Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op

Wie heeft wanneer haar nod?[wordt gearchiveerd]


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Therese

Inderdaad, ik ben er pas net bij en ken je dus niet, maar ik schrik wel van je verhaal! Wat enorm verdrietig en oneerlijk. Ik hoop dat ze de oorzaak vinden en dat je maar snel zwanger mag raken en blijven.

Ik duim ook voor je! En wens je alle geluk toe!

Groetjes van Mette!

Marije

Oeh, spannend! Nog 1 dag! Ik hoop voor je dat het raak is.

Groetjes!

En hier...

We zijn al een aantal dagen ovulatietesten aan het doen. (Dipstick van Sensitest) Het voelt als meedoen met de loterij, want wanneer springt het ei? Of is het al gesprongen? Lief heeft een lange cyclus (tussen de 38 en 48 dagen), dus het is moeilijk te bepalen. We zitten nu op dag 25. We blijven nog een aantal dagen doortesten en dan de eerstvolgende menstruatie maar afwachten.

We hadden het trouwens net over vrijnemen voor de inseminatie. Ik wil alles op alles zetten om elke keer bij de inseminatie te zijn, maar Lief vroeg zich af ik daar wel recht op heb. Krijg ik vrij omdat mijn vrouw geïnsemineerd wordt? Geen idee. Ik heb het op mijn werk niet verteld en ik weet ook niet of ik dat op dit punt wel wil. Toch een vreemd idee als ik niet bij de bevruchting van mijn eigen kind ben geweest.... (ik kan het ook al niet zelf verwekken...).

Ben benieuwd hoe jullie hierover denken.

Groetjes!

***lijstje 8 april***

Marije, 3e kindje, NOD 9 april. Bezig sinds augustus 2008.

Nathalie (29), 2e kindje, NOD 15 april, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, waarschijnlijk na de volgende NOD starten met IUI

Therese (27), eerste kindje, NOD 17 april, bezig sinds november 2007. Feb. 08 mk (10wk), mei 08 mk (5wk), juli 08 2-ling mk (8wk) & bbz (11wk), nov. 08 mk (6wk) en feb. 09 mk (7wk). Veel onderzoek gehad, maar geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Bezig met second opinion op het herhaalde miskramen-spreekuur in het AMC.

Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.

Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008

Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Mette (27), NOD ?? (nog onduidelijk), eerste kindje, gaan in april 2009 starten met zwanger proberen te raken.

Eisprong

Volgens mij is mijn eisprong ergens in afgelopen 2 dagen geweest.. werd eergister wakker met een beetje zo'n stekend gevoel bij mn lies in de buurt.. dit heeft uiteindelijk 2 dagen geduurd... niet superpijnlijk ofzo maar wel aanwezig .. ik weet niet of het dan echt de eisprong was, zou wel vroeg zijn. Weten jullie hoe lang je dit kunt voelen? Ik heb bij mn NOD rekening gehouden met een cyslus van 34 dagen... terwijl het ander 27 was... vind het daarom lastig...
(niemand die hier iets mee kan natuurlijk...haha... gewoon even mn verhaal neerklappen..)

Pff

Denk dat het bij mij weer bekeken is. Heb vanmorgen een test gedaan en die was negatief, heb ook vanaf gisteravond buikpijn. Dus. Al heb ik nog wel een beetje hoop, ben nog niet ongesteld.
Ben eigenlijk bang dat het verdriet om ons dochtertje het zwanger worden in de weg staat, een soort blokkade van verdriet ofzo.Klinkt misschien heel zweverig (ben ik helemaal niet) maar ik vind het zo gek dat ik 2x meteen de eerste keer zwanger was, en nu doet m'n eisprong het maar niet, slik ik die medicijnen, en nog lukt het niet. En ik weet niet hoe ik wat aan dat verdriet moet doen, dat is er natuurlijk gewoon. Moeilijk.
Fijn om het zo even kwijt te kunnen.

Lieve marije

He ...balen als het zo zou zijn dat je toch ongesteld wordt.. ik hoop het natuurlijk niet voor je..
En ja, natuurlijk is het vreselijk moeilijk... dat gevoel van gemis lijkt me niet te bevatten...
Wat jij schrijft dat het misschien een soort van 'blokkade' is, zou best kunnen...(en klinkt wat mij betreft niet zweverig...) je weet het niet... in mijn omgeving heb ik meerdere keren meegemaakt dat mensen een baby hebben verloren, en dat het daarna best een tijdje duurde (zo'n 9 maanden) voor ze weer zwanger waren, terwijl het daarvoor ook bij wijze van spreke zo was dat ze elkaar maar aan hoefden te kijken en ze zwanger waren... De natuur gaat zn gang, en je weet het gewoon niet...
Maar oh.. wat lijkt me het omgaan met het gemis van je kindje vreselijk moeilijk... Het intentense verdriet, het gemis... het vechten om door te gaan... worstelen met alle gevoelens.. je omgeving die vaak niet weet wat ze met jou moeten... pffff... sterkte meid! En gooi het er maar lekker uit hier... het kan soms zo fijn zijn om even dingen van je af te schrijven he...

nathalie_80

nathalie_80

09-04-2009 om 15:11

Mette, therese en de rest

Hee girlz,

Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk mn internetaansluiting weer aan de praat. Dus ik kan nu weer regelmatig mee lezen en schrijven.

Mette, welkom en heel veel succes als je jullie starten met inseminatie. Wij starten ook deze maand met de eerste inseminatie.

Therese, jij ook welkom terug. Had liever met je meegelezen in een ander draadje maar ik bewonder je kracht en doorzettingsvermogen. Het gaat allemaal goed komen, het is al eens eerder gelukt dus de volgende zwangerschap blijft het gewoon lekker zitten!!!

Hier ben ik alweer af aan het tellen naar mijn NOD. Nu wil ik het wel worden want dan kunnen we gaan beginnen aan de 1e IUI poging. Heb de hormonen al in huis en de pregnyl ook al, dus daar zal het niet aan liggen. Ik ben zo benieuwd en hoop zo dat het meteen raak is.

Marije, ik wil je graag een dikke knuf geven. En zo lang als je niet ongi bent, kan het altijd nog!

Vonda, wat jammer dat t weer niet gelukt is, ik zou er helemaal gek van worden. Hmm, dat werd ik op een gegeven moment ook maar we gaan het weer vol goede moed proberen. Succes in de volgende ronde en hou de positieve gedachte van Mette vast!

Nou moet ik er weer snel van door want moet mijn zoontje gaan halen bij de peuterspeelzaal.

Tot snel!

Knuf Nathalie

Thanks

Bedankt voor jullie lieve woorden en dikke knuf.
Ben nog steeds niet ongesteld.. ging vanmorgen de deur uit zonder ook maar een tampon bij me te hebben, geen moment aan gedacht. Hopelijk weet m'n onderbewuste meer dan ik!

Therese

Therese

09-04-2009 om 20:57

Hi!

Marije wat spannend zeg! Nog steeds geen bloed?? Oei dat geeft moed. Wat je schreef over die blokkade weet ik niet zo goed. Ik denk wel dat je lichaam fysiek kan aangeven wanneer die er weer klaar voor is. Zelf krijg ik bijv. na een zware miskraam met teveel bloedverlies geen eisprong en denk dat dat wel een teken is van mijn lijf 'ik ben er nog niet klaar voor'. Lastig, maar ik hoop echt van harte voor je dat je lijf er snel klaar voor is (het liefst NU)!

Mette je vroeg nog wat wij ervan vinden van wel/niet bij inseminatie zijn. Ik zou het persoonlijk wel doen, omdat het zo bijzonder moment is wat je samen wil beleven. Is het voornamelijk het werk waarom je twijfelt? Anders smoesje verzinnen op werk. Wat mijn vriend in eerste instantie heeft gedaan is tegen werk zeggen dat hij met mij naar het ziekenhuis moest ivm een ander probleem. Uiteindelijk heeft hij zijn leidinggevende in vertrouwen genomen en is het helemaal geen probleem meer. Nog even nieuwsgierig (hoop dat je dat niet erg vindt). Hoe gaat dat het uitzoeken van een donor? Mag je dan ook kiezen wat voor kleur haar, ogen, opleidingsniveau etc. Kun je dus bijv, iemand uitzoeken met jouw uiterlijke kenmerken?

Yrma ik voel mijn eisprong 5 á 6 dagen. Eerst lichte krampjes en uiteindelijk felle steken en daarna voelt het letterlijk als een opluchting. Ik heb het een tijdje bijgehouden en toen zag ik echt een patroon met allerlie vage tekenen van mijn lijf. Heel bijzonder hoe je lijf dat regelt.

Natalie volgende maand beginnen! Moet je ook hormonen spuiten? Kan me voorstellen dat je nu zo snel mogelijk wil beginnen.

Ik heb verder niks boeiends te vertellen of jullie moeten erg geinteresseerd zijn in mijn dagelijkse beslommeringen haha.

Geen onderwerp

Kan inderdaad best, dat m'n lichaam er nog niet klaar voor is. Maar het lijkt me toch ook niet normaal dat het zo lang duurt, het is al ruim 10 maanden na de bevalling. We zitten nu een beetje te twijfelen, doorgaan met behandeling in het ziekenhuis (clomid & pregnyl) of dat maar laten en gewoon kijken hoe m'n lichaam het zelf regelt. Minpunt daarvan is (buiten dat m'n eisprong er dus misschien nog niet is) dat ik altijd cyclussen heb van ongeveer 8 weken. Dat halveert dus de kans op een zwangerschap.. Lastig lastig.
Nog geen bloed hier trouwens, maar eigenlijk ook geen hoop meer, wel buikpijn.

Vonda

Vonda

09-04-2009 om 23:33 Topicstarter

Marije

Spannend... nog even afwachten dus.
Vervelend dat je zulke lange cyclussen hebt.
We blijven hopen hoor!!!
Knuffel Vonda

Vonda

Vonda

09-04-2009 om 23:36 Topicstarter

Mette

Heel simpel hoor: als het niet anders dan onder werktijd kan dan ben je gewoon even naar de huisarts toe, die afspraak kon niet op een ander moment. Ik kan me namelijk best voorstellen dat je dit eerst nog niet aan de grote klok wilt hangen op het werk. Als je een geschikte leidinggevende hebt kan je het altijd later nog vertellen.

Groetjes,
Vonda

Vonda

Wat handig dat je je eisprong voelt! Kunnen alle ovulatietesten meteen de deur uit. Helaas hebben we dat (nog) niet ontdekt.

Wat betreft de inseminaties: ik moet er niet aan denken om er niet bij te kunnen zijn. Tot nog toe doen we alles samen wat betreft de kinderwens. Ook de ovulatietesten doen we samen! Ik had er eigenlijk ook niet over nagedacht om niet mee te gaan, maar Lief vroeg het zich af. Ook omdat ik voor de klas staan en dat is dan best wel een gedoe (zowel voor mijzelf als voor de school). Voornamelijk Lief voelt zich bezwaard (ook naar haar eigen school toe (ook zij staat voor de klas) dat ze geregeld later zal komen).
Bedankt dus voor de tip, ik ga gewoon smoesjes verzinnen . I.i.g. tot het einde van dit schooljaar. (En hopelijk is het al snel niet meer nodig...)

Wat betreft de donor: bij spermabank 1 konden we een heleboel wensen opgeven: huidskleur (eigenlijk geen wens, want je krijgt alleen maar de huidskleurcombi van je partner en jezelf); kleur ogen; vorm neus, oor, kin; wat voor soort haar: slag, kleur, stijl; wat voor kleur haar; opleidingsniveau; slank, volslank of dik. Maar wij hebben gekozen voor donker haar en donkere ogen. We willen niet ons kind samenstellen. Dat vinden we allebei een nare gedachten. Bij spermabank 2 (waar we dus mee in zee gaan) konden we de donor kiezen. Ook hier hebben we weer gekozen voor donker haar en donkere ogen, maar nu weten we ook het geboortejaar van onze donor, het beroep en een hobby. Toch leuk om te weten!

Tot later!

Groetjes van Mette!

liora

liora

10-04-2009 om 08:46

Mette

Hoi Mette,

Veel succes met de eerste ronde!
Even een paar opmerkingen. Ik ben zelf bam-moeder, momenteel zwanger van mijn tweede. Ik heb speciaal gekozen voor een bekende donor, omdat ik wil dat mijn kind contact kan hebben met zijn vader. Een band opbouwen kan niet, hij is wel echt een donor, maar het lijkt me voor een kind niet goed om niet te weten wie de vader is.
Los daarvan wordt het zwanger worden bij een spermabank al heel snel erg medisch. Voor je het weer krijg je hormonen toegediend, en het zwanger worden duurt een stuk langer gemiddeld.

Maar goed, jullie zullen wel jullie redenen hebben.

Verder wilde ik nog zeggen dat er niks romantisch is aan een inseminatie en ik zou echt absoluut niet meegaan als ik jou was. Ik vond het insemineren echt een noodzakelijk kwaad, heb er geen enkel bijzonder gevoel bij. Behalve dat als ik in mijn auto op weg was naar de donor, dat ik altijd dacht dat het deze keer misschien raak zou zijn.

Maar je kunt zo 10 rondes nodig hebben, laat je dan je klas 10 keer over aan een vervanger of zo? Dat is het toch niet waard?

Liora

Therese

Therese

10-04-2009 om 09:19

Marije & mette

Je zou inderdaad denken dat je lijf er nu wel klaar voor moet zijn. Waarvoor gebruik je de hormonen? Heb je anders geen eisprong? Erg vervelend voor je dat je lijf zo slag lijkt te zijn. Ben je trouwens nog steeds niet ongesteld? Duim duim duim

Mette gewoon doen waar jullie prettig bij voelen. Als jij bij de bevruchting van jullie kindje wil zijn, dan moet je dat gewoon doen. Wij zitten natuurlijk in hele andere situatie, maar vind het zelf erg prettig dat mijn manneke bij elk ziekenhuisbezoek erbij is. Ook al zijn de meeste bezoeken allerminst romantisch. Ik vind het zelf vanzelfsprekend. Een kindje krijg je toch samen?

Liora

Dag Liora,

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wanneer ben je uitgerekend? Gaat alles goed?

Wat betreft de donor: het is toch een keuze die we liever niet gemaakt hadden. Het liefst had ik mijn vrouw gewoon bevrucht en zij mij, maar dat kan helaas niet. (Ik neem aan dat jij in eerste instantie ook het liefst een partner als vader had willen hebben, maar zo loopt het leven nou eenmaal.)

We hebben bewust gekozen voor een 'onbekende' donor (als het kind volwassen is, kan het kind contact opnemen met de donor). Allereerst is er geen man of homostel in onze omgeving waar wij een donorschap mee willen aangaan. In twintig jaar kan er gevoelsmatig veel veranderen ten opzichte van de vriendschap of donorschap. De man kan na de bevalling vadergevoelens krijgen en toch een deel van de opvoeding opeisen. Dat willen wij absoluut niet. Wij kiezen samen voor een kindje. We zijn erg gelukkig met z'n tweeën en hopen dat nog heeeeel lang te blijven. Als je kiest voor een 'vader' aan de zijlijn begint het leven van het kind al in een 'gebroken' gezin. Dat voelt voor ons zo verkeerd (mijn lief komt zelf uit een gebroken gezin). Wij willen ons kind een stabiele gezinssituatie bieden. Met twee ouders die allebei zielsveel van hem/haar houden en graag bij hem/haar willen zijn. Wat zal het kind later denken van de afstandvader: ,Hield hij niet genoeg van mij dat hij mij maar eens in de zoveel tijd wilde zien?'

Wij zullen ons kind vertellen dat hij/zij zeer gewenst is, dat er een hele lieve man rondloopt die onze grootste wens heeft laten uitkomen en dat het kind er vrij in is om contact te zoeken met deze man zodra hij/zij volwassen is.

Ik vind jouw situatie ook iets anders, omdat jouw kinderen maar één ouder hebben. Ik heb veel respect voor je keuze en doorzettingsvermogen! Je doet het maar mooi wel allemaal in je eentje!

En wat betreft de romantiek: het maken van kinderen op deze manier is helemaal niet romantisch en dat idee hebben we ook nooit gehad. Maar ik wil wel bij mijn vrouw zijn op het moment dat ons kind misschien wel ontstaat. Dat is wel het minste wat ik kan doen! En dat vind ik belangrijk dan mijn klas. Die redden zich ook wel even met een invaller (vinden ze nog leuk ook ).

Groetjes!

Therese

Dank je wel! Je zegt het precies zoals ik het voel, het heeft niets met romantiek te maken, maar je bent er wel voor elkaar.

Groetjes!

Marije

Hi Marije!

Nog steeds niet ongesteld? Dat is wel een goed teken! Misschien te vroeg getest? Ik begrijp wel dat je voorzichtig bent en niet al te heel hoop wilt hebben, dat maakt de teleurstelling groter als je uiteindelijk toch ongesteld wordt. Maar zoals ik het lees is het nog steeds mogelijk dat je zwanger bent. Ik duim heel hard mee en ik hoop het heel erg voor je! Misschien helpt het!

Groetjes!

Hoi hoi

Het is weer een stuk drukker op dit draadje dan een tijdje geleden. Gezellig
Mette, ik vind inderdaad ook dat je moet doen waar je je goed en prettig bij voelt en kan me heel goed voorstellen dat je er niet vanuit een romantisch oogpunt bij wilt zijn, maar gewoon voor het gevoel van 'samen'... Het is inderdaad een gezamelijke keus en het lijkt me voor jou prettig dat je doet wat je kunt doen. En voor je vriendin lijkt het me trouwens ook prettiger.. ik zou het ook als een soort van zelfsprekendheid zien... Een heleboel dingen kun je prima alleen maar dit zijn gewoon wat gevoeligere zaken...
Marije... hoe is het met jou? Ik blijf voor je hopen hoor meid... Het zou zo super zijn!
Hier de klustijd volgens mij weer voorbij.. ik heb mn eisprong duidelijk gevoeld en voel af en toe nog steeds wel wat... we hebben dus uiteraard goed ons best gedaan en nu maar hopen dat het zn gangetje gaat daarzo...... Vind het best een raar idee.. dat het dan echt in die tijd moet gebeuren en dat je anders gewoon weer een maand verder bent... maar goed... zo is de natuur nou eenmaal he... Wanneer we deze maand zwanger raken hebben we nog kans dat de baby dit jaar ook komt, anders wordt het een 2010 kindje... we zullen wel zien
Allemaal hele fijne dagen gewenst, het is nu in elk geval lekker weer.. genieten hoor!!
Groetjes en liefs!

liora

liora

10-04-2009 om 16:00

Mette

Hoi Mette,

Dank voor je antwoord, fijn dat je even in wil gaan op jullie afwegingen. Ik ben het echter niet met je eens dat een bekende donor hetzelfde is als een gebroken gezin. Mijn donor is een donor, geen vriend, en vervult geen vaderrol. Maar het grote voordeel is dat mijn zoon wel weet wie zijn vader is. Hij is nu bijna zes, en hij snapt al dat dit niet een vader is zoals andere vaders.

Er is geen bitterheid, zijn geen verwachtingen, en in die zin vind ik de vergelijking met een gebroken gezin niet opgaan.

Je schrijft dat jullie zullen zeggen: "Wij zullen ons kind vertellen dat hij/zij zeer gewenst is, dat er een hele lieve man rondloopt die onze grootste wens heeft laten uitkomen ".

Dat is precies hetzelfde als wat ik zeg, behalve dat mijn zoon niet de gelegenheid zal hebben om zich heel veel voorstellingen te maken in zijn fantasie over zijn vader, hij weet immers wie het is.

Mijn zoon weet al dat zijn vader vooral een helper was van mij, zodat ik een kind kon krijgen. En geen echte vader die met je mee naar voetbal gaat en zo. Maar dat zal jullie kind precies zo hebben. Het niet kunnen vertellen wie de vader is, maakt niet dat het kind minder kan denken 'waarom keek mijn vader nooit naar mij om'?

Ik vind het nogal wat om 16 jaar lang niet te kunnen weten wie je vader is, hoe hij eruit ziet, etc. En het kan zomaar dat de donor een enorme creep is, iemand voor wie je een heel sterke antipathie voelt. Dat risico wilde ik niet nemen.

Ik snap jullie overwegingen echter heel goed hoor, en je moet ook maar net een donor vinden zelf, dat is ook niet zo makkelijk.

Ik ben trouwens 1 juli uitgerekend.

Ik hoop dat jullie snel zwanger zijn, veel succes!

Liora

Update

Ik ben nog niet ongesteld, maar wie weet heb ik gewoon een langere cyclus deze keer. Kan me niet voorstellen dat ik toch zwanger ben. Die test heb ik precies twee weken na m'n eisprong gedaan, moet goed zijn lijkt me. En toch. ergens diep van binnen..
Weet neit meer wie, maar iemand vroeg me waarom ik clomid en pregnyl krijg. Ik heb inderdaad geen eisprong meer sinds m'n laatste bevalling. We hebben het 6 maanden aangekeken, en toen ben ik doorgestuurd naar het ziekenhuis. Normaal doen ze dat niet zo snel, maar door onze voorgeschiedenis mocht ik wat eerder met de behandeling beginnen. Weet nu dus alleen niet of dat een slimme zet geweest is. Misschien had ik het m'n lichaam zelf uit moeten laten zoeken en zelf moeten laten bepalen wanneer het er klaar voor zou zijn. Maarja, we willen zo graag he. En als de dokter dan zegt dat het hiermee gaat lukken, dan doe je dat.
De gyneacoloog is gelukkig wel heel positief, we gaan zwanger worden (zijn woorden), alleen het wanneer is nog niet duidelijk, maar dat het gaat lukken is zeker. Toch fijn dat iemand met verstand er vertrouwen in heeft.
toch een heel verhaal geworden.
Wat kun je ermee bezig zijn he!
Fijne avond allemaal!

Lijstje per 10 april

Nathalie (29), 2e kindje, NOD 15 april, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, waarschijnlijk na de volgende NOD starten met IUI

Therese (27), eerste kindje, NOD 17 april, bezig sinds november 2007. Feb. 08 mk (10wk), mei 08 mk (5wk), juli 08 2-ling mk (8wk) & bbz (11wk), nov. 08 mk (6wk) en feb. 09 mk (7wk). Veel onderzoek gehad, maar geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Bezig met second opinion op het herhaalde miskramen-spreekuur in het AMC.

Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.

Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008

Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Mette (27), NOD ?? (nog onduidelijk), eerste kindje, gaan in april 2009 starten met zwanger proberen te raken.

Marije (28), 3e kindje, NOD ongeveer 9 mei. Bezig sinds augustus 2008.

Jammer

Nou, niet dus. Geen kindje meer in 2009.

He shiiiiit

Balen Marije!!!! Je had al het voorgevoel he? maar toch diep van binnen.... die hoop... Heel jammer!!
Klinkt zo 'standaard' maar: op naar de volgende ronde.. en de positieve gedachte vasthouden dat dit misschien dag 1 is van...
Hele dikke knuffel
Yrma

Vonda

Vonda

11-04-2009 om 08:10 Topicstarter

Marije

Och meisje, balen.....
Hmmm, vind ik wel naar klinken, geen baby meer in 2009... Maakte even indruk op mij.
Groetjes,
Vonda

Vonda

Klinkt ook naar, het is ook naar. Had zo gehoopt dat het nog net dit jaar zou gaan lukken. M'n dochter wordt ook steeds groter, vind het erg moeilijk te accepteren dat het leeftijdsverschil steeds groter wordt. Precies zoals jij al eerder beschreef en Liesje.

Ik zit hier erg m'n best te doen om vrolijk te zijn. Heb me voorgenomen om niet iedere keer dipperig te worden als ik ongesteld wordt. Daar heeft niemand iets aan. Al vind ik het wel moeilijk. Gelukkig werkt het weer mee aan een zonnig humeur!

Groetjes!

Merel78

Merel78

12-04-2009 om 13:42

Marije

Marije, een hele dikke knuffel voor jou! Ik herken het wel hoor, ben zelf ook altijd de eerste dag/ 2 dagen dipperig, vindt mijn man ook niet zo leuk. Ik zeg dan altijd maar: geef me een dikke knuffel en laat me verder maar, want na 2 dagen gaat het alweer iets beter. Ik hoop dat jij je ook gauw weer beter voelt, zeker met het mooie weer van deze dagen. En tja...je weet het nooit he...misschien ben je volgende maand zwanger en komt je kindje een maand te vroeg
voor mij kan het geloof ik nog net dit jaar, maar we zullen zien. Tot nu toe voel ik nog niks, maar ik zit ook nog een week voor mijn NOD. ben benieuwd of het wegblijft Ik kan het jullie overigens pas na mijn vakantie vertellen, want we gaan volgende week op vakantie voor een dag of 10. Heb ik veel zin in, lekker bijkomen.

Nou liefs voor jullie allemaal en hele fijne paasdagen!

Merel

***lijstje 13 april***

Nathalie (29), 2e kindje, NOD 15 april, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, waarschijnlijk na de volgende NOD starten met IUI

Therese (27), eerste kindje, NOD 17 april, bezig sinds november 2007. Feb. 08 mk (10wk), mei 08 mk (5wk), juli 08 2-ling mk (8wk) & bbz (11wk), nov. 08 mk (6wk) en feb. 09 mk (7wk). Veel onderzoek gehad, maar geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Bezig met second opinion op het herhaalde miskramen-spreekuur in het AMC.

Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.

Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008

Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Marije (28), 3e kindje, NOD ongeveer 9 mei. Bezig sinds augustus 2008.

Mette (27), NOD ongeveer 23 mei, eerste kindje, zijn in april 2009 gestart met zwanger proberen te raken.

Eisprong

Eigenlijk hadden we het na een week testen al opgegeven. We hadden echt gedacht dat we de eisprong hadden gemist, maar zaterdag hadden we een positieve test in handen! Helaas konden we niet meer insemineren, want dan hadden we op donderdag al moeten bellen vanwege het weekend en de paasdagen (ze moeten ons dossier klaarleggen). Een goede oefening voor de volgende keer: zodra we ook maar denken dat we eventueel een eisprong zouden kunnen hebben in het weekend moeten we bellen voor ons dossier. (Liever niet komen, terwijl je dossier klaarligt, dan andersom, zeiden ze op 3 april). Duidelijk dus, ook geen dilemma hier, aangezien we in oktober die vliegvakantie hebben geboekt. We zien het niet zitten om na 7 maanden zwangerschap nog op vliegvakantie te gaan.

Even verder gerekend: op basis van deze cyclus zal het volgende ei springen op 23 mei (over 6 weken dus pas ). Nu eerst maar even afwachten of ze over 12 dagen ongesteld wordt (of dat wel gewoon 'normaal', na 14 dagen, gaat).

Oh, bedenk me nu opeens dat ik het lijstje verkeerd heb ingevuld!

Groetjes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.