Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op
Ya

Ya

13-08-2008 om 15:08

Ivf, icsi en mm deel 4


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wanneer werden jullie ongesteld?

toen het niet lukte ? Hoeveel dagen na tp of punctie begon het ?

Lean het is 4 sep

Hoe is het, morgen mag je 'officieel' testen, heb je al getest, voel je iets ?

ik heb de kliniek eens gebeld en zij geven dus ook aan dat ik pas 14 dagn na tp mag testen en dat klopt wel met mijn nod. Dus mijn testdag zou dan pas 8 sept zijn.

Hier verder nog steeds geen verschijnsel van een zwangerschap. Aan de andere kant, ik heb opeens weer een plattere buik en ik hou geen vocht vast, dat is wel hoopvol want ik zwel altijd op voor nod.

Lean1

Lean1

05-09-2008 om 14:06

Helaas

een negative test vanochtend....

Hoewel ik het eigelijk wel wist is het toch een teleurstelling, natuurlijk.

Aan de andere kant kan ik mij nu wel op het herstel van mijn rug concentreren (al had ik mij graag op iets anders geconcentreerd)

Het is de vraag of we daardoor aan nog een poging toekomen, ik ben nu al 40, en als die rug geopereerd moet worden dan kan herstel wel een half jaar duren. Dan ben ik dus al 41... De tijd is een keer op.

Manda, Ik hoop op een veel beter bericht van jou!!!!!
Ik brand een kaarsje voor je!!! Ik houd je in de gaten!!!

Groeten van Lean

Ach nee!

wat een enorme teleurstelling is dit, vreselijk. Is nog hoop hebben realistisch, je bent nog niet ongesteld geworden toch ? Oh ik had zo ontzettend zitten duimen dat jij vandaag een goede uitslag zou hebben, he *&%*$((*^*^$^. En dan ook nog die hernia.

Hier 2 weken na de punctie, ben nog niet ongesteld geworden en had vanochtend een negatieve test, om eerlijk te zijn zie ik het al de hele week niet zitten en zo het liefst nu uit mijn 'lijden verlost' worden, dan maar nu meteen ongesteld, dit wachten is niet te doen.

he Lean, verdomme zeg, wat verdrietig is dit...

Lean

He Lean, wat spijtig voor je!
Ik heb je verhaal en beetje gevolg, eigenlijk vanwege je hernia! Ik heb zelf een hernia operatie gehad en dat was heel zwaar hoor, het lijkt me heel zwaar een zwangerschap en een hernia, eigenlijk niet te doen!
Hoe jammer ik ook voor je vindt dat je nu niet zwanger bent, kon ik niet begrijpen dat de IVF bij jou gewoon door ging ondanks je hernia!
Ik raad je aan om nu goeie pijnstiller te nemen, ik had toen Tramadol, en die hielpen wel,ik heb 5 maanden met een hernia rondgelopen en gelegen voor ik geopereerd werd, als ik je raad mag geven, doe het niet te snel z'n operatie is ook niet alles hoor!
Maar ik snap dat je nu veel pijn hebt, dus daar wil je van af, maar onderschat het herstel na z'n operatie niet! Ik ben nu ruim 3 jaar verder en ben nooit meer de oude geworen, vaak denk ik had ik me maar niet laten opereren, want het is ook mogelijk dat het zo hesteld, 'n juf hier op school van mijn kinderen had ook vorig jaar een hernia, ze heefd flink gesukkeld maar is niet geopereerd, en nu gaat het weer redelijk met haar!
Ik begrijp dat elke situatie anders is.
Maar denk goed na, wat ik toen niet heb gedaan, met veel spijt!!!!!!!!!!!!!

Sterkte met alles, Beele.

Manda

Manda ik lees dat je het wel heel zwaar hebt!
Ja dat wachten is echt vreselijk he!!!!
Toch denk ik ook dat je te vroeg gestest hebt!
as zondag is toch pas jou nod?
Ik hoop op een positief resultaat!

Groetjes Beele.

Lean1

Lean1

05-09-2008 om 15:04

Thanks voor de steun!

Het is inderdaad verdrietig. Ik heb nu ook al wat buikkramp, dus de ongesteldheid zit er wel aan te komen.

Hoe of wat met die hernia weet ik nog niet, al heeft mijn arts gezegd dat het wel opereren zal worden.
Ik hoorde/las dat er tegenwoordig ook endoscopisch geopereerd kan worden wat een sneller herstel op zou kunnen leveren. Daar hoop ik op.

Beele, waar ben jij geopereerd? En heb je nu nog steeds klachten? Ik heb wel zoveel pijn dat ik denk dit niet veel langer vol te kunnen houden. Het is een pantalonhernia, en dat houdt in dat ik pijn heb in beide benen en 1 been is ook nog continue aan het tintelen. Niet fijn dus.
Ik heb oxycontin gekregen, dat is morfine, helaas helpt het eigelijk niet. Maandag krijgen we een nieuw bed en dan hoop ik weer te slapen, dat lijkt mij wel lekker....
Het is zelfs zo dat mijn dochtertje van af volgende week ook op mijn mamadag naar het KDV gaat, ik kan te weinig met haar doen, het is bijna zielig, en ze krijgt te veel mee van mijn pijn.
Continu met een huilende moeder opgescheept te zitten is niet goed voor haar.

Manda, zet uhm op!!! Binnen houden die tweeling!

Lean

Lean

Hoi Lean, nou ik hoor dat het jou ook goed te pakken heefd, Ja ik had dat ook flinke uitstraling naar rechter been toe!
Ik kon soms niet meer op mijn benen staan van de pijn!
Ook ik heb toen hulp gekregen in de huishouding en om mijn zoontje wat op te vangen, als ik er aan terug denk lopen nog de rillingen over mijn lijf, wat was dat een rot tijd.
daarom begrijp ik jou pijn nu zo goed, en begreep ik echt niet dat die IVF niet evt uitgesteld werd, je kunt zoveel overhouden aan een hernia, waar niet goed mee omgegaan wordt, je vroeg waar ik geopereerd ben, in Veghel streek ziekenhuis, maar natuurlijk wel door een neorochirurg uit Tilburg!

Maar nogmaals, doe het niet te snel, want ik weet dat het alleeen direct noodzakelijk is bij uitval verschijnselen, maar bij pijn niet, overgens is er op de meeste plaatsen 'n maanden langen wachtlijst.
Je mag echt van geluk spreken als je snel aan de beurt bent, de medicijnen die ik toen had waren ook morfinehoudende, en hielpen ook niet echt tegen alle pijn, dus ik weet wat je door maakt.

Gek, werd ik er toen van, was altijd heel levendig en vitaal en dan ineens wordt je flink met je zelf geconfronteerd, Lean heel veel sterkte,
Groetjes Beele.

Linda99

Linda99

05-09-2008 om 17:15

Lean (inbraakje)

Lieve Lean, wat een enorme teleurstelling wederom. Een hele dikke knuffel van mij.

En ook nog ellende met je rug

Hopelijk gaat de zon snel voor je schijnen!

Lean1

Lean1

05-09-2008 om 21:00

Beele en linda

Dankjullie wel voor de steunende woorden. Ik kan het wel gebruiken op dit moment!

Linda, lief dat je me nog een beetje volgt. Hopelijk is alle oke met Maura, slaapt ze lekker door en eet ze ook goed. Bente heeft hier nog steeds besloten dat groente niet om te eten is, soms echt dramatisch. Verder is ze geweldig, ons wonderkind!

Lean

Hier

nog steeds een negatieve test (clearview), maandag is het dan 14 dagen na tp en ik geloof er niet meer in, op aandringen van vriend ga ik dan vanmiddag nog een clearblue en een kruitvat test kopen voor als ik maandagochtend nog niet ongesteld ben. De progesteron bolletjes zijn nu ook op. Ik ben blij als dit allemaal achter de rug is en ik weer verder kan komende maand, ik vond het hele voortraject met spuiten en echo's (dan doe je tenminste zelf er nog wat aan) veel minder belastend dan deze 2 vreselijke passieve afhankelijke wachtweken.

Dank sini

jammer, maar ik heb nu 2 gastkinderen in huis en vriend is druk met de tuin dus kan geen kant op.

Lean1

Lean1

06-09-2008 om 20:18

Manda

nog geen bloed toch? ik mocht pas op dag 16 van terug plaatsing testen, dus ik heb nog hoop voor je!!

Hier heb ik alflink buikkramp en bloedverlies, dus het is wel echt over.

Lean

Lean

oh wat balen zeg, ik had nog wat hoop, een late innesteling bijvoorbeeld. Nou wat een harde klap is het zeg, erg verdrietig, en ook nog die stomme hernia die ook de boel verziekt. Wat je als mens wel niet op je dak kan krijgen....

Geen bloed nog maar ik voel van alles wat op naderende ongi duidt, kan ook nog door de hormonen komen (hoop ik). Dag 16 na tp is wel vrij laat, hier dag 14 na tp (maandag). En dat is ook langer dan normaal, ik bedoel de pregnyl is de eisprong. Balen dat er ook geen cryo's zijn, als we nog een keer op gaan moet de hele riedel van voor af aan, pfff moet er nu niet aan denken.

Lean1

Lean1

07-09-2008 om 10:01

Manda

de vraag is of het er hier nog van gaat komen, een volgende poging. Als die rug zolang duurt ben ik al 41 waarschijnlijk en is de vraag of het ziekenhuis nog verder met ons in zee wil. Voor nu probeer ik mij daar maar niet druk over te maken....
23 september heb ik een afspraak met de ivf arts. Ben sowieso benieuwd wat hij zegt. Zijn reactie op mijn (maar) 4 eicellen was ook niet echt bevredigend, meer zo van "moet ik hier mijn bed voor uitkomen..." Ben dus benieuwd wat hij er van gaat zeggen. Ik bereid mij voor op dat hij niet verder met ons wil, maar weet niet heel goed waar ik dat op baseer als ik eerlijk ben. Meer denk ik voortkomend uit het feit dat echt alles bij ons tegen zit, dus dit lijkt dan het volgende...

Lean

4 eicellen

ik had er ook maar 4 en ik ben 33, jij had toch ook 2 mooie embryo'tjes ? Nou dan is de score toch prima, in Leiderdorp zeiden ze 'we hadden gehoopt dat het er meer waren' maar 2 mooie embryo's zijn gewoon 2 mooie embryo's. Dat ze niet zijn ingenesteld heeft volgens mij niets met leeftijd te maken. Er zijn meer klinieken ook over de grens zijn er hele goede, zo'n horkige arts daar heb je niet zoveel aan, het is al zwaar genoeg.

Het is gewoon zwaar kloten, die hoop, het wachten en dan WEER de teleurstelling. En wat kan je dan doen, je kan geen klacht indienen bij moeder natuur/god/het lot en eisen dat ze het weer recht trekken, helaas.

Dus nou ja dan maar realiseren dat ik gelukkig ben met mijn dochter, dat die er zomaar is gekomen en wat er ook gebeurd die heb ik al ! Ik wil niet ongelukkig zijn over een kind wat ik niet heb. De intentie was om in ieder geval eind van dit jaar er een eind aan te kunnen draaien, ook als het na 3x niet gelukt is. Ik ga voor een 2e poging, dat dat kan bij ons probeer ik nu als iets positiefs te zien, ik zal zodra die verrekte ongi doorzet (eerste tekenen al gezien) de kliniek bellen en voorstellen dat ik in oktober weer op wil. Ik wil er vanaf zijn dit jaar, verder gaan in 2009 met ons leven en dan wil ik niet meer die teleurstellingen en hoop elke maand.

Snap er niets van

vandaag was mijn nod, heb ook getest vanochtend maar die was negatief. Gisteren ook roze afscheiding en al 2 dagen stevige menstruatiekrampen, zwaar en weeig gevoel en alles wat normaal er ook is, maar nog steeds geen bloedverlies.

Kan de progesteron het proces vertragen en de baarmoedermond verstoppen ? Ik heb nu 1,5 dag geen progesteron gebruikt. Het zijn toch echt stevige krampen dus er mijn baarmoeder doet zijn best.

En ik ben zeker niet zwanger want dan zou ik vanochtend echt wel een positieve clearblue moeten hebben. Ik wil graag duidelijkheid, geen zin meer in wachten, ik wil bloed zien.

Hee manda!

Even een hart onder de riem hoor...2 van mijn 3 koters zijn ook met hormonale hulp ontstaan, en ik herinner me toch echt heel goed dat het echt net voelde alsof ik ongesteld meost worden, maar het uiteindelijk toch niet werd. En roze slijm heb ik ook wel eens gezien. En geen streepje op een test terwijl je welgeteld 0 dagen overtijd bent. Nou. dat zegt ook bar weinig volgens mij.

Ik duim toch stiekem even door. Jeweetmaarnooit!!

Ingrid

Ingrid

Ik denk toch dat het door de progesteron komt, de boel zit denk ik dicht geplakt en kan er niet zo makkelijk uit. Ik ga morgen de kliniek wel even bellen en s'ochtends nog even testen doen mocht ik vannacht niet ongesteld worden ik wil toch doorgeven dat ik meteen in oktober voor de 2e poging wil. De kramp is nu tijdelijk weer helemaal verdwenen. ARGH.

Dank voor het duimen !

Sascha2

Sascha2

07-09-2008 om 23:46

Manda

Jeetje, het is wel spannend zeg. Zou het niet kunnen zijn dat je een iets latere innesteling hebt? En daardoor pas later hcg-opbouw hebt en dus pas later een mogelijke positieve test?
Balen he, die onzekerheid, arrrgh!
Sterkte in ieder geval, ik hoop dat je droom uitkomt.
Sascha

ayla

ayla

08-09-2008 om 09:27

Die bolletjes

kunnen er indedaad voor zorgen dat je niet ongesteld wordt, dus helaas kan het idd zijn dat je niet zwanger bent, balen zeg.
normaal zou binnen nu en een paar dagen je menstruatie op gang moeten komen. Succes

Niet zwanger

het is gewoon mislukt, beide embryo's zijn niet gaan innestelen. Ik heb vanochtend ook getest en ook deze was overtuigend negatief, ben nog niet ongesteld (wel weer kramp) maar dat zal dan wel komende dagen op gang komen.
We gaan het nog een keer proberen en als het niet zo mag zijn dan blijven we met zijn drietjes en dat is ook goed, ik heb al een gezond en vrolijk kind dat is al heel wat als ik de verhalen lees van mensen waarbij het nooit gelukt is.

Manda

Dit is balen meid!
Ook al had je het vermoeden, een klein beetje hoop hou je toch tot je echt je menstruatie krijgt, heel begrijpelijk, misschien de volgende ronde meer geluk!
Fijn dat je het een beetje kunt relativeren, en genieten van het gezinnetje wat je gelukkig al hebt!
Succes meid.

Groetjes Beele.

liora

liora

08-09-2008 om 11:16

Wat erg

Hoi Manda,

Heel erg balen! Geniet maar extra van je dochter en op naar poging 2.

Sterkte!

Liora

Lean1

Lean1

08-09-2008 om 12:22

Manda

Ach ik had zo gehoopt dat je gewoon wat laat was.....
Maar nog geen bloed, dat kan toch wel iets zeggen???

Ik moest hier als ik met een week nog niet ongesteld was het ziekenhuis weer bellen, maar hier is er al bloed. Ook wel anders dan dat ik gewend ben. Namelijk erg weinig, maar wel klodders..
Duurde wat langer dan normaal voor het doorzetten en ik vind het nog niet veel, maar toch.
Ook ik heb gelukkig al een dochtertje, dat maakt wel veel goed!
Ik ken ook mensen bij wie het helemaal niet gelukt is tot zover. Wel een keer een miskraam en een kindje wat met 32 weken ter wereld is gekomen en maar heel eventjes geleefd heeft. Dat vind ik nog veel verdrietiger. Wel moeder zijn, maar toch geen kindje om vast te houden.
Doe mij dan maar deze pijn en wel gevulde armen!! echt niet te vergelijken, zo'n groot verdriet.
Wat heb ik eigenlijk te klagen!!!!

Lean

Lean

ja dat is toch ook vreselijk, wel zwanger worden en dan met lege armen en in rouw naar huis, oh wat vreselijk akelig. Hoe oud is jouw dochtertje eigenlijk ? Die van mij is 5,5.

Heb de kliniek gebeld en zij gaan er vanuit dat als er 14 dagen na tp de test negatief is het niet gelukt is, daar zijn ze vrij stellig in. De standpunten rondom testen zijn wel apart verschillend zo te lezen, raar hoor.
Vanmiddag moet ik nog even de verpleegkundige bellen omdat ik wil weten hoe dat met die menstruatiekrampen zit dit ik nu al 3 dagen heb, geen bloed gezien en ook geen roze afscheiding meer gehad.

nu ook bloed, dus het is echt afgelopen. Ik ga nu als een gek aan het werk want ik loop hopeloos achter door de zenuwslopende wachtweken ;-(

Ya

Ya

08-09-2008 om 13:15

He meiden...

Wat vreselijk balen en kl$#@# zeg.
Ik had het jullie zo gegund. Ik had goede hoop voor jullie, want als ik op de dag van testen zonder bloed was aangekomen, dan was ik altijd zwanger. Hoefde ik eigenlijk niet eens te testen. Zo zie je maar dat iedereen verschillend is.
Manda, dus jullie gaan het nog 1 keer proberen. Dan gaan we daar voor toch?
En jij Lean, wat zijn jou plannen, als je daar uberhaupt al over nagedacht hebt hoor.

Mijn dochter is trouwens 5.
Veel sterkte allebei hoor.
Dikke knuffel van Ya

Rieke

Rieke

08-09-2008 om 14:05

Sorry meiden

Volg dit draadje een beetje en lees nu dit. Hartstikke jammer, en zo'n rotgevoel dat je al die hormoonzooi voor niks hebt moeten gebruiken. Pff lijkt me loodzwaar zo'n traject, dapper om te doen.

He verdorie

Jammer! Sterkte voor nu en hopelijk is de tweede poging raak.

Marith

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.