Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Controle bij de gynaecoloog


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sascha2

Sascha2

23-03-2011 om 06:38

Regien

Dat is ook moeilijk. Bij mijn tweede zwangerschap moest ik noodgedwongen met 27 weken stoppen vanwege vroegtijdige weeen. En ook toen de weeen met succes geremd waren dacht ik eraan om weer te gaan werken. Achteraf te zot voor woorden. Maar ik denk dat juist bij een zwangerschap, samen met alle hormonen, je geen last voor een ander wilt zijn, je juist minder snel zult aangeven dat het genoeg is etc. Dat was bij mij: hoe zwangerder ik was hoe minder ik aangaf dat het even niet ging, zeg maar. Maar bedenk dat het voor jou als een heel groot beWaar wordt gezien dat je minder gaat werken en dat andere collega's daardoor harder moeten werken, terwijl dat voor je collega's waarschijnlijk geen probleem is. Het gaat maar over een paar weken, je verlof is sowieso in zicht. Jouw gezondheid en die van je kind mijlenver voorop. En een laatste overdenking: voel je niet schuldig dat je het nu rustiger aan doet. Ziu je dat nu niet doen en later - na de bevalling - problemen met je bekken houden, dan kan het zijn dat je dan meer uitval zult hebben. Ik heb in zes jaar zes zwangerschappen en vier kinderen gehad. De eerste ging van een leien dakje, daarna twee miskramen. Bij de vierde, vijfde en zesde zwangerschap flinke bekkenklachten gehad en de gevolgen zijn blijvend. Dat hoeft helemaal niet ook bij jou zo te gaan, maar als je je nu goed in acht neemt, dan zorg je ook voor straks alvast goed voor jezelf.
Trouwens: ik kreeg te horen dat ik juist niet op de bank moest blijven liggen. Op tijd mijn rust nemen en verder zoveel mogelijk bewegen. Sterkte!

Valkyre

Valkyre

24-03-2011 om 00:03

Sascha (ot over "blijvend")

Hoi Sascha,

Hoe lang geleden heb je je laatste kind gekregen? Mijn (totnogtoe enige) kind is bijna vier, en toen hij bijna drie was, ben ik bij fysio nr 3 terecht gekomen. Begonnen met kleine oefeningen op de behandelbank, daarna oma-oefeningen ib de sportzaal (ook onder zijn begeleiding) en nu sport ik weer bij een sportschool. Ben nog steeds niet 100%, maar zou zeggen 95%. Alleen last als ik teveel zit of te fanatiek sport. Twee jaar geleden dacht ik nog dat 't nooit meer over zou gaan (kon vrij weinig, niet meer dan 20 min zitten, 10 min staam, 20 min lopen). Dus mijn advies: zoek nog even verder naar een fysio die goed is in bewegingsadvies en -begeleiding, mocht je dat nog niet gedaan hebben. De bekkenfysio hielp tot een punt, maar daarna moest ik echt weer sterker worden. Ik was (en ben) nog steeds verbaasd dat er toch nog zoveel verbetering mogelijk bleek, en dat wens ik ook voor jou! Heel veel sterkte.

Sascha2

Sascha2

24-03-2011 om 18:41

Valkyre

Mijn jongste is nu 17 maanden. En inderdaad, ik moet gaan zoeken naar een goede bewegingsfysio. Dat bleek maar al te goed nadat ik drie weken geleden volledig uitviel met erge rugpijn. Mijn romp- en bekkenbodemspieren zijn veel te slap, waardoor mijn rugspieren gaan overcompenseren en overbelast zijn. Ik ben dus erg gespierd maar aan de verkeerde kant .
Dank voor je berichtje en fijn om te lezen dat het bij jou goed gaat.

Valkyre

Valkyre

24-03-2011 om 19:43

Sascha

Hou je taai... Het is rot om bekkenklachten te hebben (understatement). Ik had precies hetzelfde, maar met veel oefenen heb ik nu bijna nooit meer pijn! En dat terwijl ik maanden na de bevalling nog 24/7 heftige pijn had... Het zal in ieder geval een stuk verbeteren. Rustig aan!

Mama_Lynn

Mama_Lynn

24-03-2011 om 20:38

Regien

Sterkte! Het is al door alle anderen gezegd. Kies voor jezelf en dit kindje. Zoek inderdaad een gespecialiseerde fysiotherapeut. Misschien heeft jouw gyn wel tips (bij ons wist de verloskundige precies bij wie ik het beste kon zijn). Ik heb bij mijn beide zwangerschappen gedeeltelijk thuis gezeten vanaf 12/15 weken ivm extreme moeheid, misselijkheid en bij de tweede ook bekkenklachten. Het is heel erg vervelend en de fysio kan je heel erg goede tips geven, niet alleen voor je bevalling, maar ook na de bevalling!

Sterkte!

Mama_Lynn

Regien

Regien

24-03-2011 om 21:47 Topicstarter

Vandaag geweest

Ik ben vandaag naar de kinisist geweest. Ze heeft licht gemasseerd en oefeningen met me gedaan, die ik vervolgens thuis ook moet gaan doen. Schuine buikspieren, onderste buikspieren, bekkenbodemspieren. Alles om mijn lichaam sterker te maken. Ze heeft me op het hart gedrukt op geleide van de pijn inspanning te verrichten.
Morgen heb ik een afspraak met de personeelsadviseur. Ik wil graag halve dagen gaan werken tot aan mijn verlof (over 4 weken) maar ik begrijp nu dat je niet gedeeltelijk in de ziektewet mag zitten tot 4 weken aan je uitgerekende datum?? Weten jullie daar iets van? Je bent dan verplicht om 6 weken daarvoor te stoppen.
Maar goed, misschien is het ook wel goed dat ik nu 6 weken voor de uitgerekene datum (over 2 weken) moet stoppen met werken...

Mama_Lynn

Mama_Lynn

24-03-2011 om 22:08

Klopt

Dat klopt inderdaad. Als je in de ziektewet zit, gedeeltelijk of helemaal, ben je verplicht om 6 weken voor je uitgerekende datum te stoppen. En heb je dus minder weken (10) na je verlof. Maar vaak ben je daar dan ook wel aan toe, aan eerder stoppen. Ik wel tenminste.

Mama_Lynn

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.