Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op

Wie heeft wanneer haar nod?[wordt gearchiveerd]


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

***lijstje 13 april*** aangepast

Nathalie (29), 2e kindje, NOD 15 april, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, waarschijnlijk na de volgende NOD starten met IUI

Therese (27), eerste kindje, NOD 17 april, bezig sinds november 2007. Feb. 08 mk (10wk), mei 08 mk (5wk), juli 08 2-ling mk (8wk) & bbz (11wk), nov. 08 mk (6wk) en feb. 09 mk (7wk). Veel onderzoek gehad, maar geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Bezig met second opinion op het herhaalde miskramen-spreekuur in het AMC.

Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.

Mette (27), NOD 25 april, eerste kindje, zijn in april 2009 gestart met zwanger proberen te raken.

Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008

Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Marije (28), 3e kindje, NOD ongeveer 9 mei. Bezig sinds augustus 2008.

Marije

SHIT! En ik had nog wel zo'n goede hoop voor je! Wat jammer! Ik snap dat je enorm baalt! Inderdaad (waarschijnlijk) geen 2009 kindje meer. Maar bekijk het positief: tussen december 2009 en januari 2010 zit maar één maand! (Maar het is zo symbolisch, hè!)

Heel veel succes met klussen deze maand!

Liefs, Mette!

Merel78

Merel78

13-04-2009 om 19:46

Hoi

Hoi allemaal

Nou ik vrees dat ik het hier weer over en sluiten gaat worden deze maand. Nog geen 2 uur na mijn vorige berichtje voel ik al weer steken in mijn onderbuik. Meestal begint het bij mij een week van tevoren, dus echt blij ben ik niet met dat wat ik dan voel. HOe langer het uitblijft hoe beter. Maar goed, we hebben nog 6 dagen tot mijn nod, zolang er geen bloed is geeft dat hoop...zeggen ze. jammer als je je eigen lijf zo goed lijkt te kennen. Maar hopen dat ik me dit keer vergis.

fijne paasdage gehad allemaal?

liefs, Merel

Merel

Voel je dat echt al zo snel? Ik hoop voor je dat het niet zo is! Misschien zijn het innestelingssteken. Wie weet.... Houd moed! Geen bloed = goed!

Paasdagen waren heerlijk! 1e paasdag zijn we heel Nederland door gesjeest, de hele familie weer gezien en vandaag hebben we gegeocached en 's avonds met vriendinnen gekolonist. En morgen dan weer werken!
En bij jou?

Groetjes!

Merel

Ik sluit me bij Mette aan, geen bloed = goed... Maar goed.. je eigen gevoel is toch waar je op af gaat, dat herken ik erg... Ik moet nog wel even wachten tot mn NOD maar heb ook erg het gevoel dat het niets wordt deze maand.. weet ook niet waarom. Begin van de maand voelde het 'goed'.. dacht ik echt 'volgens mij gaat het deze maand lukken' en nu ben ik dat helemaal kwijt. Zo'n gevoel dat je het je niet voor kunt stellen dat er iets in je lijf bezig is.... Hoop voor jou echt dat je je vergist en dat het dit jaar allemaal nog mag gebeuren meid... ik ga voor je duimen!!!

Mette

Dus toch de eisprong.. nou .. weet je in elk geval dat het allemaal werkt enzo.. Wel jammer dat het insemineren niet meer lukte, maar aan de andere kant hadden jullie dan ook weer andere keuzes moeten maken misschien... Nog een tijdje geduld hebben en dan kan het 'avontuur' maar beginnen.. spannend. Nu dus even 'verplichte rust'... (maar wel zeker wetend dat je straks lekker op vakantie kunt, en da's ook niet verkeerd... en inderdaad.. een goede oefening voor de volgende keer wanneer het voor kan komen dat de eisprong in het weekend is...)

Marije

Hoe is het met jou Marije? De erste dip weer overleefd? Niks aan he! Gelukkig was het mooi weer.. hopelijk heb je toch een leuk Paasweekend gehad!

Verder...

niet zoveel te melden.. een heerlijk weekend gehad! En vandaag totaal geen zin om te werken... kan me nergens toe zetten, vandaar stiekem even op het forum... (foei he..haha)
Heb nog een vraag.. vorige maand was ik een dikke week over tijd, daarvoor had ik steeds een cyclus van 27 dagen... waar zouden jullie nu in dit geval vanuit gaan? Ergens tussen de 27 en 34 dagen in? (ik weet, het heeft te maken met de eisprong, je zou 14 dagen daarna ongeveer ongesteld moeten worden... mn eisprong heb ik rond 8 april gehad...

Oh ja..

En wat duurt 'wachten' lang he?? het lijkt de ene keer veel langer te duren dan de andere keer... bleeeeeeeeeh

Yrma

Ik zou de 34 dagen nemen. Anders maak je jezelf die dagen ervoor helemaal gek en blijkt het toch weer een teleurstelling te zijn. Mocht je eerder ongesteld worden, dan is het jammer maar helaas, maar dan heb je niet een aantal van die verschrikkelijke wachtdagen achter de rug, waarin je hoop groeit. En als je zwanger blijkt te zijn is het sowieso feest! Hihi!

Maar goed, heb nog geen ervaring met die laatste dagen voor de NOD. Ik kan alleen maar denken aan wat ik waarschijnlijk zal doen.

Groetjes!

Ja,

de dip weer overleefd. Moet zeggen dat ie dit keer maar 1 avondje duurde. Vond de dag erna dat ik gewoon hoop moest houden, niet moest piepen en er weer vol tegenaan moest gaan. En dat is best gelukt. Mooie weer hielp goed mee!
Lekker he, dat zonnetje steeds. Morgen vrij, hopelijk weer fijn met blote benen in de tuin!

Merel

Wanneer ga je op vakantie?
Lekker hoor. Geniet ervan!
Wie weet krijg je daar wel supergoed nieuws!!!

Nathalie

Hoe gaat het met jou? Al tekens van ongesteldheid? Gaan jullie dan vanaf deze nod beginnen met iui? Spannend.

Update liesje

Hallo meiden, kennen jullie mij nog ? ik heb nog niet ingelezen maar tzt wil ik graag weer meedoen met het lijstje want we willen het nog een jaar proberen.

Even een kleine update van mijn kant. Weten jullie nog dat tijdens het traject om te kijken waarom ik maar niet zwanger werd er een baarmoederfoto gemaakt is en er een gezwel in mijn baarmoeder bleek te zitten ?

De operatie was gisteren en deze is ondanks heftige vertraging van een paar uur zeer goed verlopen.
Wat bleek echter…….het was niet nodig geweest ! Ja je leest het goed. Wat bleek tijdens de operatie, dat er helemaal geen gezwel in mijn baarmoeder zat !!!!!!! Het bleek achteraf een luchtbel op de foto geweest te zijn . Jawel, een luchtbel verder helemaal niks. Dus onder de streep bekeken : vijf weken lang stress, zware hormonen slikken, kind helemaal van de leg mijn man twee vrije dagen genomen, oppas geregeld, ik kan minimaal een week niet werken en ik ben nu helemaal niet lekker van de narcose en de kijkoperatie en dat alles voor een ….luchtbel !!!! Nou ja tuurlijk liever zo dan anders maar toch wel even heel raar. Ik ben er zelf bij geweest hoor bij het maken van de foto en weet daar zelf ook gezien mijn opleiding en werkervaring wat van, de gyn treft definitief geen blaam, het past weer gewoon in mijn rijtje van rare lichamelijke zaken zoals die lymfeklier die te ondiep ligt , een galblaas die verkeerdom aangesloten zat enz.
Het voelt allemaal even zeer onwerkelijk maar zodra ik opgeknapt ben mogen we er weer voor gaan. Kijk het zaad van mijn man is nog steeds lecht maar hij heeft beloof er wat aan te gaan doen door gezonder te leven en dan hopen we er maar het beste van.

Als jullie het goed vinden zet ik mij binnenkort weer op het lijstje, eerst mijn ongi afwachten en dan......

Merel78

Merel78

15-04-2009 om 14:03

Oh lies

Oh lies wat ben ik opgelucht, echt waar. Hartstikke beroerd natuurlijk dat je onder het mes moest (voor niks nota bene), maar wat ben ik ontzettend blij dat het niet een eng gezwel was. pfffffffft. En straks weer vol in de race dus Wat mij betreft, en ik denk van de rest ook, ben je meer dan welkom, en hopelijk toch echt om gauw te verdwijnen!
Wanneer zou je ongi moeten worden?

liefs, Merel

Merel78

Merel78

15-04-2009 om 14:04

En hier

geen peil op te trekken. wel vaak zeurende onderrugpijn/ buikpijn, maar het trekt ook weer weg. Ik verwacht het niet, maar ja, de hoop he. Het liefst zou ik nu gewoon al testen, dan weet ik het en kan ik weer verder, maar ja, zondag is mijn nod pas, dus dat heeft nog niet zoveel zin. brrrrrr ik haat die wachtweken.

nou toedels, tot later

Merel

p.s. genieten jullie ook zo van het zonnetje? Gisteren met dochterlief naar de dierentuin geweest, was echt zo ontzettend leuk!!

Merel

Dankjewel ik doe graag weer mee. Ik weet niet wanneer ik mijn NOD krijg door zware hormonen die ik tot gisteren heb moeten slikken dus is het afwachten en moet mijn cyclus zich weer helemaal gaan opstarten.

Asa Torell

Asa Torell

15-04-2009 om 19:58

Zo he liesje

Wat een gekkigheid! Maar wel een enorme opluchting! Ik ben hartstikke blij voor je, als je bedenkt hoe het ook had kunnen zijn. En hoop dat er gauw nog meer goed nieuws bij komt...

Asa

Achteraf gezien lijkt het toch nog een goed jaar te worden. Met Ron gaat het steeds beter en nu loopt medisch gezien alles ook nog goed af nu alleen die zwangerschap nog met natuurlijk een goede afloop hahahaah

nathalie_80

nathalie_80

15-04-2009 om 22:04

Marije en een update

Hee hee,

Ja ik ben deze keer weer braaf ongesteld geworden en heb me vandaag aangemeld voor de 1e IUI poging. Wel spannend allemaal en ik hoop zo dat dit wel meteen mag lukken!
Ik heb stiekem al gekeken wanneer ik dan uitgerekend zou zijn. Stom he! Dat zou ik ook eigenlijk niet moeten doen want als het dan niet lukt dan is de teleurstelling weer extra groot. Maar goed, we blijven positief en we volle moed beginnen.

Vrijdag begin ik met 5 dagen Chlomid en dan volgende week vrijdag de eerste echo om te kijken hoe groot mn ei al is of eitjes al zijn?! Dus wij houden de pasen er nog even in en ik ga proberen 3 mooie eitjes te maken. Meer niet, want dan gaat de poging verloren.

Hoe is het hier met iedereen? Ik zie dat helaas iedereen gewoon WEER ongesteld is geworden, GRRRRRRRRRRRRRR. Frustraties dames, ik snap het helemaal.

Ik moet wel zeggen dat het mooie weer me goed heeft gedaan, alsof ik de energie naar binnen trok. Heerlijk!
Morgen weer vrij maar dan helaas weer regen, pffff.

Ik weet niet meer wie het schreef maar dit jaar geen baby meer, en daar moest ik toch wel weer een traantje bij weg pinken. Ik lees nl wel alle berichten maar ik heb niet altijd tijd om iets te schrijven helaas. Dan lees ik snel tussendoor op het werk ofzo

Dikke knuf en good luck
Nathalie

nathalie_80

nathalie_80

15-04-2009 om 22:07

***lijstje 15 april***

Therese (27), eerste kindje, NOD 17 april, bezig sinds november 2007. Feb. 08 mk (10wk), mei 08 mk (5wk), juli 08 2-ling mk (8wk) & bbz (11wk), nov. 08 mk (6wk) en feb. 09 mk (7wk). Veel onderzoek gehad, maar geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Bezig met second opinion op het herhaalde miskramen-spreekuur in het AMC.

Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.

Mette (27), NOD 25 april, eerste kindje, zijn in april 2009 gestart met zwanger proberen te raken.

Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008

Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Marije (28), 3e kindje, NOD ongeveer 9 mei. Bezig sinds augustus 2008

Nathalie (29), 2e kindje, NOD 14 mei, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, bezig met 1e IUI poging

nathalie_80

nathalie_80

15-04-2009 om 22:10

Liesje joh

Wat een vervelende situatie MAAR eigenlijk ook zeer positief nieuws!!! Het had veel erger kunnen zijn en ik snap best dat het allemaal heel vervelend is dat ze er zo naast zitten maar er is in ieder geval niks aan de hand en jullie kunnen weer beginnen.

Wie weet is het de 1e keer raak na het ontstressen, je weet maar nooit.

Vanuit hier in ieder geval een dikke knuffel en dat je maar snel op mag knappen!

Knuf Nathalie

Vonda

Vonda

15-04-2009 om 23:13 Topicstarter

Liesje

Lieve dames, heb even weinig tijd om op iedereen te reageren, maar kan dit toch even niet laten:
Liesje, wat fijn dat het uiteindelijk toch maar een luchtbel was, toch een enorme opluchting.
Voor de rest: welcome back!!
Wat fijn dat jullie er toch nog een jaar achteraan gaan plakken. Dan lopen we gelijk op... Hoop is alles, he?!
Groetjes en een knuffel,
Vonda

Liesje & nathalie

Liesje, welkom. Ik ken je niet, maar had al wel wat over je gehoord in dit draadje. Hopelijk ben je hier snel weer weg, en gaan we met z'n allen naar het zwanger zijn draadje.
Fijn dat het gelukkig niets ernstigs was, wel ontzettend balen dat ze daar pas bij de operatie zelf achterkomen..

Nathalie, net als jij slik ik clomid, ben afgelopen maandag begonnen, moet woensdag naar de gyn. Is dit voor het eerst dat je dit slikt? Heb je er last van?

Vonda

Ja meis ik doe weer mee !!!! idd nog 1 jaar dan geef ik het op dat moet van mijzelf maar tot die tijd blijven we hopen........

Nathalie

Wat jammer dat je nu niet net op de valreep (voor de IUI) zwanger bent geraakt. Was mooi geweest.... Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen, misschien gaat het nu wel heel snel.

Succes!

Groetjes!

Liesje

Wow, wat heftig! Eerst al het verschrikkelijke nieuws dat er iets in je baarmoeder zit en dan te horen krijgen dat de operatie voor niets was. Gelukkig was er niets aan de hand, maar wat een emoties zal dit allemaal teweeg hebben gebracht.

Ik wens je heel veel succes en dat je maar snel zwanger mag raken!

Oh, en natuurlijk: welkom! Ik hang hier pas sinds begin april rond. Dus nog een echt nieuwkomer!

Groetjes, Mette!

En hier....

Hadden we net een beetje duidelijkheid over de komende weken, wordt er weer roet in het eten gegooid. Vanochtend is Lief ongesteld geworden. Pas vijf dagen na de eisprong. We hebben meteen het ziekenhuis gebeld. Onze gyn denkt dat de kans op een natuurlijke bevruchting zeer klein is, aangezien haar cyclus zo verschrikkelijk onregelmatig is (we houden het al twee jaar bij). Er is geen pijl op te trekken. Maandag 27 april hebben we een afspraak en gaan we kijken hoe we verder gaan.

Een flinke teleurstelling, maar we hadden het ook wel een klein beetje aan zien komen. Twee jaar geleden heeft onze huisarts al gezegd dat we er rekening mee moesten houden dat Lief misschien niet zo makkelijk zwanger zou raken. En aan de andere kant hebben we nu nog geen zaad 'verspild'.
Lief geeft het een jaar de tijd en dan stappen we over op mijn baarmoeder. (Dat is dan weer een groot voordeel.)

Nu nog even anderhalve week wachten en misschien gaat het dan allemaal toch veel sneller dan we denken... Ik hoop het.

Groetjes!

***lijstje 16 april"***

Therese (27), eerste kindje, NOD 17 april, bezig sinds november 2007. Feb. 08 mk (10wk), mei 08 mk (5wk), juli 08 2-ling mk (8wk) & bbz (11wk), nov. 08 mk (6wk) en feb. 09 mk (7wk). Veel onderzoek gehad, maar geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Bezig met second opinion op het herhaalde miskramen-spreekuur in het AMC.

Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.

Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008

Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Marije (28), 3e kindje, NOD ongeveer 9 mei. Bezig sinds augustus 2008

Nathalie (29), 2e kindje, NOD 14 mei, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, bezig met 1e IUI poging

Mette (27), NOD ??, eerste kindje, zijn in april 2009 gestart met zwanger proberen te raken.

Liesje

Jeetje wat een verhaal joh.. zo'n luchtbel... en operatie voor niks... heeft zeker twee kanten.. opluchting dat het niets ernstigs is, maar je wel een week rot voelen terwijl het niet had gehoeven..pfff.. dat deze week maar snel voorbij mag zijn en hoop dat je je gauw weer lekker fit voelt!!! En fijn dat het met zoontje nu beter gaat op school... en net wat je zegt... nu 'alleen' de zwangerschap nog.. Hoop houden en het komt vast snel voor jou... ! Moet gewoon nu!
Sterkte met je herstel, pas maar goed op jezelf!!!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.