Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op

Wie heeft wanneer haar nod?[wordt gearchiveerd]


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Nathalie

Jammer dat je toch ongesteld bent geworden... en oehh wat spannend.. starten met de eerste IUI... hoe voel je je eronder? Je zal wel blij zijn met 'de actie'... ik hoop dat het allemaal voorspoeding loopt en dat je gewoon lekker bij de eerste poging 'raak' zit en je lekker kunt genieten van een goede zwangerschap. Het is je heeeeeeeeeeeeel erg gegund!!!!

Mette

Goh... jeetje.. dat is idd wel behoorlijk onregelmatig. Kan me goed voorstellen dat het een flinke teleurstelling is hoor! Ik bewonder je om het feit dat je je vriendin een jaar geeft om zwanger te worden.. ondanks dat de verwachtingen niet super hoopvol zijn... Ik begrijp dat jullie het zo'n jaar geven en dat je dan dus over gaat op je eigen baarmoeder Dat is dan wel een voordeel ja dat die optie er is..... fijn toch! Komt vast allemaal goed... jullie hebben en nemen de tijd.. maar toch sterkte met het verwerken van de teleurstelling...want leuk is anders..
Dikke knuffel.

Hier

weet ik niet wat het is, maar heb een baaldag... en ook al wat vreemde tekenen van ik vermoed een aankomende ongsteldheid...
We zullen zien... fijn weekend allemaal ladies, hopen op mooi weer!!!!

Yrma

Maar je hebt toch nog 10 dagen te gaan tot je NOD? Wat heb je dan voor vreemde tekenen?

Geef de moed niet te snel op, hoor. Wie weet wat er allemaal nog kan gebeuren in tien dagen!

Sterkte met wachten!

Groetjes

Duim alvast mee

Meiden ik duim alvast gewoon leker mee met jullie ! en bedankt voor al jullie lieve woorden en zelfs van meiden die ik nog geen eens ken hahahahaaha. Ik wil mijzelf zo graag weer op het lijstje zetten maar dan moet ik eerst ongetseld worden en dat ben ik nog steeds niet. Ik verlies nog wel een druppel bloed af en toe door de operatie. Ik vraag me af wanneer ik ongi ga worden, heb afgelopen maandag de laatste hormoonpillen genomen dus dan mag het toch wel zo langzaam aan ?

Merel78

Merel78

17-04-2009 om 13:19

Hoi

Therese, hoe is het bij jou? al weer ongesteld geworden?
HIer dag 24. En pijn in mijn rug, niet normaal. Gek genoeg valt het in mijn buik nog wel mee, dus ja, dat geeft weer hoop he. Maar ja, probeer er maar gewoon rekening mee te houden dat ik zondag ongesteld ga worden, want gezien de pijn in mijn rug zou dat wel logisch zijn. Nou ja, we wachten maar af. Verder druk met de voorbereidingen voor de vakantie, overmorgen gaan we en ik vind het altijd zo'n hoop gedoe, al dat inpakkken en zo. En wil het huis dan toch nog een beetje schoon achterlaten, dus ja...waar je al niet druk mee kan zijn.

Nathalie, spannend hoor, 1e IUI. En Yrma ik hoop voor jou ook dat het raak is. En een baaldag hebben we allemaal wel eens, ik in elk geval wel

liefs, Merel

Merel

Een hele fijne vakantie gewenst!! En ik hoop dat je met goed nieuws terug komt!! Geniet lekker van je vakantie.
Groetjes!!

Mette

Tja.. heb idd nog 10 dagen tot mn NOD.. (misschien wat minder... ) maar had al last van rug en buik enzo...zoals ik dat ook kan voelen voordat ik ongesteld wordt..
Maar vandaag weer hier en daar wat steekjes in mn borsten en de koffie valt me ook al af en toe niet echt goed.. (maar alles wat op een eventuele zwangerschap zou kunnen duiden geeft hoop, en alles wat op een eventuele ongesteldheid zou kunnen duiden geeft iets van een baalgevoel...) Niet dat dat constant op de voorgrond is hoor, gelukkig niet, maar af en toe... zou je gewoon ff in de toekomst willen kijken... maar dat zullen jullie ongetwijfeld herkennen

Merel78

Merel78

17-04-2009 om 22:29

Yrma

ja heel herkenbaar. Zo hing ik vanmorgen misselijk boven de wc. Maar ja, inmiddels begint mijn hoop tot een minimum te dalen, want rugpijn is er nog steeds en buikpijn ook bij vlagen (en ibuprofen / paracetamol helpt geen zier). Bah, ik baal d'r echt van.

najaaaaaaaa we zullen zien.

liefs, Merel

Merel.

Nou... misselijk boven de wc hangen zou mij toch wel hoopvol maken..(haha... enige keer dat je blij bent met misselijkheid volgens mij..) En het is zo lastig he... alles wat je voelt kan gewoon alle kanten op....
Het is en blijft een kwestie van afwachten....
Hoop echt voor je dat het misselijk boven de plee hangen duidt op hetgeen we allemaal hopen!!!!
Dikke knuffel

Merel78

Merel78

18-04-2009 om 13:18

Pffffffft

Nou hee ik kan d'r echt geen wijs meer uit worden hier zeg. 1 dag voor NOD vandaag, nog geen bloed te zien. En, stuk minder last van rug en buik dan gisteren. Ik vind het echt eng gewoon, want het maakt me hoopvol en dan ben ik weer bang voor zo'n domper als ik morgen of overmorgen ongesteld word iemand nog tips hoe het zoveel mogelijk uit mijn hoofd te zetten? (ik word echt gek van mezelf hier).

Liefs, Merel

Merel

Erg he, deze dagen. Had ik maar tips om het uit je hoofd te krijgen, dan zou ik ze zelf ook toepassen!!
Wat zou het leuk zijn als het gewoon wegblijft en je zwanger blijkt te zijn.
Ga je morgen meteeen testen als je nog niet ongesteld bent? Ik denk aan je en duim heel hard hier op de bank.
Liefs

Merel78

Merel78

18-04-2009 om 15:08

Marije

ja, ik ben erg haha
nee, ik ga morgen nog niet testen. Morgen is mijn nod, en morgen gaan we op vakantie. Ik heb maar 1 test in huis, en ik spaar mijn geduld nog even, want ik heb het een paar maanden geleden gehad dat ik niet op dag 26, maar dag 27 ongesteld werd (en toen dus wel getest). was jammer, maar helaas. En zonde van de test. Als ik maandag nog niet ongesteld ben geworden ga ik dinsdagochtend testen, en dan is de kans wel vrij groot, aangezien ik erg regelmatig ben. Maar brrrrrrrr dit is zo slopend....(en dan kan ik het nog niet eens met jullie delen...)

liefs, Merel, die nu maar gauw nog even aan de strijk gaat ipv achter de pc te blijven hangen

Merel78

Merel78

18-04-2009 om 15:10

en om het nog erger te maken...vannacht heb ik gedroomd dat ik een meisjestweeling kreeg....zucht...ik ben er echt teveel mee bezig

merel

Snap er niks van

Nou ik ben al sinds maandag gestopt met die hormonen en nog steeds niet ongesteld of ben ik het al geweest en dan minimaal of zo ???????? onduidelijk gebeuren hier.
En ik ken dat dromen en hopen hoor pfffffffff

Merel

Spannend!!
Dat je zo lang kunt wachten met testen. Ik ben daar echt niet goed in, test meteen de ochtend dat ik ongesteld moet worden. heb ook wel heel veel zwangerschapstesten in huis, dus doe niet echt zuinig. Ik hoop dat jij aan deze ene genoeg hebt, maar ik bestel ze altijd op matcare.nl. Hartstikke goedkoop en goed.
Meid, fijne vakantie. Wacht in spanning af op je terugkomst! (enne, lekker blijven dromen, er zit toch altijd iets van waarheid in zeggen ze??)

Merel78

Merel78

19-04-2009 om 00:02

Hoi

man....het is bijna 12 uur...over 4 uur gaat de wekker. En ik lig te stuiteren in mijn bed en kan niet slapen. Terwijl ik wel moe ben, en er al om half 10 in lag. Ergens heb ik echt het gevoel dat ik zwanger ben. Gek he, want aan het begin van de week dacht ik nog dat het alweer voorbij was. Maar eigenlijk weet ik het gewoon niet, en dus zit er niks anders op dan afwachten.

Marije, ik heb me van de week moeten bedwingen om niet nog een setje kruidvattesten te halen en alvast te testen. Heb ik nu bijna spijt van Maar ja, ik vind het zo vervelend om er om te moeten vragen bij de balie, en het andere filiaal is met net uit de route. Vandaar dus. En ik wil gewoon niet te vroeg testen vanwege de teleurstelling. Dat heb ik dus twee maanden geleden gedaan, op dag 27, en toen wist ik nog niet zeker of mijn cyclus 26 of 27 dagen was. Bleek die keer dus op dag 27 ongesteld te worden na het testen, en dat voelde zoooooo zuur. dus dan nog maar liever een dagje nagelbijten.

Ik wens jullie allemaal een goeie klustijd, wachttijd of anderszins een leuke tijd toe de komende 10 dagen. Ik denk aan jullie. En liesje, ik hoop echt dat jij gauw ongesteld wordt. Balen dat het nog niet wil zeg.

Liefs en tot ongeveer het eind van deze maand

Merel

Vonda

Vonda

19-04-2009 om 09:33 Topicstarter

Och merel

Jammer, ik ben te laat om je een fijne vakantie te wensen.... hoop dat als je dit leest dat het erg leuk is geweest en dat je goed nieuws hebt uiteraard.

Groetjes,
Vonda

Vonda

Vonda

19-04-2009 om 09:37 Topicstarter

Hier

Gistermiddag begon ik de eisprong te voelen, buikpijn en heb na het eten even bijgeslapen, toen wakker om 22.00 uur, samen met vriendlief een serie gekeken en toen naar bed en klussen maar. Twee dagen geleden ook. We zullen het resultaat moeten afwachten. Beter getimed lijkt mij niet te kunnen dus...
Groetjes Vonda

Vonda

Inderdaad, beter had niet gekund! Ik heb goede hoop voor je! Spannend hoor en wat vervelend eigenlijk dat we altijd twee weken moeten wachten voordat we weten of het raak is of niet. Tja, er zit niets anders op.

Succes en sterkte met wachten! Hopelijk is de uitkomst het wachten waard!

Groetjes!

Hoi

Spannend Merel, ik hoop dat je met goed nieuws terug komt!!!!
En Vonda... goed getimed...- hopelijk een 'schot' in de roos haha... wat zou dat toch mooi zijn he!!

hier... is als ik uitga van een cyclus van 28 dagen woensdag mn NOD... en anders zo'n beetje rond het weekend.. maar vanmorgen had ik buikpijn.. en ik voel me gewoon helemaal niet 'anders' ook niet een beetje. .dus ik heb niet zoveel hoop... we zullen wel zien.. en inderdaad.. die wachtweken ...brr niks aan...

Zucht

Merel, fijne vakantie !!!!!

Vonda, benen over elkaar en broeien maar

Yrma, je hoeft je niet anders te voelen hoor........

Nou ik heb geen bloedvrelies meer maar ben ik nou ongi geweest of niet ?????????? Mischien zit ik al op dag 6 van mijn cyclus ???? wat een gedoe.

he meiden hoe slecht is het voor een man om in bad te gaan ivm de kwaliteit van zijn zwemmers ? wel fijn een schone man natuurlijk hahahaahahah

Therese hen

Therese hen

20-04-2009 om 18:33

***lijstje 20 april****

Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.

Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008

Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Marije (28), 3e kindje, NOD ongeveer 9 mei. Bezig sinds augustus 2008

Nathalie (29), 2e kindje, NOD 14 mei, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, bezig met 1e IUI poging

Mette (27), NOD ??, eerste kindje, zijn in april 2009 gestart met zwanger proberen te raken.

Therese (27), eerste kindje, NOD 16 mei, bezig sinds november 2007. Feb. 08 mk (10wk), mei 08 mk (5wk), juli 08 2-ling mk (8wk) & bbz (11wk), nov. 08 mk (6wk) en feb. 09 mk (7wk). Veel onderzoek gehad, maar geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Bezig met second opinion op het herhaalde miskramen-spreekuur in het AMC.

Therese

Therese

20-04-2009 om 18:45

Ziekenhuis? aaaaaarghhhh!

Afgelopen zaterdag ben ik ongesteld geworden en nu mogen we weer voor het echie. Naja dat hopen we, want dat %$#@@!*-ziekenhuis!! Straks mijn frustraties, maar eerst Liesje weer van harte welkom heten.

Liesje ik vind het ontzettend fijn dat je weer terugbent en dat er gelukkig niks ergs aan de hand is. Wat was dat ontzettend schrikken en ik hoop van harte dat je nu met blij nieuws snel weg mag. Je klinkt in ieder geval weer hartstikke positief.

En nu mijn frustraties. Vandaag het ziekenhuis gebeld voor de afspraak voor de waterecho. Deze moet na de menstruatie en ruim voor de eisprong plaatsvinden. Voor dit onderzoek mocht ik 3 maanden niet zwanger zijn geweest en na al deze tijd wachten, bel ik vandaag op. En weet je wat ze zeggen?!? Sorry mevrouw wacht nog maar een cyclus, want er is geen plek. Toen brak ik. Ik ben letterlijk in janken uitgebarsten aan de telefoon en aangegeven dat ze dit echt niet konden maken. Ik kijk hier verdorie al weken naar uit en dan vertellen ze op zo luchtige toon dan ik nog een maand verplichte rust houden? Ik ben het zat, ik wil duidelijkheid, ik wil weten wat me mankeert en het laatste wat ik wil is wachten met het risico dat de volgende cyclus misschien weer geen plek is. Gelukkig kwam er toen wat begrip en hebben ze me uiteindelijk op een punctieplaats gezet, met het risico dat als er teveel puncties die dag zijn dat mijn afspraak geannuleerd wordt. Wordt dus nog spannend en ik verzoek alle goden om ons gunstig gezind te zijn. laten we er maar het beste van hopen en anders.... (dat moet ik dus nog even bedenken. Iemand ideeen?

Therese en hier

Nou ja!! Wat belachelijk. Dat kunnen ze echt niet maken! Zit je daar de hele tijd naar uit te kijken, komen ze met 'we zitten al vol'. En daar moet je het dan maar mee doen. tss. erg frustrerend lijkt me. Nou, ik hoop dat je afspraak wel doorgaat. Daar gaan we gewoon vanuit! Wanneer moet je heen?
Hier alles rustig. moet woensdag weer naar de gyn voor een follikelecho. heb ook aangegeven dat ik een gesprek wil met de dokter, of het wel zinnig is dat we hiermee doorgaan. Eigenlijk wil ik gewoon van hem horen dat het allemaal goed gaat komen (en snel!).

Therese

Dankjewel !!!!! oh meid ik voel zo met je mee, toen ik voor de baarmoederfoto ging heb ik het meerdere cyclussen op moeten schuiven en dat maakt je gek !!!! dat is ook zo mega irritant dat er maar een paar dagen per cyclus zijn dat het kan. Ik duim voor je dat alles goed gaat en voorspoedig verloopt hoor !

***lijstje 20 april***

Merel (30), 2e kindje, NOD 19 april, bezig sinds december 2008. Dochter van 23 maanden.

Yrma, 2e kindje, NOD 26 april. Gestopt met pil sinds december 2008

Vonda (43), 2e kindje, NOD 30 april, bezig sinds januari 2008. Heeft een dochter van 3 jaar.

Marije (28), 3e kindje, NOD ongeveer 9 mei. Bezig sinds augustus 2008

Nathalie (29), 2e kindje, NOD 14 mei, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, 23 maart een HSG gehad, bezig met 1e IUI poging

Mette (27), NOD ??, eerste kindje, zijn in april 2009 gestart met zwanger proberen te raken.

Liesje (34), NOD ??, 1 zoontje van vier, bezig sinds maart 2006. Zaad van Hub is slecht maar we kiezen niet voor medische hulp bij het zwanger worden. Geven het nog 1 jaar de kans.

Therese (27), eerste kindje, NOD 16 mei, bezig sinds november 2007. Feb. 08 mk (10wk), mei 08 mk (5wk), juli 08 2-ling mk (8wk) & bbz (11wk), nov. 08 mk (6wk) en feb. 09 mk (7wk). Veel onderzoek gehad, maar geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Bezig met second opinion op het herhaalde miskramen-spreekuur in het AMC.

Kan niet wachten....

Toen ik zag dat Mette er ook op staat zonder NOD datum heb ik mijzelf onder haar gepropt ik wil ook zo graag weer "meespelen" gewoon het leven weer oppakken en gaan met die banaan. Misschien moet ik ook maar weer wat ovulatietestjes kopen maar dan andere als die ik had want die hebben maar 1 maand een blauwe streep gegeven.

Therese

Ongelofelijk hoe ze soms met mensen omgaan in het ziekenhuis. Dit kunnen ze toch niet maken? Fijn dat er wel naar je geluisterd is en ik hoop enorm met je mee dat je naar die afspraak kan en dat het niet alsnog wordt gecanceld.

Ik voel de boosheid bij mij opborrelen als ik je verhaal lees, dus zal jouw boosheid vele malen sterker zijn. Je vraagt ook wat te doen als het niet doorgaat. Ik denk alleen dat het beter voor je is om rustig te blijven en niet teveel energie te steken hierin. (Hoewel ik het heel erg goed begrijp, hoor!) Je bent afhankelijk van het ziekenhuis, daar kun je niets aan veranderen. Een andere oplossing is namelijk stoppen en daar heb je het ziekenhuis niet mee, alleen jezelf (en je partner). Het is een nare soort afhankelijkheid, omdat je zo verschrikkelijk kwetsbaar bent. Zij hebben de macht over je grootste wens. Probeer rustig te blijven en in te zien dat zij het niet doen om je tegen te werken, maar alleen maar vanwege tijdgebrek.

Maar in de eerste plaats: ik begrijp je heel erg goed! Denken en voelen zijn twee hele verschillende dingen.

Heel veel sterkte en ik hoop dat de afspraak gewoon door kan gaan!

Liefs!

Liesje

Gewoon jezelf eronder zetten, hoor ! Ook wij weten nog niet wanneer we de eerste poging zullen doen, maar in de tussentijd kan ik wel mooi mijn verhaal hier kwijt en dat is erg fijn! Dus gewoon lekker meedoen (zolang het goed voelt) en dan komt vanzelf de dag dat je je NOD in kan vullen.

Groetjes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.