Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op
Ya

Ya

13-08-2008 om 15:08

Ivf, icsi en mm deel 4


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Lean1

Lean1

29-10-2008 om 02:19

Manda

Ik duim voor je!!!!! De rook komt er af........

Lean

Lean1

Lean1

29-10-2008 om 02:24

Duimen julie ook voor mij?

al is het nu om een watandere reden....

Morgen heb ik de lang verwachtte herniaoperatie. Aan de ene kant kan ik niet wachten, an de andere kant ben ik zo bang voor de ingreep....

"Maar dit is ook geen leven": zei zij, hangend over de strijkplank om 02.20 in de nacht.

Ach, ik moet toch om 06.00 uur op omdat ik om 07.30 in het ziekenhuis moet zijn.

Groet, Lean

Ya

Ya

29-10-2008 om 09:31

Manda

Hoi,

Je zit dus weer in de wachtweken. Ik ga zo hard voor je duimen. Het moet lukken nu. Hoop dat je een beetje relaxt bent. Niet dat dat helpt natuurlijk, maar voor jezelf. Mijn ervaring is dat de eerste week nog prima te doen is. Tweede week is moeilijk, maargoed dat weet je helaas zelf ook wel.

Nou hou ze vast hoor. ik denk aan je.
Groetjes Ya

Ya

Ya

29-10-2008 om 09:33

Lean

Hoi Lean,

Jeetje, wat vervelend allemaal voor je zeg. Je moet maar zo denken, na morgen ben ik van de pijn af. Ik snap dat je er tegenop ziet hoor. Wel fijn dat er iets gedaan wordt, want als je midden in de nacht boven de strijkplank hangt is dat niet goed hoor.
Ik zal morgen de hele dag aan je denken hoor. Succes.

Gr. Ya

Ya

Ya

29-10-2008 om 09:38

En hier

gaat alles op zich goed. Ik dacht dat ik het aardig had afgesloten, maar het gevoel blijft toch terugkomen. Ik wil eigenlijk nog zo graag, maar het kan niet/lukt niet. Ik word daar best verdrietig van. Ik bedoel ik heb een goed leven hoor, heb 2 fijne kindjes via ivf, maar ik kan maar moeilijk accepteren dat we er klaar mee zijn, terwijl dat niet onze keuze is. Tegen beter weten in hoop ik op een wonder, maar ik weet ook wel dat dat niet gaat gebeuren.
Ik weet ook wel het is goed zo, ook wel makkelijk, maar toch he.
Nou ja genoeg geklaagd. Het is niet anders.
Ik duim voor jullie hoor. Voor jou Manda dat ze lekker bij je blijven zitten en dat je dochter er een broertje of zusje (of allebei) bijkrijgt. En voor jou Lean, dat de operatie meevalt en je gauw weer lekker pijnvrij thuis bent en je je weer op andere dingen kan gaan richten.

liefs van Ya, die nog steeds meeleest hoor.

Lean

volgens mij lig je nu onder het mes.
Heel veel sterkte met de operatie, komt vast allemaal wel goed, hopelijk ben je er hierna snel van af.

Beterschap !

dat is ook moeilijk, verdomme waarom is het niet gelukt hè !?

Accepteren of de grenzen verschuiven, ik zit hier ook mee. Nog een 3e keer, overstappen naar unive voor een 4e poging... Ja dat het nu klaar is, ook herkenbaar, dan komt er nooit meer eentje.

Weet je, misschien worden we wel gezegend met heel veel kleinkinderen en leuke aanhang van de kinderen, een lieve schoonzoon mag er tzt gezellig bijschuiven. Ja ik hoop dat mijn dochter later (als zij dat wil) een leuke man treft en zelf kindjes krijgt, het lijkt mij heerlijk om oma te zijn.

Pffff wat een rotdag

bah bah bah. en natuurlijk is er weer één zwanger, buurvrouw van mij. nog maar net begonnen, allebei nog heel erg jong (begin 20) ze waren ook bezig met behandelingen maar niet in zo'n ver stadium als wij allemaal. deze maand voor het eerst aan de slag en ja bingo!!! ben blij voor hun hoor, maar de gevoelens zijn weer zo dubbel (de meesten zullen het wel herkennen)ik loop al de hele dag te janken. wij zijn al 6 jaar bezig en nog nooit een positieve test gehad. ik ben bang dat het nooit gaat lukken, ik ben net 34 jaar geworden. de tweede ivf poging hebben we al gehad en mislukt. nu nog één cryo liggen. als dat niet lukt op naar de laatse ivf. ik wordt gek ik zie het allemaal niet meer zitten. zit hier te snotteren als ik dit opschrijf. ik ben in mijn leven nog nooit zwanger geweest. waarom????? moet het zo gaan??? ik wil ook een dikke buik krijgen ik wil ook een kindje van mezelf in mijn armen kunnen houden.....waarom mag ik het dan niet???
liefs merry

Gerdina

Gerdina

30-10-2008 om 19:41

Merry

Hoi Merry,
Je kent mij waarschijnlijk niet, maar ik heb hier een tijd meegeschreven op het draadje "langer dan een jaar bezig om een kindje te krijgen".
Ik wilde je even laten weten dat ik met je meeleef en bij deze een dikke knuffel (((merry))). Die kun je wel gebruiken.
liefs, Gerdina

Gerdina

ik heb de knuffel ontvangen.....dank je wel, doet een mens goed.
liefs merry

Hedda

Hedda

31-10-2008 om 09:01

Merry

Lieve Merry, ik begrijp zo goed wat je bedoelt. Hier van mij ook een cyber knuffel en ik hoop dat je vandaag al weer wat beter voelt. Ik wens je een fijn weekend.

Liefs Hedda

Merry

Ahhh, je bent zo verdrietig, ik herken het hoor. En je kan nergens klagen of boos worden op iemand, accepteren en incasseren elke keer zonder dat je terug kan vechten...

Ja wist je het maar hè. Ik hoop het voor je, dat het lukt met de cryo. Er zijn er genoeg waarbij het wel lukt. Die 6 jaar zouden dan ook direct op de achtergrond verdwijnen als het wel lukt.

Waarom stap je ook niet over naar Unive, neem je ook de duurste uitgebreide verzekering, ik heb net de offerte aangevraagd en waarschijnlijk (dit weet ik pas volgende maand) wordt de eventuele 4e ivf poging ook vergoed (als ik die nodig heb).

Je weet het niet, die onzekerheid dat is het ergste. Al die prikken en puncties zijn allemaal te behappen, maar het niet weten en zo afhankelijk zijn is het ergste.

Adoptie, uit Nederland of internationaal is dat nog iets ? Ik zelf wou graag adopteren, we hebben er vanaf gezien om bepaalde redenen. Ik zelf vind en vond een kindje adopteren minstens net zo mooi -zo niet mooier- dan zelf eentje broeden. Maar misschien is dat iets waar je helemaal niet aan wil denken.

Vraag: hoe snel innesteling na tp ivf?

is dat net als bij een gewone zwangerschap of sneller ?

Ik kan het niet laten naar mijn onderbroek te turen waar ik geen spoortje van een innesteling in zie. Wel voel ik natuurlijk weer van alles maar dat heb ik al 40 keer meegemaakt en toen was het ook niet raak.

oh ellendige wachtweken, vreselijk.

Mamasan

Mamasan

31-10-2008 om 15:49

Hoeft niet

Je hebt niet altijd een innestelingsbloeding. Volgens mij komt het zelfs vaker voor dat je niets ziet dan dat je wel een bloeding hebt. Sterkte met wachten!

mirreke

mirreke

31-10-2008 om 19:41

Manda

Ik heb bij 5x zwanger nooit een innestelingsbloeding gehad. Wel continu het gevoel dat ik ongesteld werd.
Ik duim voor je.
Mirjam (die hier eigenlijk per ongeluk langs kwam)

Juliëtte

Juliëtte

01-11-2008 om 11:04

Manda

Hi,

Bij mijn oudste (niet-ivf!) heb ik wel last gehad van innestelingsbloed. Bij de tweeling (ivf dus) juist helemaal niet !

Dus het zegt helaas niks... er zit niks anders op dan wachten..zucht..aarrgghhhh (been there..).

Sterkte !

Ok ok

maar als er dan geen innestelingsbloed is wanneer is dan de innesteling bij ivf ?

Ik zit nu op de 5e dag na tp (afgelopen maandag). Dan zou de innesteling toch ongeveer nu kunnen zijn of is die al geweest ?

30%-35% dat het lukt. ARGHH wat een hel is dit.

Miss M®

Miss M®

01-11-2008 om 14:43

Manda

Na Googlen kwam ik dit tegen: tussen de derde en de vijfde dag na terugplaatsing vindt er innesteling plaats (mocht alles goed gaan). Op de 6e dag kan het ook nog plaatsvinden.
En staar je niet blind op een innestelingsbloeding. Mijn twee zwangerschappen (geen IVF) liepen bijvoorbeeld probleemloos en nooit een spoortje bloed gezien. Dus je moet nog effe wachten... :-S
Succes, Miss M.

Dank

k heb op google weinig zinnigs kunnen vinden (uitspraak van een arts dus). Hmm, nou als het tussen de 3e en 6e dag in zit dan is het dus net zoals gewone cyclussen, geen pijl op te trekken dus.

Ok, bluh. Nog een week wachten.

Vraagje

wie heeft hier wel eens progyova geslikt??
ik slik nu een dikke week progynova, en ik ben zo beroerd als een hond en ik ben bang dat het van deze medicijnen komt, ik ben benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft.
manda trek je het nog??
liefs merry

Merry

ik heb er geen ervaring mee, wat staat er in de bijsluiter ? Kan goed dat je er beroerd van bent, als je er echt naar onder bent dan moet je maandag even gaan bellen hoor. MIsschien ligt het aan de dosis of misschien kan je nog en ander medicijn voor geschreven krijgen.

Ik zelf heb best wat bijwerkingen van de medicijnen maar beroerd als een hond heb ik mij nog niet gevoeld. Ik merkte vorige ivf dat zodra ik ongesteld werd (en dus toen het mislukt was) dat ik binnen een week mij weer normaal voelde en alle stoffen eruit zweette en plastte, ik hield bijvoorbeeld (nu ook) veel vocht vast wat ik dan weer kwijt moet raken.

sterkte !

Manda

ik heb even gekeken, en ja hoor beroerd voelen kan met die medicijnen. maar ik denk ook dat er wat anders mee speelt, ik heb natuurlijk een zwangere dame vlakbij zitten. ben op het moment een beetje labiel, ik zie het even niet meer zitten. heb het punt bereikt wat jij laatst ook had. ik moet maandag zowiezo naar het ziekenhuis voor de eerste echo en dan zal ik meteen even vragen of dit normaal is. ik zie er wel wat tegen op om erheen te gaan. ik heb zo'n lieve arts, en die gaat natuurlijk vragen hoe het is......dat sta ik natuurlijk weer te janken, zo gaat het al een paar dagen. ooh en daar heb ik zo'n hekel aan. dan laat ik mijn beshermmuurtje zakken. ik zeg altijd tegen iedereen ...ga maar eens lekker janken, laat het er maar uit, lucht op. en zelf wil ik het niet, ik ben ook zo'n #*##. aan de andere kant wil ik wel naar het ziekenhuis, zien hoe ver we zijn. al moet ik zeggen dat ik niet echt goede hoop heb, één cryo. als twee verse al niet aanslaan wat moet dan één cryo doen?? en toch stiekem weer hopen dat het wel lukt. ooh wat is alles dubbel. als deze poging mislukt, willen we graag naar barrahus (privekliniek) hopen dat we daar wat verder komen.
manda kan je de wachtweken nog wat doorkomen?? je bent bijna op de helft hè. ik zit voor je te duimen.
weet iemand hoe het met lean gaat??? ik heb zelf vorig jaar zo'n hernia operatie gehad. de eerste paar weken is zwaar maar de pijn die er was is vrijwel meteen verdwenen.ik hoop voor haar dat ze het ook zo ervaart.
liefs merry

Rot merry

het is ook heel erg belachelijk gemeen, oneerlijk, om gek te worden zwaar, dit hele traject en jullie zijn al zo lang bezig. Het is een mijnenveld en daar loop je in met de hoop dat het lukt.

Virtuele knuffel !

Die cryo van jullie, misschien is dat het gouden embryo'tje wel. Ik hoop het voor jullie, het is jullie ontzettend gegund.

Manda

ik ben benieuwd,moet zo naar het ziekenhuis, voor echo. ik ben benieuwd of de medijcijnen wat hebben gedaan.
gisteren heb ik voor het eerst in dagen een redelijk fijne dag gehad, ik kon weer lachen. ik heb mezelf een grote schop onder me kont gegeven. weer de hoop opzoeken dat het toch een keertje gaat lukken. natuurlijk is het nog steeds dubbel, maar ik probeer er positief tegen aan te kijken.
he manda, gaat alles nog goed?? nog een week!!! sterkte.
liefs merry

Hier

is het ok, leuk weekend gehad en die afleiding helpt goed. Maar ja, nu is het maandag en ik moet wel van alles doen maar het zal nog een lange week worden. Ik heb geen enkel signaal in mijn lijf dat ik zwanger zou kunnen zijn. En als ik al wat voel schuif ik het af op de medicijnen want vorige keer voelde ik ook van alles door de bijwerkingen.

BLUHHHHH nou snel maar wat opruimen, er komt zo een taxateur en het is hier een puinzooi. We hebben een hogere hypotheek genomen, als ik aankomend weekend toch nog positief test kunnen we de verbouwingsplannen aanpassen Maar goed, nee ik heb weinig hoop, we hopen het wel maar we bereiden ons voor (en dat kan niet) op weer een klap.

Lean

hoe is het met je, is de operatie geslaagd en ben je nu van de pijn af ?

Ya

Ya

03-11-2008 om 14:08

Merry en manda

Meiden, even voor jullie een extra knuffel.

merry, hoe was het in het ziekenhuis?
Manda, wachten duurt dan lang he? Ik duim hoor.

Gr. Ya

Ya en manda

gisteren in het ziekehuis geweest, ik moet woensdag nog even terug komen voor echo. het baarmoederslijmvlies was nog niet dik genoeg, maar ging wel de goede kant op. ik voelde me de laaste dagen niet zo lekker, en heb dus even nagevraagd of het van de medicijnen kon komen, en de arts dacht dat het daar van kon komen. ik heb me sterk kunnen houden en heb geen potje zitten huilen. dus woensdag er weer heen en dan hoor ik (als het goed is )wanneer de terugplaatsing is.
ooh manda ik leef met je mee, ik hoop zo voor je dat het lukt. nog ff doorzetten...blijf ademhalen.
liefs merry

Ya

Ya

04-11-2008 om 09:14

Merry

Hoe gaat het nu met je? Voel je je iets beter? Ik hoop dat je morgen goed nieuws krijgt en de tp afgesproken kan worden. Fijn dat je je kon inhouden bij de arts, maar het is ook niet erg als je je wel laat gaan hoor. Het is ook niet niks allemaal.
Nou ik ga heel hard voor je duimen hoor.
Liefs van Ya

Hedda

Hedda

04-11-2008 om 09:26

Merry en manda rijn

Ik denk aan jullie.

Liefs Hedda

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.