

Juliëtte

Juliëtte

31-08-2008 om 21:46

Manda (inbraakje)

Manda, veel succes deze week. Fijn dat de punctie en tp door zijn gegaan (altijd weer kritieke momenten..) Ik vond week 2 slopend..

Er moeten minstens 14 dgn zitten tussen je pregnyl-spuit en een zwangerschapstest. Pregnyl bevat nl zwangerschapshormoon en kan dan voor een vals-positieve uitslag zorgen.

Ik mocht zelf op vrijdag pas testen maar was op dinsdag *dat was 14 dgn na de pregnyl* zoooo misselijk , een misselijkheid die niet weg ging met wat eten of spugen, dat ik toen al een test ging doen. Deze was knallend positief, een paar wkn later bleken er 2 kindjes te zitten..

Sterkte !
(allemaal trouwens in deze mallemolen !)

Lief!

Heel fijn die support, heb ik vandaag wel nodig.

Ik zit nu op einde dag 6 en ik heb werkelijk geen enkel verschijnsel, ben totaal niet misselijk en ook niet moe. Enige waar ik last van heb is die verkoudheid en dus niet zo fit.

Ik kan mij dus niet voorstellen dat ik as woensdag (14 dgn na pregnyl) heel erg misselijk zal zijn. Het zou heel mooi zijn als ik morgen of overmorgen eens wat innestelingsbloed zou aantreffen of inderdaad misselijk zou zijn of eten opeens anders vind smaken. Maar tot nu toe dus niets, bij de miskaam in juni 2005 had ik wel meteen een 'onderwater in slowmotion' gevoel na nod.

Qua humeur zit ik een week voor mijn ongi, dus vandaar ook dat ik er weinig hoop in heb. GRRRRRR

Juliëtte

Juliëtte

01-09-2008 om 10:55

Manda

Hi Manda,

Ik weet niet of je er wat aan hebt maar het begin van mijn 1e en mijn 2e zwangerschap was niet met elkaar te vergelijken.

Bij de 1e had ik rond de NOD geen bijzondere tekenen, niet misselijk, geen last van borsten etc. Wel innestelingsbloedingen. Misselijkheid kwam pas na de 7e week en de innestelingsbloedingen hebben geduurd tot wk 20.

Bij de 2e zwangerschap (tweeling) was ik dus al voor de NOD misselijk maar ik heb bij deze zwangerschap weer geen innestelingsbloedingen gehad. En tot die 14e dag na de pregnyl had ik ook geen enkel teken dat wees op succes of niet. De misselijkheid kwam die dag ineens opzetten (en is niet meer weggeweest totdat ze geboren waren..)

Probeer dus niet teveel te vergelijken met je eerdere zwangerschap, hoe moeilijk ook ! door gaan met ademhalen en aftellen naar het weekend ....

Lean1

Lean1

01-09-2008 om 11:19

Hallo

Manda, gewoon volhouden hoor, de dagen gaan echt wel voorbij, als is het wel langzaam.

Ik mag 15 dagen na de terugplaatsing testen. Dat is vrijdag 5 september. Ik heb hier en briefje van gekregen, de avond van te voren de laatste bolletje, en de volgende morgen testen.

Ik voel ook helemaal niets, geen gespannen borsten, niet misselijke, niet bijzonder moe... Alleen overschaduwt die hernia alles, dus misschien als ik die niet had dat ik dan wel klachten had.
Ik zal wel blij zijn als er wat duidelijkheid komt. Zowel de ene kant als de andere kant op. Ik hoop natuurlijk dat ze mooi blijven zitten, maar ben er door die Hernia ook heel bang voor. Als ik niet zwanger ben kan er tenminste iets aan die rug gedaan worden....
Toch overheerst de hoop op nog een kindje alles... Dan maar pijn!

Groeten,

Lean

Inbraakje manda --> verschijnselen

Hi Manda,

Ik wil even reageren op je berichtje over het [niet] hebben van verschijnselen na je tp. In aug '03 zijn bij mij 2 bevruchte eitjes terug geplaatst na IVF behandeling. 14 dagen later bleek ik zwanger te zijn [na 7 jaar mmm] Ik heb geen enkel verschijnsel gehad. Zwangerschap is prima verlopen alleen al bevallen na 31 weken zwangerschap, ik was zwanger van een 2ling.

Kortom het zegt allemaal niks. Hou moed en wie weet.....
Succes.

Groetjes,

Hetty

Grappig

toch hoe ontzettend verschillend die zwangerschappen zijn, de ene hangt bij nod al boven de een emmertje de ander huppelt de hele zwangerschap lang vrolijk door.

Verder alleen maar geklaag, dus niet lezen:
Ik weet dat ik het ook niet moet vergelijken maar een 'teken van leven' zou wel prettig zijn voor mijn gemoedsrust, alhoewel ik bedenk mij net dat als ik nu zou weten dat ik zwanger zou zijn ook niet helder zou functioneren. Hopelijk komt het komende 2 weken nog goed met mijn werk (moet iets afronden over 2 weken) tot nu toe nog niets eraan gedaan moet ook nog voor mijn website allemaal dingen doen, heb daar ook geen zin in, het liefst wordt ik volgende week pas wakker zodat ik meteen een test kan doen.

Ach ik was dit weekend ook weer in gezelschap van mensen die het 'zo zielig en zo eenzaam' vonden voor mijn dochter dat we 'er maar' 1 hebben. Ja dat zijn mensen die zonder enige mm en zonder ooit een miskraam gehad te hebben er 4 achter elkaar op de wereld hebben gezet. GRRRRR daar word ik toch wel zo chagerijnig van, die stomme opmerkingen terwijl dat kind erbij stond ! Alsof het allemaal zo voor iedereen gaat en ze weten dat we met ivf bezig zijn, GRRRRR sukkels ! EN het is helemaal niet zielig en eenzaam dat dochter geen broers en zussen heeft, dat wordt haar dan even zo aangepraat, GRRRRR HAAT HAAT !

Lean1

Lean1

01-09-2008 om 21:38

Manda

stomme mensen heb je nu eenmaal overal......

Helaas zijn er heel veel mensen op dit gebied superstom. De hoeveelheid goed bedoelde maar kwetsende opmerkingen die ik al over mij heen gehad heb.... Als ik voor elke een euro kreeg kon ik lekker op vakantie.

Laat los, laat los!!!

Lean

tonny

tonny

02-09-2008 om 00:10

Heee manda

Wat stom, zulke opmerkingen...

Ik denk aan je! Houd moed.

daag,

tonny
(kom op, en nu vandaag aan het werk he!! Het gaat vast heerlijk hard stortregenen, echt weer om stevig aan de slag te gaan met je opdracht. Go go go!)

ayla

ayla

02-09-2008 om 10:21

Duim voor je

vreselijk zijn deze weken zeg, zenuwslopend. Kan het me zo goed herinneren al is het alweer 2 jaar geleden.
Ik merkte bijna niets, ik moest op dag 14 na de terugplaatsing naar het zh gaan voor een zwangerschapstest. Ik heb de dag ervoor thuis getest, wilde het echt weten voordat ik naar het zh ging. Test was meteen vet positief. Ik had echter nauwelijks klachten, de dingen die ik voelde konden evengoed van een menstruatie zijn. Blijf hoop houden hoor, je bent pas halverwege!!! Er kan nog een heleboel gebeuren

Ya

Ya

02-09-2008 om 10:25

Manda en lean

Meiden, ik denk aan jullie hoor.
Helaas zul je altijd stomme opmerkingen blijven krijgen.
Bij mij was een veelgehoorde. Nou je hebt nu een meisje en een jongen. Jullie zijn klaar. Pardon mag ik dat zelf uitmaken. En ook zo een, je zou wel gek zijn om weer dat medische circuit in te gaan. Nou dat is toevallig wel de enige manier. Laten we maar zo zeggen, ze weten niet beter.

Meiden kom op he. Ik duim hoor.
liefs van Ya

Manda

Wat een stomme opmerkingen, wapen je ertegen en anders maar eens flink de mond snoeren. Bij mij werkte deze ( als ze echt te ver gingen) prima. "Ja zielig hè? Ik heb net nog gekeken bij de Albert Heyn, maar er waren geen boy`s of girls in de aanbieding". Grrr. En nu aan het werk! Zeggen dat je moet ontspannen en loslaten helpt toch niet, dus dan de knop om en aan de gang met die website! Veel sterkte met....wachten.

Dank!

Bedankt voor jullie steun, het doet mij echt goed !
Ja, voor elke stomme opmerking een euro, ik zie direct een week Italie voor mij...

Ach die opmerkingen komen van de schoonfamilie, zij hebben de gave het altijd beter te weten (KNAP !) en ook qua timing weten ze altijd 'op het juiste moment' zorgvuldig te steken. Ik ga de tip van Wil volgen want dit "ze is zo eenzaam" blijft maar elk jaar herhaald worden straks gaat het arme kind het nog geloven ook. Ik zal zeggen dat ik al op ebay gekeken heb voor een kindje maar er geen leuke aangeboden werden en die op de andere websites waren te duur.

Heb vanochtend met mijn doorgedraaide hoofd een test gedaan, natuurlijk negatief... en toen heb ik mezelf maar aan het werk gezet.

Lean, hoe'st met de pijn ? Je mag zeker geen dikke pijnstiller nemen ? Nog 3 dagen wachten voor jou en dan een positieve test !

Inbraak voor manda

Oh my god, wat een achterlijke opmerkingen kunnen mensen maken, ik weet niet wat ik léés (en ook nog waar je dochter bij is?!).
In ieder geval heel veel sterkte met de laatste wachtloodjes. Je test toch wel met Kruidvat-eigen-merk of Clearblue hè?

Ooohhhh manda

wat spannend!! Ik wist niet dat je zo 'echt' bezig was! Ik ga heel hard voor je meeduimen de komende week!!

Ingrid (en stop die testen nou nog even weg joh, je maakt jezelf helemaal gek)

Lean1

Lean1

02-09-2008 om 20:34

Manda

Ik doe mijn best, maar meer dan paracetamol mag ik echt niet. Ik zit dan wel aan de maximale dosis omdat het anders echt niet te doen is...

Ga zo wat surfen op alternatieve manieren van pijnbestrijding, misschien is acupunctuut iets. Ik ben namelijk onderhand wel over mijn naaldenangst heen

Nog effe volhouden!!!!!! Wanneer mag jij testen?

Lean

Ya

Ya

03-09-2008 om 09:30

Manda en lean

Hoi,

Ben ik weer even hoor.
Jee, Manda dat je dat durft zo vroeg testen. Dat durfde ik niet hoor.

Lean, wat balen van die pijn zeg. Dat overschaduwt toch wel het een en ander of niet.

Nou meiden hou vol maar weer.

Liefs Ya

Mag testen

ik mag testen wanneer ik wil, haha. Vanochtend dus ook weer getest met een clearblue en negatief, nog steeds ook geen enkel verschijnsel en ik weet eigenlijk vrij zeker dat het niet gelukt is. Van de artsen heb ik niet meegekregen wanneer ik dan officieel zou mogen testen maar ik ga er vanuit dat dat maandag is, 14 dagen na de tp. Echter dan zou je later dan normaal (normale cyclus) testen. Mijn normale nod is aanstaande zondag maar door die bolletjes kan het wat langer duren, ik wacht nog tot zaterdag en test dan nog een keertje en dan stop ik ook met die bolletjes, dan kan mijn lijf zich weer herstellen van al die hormonen.

liora

liora

03-09-2008 om 10:35

Testen

Hoi Manda,

Volgens mij is het toch vrij bijzonder om al zo vroeg een positieve test te hebben, dus ik zou niet nu al concluderen dat het niet is gelukt. Heb het al vaker gezegd, maar toen ik zwanger was had ik op dag 28 een negatieve CB test en op dag 29 een positieve.
Nog een vraag: een kennis van mij heeft een eerste (helaas mislukte) ICSI poging achter de rug, maar zij mocht geen zwangerschapstest doen, moest voor een bloedtest naar de kliniek. Ik vond dat zo raar, kan dat kloppen?

Liora

ayla

ayla

03-09-2008 om 10:50

Manda en liora

Manda nu testen heeft echt nog geen zin, het is veel te vroeg, dus die negatieve test zegt echt nog niets. Je zit nu 10 dagen na de terugplaatsing een posi test kan gewoon nog niet.

Liora, ieder ziekenhuis heeft zijn eigen regels ervoor, er zijn zh die een bloedtest doen zodat ze meteen kunnen zien hoe hoog je hcg gehalte in je bloed is. Of dat fijn is is nog maar de vraag

Wel hoor

een positieve test 10 dgn na tp kan wel hoor, als je 2 embryo's hebt teruggeplaatst dan kan het. Een tweeling is het sowieso niet is mijn simpele conclusie.

Ik hoop dan maar dat het een scharminkel is die zich tot zaterdag verborgen houdt ergens in een plooi in mijn baarmoeder.

Bloedtesten, hmm nog nooit gedaan, ik ken het niet, vanaf wanneer doen ze dat, als ze het heel vroeg doen dan heb ik wel belangstelling

ik zie net pas dat mijn posting heel raar kan overkomen, soort van rare humor, cynisme om mijn teleurgestelde gevoel te beperken. Ik heb dus een negatief voorgevoel en moet even niet denken aan weer een poging.

Verder kan ik wel in janken uitbarsten maar dat doe ik niet want het is er inderdaad nog te vroeg voor, nog een paar dagen en dan pas weet ik het zeker.

ayla

ayla

03-09-2008 om 13:41

Ach

Manda denk eraan dat je nu door hormonen gewoon echt niet normaal kunt denken, je kunt gewoon niet inschatten wat het gaat worden omdat je zelf niet meer weet wat je voelt. Je zult idd pas echt zaterdag iets weten en tot die tijd kun je alleen maar een heleboel kaarsjes branden.

Mijn kaarsje brand in ieder geval mee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.