Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op

Wie heeft wanneer haar nod?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Vonda

Mijn NOD is vrijdag 16 oktober. Ik voel nu nog niets aan mijn borsten. Normaal zijn die rond die periode al supergevoelig. Nu nog niet. Ik hoop het zo. Dan zijn we nog niet zo ver in de MM. Help het me hopen!!!!

Liefs,

Leitje

Verdrietig

Hallo allemaal,

Ben vanmorgen bij de gyn geweest. Mijn man heeft heel weinig zaadcellen. Dat betekent dat de kans op een spontane zwangerschap minimaal is. Mijn man moet nog een keer zijn zaad inleveren om te kijken of het nog steeds zo weinig is en naar de uroloog en bloedprikken. Als het zaad zo weinig blijft, zal een zwangerschap alleen mogelijk zijn via IVF. En dat is nu juist het probleem. Mijn man ziet dat niet zitten.
Nu maar weer afwachten. Vrijdag is de laatste dag van mijn NOD. Hopen dat het een toevalstreffer is. Diep van binnen weet ik dat dat niet zo zal zijn, maar je blijft toch hopen...

Liefs,

Leitje

Leitje

Och wat vervelend om te horen dat de kansen steeds kleiner worden....
Maar, geef a.u.b. de moed niet op!
Er zijn heel wat kleine dingen om het zaad een klein beetje te verbeteren EN
Als er zaad is heb je een kans ook al is het klein. Heel veel blijven hopen! Er moet toch ook een wondertje voor jou beschikbaar moeten zijn.
Ik blijf in ieder geval duimen voor je.

Liefs, Kikuryu

Ya

Ya

14-10-2009 om 11:02

Inbraak voor leitje

Hoi Leitje,

Wat vervelend voor je zeg.
Ik begrijp uit je verhaaltje dat je man ivf niet zo ziet zitten. Waarom niet? Of weet ie dat niet.
Ik heb in totaal 14 keer ivf gedaan en als ik moest kiezen dan zou ik het zo weer doen. Ik heb 2 geweldige kinderen rondlopen en die zou ik anders niet gehad hebben.
En ik weet uit ervaring van en mezelf en van een aantal vriendinnen, zij hebben icsi gehad, dat als het aan de man ligt de kansen iets hoger liggen. Want als er eenmaal iets is om terugte plaatsen dan hoeft het alleen maar(niet in alle gevallen uiteraard, staat er wel heel makkelijk) in te nestelen.
In mijn geval lag het aan mij en nestelde het gewoon niet in. Ja 2 keer gelukkig.
Ik hoop dat jullie samen tot een voor jullie beide goed plan komen en wens jullie veel succes.
Gr. Ya

Dank je wel voor je lieve woorden.
Mijn man vindt het zo onnatuurlijk. Dat is het natuurlijk ook, maar we hebben al een zoon en heeft zoiets dat het dan een tweede keer ook moet lukken zonder de MM. Als het aan hem ligt, komt er helemaal geen tweede. Hij vindt 1 kind ook al genoeg. Het is dat ik het graag wil. Maar ik wil het heel graag en ik ben er nu heel verdrietig om dat het wat hem betreft hier zal eindigen.
Ik heb vandaag t/m vrijdag mijn NOD. Dus ik heb net een test gedaan. Helaas, ik ben niet zwanger. Dus ben nog een beetje extra verdrietig. En het vervelende is dat we het niemand verteld hebben. Dus ik kan nergens echt heen met mijn verhaal.

Leitje

marsja

marsja

14-10-2009 om 13:42

Leitje

Ik heb 2 kinderen gekregen met een man met slecht zaad. Volgens de eerste onderzoeken zou het zelfs niet goed genoeg zijn voor IVF. En het is toch 2x spontaan gelukt (wel met een portie extra geduld). Dus geef de moed niet op.

Marsja

Dank je wel Marsja voor je lieve woorden!
Ik heb nu een zoon van 2 jaar en met hem heeft het ook ruim een jaar geduurd eer ik zwanger was, dus...
Nu zijn we weer 14 maanden bezig en ik ben nog niet zwanger. Ik heb net een zwangerschapstest gedaan en dei was negatief. We moeten nog allerlei onderzoeken laten doen en daar weer op wachten, maar we houden de moed erin!!

Vonda

Vonda

14-10-2009 om 21:12 Topicstarter

Ach leitje

Joh Leitje, wat vervelend voor jullie. Ik kan alleen maar zeggen: geduld. En dan wellicht met name mbt je man. Misschien dat hij het uiteindelijk toch wil proberen, mede omdat het voor jou zoveel zou betekenen. Mijn kinderwens was ook groter dan die van mijn man. Hij wilde ook de MM niet in. Ik weet dus niet of er bij ons iets was wat er voor zorgde dat het bijna 2 jaar niet lukte.
Ik wens je veel sterkte toe, en hoop met jou...

Vonda

H

H

15-10-2009 om 09:23

Leitje

Slecht zaad kan af en toe ook gewoon veranderen in normaal zaad. Wij zijn jaren lang bezig geweest: 2 jaar wachten voor de eerste zwangerschap, 3 jaar voor de 2e zwangerschap, werd miskraam maar daar gaat het nu even niet om. Toen na 1,5 jaar wachten 7 keer zwanger in 1,5 jaar (helaas allemaal mis) en toen na twee jaar wachten weer zwanger wat resulteerde in prachtig kind.
In al die jaren altijd slecht tot zeer slecht zaad getest alleen vlak voor de laatste zwangerschap ineens normaal zaad voor de eerste keer.
Nou is dit wel extreem en hier heb je wel een hele lange adem voor nodig, maar het kan wel en tenslotte gaat het om het resultaat, toch?
Sterkte ermee!!

Tot snel

Hoi allemaal,

Na veel vraagtekens zijn we er uit.
Officieel ben ik ZWANGER!
En zoals het er nu naar uit ziet ben ik 4wk6dg op weg.

Wel even een hele rare gewaarwording. Normaal duurt alles bij mij zoooo lang en nu opeens zo snel. Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar ben voorzichtig supper blij!!!

Hopelijk mogen jullie snel mij volgen en mogen jullie ook zo een snel wondertje krijgen.

Veel liefs,
Kikuryu

nathalie_80

nathalie_80

15-10-2009 om 16:42

Leitje en ivf

Hee Leitje,

Dat is heel vervelend als je zulk nieuws te horen krijgt maar er zijn natuurlijk een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat de kwaliteit beter wordt.

Jaja, ik spreek uit ervaring. Wij kregen hetzelfde nieuws alweer een hele tijd geleden. En toevallig is vandaag onze 1e IVF/ICSI poging begonnen!

En ik begrijp je man ook als die daar geen zin in heeft maar voornamelijk is het de vrouw die moet spuiten en echo's heeft. De man heeft de relaxte taak om zn zaad zo optimaal mogelijk te houden en dat dan braaf in te leveren. Maar goed, ik snap het van zijn kant ook wel.

Maar goed, wij zijn daarentegen blij dat we de kans krijgen om IVF te doen en wij hopen dan ook dat we snel hierdoor zwanger mogen worden.

Ik hoop voor jou dat je man stiekem nog een beetje bijdraait en jullie toch voor een IVF poging kunnen gaan. Ook wij hebben al 1 kind maar willen er dolgraag nog meer wondertjes bij!

Sterkte en mee, dikke knuffel

Nathalie

nathalie_80

nathalie_80

15-10-2009 om 16:45

***lijstje 15 oktober 2009***

Noe (27), NOD 5 september, 2e kindje. Bezig sinds juni 2009. Heeft een dochter van 10 maanden.

Regien (34), NOD 14 september, 1e kindje, zijn in januari gestart met zwanger raken, te hoog prolactine gehalte-gebruik clomid.

Denaja(29), NOD 20 september, 3e kindje. Bezig sinds juli 2009.

Mette (27), NOD ?, 1e kindje, zijn in april 2009 gestart met zwanger proberen te raken.

Elfje-Lief, NOD ?, 2e kindje, heeft dochtertje van bijna 2. Bezig sinds juli 2009.

Therese (27), NOD 31 oktober, 1e kindje, bezig sinds november 2007, 7 miskramen gehad, nog 2 pogingen in Nederland, anders naar buitenland (onlangs schildklieronderzoek gehad).

Leitje (37), 2e kindje, bezig sinds september 2008, heeft een zoontje van 2. Als deze cyclus niet lukt, naar het ziekenhuis.

Nathalie (29), NOD 15 december, 2e kindje, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, bezig met 1e IVF/ICSI poging.

nathalie_80

nathalie_80

15-10-2009 om 16:48

Lijstje en update

Ladies,

Ik heb maar even Vonda's taak overgenomen en het lijstje verder bijgewerkt. Ik zie dat er veel opstaan waar nog oude of helemaal geen NOD bijstaan. Misschien is het fijn als jullie die aanvullen dan kunnen we van elkaar bijhouden in welke 'spannende' tijd we zitten.

Alvast bedankt en als er soms iemand nog niet opstaat, voel je vrij om het lijstje aan te passen! Graag zelfs.

Alhoewel we natuurlijk allemaal ons best doen om weer zo snel mogelijk van het lijstje af te komen. Ik ben daar blijkbaar niet zo goed in want ik hang hier al ff rond. Maar goed, we zijn vandaag onze 1e IVF poging begonnen en ik heb weer zeer goede hoop dat het deze keer gaat lukken. En dat ik nog voor het einde van dit jaar dit lijstje mag verlaten!!

Liefs Nathalie

Ivf

Lieve dames,

Wat een lieve woorden allemaal. Ik voel me erg prettig bij! Telkens als ik hier kom en ik lees jullie adviezen en medeleven dan doet me dat erg goed.
We hebben er woensdag samen over gepraat. Het kwam mijn man nl rauw op zijn dak. Hij had eerder verwacht dat het probleem bij mij lag omdat ik met mijn zoon een hele zware bevalling heb gehad en een keizersnee heb gehad.
Misschien was het zaad van mijn man met de eerste ook al niet zo veel. Maar we hebben nu een gezonde zoon. Misschien was het tijdelijk weinig. Dat zal de toekomst uit moeten wijzen. We moeten 6 november weer naar het ZH. Mijn man moet dan naar de uroloog en zaad inleveren. We zien dan wel verder.

Een ander iets. Ik weet dat het misschien niet zou kunnen, maar ik heb nog steeds geen tekenen van een naderende ongi!! Ik heb een cyclus tussen de 22 en 27 dagen en het is vandaag dag 27!! Normaal heb ik dan gevoelige borsten, maar dat heb ik nu ook niet. Ik begin toch langzaam hoop te krijgen. Ik heb woensdag een zwangerschapstest gedaan, maar die was negatief!!

Als ik morgen nog niet ongi ben geworden dan doe ik nog een test.

Duimen jullie voor me???

Leifs,
Leitje

Kikuryu

GEFELICITEERD met het kleine wondertje in je buik.

Wat een fantastisch nieuws.

Op naar je eerste echo!!

Liefs,

Leitje

Wachten

Hallo Dames,

Na mijn operatietje waarbij de grote eien uit mijn eierstokken zijn gehaald is het nu wachten op de eerstvolgende mentruatie.

Volgende week eerst een weekje naar Turkije en daarna terug naar de gyneacoloog om te bespreken wat we gaan doen...

Liefs,
Regina

Nathalie

Afgelopen zaterdag is mijn hoop op een zwangerschap uit elkaar gespat. Ik was al een paar dagen over tijd en begon steeds meer hoop te krijgen zeker ook omdat mijn borsten niet gevoelig waren (wat anders wel het geval was). Maar zaterdag werd ik ongi....

Dus we gaan weer met frisse moed verder en mijn NOD is 14 november. Ga daar al mijn nieuwe hoop op zetten.

Heel veel liefs,

Leitje

Hier ook weer een ronde verder

Ook ik had erg goede hoop dat het deze maand weleens raak kon zijn.. Maar helaas net als de vorige rondes precies op tijd mijn menstruatie..
Blijf het raar vinden dat ik al een paar maanden een dag voor NOD een licht positieve test in handen had..
Mijn nieuwe NOD is 15 november.

nathalie_80

nathalie_80

19-10-2009 om 19:41

*** lijstje 19 oktober 2009***

Therese (27), NOD 31 oktober, 1e kindje, bezig sinds november 2007, 7 miskramen gehad, nog 2 pogingen in Nederland, anders naar buitenland (onlangs schildklieronderzoek gehad).

Leitje (37),NOD 14 november. 2e kindje, bezig sinds september 2008, heeft een zoontje van 2. Als deze cyclus niet lukt, naar het ziekenhuis.

Denaja(29), NOD 15 november, 3e kindje. Bezig sinds juli 2009.

Nathalie (29), NOD 15 december, 2e kindje, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, bezig met 1e IVF/ICSI poging.

Regien (34), NOD ?, 1e kindje, zijn in januari gestart met zwanger raken, te hoog prolactine gehalte-gebruik clomid.

Noe (27), NOD 5 september, 2e kindje. Bezig sinds juni 2009. Heeft een dochter van 10 maanden.

Mette (27), NOD ?, 1e kindje, zijn in april 2009 gestart met zwanger proberen te raken.

Elfje-Lief, NOD ?, 2e kindje, heeft dochtertje van bijna 2. Bezig sinds juli 2009.

nathalie_80

nathalie_80

19-10-2009 om 19:45

Update lijstje

Dames,

Ik heb het lijstje met de NOD's aangepast en degene waarvan die nog niet bekend is om wat voor reden ook, heb ik even onderaan het lijstje gezet.
Als jullie NOD wel bekend is, dan mogen jullie dat natuurlijk ook zelf even inkopieren.

Ik vind het altijd wel fijn om te zien wie er ongeveer gelijk loopt met mij en wie de spannende dagen voor de NOD ingaan.

Verder heb ik weinig nieuws te melden. Ik zit op dag 5 en ben begonnen aan de pil. Jaja, daar begint de IVF behandeling mee. Gewoon weer een strip van de pil slikken, raar he! Over een week of 2 begin ik met spuiten. Zijn er toevallig meelezers of anderen hier op t forum die IVF-ervaring hebben. Dan zou ik het wel fijn vinden om in contact te komen. Begin het toch allemaal wel erg spannend te vinden.

Knuf Nathalie

Elke

Elke

20-10-2009 om 20:30

Nathalie

Heej Nathalie,

Hier een succes verhaal van IVF ICSI. Dus vraag maar raak! Als je wilt mag je me ook mailen:
Elke19 @ home .nl

Gek is dat he? met de pil beginnen en dit terwijl je juist een kinderwens hebt! hahaha.

Ik hoor het graag van je.

Liefs Elke

***lijstje 21 oktober 2009***

Therese (27), NOD 31 oktober, 1e kindje, bezig sinds november 2007, 7 miskramen gehad, nog 2 pogingen in Nederland, anders naar buitenland (onlangs schildklieronderzoek gehad).

Leitje (37),NOD 14 november. 2e kindje, bezig sinds september 2008, heeft een zoontje van 2. In de MM. Man heeft te weinig zaadjes

Denaja(29), NOD 15 november, 3e kindje. Bezig sinds juli 2009.

Nathalie (29), NOD 15 december, 2e kindje, bezig sinds februari 2008. Zoontje van 2. Zaad is van slechte kwaliteit, bezig met 1e IVF/ICSI poging.

Regien (34), NOD ?, 1e kindje, zijn in januari gestart met zwanger raken, te hoog prolactine gehalte-gebruik clomid.

Noe (27), NOD 5 september, 2e kindje. Bezig sinds juni 2009. Heeft een dochter van 10 maanden.

Mette (27), NOD ?, 1e kindje, zijn in april 2009 gestart met zwanger proberen te raken.

Elfje-Lief, NOD ?, 2e kindje, heeft dochtertje van bijna 2. Bezig sinds juli 2009.

nathalie_80

nathalie_80

27-10-2009 om 11:13

Leitje en de rest

Hee Leitje,

Hoe is het ermee?

Nog over IVF kunnen praten met je partner? Of staat hij er nog hetzelfde tegenover?

Het is wel erg rustig geworden hier in ons draadje. Het wordt tijd dat er weer snel goed nieuws komt.

Wij zitten in het begin van onze 1e IVF poging, zaterdag moet ik beginnen met spuiten zetten. Erg spannend allemaal. Maar ik heb goede hoop dat we dit jaar nog zwanger gaan worden!

Dames, ik zou graag horen hoe het met jullie is?

Nathalie

Hoi Nathalie,

Fijn voor je dat je zaterdag mag beginnen met spuiten. Dan heb je in ieder geval het idee dat je er wat aan doet!!

Ik heb er met mijn man over kunnen praten. Hij was in eerste instantie een beetje geschrokken. We hadden dit allebei niet verwacht. Hij staat er nu iets opener voor, maar vindt het nog niet helemaal toppie! Hij redeneert nu dat ik een kind wil en dat hij naar het ziekenhuis moet. Ergens is het natuurlijk ook zo. Deze week is onze klusweek dus we doen onze uiterste best. Voor de rest kunnen we niets anders dan afwachten.

Hopelijk gaat het bij jou lukken!!

Ik zal aan je denken. Vind je het niet eng om jezelf te spuiten???

Groetjes,

Leitje

nathalie_80

nathalie_80

27-10-2009 om 21:42

Leitje

Hmm, begrijp me niet verkeerd, maar ik vind de redenatie van je man een beetje raar. Hij moet naar het ziekenhuis? Om zn zaad te laten testen?
Een verdere IVF of IUI behandeling is voor de vrouw veel belastender dan voor de man. Jij krijgt de hormonen, en jij moet de echo's ondergaan ed dus jij zult er heel wat meer voor moeten doen. Hij heeft die kinderwens toch ook??

Nou ja, misschien een eerste schrikreactie. Veel plezier in de klusweek en ik zal voor je duimen want de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Knuf Nathalie

Nathalie

Wat mijn man eigenlijk bedoelt is dat hij nu inderdaad zijn zaad voor de 2e keer moeten laten testen omdat hij te weinig zaad had de 1e keer. Nu moet hij dat dus nog een keer laten testen en hij moet naar de uroloog. Hij vindt het behoorlijk belastend want zijn werk zit niet in buurt van ons huis (bijna 1 uur rijden) en hij kan niet zo makkelijk er voor vrij nemen. Wat moet hij zeggen. We hebben namelijk besloten om het voor ons te houden.
Verder vindt hij IVF, wat dan waarschijnlijk de volgende stap wordt als zijn zaad nog steeds niet goed is, verre van romantisch. Er is totaal niets romantisch meer dan aan het zwanger worden. Alhoewel hij daar nog niet om staat te juichen begint hij toch langzaam aan het idee te wennen.

Over die kinderwens. Hij vindt het ook prima met alleen onze zoon maar omdat ik nog een kind wil, gaan we nu in dit hele traject. Dus vandaar dat het voor hem nogal dubbel is. Jij wilt een kind en ik ben het haasje!! Is zijn redenatie. Wat ik ook wel kan begrijpen.

Groetjes,

Leitje

Therese

Therese

29-10-2009 om 17:26

Leitje en nathalie

Nathalie ik wil jou alvast heel veel succes wensen met de IVF-poging. Zie je erg op tegen het spuiten? Ik hoop zo dat je net zo successtory als Elke gaat worden.

Leitje heftig verhaal. Om heel eerlijk te zijn vind ik de reactie van je man niet geheel fair. Ik vind dat hij weinig rekening houdt met jouw gevoelens en ik krijg het idee dat hij geen flauw idee heeft wat dit van jou gaat vergen. Verhoudingsgewijs zijn de 'diensten' die hij hiervoor moet leveren totaal niet in vergelijking met alles wat jij hiervoor moet gaan doen.
Ik kan me ook voorstellen dat het een eerste schrikreactie is en dat de boel ook wat moet bezinken. Zoals mijn man regelmatig benadrukt, is dat wij vrouwen hierin toch vaak anders tegenaan kijken en net zoals andersom het moeilijk kan zijn om ons in te leven. Ik hoop dat jullie beiden op één lijn zullen komen, want ik denk wel dat je elkaar nodig hebt in dit traject. Heel evel sterkte ermee!

Liefs

Therese

Therese

29-10-2009 om 17:31

Nieuwe kans

Bijna mijn nod, maar ik weet al dat ik zwanger ben. Mijn HCG stijgt en heb zelfs al de nodige bloedonderzoeken gehad om mijn medicatie bij te stellen. Lijkt wat vroeg, maar hoe vroeger hoe beter. Ik moet nog wel mijn nod-dag overleggen, maar gezien de stijging van HCG lijkt dit geen probleem. Daarna komt het belangrijkste namelijk de eerste drie maanden overleven. Zoals altijd ben ik nu nog erg nuchter en zal de eerste stress wel rond de 5 weken komen. Dan wordt het echt en komt het moment dat het elk moment ook fout kan gaan.
We zijn wel erg blij met deze nieuwe kans en wie weet gaat deze achtste zwangerschap ons eindelijk papa en mama maken. Ik blijf stiekem hopen!

Liefs Therese

Therese

Therese

29-10-2009 om 17:32

Overleggen is

overleven. Te snel getikt

mee1977

mee1977

29-10-2009 om 19:32

Therese

Ohhh therese GEFELICITEERD!!
Ohh wat hoop ik dat je zwangerschap goed blijft gaan..
ik kan me zo voorstellen dat je vol spanning zit de komende 8 tot 12 weken..

Loop je bij dr veenendaal onder controle nu?

Ik ga ontzettend voor je duimen!!! En ik zal regelmatig een kaarsje van hoop branden!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.