Ano
23-10-2010 om 23:38
Zachte geitenkaas, mag dat?
Dat je geen zachte (rauwmelkse) kazen mag eten, weet ik wel. Maar geldt dat ook voor de zachte geitenkazen? Of alleen voor koeienkaas?
Groetjes!
Tijgeroog
24-10-2010 om 10:58
Ook voor geitenkaas
Het geldt ook voor geitenkaas, schapenkaas, kamelenkaas, poezenkaas... Gelukkig is vrijwel alle zachte kaas in Nederland gepasteuriseerd. Bij voorverpakte kaas staat het erop als het rauwmelkse kaas is, anders moet je het even navragen. (ik heb wel eens gehoord dat bij AH alle kazen gepasteuriseerd zijn, maar ik heb daar geen bewijzen voor)
liora
24-10-2010 om 12:46
Wel
Je mag alle zachte kazen eten, behalve zachte kazen gemaakt met rauwe melk.
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.
Temet
24-10-2010 om 21:29
Tijgeroog
Iha geldt inderdaad dat voorverpakte kaas gemaakt is van gepasteuriseerde melk, tenzij er expliciet opstaat dat-ie van rauwe melk gemaakt is.
Roquefort is van rauwe melk, vziw. Ook die bij AH. Maar daar staat het dus wel netjes op.
groeten,
Temet