Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op

Wie heeft wanneer haar nod?[wordt gearchiveerd]


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Merel78

Merel78

04-04-2009 om 19:22

Hai allemaal

haaaaaai allemaal

Vonda spannundddddd. enne...pukkel, niet groter worden, of wegblijven. En alle andere tekenen ook ! Hupsa, ik hoop echt dat je gewoon hartstikke zwanger bent!
Marije, bij jou ook spannend, ik hoop dat het gauw duidelijk is.
Mette, van harte welkom. Hoop dat je gauw zwanger bent. zit je dan aan het begin van de cyclus neem ik aan? wil je het lijstje van Vonda nog aanvullen (kopieren, plakken), met o.a. je NOD (= niet ongesteldheidsdag, dus wanneer je niet ongesteld hoop te worden)
Yrma, Nathalie, hoe is het bij jullie
Hier volop klustijd Eisprong zal ergens vandaag of morgen zijn, dus vandaag nog maar even proberen te benutten

Nou liefs en hopelijk gauw goed nieuws

liefs Merel

Vonda

Tjeeee wat spannend... morgen NOD... heb je je nog in kunnen houden qua testen? da's knap...
Weg met die pukkel en kom maar op met gevoelige borsten, misselijkheid enz... of niet dan?! HOOP HET ZO VOOR JE!!!!
Mette welkom... tjee. twee jaar moeten wachten op akkoord.. 'dat is niet mis... wens jullie heel veel geluk en hoop dat het snel 'raak' is zeg!! Spannend!
hier verder alles goed.. het mooie weer doet ook goed.. wordt er echt vrolijker van en vandaag en gister hele dag lekker buiten... klusperiode nog niet echt gekomen dus nog echt wel een tijdje wachten voordat het bij ons weer spannend wordt...

Vonda

Vonda

05-04-2009 om 01:48 Topicstarter

Joh, meiden!

Nee, joh, testen doe ik pas als ik echt een dag of twee over tijd ben. Ik ben namelijk vrij regelmatig, meestal 25 dagen, maar heb soms uitschieters naar 23 of 27 dagen. Dus ik probeer heel reeel te zijn en zou dus pas echt testen als het over de 27 dagen heen ging.
Maar ja, hopen mag he....

Welterusten...

Vonda

PS dus jij bent dan degene die zwanger probeert te raken Mette? Was dat een makkelijke keuze of lag het misschien anderszins voor de hand? Dat lijkt me voor jullie dan nog een extra 'probleem'. Maar misschien zie ik het ook verkeerd hoor....

Lang verhaal

Dag Vonda, Merel, Yrma en Marije,

Wat een vragen allemaal, wat leuk! (Daar houd ik van!)

Twee jaar geleden zijn we naar de huisarts geweest om onze kinderwens te bespreken. Op dat moment was ik net afgestudeerd en mijn lief een jaar, dus het was niet zo dat we toen al wilden beginnen, maar we wilden wel het proces in gang zetten. De huisarts stuurde ons door naar de gynaecoloog en die op zijn buurt weer door naar twee spermabanken. Voordat we bij de eerste bank terecht konden was het inmiddels al april (dus zo’n 9 maanden na de eerste huisartsafspraak). Daar werden we op een wachtlijst gezet en zouden we rond zomer ’09 aan de buurt zijn. Voor mij was het een grote teleurstelling dat ik nog zo lang moest wachten, maar Lief was er wel blij mee, want dan kon ze nog even aan het idee wennen. In mei ’08 zei ze wel: “Nu vind ik een jaar toch wel erg lang duren, een half jaar was ook goed geweest.” In september ’08 konden we (pas) terecht bij spermabank nr. 2 en ook daar werden we op de wachtlijst gezet. Op dat moment was de wachttijd een jaar, maar ze probeerden het in te lopen. Vlak na die afspraak kregen we een brief van bank nr. 1 waarin ze ons meedeelden dat ze voor onbepaalde tijd moesten sluiten. Hun bank voldeed niet aan de Europese normen. Geen leuk nieuws, maar gelukkig ging bank nr. 2 wel gewoon door.

In februari ’09 kregen we een brief met de uitnodiging van bank nr. 2 dat we op 3 april verwacht werden voor het 2e intakegesprek en daarna meteen konden starten met de behandelingen. Vrijdag hebben we dus onze donor uitgekozen en voor het eerste half jaar betaald, dus we kunnen beginnen!

De keuze wie het eerst zou dragen was eigenlijk snel en makkelijk gemaakt. Lief heeft een onregelmatige cyclus en we voorzien meer problemen bij haar dan bij mij. We geven het een jaar de kans en als ze dan nog niet zwanger is stappen we over op mij. Zij zou graag zwanger willen zijn, maar niet koste wat kost. Wel wil ze heel graag kinderen krijgen, maar of zij ze nou heeft gedragen of ik maakt haar niet uit. Dus zij eerst. En eigenlijk ben ik daar wel heel blij mee. Ik zou liever vandaag dan morgen een kind willen krijgen, zij heeft die drang iets minder. Als zij zwanger is, zal zij hormonaal veranderen en er op die manier nog meer ‘klaar voor zijn’ dan als ik het zou dragen. Vandaar ook dat ik hier op het forum rondhang en zij niet. Zij is er minder mee bezig dan ik.
En een ander pluspunt als zij de eerste draagt: een eerste zwangerschap is heel speciaal, omdat je voor het eerst moeder wordt (wie van ons ook heeft gedragen), een tweede is altijd iets minder bijzonder (merk ik om mij heen), maar voor mij zal dat de eerste keer zijn dat ik zwanger ben, dus opnieuw heel speciaal!

Ik vind het kiezen wie er zwanger gaat worden trouwens geen probleem, maar juist een bijkomend voordeel. Mocht één van ons niet zwanger kunnen raken, kan de ander dat (hopelijk) wel, dus meer kans. En als we uiteindelijk allebei een kindje hebben gedragen, weten we allebei hoe het voelt. Ook de balans in het gezin zal beter zijn als we allebei een biologisch kind krijgen, denk ik.

Liefje heeft of net een eisprong gehad of het ei zal de komende dagen springen. (Ze heeft een cyclus tussen de 36 en 48 dagen). Maar deze ronde wilden we nog niet beginnen met insemineren. We hadden namelijk al een vliegvakantie geboekt voor eind oktober (omdat we dachten dat we dan maximaal 3 maanden zwanger zouden kunnen zijn). Mochten we meteen de eerste ronden zwanger raken, dan is ze al over de zeven maanden tegen die tijd en ik weet niet of we dan nog wel weg willen. Dus één ronde wachten, waarschijnlijk is de eerste inseminatie ergens tussen begin en half mei. (Zo lang kan ik nog wel wachten, hihi) Maar deze ronde zijn we wel aan het testen wanneer ze ovuleert, zodat we daar een beetje handigheid in krijgen.

Goed, een heel verhaal! (Sorry!)

Groetjes van Mette!

Vonda

Vonda

05-04-2009 om 23:02 Topicstarter

*** lijstje 5 april 2009 ***

Marije, 3e kindje, NOD 9 april. Bezig sinds augustus 2008.
Nathalie (29), 2e kindje, NOD 15 april, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, waarschijnlijk na de volgende NOD starten met IUI
Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.
Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008
Mette (27), eerste kindje, gaan nu in april 2009 starten met zwanger proberen te raken.
Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Vonda

Vonda

05-04-2009 om 23:06 Topicstarter

Ja, jammer dus...

Maar ook deze cyclus heeft het niet zo mogen zijn. De eerste sporen waren vanavond al zichtbaar. Toch weer heel erg balen. En weer zo regelmatig als de pest he... maar dat is natuurlijk eigenlijk fijn.

Groetjes meiden,
Vonda

Ya

Ya

06-04-2009 om 09:47

Vonda

He Vonda,

Wil nog niet echt lukken he? Bah, vind het zo vervelend voor jullie.
Ik blijf voor je duimen hoor.
Knuffel van Ya

Vonda

Nee he. Iedere keer die hoop en dan weer die teleurstelling. Echt balen.

Hier nog niets. Begin nu wel wat zenuwachtiger te worden met de NOD in zicht..

Groetjes

Vonda

Vonda

06-04-2009 om 14:27 Topicstarter

Dank

Voor jullie steun, Ya en Marije.
Wat lief dat je nog steeds meeleest, Ya, dikke knuffel terug...

Marije, nu komen we voor jou aan het duimen!!

Groetjes,
Vonda

Vonda

Vonda

06-04-2009 om 14:29 Topicstarter

Trouwens

Al zou ik wensen dat dit lijstje helemaal leeg raakt omdat iedereen snel zwanger raakt, toch vind ik het wel gezellig dat we nu met wat meer zijn op het lijstje...
Jeetje, er zijn wel eens lijstjes geweest van zwanger worden en dan stonden er wel 12 op of zo!!!

Groetjes,
Vonda

Vonda

Wat jammer dat het niet is gelukt! Lijkt mij verschrikkelijk spannend zo rond de NOD en elke keer een teleurstelling als je toch ongesteld wordt. Balen!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! (En als je volgende maand zwanger blijkt te zijn, is dit dag één van je zwangerschap

Sterkte en veel succes (en geluk) de komende maand!

Groetjes,
Mette!

Marije

Nog drie dagen voor jou! Voel je al iets? Ik ben heel hard aan het hopen voor je!

Groetjes van Mette!

Merel78

Merel78

06-04-2009 om 19:11

Vonda

he wat jammer nou toch weer vonda...had het zo gehoopt voor je!
ben wel met je eens dat het fijn is met wat meer op het lijstje. Nu hopelijk allemaal ook gauw zwanger. En ja...zoals mette zegt, hopelijk is dit dan dag 1 van je zwangerschap

veel liefs, Merel

Shit joh vonda

Goh wat balen (zacht uitgedrukt!!)
Had het zo voor je gehoopt.. en ik had ook écht zoiets van... het is deze maand vast raak bij haar... maar shit shit niet dus... Hoe gaat het nu met je?
Een hele dikke knuffel voor jou!!!

Marije..

Ben inderdaad ook érg benieuwd hoe je je voelt.. spannen dhe, de 'bijna NOD dag'.... Wat zegt je gevoel? Mijn duimen draaien draaien en draaien....
Zou zo leuk zijn...!!

Enne.. ben het ook met jullie eens dat het leuker is dat er wat meer mensen op het lijstje staan.. alhoewel ook ik voor iedereen keihard hoop dat je er snel weer af kunt.. inclusief mezelf

Thanks

Bedankt voor al jullie draaiende duimen! Hopelijk helpt het.
M'n gevoel zegt eigenlijk gewoon niets. Kan wel, kan niet. Heb al wel helemaal zitten bekijken wanneer ik eventueel uitgerekend zou zijn. Doen jullie dat ook wel? Ik wil er niet zo mee bezig zijn, maar kan er niets aan doen. Het zit maar in m'n hoofd, helemaal nu de NOD dichterbij komt
vind die van jou wel erg leuk Mette, dat je als je ongesteld wordt, misschien wel je 1e zwangershcap dag is. Dat noem ik nog eens positief benaderen!!
Ik hou jullie op de hoogte en hoop op 2 streepjes.

Vonda

Vonda

06-04-2009 om 23:38 Topicstarter

Hoe ik me nu voel

Ach ja... de grootste teleurstelling is nu alweer gezakt. Ik merk wel dat ik steeds toch weer snel hoopvol ben, maar op het moment zelf van ongesteld worden is het toch wel even heel erg kl***. Mijn eisprong was ook net rond de dag van de geboorte van mijn dochter dus ik had ook zoiets van: dit is er wel HET moment voor. Maar ja, het heeft niet zo mogen zijn. Mijn vriend staat daar toch wel heel anders in. Als ik hem dan vertel dat ik ongesteld ben en even moet huilen, zegt hij: goh dat je daar nog steeds zo mee bezig bent. Dat vind ik dan weer heel lastig. Zijn gevoel erover is natuurlijk ook anders: het zou voor hem niet meer hoeven, een tweede, maar als het komt is dat prima.
Inderdaad, ik kreeg ook een glimlach Mette, dat dit de eerste dagen zijn van mijn zwangerschap als het de volgende maand raak is...!
Marije, dat doe ik inderdaad ook, uitrekenen wanneer de geboortemaand dan zou zijn. En ook dat ik zit te bedenken dat mijn dochter dan net naar school gaat als die eventuele tweede geboren wordt... en dan moet ik ook weer aan Liesje denken...
Maar ach... ik wil toch hoopvol blijven. Het kan nog.

Groetjes, schatten!
Vonda

Vonda

Gek he, hoe snel je dan eigenlijk ook weer hoop hebt voor de volgende keer, hoe snel die teleurstelling toch ook weer naar de achtergrond verdwijnt. Gelukkig maar. Op naar de volgende ronde, zoals je schrijft, het kan nog.
Effe een vraagje Vonda, je hebt het over dat je aan Liesje moet denken, wie is dat?

Therese

Therese

07-04-2009 om 20:08

Vonda en ik ben er weer!

Ik had je nog zo hard naar het zwanger zijn draadje geschopt. Helaas, niet hard genoeg blijkbaar .
Ik verbaas me elke weer over je hoop en vertrouwen en heb respect voor je dat je hier zo positief mee weet om te gaan. Helemaal als ik het vergelijk met mijn eigen 'het lukt nooit'-buien. Ik gun het je onzettend en mocht je blauwen billen krijgen? Sorry maar ga nu heel hard schoppen!

Als jullie het goed vinden ga ik me weer op het lijstje zetten (grrr alweer!). Over anderhalve week moet ik ongeveer ongesteld worden, maar de kans is wel heel klein deze maand. Eigenlijk zouden we het geheel veilig doen, maar het is een keertje misgegaan. Ik ben er weer helemaal klaar voor om zwanger te worden en volgende maand gaan we er weer echt voor. Ik heb de laatste tijd al wat meegelezen hier om er weer in te komen. Ik geloof dat Marije, Mette en Yrma na mijn afscheid hier erop zijn gekomen? Meiden jullie ook heel veel succes en hopelijk snel weer van het lijstje af.

Liefs Therese

Therese hen

Therese hen

07-04-2009 om 20:17

***lijstje 7 april**

Titel: ***lijstje 7 april**
Rubriek: 1. Zwanger worden
Datum: Di, 7 April 2009 20:15
Afzender: Therese [adres bekend bij de redactie]

Marije, 3e kindje, NOD 9 april. Bezig sinds augustus 2008.

Nathalie (29), 2e kindje, NOD 15 april, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, waarschijnlijk na de volgende NOD starten met IUI

Therese (27), eerste kindje, NOD 17 april, bezig sinds november 2007. Feb. 08 mk (10wk), mei 08 mk (5wk), juli 08 2-ling mk (8wk) & bbz (11wk), nov. 08 mk (6wk) en feb. 09 mk (7wk). Veel onderzoek gehad, maar geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Bezig met second opinion op het herhaalde miskramen-spreekuur in het AMC.

Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.

Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008

Mette (27), eerste kindje, gaan nu in april 2009 starten met zwanger proberen te raken.

Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Therese

Therese, jeetje meid, jij hebt ook al wat meegemaakt zeg. Wat ontzettend verdrietig moet dat zijn, iedere keer weer dat geluk, die hoop dat het deze keer wel goed mag gaan, en dan steeds een miskraam. Ze kunnen niets vinden lees ik, is het dan gewoon toeval dat het fout gaat? Jeetje, ben er stil van.
Welkom tenminste en hopelijk ben je hier snel weg, en dan voor tenminste 9 maanden!

Vonda

Vonda

07-04-2009 om 22:41 Topicstarter

Marije

Liesje heeft ook heel lang op dit draadje meegeschreven. Zij had een zoon maar wilde graag een tweede. Ze vond het nog eens extra moeilijk toen haar zoontje naar school ging met 4 jaar, omdat er toen echt zo'n periode werd afgesloten. Daarom moest ik aan haar denken. Omdat het voor ons ook niet zo bar lang meer duurt voordat onze dochter naar school gaat, nu korter dan een jaar.

Groetjes,
Vonda

Vonda

Vonda

07-04-2009 om 22:49 Topicstarter

Therese

Nee, dat wegschoppen hier heeft helaas nog niet geholpen. Gezellig dat je er weer bij komt hier maar dat had ik natuurlijk liever niet gehad!!!
Dank voor je compliment, Therese. Maar ik heb het (afgezien van het lange wachten nu) natuurlijk niet zo moeilijk gehad. Van mijn eerste werd ik snel zwanger en die bleef gewoon zitten. Ik weet werkelijk niet hoe ik eronder zou zijn als mij zou overkomen wat jij meemaakt. Het maakt ook heel veel goed dat ik al een kind heb. Daarom gun ik het iedereen hier ook zo ontzettend....

Dikke, hele dikke knuffels voor jou!
Groetjes,
Vonda

Merel78

Merel78

08-04-2009 om 11:31

Therese

Therese! Eigenlijk wil ik je heel hartelijk welkom terug heten, maar eigenlijk ook niet. Natuurlijk ben je superwelkom om hier mee te schrijven, maar je had niet terug horen komen :S. Ik hoop dat je gauw weer weg bent en dan ook voor een hele tijd (minstens 9 maanden!) wegblijft!! Het is je zo onwijs gegund, en als ik het lijstje lees met heel concreet wat er in de afgelopen jaar gebeurd is allemaal, dan denk ik echt poehee...wat een sores. Ik vind je echt zo sterk, en ik heb veel bewondering voor je. Ik hoop dat de 2nd opinion iets oplevert!

Veel liefs, Merel

Merel78

Merel78

08-04-2009 om 11:32

Marije

Hoe is het bij jou? voel je al wat?

liefs, Merel

Bij mij

Ik voel van alles, maar durf het niet te voelen eigenlijk. Gisteravond had ik wat steken in m'n borst, dacht echt, steek maar lekker door! Maar goed, dat kan ook bij een aankomende ongesteldheid horen. Heb verder geen buikpijn, terwijl ik dat vaak wel een paar dagen voor de NOD heb. Ben er echt zo mee bezig, wil het zo graag, word er af en toe helemaal dol van. Ik vind die laatste dagen echt het ergste van de hele maand.

Elke

Elke

08-04-2009 om 12:37

Therese!

Heej Therese,

Ik hoor hier niet meer, maar hou de meiden nog steeds in de gaten

Ik bewonder jou/jullie doorzettingsvermogen echt! Ik heb ooit een slogan gelezen "de wens is zoveel groter dan alle ellende" Volgens mij is deze bij jullie ook van toepassing.

Als ik het iemand gun, dan is het jou! Je hebt al teveel ellende meegemaakt.

Ik ga heel hard voor je duiem en klaarsjes opsteken dat het maar snel weer raak mag en dan blijft zitten.

Ik hou je in de gaten

Liefs Elke

Therese

Tjee... wat een verhaal zeg.. wat heb jij al een hoop mee moeten maken.. ik sluit me aan bij alles wat al gezegd is door de andere meiden... ook ik ben er best wel stil van... als je het leest denk je echt 'dat kan een mens toch niet verdragen???' maar dus toch.. en ik heb dan ook echt enorme bewondering voor je... echt!!
Welkom bij dit draadje uiteraard en ook ik hoop heel erg dat je snel met goed nieuws komt en dat het dan ook écht goed mag gaan allemaal...
Dikke knuffel!

Oeeeiiiii marije

Wat spannend zeg!! Het is zo herkenbaar wat je schrijft.. dingen die je wel voelt maar niet durft te voelen.. jezelf geen 'valse hoop' willen geven, maar het toch hebben.... die laatste dagen.. vreselijk.. wat snak je dan naar duidelijkheid maar vooral positief nieuws he!!! Ik duim, duim en duim.... en hoop...!!!!

Therese

Therese

08-04-2009 om 19:28

Duimen voor marije en dank je wel allen

Marije wat spannend. Ik zie dat je morgen ongesteld moet worden? Laten we hopen van niet! Moeilijk altijd die laatste zenuwslopende wachtdagen. Ik zal voor je duimen.

En ik wil graag iedereen heel erg bedanken voor het warme welkom en de lieve en ontroerende woorden. Kreeg er stiekem wat traantjes van. Het was inderdaad een heel moeilijk jaar met veel verdriet en blijdschap. Gelukkig raken we tot nu toe wel makkelijk zwanger en dat schept in ons geval in ieder geval meer kansen. Iemand vroeg naar de oorzaak? We hebben in Groningen allerlei onderzoeken gehad, maar daar kwam niks uit. Toen zijn we naar het amc gegaan en kwamen we erachter dat ons eigen ziekenhuis verzuimd heeft om een aantal onderzoeken uit te voeren. Daar zijn we nu dus mee bezig en vandaar dat we de volgende ronde er pas echt weer voor kunnen gaan (ook al hebben we het nu al perongeluk niet helemaal veilig gedaan). Overigens is de kans nog steeds groot dat er geen oorzaak gevonden wordt, maar zoals de gynaecoloog aangeeft 'er is wel een oorzaak, maar de medische wetenschap is nog niet ver genoeg'. Toeval geloof ik ook niet meer, daarvoor is het te vaak misgegaan.
Nu maar hopen dat de volgende keer ons moment gaat worden, maar ik weet ook de dat de eerste weken weer vreselijk moeilijk gaan worden. Zoals Elke al mooi schreef: de wens is zo groot dat het alle ellende waard is. Ik hoop dat er ooit een moment gaat komen dat we een kleintje van ons in de armen hebben en dat ik kan zeggen dit is het driedubbel en dwars waard geweest. Momenteel zit ik weer lekker in mijn vel en heb er weer vertrouwen in. Nu dat gevoel goed vasthouden!

Meiden fijn dat we op deze manier elkaar kunnen steunen en ons verhaal kwijt kunnen.

Liefs Therese

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.