Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Valkyre

Je bent nu vast lekker op vakantie! Ben toxh even benieuwd hoe het nu met je is, hoop natuurlijk goed! Wat betreft je bekken en zeker
Wat betreft je gevoel! Fijne zomer nog iig.

Groetjes vertigo


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

He bah..

Klagen mag hoor, oorontsteking en andere ellende, bah. Die zwangerschapskwaaltjes gaan vanzelf over bij de bevalling (gelukkig kan je aftellen), ik hoop dat je snel opknapt van de bijkomende narigheid. Sterkte!

skik

Fiorucci

Fiorucci

18-10-2012 om 19:41

Valkyre

* bloos *

Valkyre

Valkyre

19-10-2012 om 00:32

Fio

Het scheelt zooooveel stress!

Valkyre

Fiorucci

Fiorucci

19-10-2012 om 07:06

Valkyre

Gelukkig, dat was precies de bedoeling!

Valkyre

Hè balen zeg dat je ziekig bent. Kan je er niet bij hebben, maar misschien wel een extra reden om je niet schuldig te voelen dat je het wel echt rustiger aan moet doen? En super dat je zo via OOl een hulp hebt gevonden. Ik ben elke week zo blij als ik thuis kom en de hulp geweest is. Elke week een soort cadeautje!
Ik ben volgende week 20 weken en de echo op 1 november. Ik ben heel benieuwd. Zag gisteren in de 5e dag een stuk over prenatale diagnostiek en kindjes met Down syndroom en toen realiseerde ik me opeens weer extra dat zo'n 20 weken echo serieus is (niet dat ze daar Down kunnen vaststellen, en een kindje met Down zou ook welkom zijn, maar toch het is natuurlijk niet voor de gezelligheid).

Valkyre

Valkyre

20-10-2012 om 11:12

Echo

Spannend, maanve, die 20-weken echo. Ik hoop zeer dat je een "gewoon" gezond kind krijgt. Dat is dan weer zo'n opluchting, als die echo goed is.

Ik krijg nog twee (!) groeiecho's de komende weken, 1 met 28 weken ongeveer, en 1 met 32 weken, om te kijken hoe hard het kind groeit. Ik denk dat het weer een groot kind is (Spruitje woog bijna 4,5 kilo bij de geboorte). Mijn hele buik schudt al mee als de baby schopt; het is zelfs door mijn kleren heen te zien! Ik krijg ook nog een tweede glucosetolerantietest om die reden - nog een keer dat vieze drankje, jech!

Valkyre

Fiorucci

Fiorucci

20-10-2012 om 13:37

Valkyre

Oh dat is een vervelende test, heeft mijn man ooit gehad, is geen klap aan. Duurt ook zo lang!

Valkyre

Valkyre

20-10-2012 om 16:13

Fio

Dat het zo lang duurt, vind ik niet zo erg - ik neem m'n laptop mee en kan gewoon werken in de wachtkamer. Maar dat ik er om 8uur 's ochtends moet zijn, en dan dat vieze drankje op je nuchtere maag, pffft. Niet zo fijn. Maar ja, beter dan onverwachts van een tienponder bevallen hè.

Valkyre

Fiorucci

Fiorucci

20-10-2012 om 18:05

Valkyre

Ja, het is voor een goed doel he..)

Valkyre

Valkyre

28-10-2012 om 23:08

Morgen

Morgen een groeiecho en een afspraak met de gyn. Intussen voel ik me flink beroerd; een beetje grieperig, maar dan zonder koorts. Hopelijk gaat het morgen beter... Blegh.

Ben wel benieuwd naar de groeiecho; de baby voelt groot aan als hij draait of beweegt... Over vier weken weer een groeiecho om te kijken hoe hard hij precies groeit. De gyn is vastbesloten me niet weer zo'n dramabevalling te laten meemaken als de vorige keer (met 41w6d, kind van 9 pond, aangezichtsligging, na 2,5 dag weeen en drie uur volledige ontsluiting zonder noemenswaardige persweeen uiteindelijk geeindigd in een vacuumverlossing). De gyn wil me hoe dan ook niet meer voorbij de 41 weken laten doorlopen. Dat vind ik al een geruststelling...

Bloedsuiker (glucosetolerantie) wordt over een paar weken ook nogmaals getest.

Verder heeft de psycholoog lichttherapie aangeraden, om de somberheid wat te verlichten. Tjee, ik voel me wel een "project" zeg...

Valkyre

Valkyre

Valkyre

29-10-2012 om 21:52

Echo gehad

Alles was goed, en de baby is maar heel iets groter dan gemiddeld, hoera! Er is nog wel een foutmarge met die metingen, maar toch...

Daarna gesprek met de gyn gehad die mijn vorige bevalling heeft gedaan (en volledig per toeval, omdat de fertiliteitsarts ziek was, ook de inseminatie waardoor deze zwangerschap is ontstaan). Hij heeft genoteerd dat ik ab-so-luut niet meer voorbij de 40 weken mag, omdat het de vorige keer zo'n groot kind was dat hij klem zat. Ook krijg ik voor de zekerheid nog een extra groeiecho en een tweede glucosetolerantietest. Fijn weer twee keer naar het ziekenhuis... Nou ja. De baby gaat even voor alles.

Verder wat dingen over de bevalling besproken (dat ik het liefst een zo normaal mogelijke bevalling wil, dat ik wil proberen zonder ruggeprik te bevallen zolang dat veilig en te doen is ivm het risico dat ik geen persweeën krijg, zoals de vorige keer). Ook gezegd dat wat mij betreft de veiligheid voorop staat, want ik weet inmiddels dat bevallingen meestal niet gaan zoals je van tevoren had bedacht, haha. Hij heeft alles heel nauwkeurig genoteerd, en ik heb er wel weer wat meer vertrouwen in. De vorige keer zat er zoveel tegen, zo erg kan het haast niet nog eens zijn (dat hoop ik maar gewoon). Je kunt verder toch geen invloed uitoefenen op hoe die bevalling verloopt, dus daar leg ik me dan maar bij neer.... Het was wel fijn alles even rustig door te spreken. En nu maar afwachten! Nog maximaal 11,5 week dus.

Valkyre

Fiorucci

Fiorucci

29-10-2012 om 22:16

Fijn

Wat fijn dat alles in orde was!
xx Fio

Nog maar 11 weken

Da's vast een hele geruststelling, dat je niet voorbij de 40 weken hoeft. Fijn dat het met de baby goed gaat en je zo te lezen een fijne gyn hebt.

skik

Ely

Ely

30-10-2012 om 23:21

Fijn!

Ook fijn dat hij zo zorgvuldig met je/jullie wensen omgaat.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre

Valkyre

31-10-2012 om 20:46

Bekkenpijn

Had gisteren een zware dag op mijn werk, en vandaag deed werkelijk alllles pijn. Nou ja, alles tussen mijn ribben en mijn voeten, zeg maar, maar vooral mijn bekken. Heb vanochtend uren in bed gelegen met een kussen tussen mijn knieen; daarna ging het gelukkig wel weer. Mijn plan om tot 36 weken door te werken valt wel in duigen, vrees ik - ik kijk even of ik de 34 weken red... Balen.

Valkyre

Vertigo

Vertigo

31-10-2012 om 21:16 Topicstarter

Oef

Dat klinkt als een bereikte grens! Dat weet je san vanaf nu. Kun je nog meer zitten tijdens je werk? Of is dat juist slecht?

Ik had eens college van een hoogzwangere vrouw, ze deed zo haar best en was kortademig - was eenmalig. Het was ook de laatste les voor haar verlof en ik dacht alleen maar: 'Ga toch lekker chillen, ga lekker naar huis!!'

Maar ik geloof dat ziekmelden bij jou niet zo simpel is ivm freelancen, toch?

Succes en beterschap! En laat die kastjes/laatjes maar even dicht

Valkyre

Valkyre

01-11-2012 om 01:28

Het was

Een werkgroep waarbij ik veel rond moest lopen en individueel commentaar geven op wat de studenten deden. Daarna moest ik nog snel de stad in om wat boodschappen te doen, dan nog Spruitje van de BSO halen, koken, eten, avondritueel (man werkt op die avond). Dat de stad ingaan moet ik dus echt niet meer op zo'n dag doen. En misschien de studenten voortaan maar naar mij laten komen ipv andersom.. Hoewel veel zitten ook weer niet goed is, inderdaad. Afwisselen is het beste.

Gelukkig heb ik nog maar vijf van dit soort dagen tot mijn verlof, phew. Op alle andere dagen kan ik het werk wat meer zelf indelen en/of thuis doen, gelukkig. Dan ga ik ook gewoon even plat liggen tussendoor als het nodig is....

Ik kan inderdaad eigenlijk niet eerder dan met 34 weken met verlof, en liever zelfs nog later, wegens freelancen (en hevig geldgebrek, haha). Ik heb nu een grote klus die ik graag goed wil afronden; zo kom ik aan het geld om een paar maanden verlof te overbruggen. Maar als de pijn te erg wordt, zullen we gewoon nog ergens moeten bezuinigen. Niks aan te doen.

Valkyre

Valkyre

Valkyre

16-11-2012 om 23:49

Toch minder

Afgelopen week zou ik al een kortere dag gaan lesgeven, maar mijn invaller was zelf ziek, pffft... Dus toch nog een hele dag gedraaid op dinsdag (de rest van de week geef ik alleen hier en daar priveles, en verder werk ik veel thuis). Dinsdagavond was ik echt gesloopt. Zat met Spruitje aan tafel en viel bijna om van vermoeidheid en pijn - ik wilde het liefst een potje janken. Ben samen met hem in bed gekropen, de volgende ochtend toen hij naar school was weer de hele ochtend geslapen, en toen hij 's middags naar een kinderfeestje was nog een uur of anderhalf. Daarna ging het pas weer.

Aanstaande dinsdag ga ik dus na de eerste vier uur (hele uren) naar huis, invaller of geen invaller. Genoeg is genoeg. De andere klussen probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat tussen het slapen/verplicht platliggen vanwege bekkenpijn en alle ziekenhuisbezoeken (extra echo's, nogmaals glucosetolerantietest, psycholoog) te doen. Met 34 weken ben ik gelukkig klaar met het grootste deel van het lesgeven, maar dan moeten er nog wel andere klussen af. Zal blij zijn als ik echt met verlof kan!

Valkyre

Fiorucci

Fiorucci

17-11-2012 om 09:05

Valkyre

Je hebt groot gelijk, genoeg is genoeg!

Valkyre

Sterkte! En mooi voor jezelf opstaan he, als jij niet voor jezelf zorgt, wie doet het dan wel. Je werkgever zeker niet.

Valkyre

Valkyre

18-11-2012 om 16:38

Petal

Mooi Anglicisme, "voor jezelf opstaan." Grappig ook in deze context (ik kan juist niet meer zo veel staan...).

Valkyre

Vertigo

Vertigo

18-11-2012 om 23:56 Topicstarter

De vraag is

If you're (not) taking it lying down

Succes met de laatste weken voor je verlof!
Hoe bizar bijna dat je zo 'kort' geleden nog aan het proberen was.

Valkyre

Oh help, mijn NL gaat echt heel snel achteruit. Laatst schreef ik ook al 'vondt'. Zucht... voor jezelf opkomen is het geloof ik he

Nicky Lohs

Nicky Lohs

19-11-2012 om 10:52

Valkyre

Herkenbaar dat vele slapen! Zeker doen als het kan, dat helpt echt.
Verder groot gelijk dat je niet meer gaat werken dan afgesproken. Je hebt er niets aan om straks helemaal uitgeput aan je verlof te beginnen.

Succes, valkyre!

Zet hem nog even op met de laatste werkloodjes. En straks enorm genieten van de rust tijdens je verlof!

Valkyre

Valkyre

21-11-2012 om 08:37

Poeh hee

Ondanks de kortere werkdag gisteren toch nog flink pijn vandaag. Nou ja, kind naar school, wasje aangezet, en maar weer naar bed tot het wegtrekt. (Zo fijn dat ik niet hoef te poetsen! Het is hier zo lekker schoon...).

Valkyre

Fiorucci

Fiorucci

21-11-2012 om 10:39

Valkyre

Rust maar lekker uit..)

Valkyre

Valkyre

26-11-2012 om 19:41

Auwie

Vandaag niet gelegen, geen tijd. Tijdens het eten koken moeite met staan, en nu heb ik zo'n bekkenpijn. Misschien ook iets te fanatiek geoefend vandaag bij de fysio. Pffft... Morgen weer werken. Ik begin er steeds meer tegenop te zien. Hopelijk is het morgen beter...

Valkyre

Vertigo

Vertigo

27-11-2012 om 12:34 Topicstarter

Succes

Vandaag!! De dag is al halfom zullen we maar zeggen..

Nicky Lohs

Nicky Lohs

27-11-2012 om 20:27

Werken

Is het weer gelukt met korter werken? Nog een paar keer toch, het is inmiddels een kwestie van aftellen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.