Home » Forum » Homeopathie caulophyllum

Homeopathie [caulophyllum]

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ilona
Homeopathie [caulophyllum]

Hallo allemaal,
vandaag (ben 39 weken zwanger van de tweede) kreeg ik bij de verloskundige een homeopatisch middeltje aangeboden: caulophyllum. Het middeltje zorgt ervoor dat de baarmoedermond alvast wat rijpt en verweekt, waardoor de ontsluitingsfase straks wat sneller en soepeler zal verlopen. Het is dus niet bedoeld om de bevalling op te wekken, maar om deze te vergemakkelijken. Ze gebruikt het al twee jaar en haar ervaring is dat minder vrouwen "over de datum" gaan en de bevallingen wat sneller verlopen.
Ik twijfel nog een beetje. Wie heeft al eens van dit middeltje gehoord of kan mij uit eigen ervaring vertellen wat het voor je doet? Ben erg benieuwd.
Ilona

V.M.
Ook gebruikt

Ik heb dit middeltje bij mijn tweede zwangerschap ook gebruikt vanaf 38 weken. Mijn eerste werd met 41w3d geboren en de tweede dreigde erg groot te worden. Ik wilde daarom niet overtijd lopen.

Ik heb begrepen dat het inderdaad je baarmoedermond sneller verweekt en oefenweeën sneller omzet in "echte" weeën. Ik ben met precies 40 weken bevallen. De ontsluiting ging lekker vlot, totaal 8 uur. In vergelijking met mijn eerste bevalling (18 uur) vond ik dit dus een eitje.

Sterkte met de laatste loodjes!
V.M.

woutje
Ook gebruikt

en of het werkt, wie zal het zeggen. Het scheelt misschien dat het mijn derde bevalling was en de weg dus al eerder gebaand was, maar ik heb deze bevalling echt als een eitje ervaren: 1 uur en 3 kwartier na de eerste wee was dochter er, na een zeer soepele niet al te heftige bevalling.

Ilona
Ga het proberen

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat ik het maar gewoon ga proberen. Ik laat nog wel weten hoe het bevallen is ;)
Ilona

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.