Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Baby musthaves en miskopen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Leuk onderwerp!

Wat een leuk onderwerp. Hier dus ook nog een zwangere, ik heb op 5 december de ultieme surprise, dan hebben we de 20 weken echo en weten we of we een zoon of dochtertje gaan krijgen, spannend!

Ik heb ook een lijstje van handige en onhandige dingen. Mijn zoontje is bijna 1 jaar, dus ik blijf voorlopig nog lekker tussen de babyspulletjes zitten . En lees dus wel gezellig mee.

Handig vind ik de neopreen slabbertjes met opzetrand/bakje. Ff onder de kraan en ze zijn weer schoon, uiteraard ook uitwasbaar, en het grootste deel wat wordt geknoeid valt in het bakje en niet op de kleertjes.
Dekentjes voor de kinderwagen gebruiken wij ook om ze lekker onder te stoppen in de maxicosi zodat je geen gedoe hebt met jasjes aandoen.
Ik heb de draagdoek van Baykay, echt ideaal!
De sokjes van Bambino (kruitvatmerk) zijn de enige die goed blijven zitten. Ons mannetje is nu bijna 12 maanden en heeft zijn sokjes pas enkele keren zelf uitgekregen.
Wij hebben een kinderwagen van Mutsy waar de maxicosi op geklikt kan worden, of de bak, of de buggy. De bak hebben wij maar heel weinig gebruikt, omdat ons mannetje er niet graag in lag. Hij zat veel liever in de draagdoek zodat hij kon rondkijken. Er zitten massieve banden onder, dus geen ellende van lekke banden, ideaal. En 4 wielen i.p.v. 3, is makkelijker met stoepranden op/af gaan, want met 3 moet je altijd even balanseren.
Wij hebben een tegelvloer in de huiskamer liggen en daarom een groot 2x2 speelkleed van waterdichte stof. Kan voor binnen en buiten worden gebruikt. Makkelijk schoon te houden, echt ideaal, want hierop leerder hij tijgeren .
Mijn allergrootste must have is een webcam, die boven het bedje van ons mannetje hangt. Via het internet kan ik ons mannetje 24 uur per dag live zien in zijn bedje. Op pc, of op mijn telefoon. Ik zou niet meer zonder kunnen. Ons mannetje wordt heel snel wakker als je even bij hem wil kijken, dus dit is ideaal! Zeker in combinatie met een lange afstands babyfoon, voor als je rondom huis bezig bent. Zo hoef je niet bij elk geluidje naar binnen te hollen, ff kijken via foon, en dan weet je of er iets is of niet.

Dingen die overbodig waren zijn:
- Fopspenen, ons zoontje wilde alleen maar onze zelfgemaakte fopspenen die hij vanuit het zkh gewend was ( washandje aan een flessenspeentje). Echt ideaal, want die kun je overal tussen stoppen zodat ze niet kwijtraken.
- Winterjasje (kraamkado), het was hoogzomer toen hij erin had gepast. En kleertjes met sluitingen op de rug of achter in de nek, niet handig!
- Tummytub en badje, ons zoontje vond ze beiden verschrikkelijk. Ging liever onder de douche.
- Luieremmer, altijd werkloos geweest.
-Babysling, ons mannetje vond hem verschrikkelijk, de ene draagdoek is de andere dus niet.
-Lillypads, ik werd alsnog 's nachts wakker, onder de melk .

Het is toch ineens een hele lijst geworden !

Groetjes Jolanda

Valkyre

Valkyre

02-12-2012 om 20:55

Hmm

Dat van die draagdoeken moet ik ook maar eens gaan uitzoeken; lijkt me best handig. (Ik zoek een draagdoek die ik makkelijk losser/lager kan doen voor het voeden in het openbaar. Ik heb nogal grote borsten; dat dekt zo'n babyhoofdje nou niet bepaald af...)

Die LilyPads, ik denk dat dat bij mij alleen in een nogal strakke bh zou werken. Ik had tijdens de vorige bv-periode geweldige zoogcompressen van een of ander Japans merk. Helaas blijkt Prenatal ze al een jaar niet meer te verkopen, boehoe! "Gewone" zoogcompressen raakten bij mij al gauw doorweekt, dus als iemand een goeie tip heeft, dan graag! Die dingen die ik eerst had, leken nogal op van dat ultradunne maandverband, met zo'n absorberende kern waar het vocht tot gel wordt ofzo.

Ik ben ook aan het kijken naar dat babybakje voor de TripTrap, lijkt me reuzehandig, vooral omdat een wipstoeltje voor mij te laag is (bekkenpijn, kan niet bukken). Dat was de vorige keer een drama met de eerste papjes en hapjes voeren...

Ik moet nog maar eens de diverse checklists nalopen - heb het idee dat ik er nog niet echt klaar voor ben, en ik ben in januari al uitgerekend! Hellup...

Valkyre

Valkyre

Valkyre

02-12-2012 om 20:57

En unartica

Wat leuk, nog een zwangere op OO! Het is best stil in deze rubriek, dus je bent extra welkom! Hoe gaat het met je zwangerschap tot nu toe?

Valkyre

Nicky Lohs

Nicky Lohs

02-12-2012 om 21:07

Bakje tripp trapp

Die zou ik nieuw kopen, of lenen als het kan. Ik heb m bij babydump voor ?75,- gekocht, op marktplaats vragen ze voor tweedehands exemplaren hetzelfde of meer.

Valkyre

Valkyre

02-12-2012 om 21:25

Bedankt nicky!

Ik ga eens even zoeken. Tweedehands heb ik ze nog niet gezien; die dingen zijn ook nog niet zo lang op de markt natuurlijk...

Valkyre

Voedingscompressen

Hoi Valkyre,
Jippies nemen veel melk op. Enne als je een rekbare knoopdoek hebt kan je daarmee makkelijker voeden in het openbaar. Op you tube kan je er ook filmpjes over vinden


http://www.youtube.com/watch?v=ssgdY_ydpnI
G

Valkyre

Valkyre

03-12-2012 om 00:03

Dank je, galaxias. Ik ga eens googelen.

Valkyre

Pigeon?

Valkyre, zijn dat compressen van Pigeon?
Die zijn inderdaad erg prettig. Liggen in Jakarta volgens mij nog gewoonin de winkel, kan ze wel meenemen als je wilt.

Grappig die verschillen...

Het nut van een webcam of babyfoon kan ik me dus helemaal niet voorstellen. We hadden de kinderen dag en nacht onder handbereik. En op mijn werk had ik het veel te druk om naar kind op scherm te kijken.

Draagdoek vind ik onmisbaar. Afgelopen week nog twee buurkinderen stil gekregen ermee.

Nicky Lohs

Nicky Lohs

03-12-2012 om 10:05

Babyfoon

Vanaf het 4e kind hebben wij er ook een. Dan is er zoveel kabaal in huis dat de kleintjes vanaf een maand of 6 niet meer in de woonkamer slapen. En door dat kabaal hoor je ze ook niet meteen huilen als ze wakker zijn. Dus hier wel aangeschaft, zonder camerafunctie.

Jippies zijn van pigeon

Volgens mij hebben we het over hetzelfde merk Dirksmama. Die van Jippies zijn o.a te koop bij Prenatal.
G

Maanve

Maanve

03-12-2012 om 15:43 Topicstarter

Unartica

Leuk, dat je meeschrijft! Zoals Valkyre ook zegt zijn er niet heel veel zwangeren hier, dus je moet wel blijven om straks ook de draadjes in Babytijd te vullen .
Nicky/Valkyre, ik verheug me helemaal op het triptrap-bakje. Wordt volgens mij helemaal gezellig met een baby die mee kan zitten aan tafel. En Valkyre, iderdaad ook heel handig dat je zelf gewoon comfortabel kan zitten tijdens het hapjes geven.
Zoogcompressen heb ik eigenlijk nauwelijks gebruikt. Na de eerste stuwing geen incontinente borsten meer. Waarschijnlijk omdat zoon ook heel regelmatig 's nachts kwam. Geen tijd dus om te gaan lekken.
Wij hebben nu overigens ook geen babyfoon. We wonen gelijkvloers en met de deuren op een kier hoor ik zoon prima als hij op bed ligt. Gaan kijken tijdens het slaapje heb ik snel afgeleerd nadat zoon hier snel wakker van werd.
Gisteren trouwens alle maat 50/56 kleertjes doorgekeken. Schattig hoor! Vorige keer wisten we niet wat het zou worden dus toen veel grijs/wit/rood. Nu we wel weten wat het wordt kunnen er nog best een paar schattige jongetjes-pakjes worden gehaald. Leuke inkopen om te doen!

Tot nu toe

verloopt de zwangerschap niet echt op rolletjes. Maar ik moet bekennen dat ik deze wel veel vergelijk met mijn eerste zwangerschap. Daar ben ik toen fluitend, zonder enige kwaaltjes en met fysieke inspanning tot in de 9e maand doorgekomen.

Bij deze ben ik de eerste 3 maanden erg ziek geweest. Kon geen eten binnenhouden, en was zo misselijk dat ik bij elke beweging al moest overgeven. Uiteindelijk kreeg ik medicijnen, maar daar werd ik (nog) extreem vermoeider van, dus daar had ik ook weinig baat bij. Maar na 3 maanden ging het ineens goed! Toen heb ik enkele weekjes kunnen genieten, totdat het ineens verkeerd schoot in mijn rug/nek en schouderblad. Ik kon echt niet meer bewegen. Vriendlief moest thuis blijven van het werk, omdat ik niet voor ons zoontje kon zorgen. Intussen druk bezig geweest met osteopaat, manueel therapeut en masseuse. Al gauw kon ik weer uit de voeten . Vorige week zondag kreeg ik last van mijn liezen, en volgens de verloskundige is dit bandenpijn. Ze zei dat dat alleen maar erger zal worden, gedurende de zwangerschap. Maar de laatste dagen heb ik minder last (ik kon die zondag amper lopen). Dus ik hoop dat het zo blijft, en dat ik ook deze keer toch even lekker kan genieten van het wondertje dat groeit in mijn buik. Ben deze keer niet zo fit, omdat ik 3 maanden op bed/bank heb gelegen. Ik merk dat ik nu ook niet meer echt mijn kracht/conditie terug kan opbouwen. Maar ach, we zijn op de helft, en we weten waar we het voor doen, dat scheelt enorm ! Bedankt voor de interesse!

Draagdoek

Er zijn zoveel verschillende draagdoeken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik heb toendertijd via een babyconsulent een draagdoek mogen uitproberen voor 1 week. Dan weet je wel of het bij je past ja of nee. Wellicht kun je via internet ook wel diverse draagdoeken uitproberen?
Je hebt ook geweven doeken, die dus niet elastisch zijn. Ikzelf geef echt de voorkeur aan een rekbare, zodat je kindje altijd goed ondersteund wordt, en ook daarin kun je experimenteren met losser/vaster knopen.
Succes in elk geval met rondspeuren!

Babyfoon/webcam

Ik denk dat het ook heel verschillend is bij iedereen.
Wij wonen in het buitengebied en ik heb buiten nog de nodige dieren te verzorgen. Dat doe ik als de kleine slaapt. Ik ben dan wel thuis, maar 100 meter heen en terug lopen voor elk geluidje wat ik op de babyfoon hoor is in de praktijk niet zo praktisch. Nu kan ik dus ter plekke kijken of hij gewoon een geluidje maakt in zijn slaap, of ook echt wakker is. Zeker in het begin was dit erg fijn, als je de geluidjes nog moet leren kennen. Daar hebben we dat toen voor aangeschaft. Maar in de tussentijd is het zo gebruikelijk geworden om ff snel te kijken naar mijn mannetje. Als ik van huis ben en ik denk aan hem, dan kijk ik even op mijn foon. Heerlijk! En als hij dan niet in zijn bedje ligt weet ik dat papa met hem in de weer is, ook fijn om te weten . Dus al doende is hij voor mij echt onmisbaar geworden. Voor ons tweede kindje komt er gewoon een extra knopje op mijn foon bij hihi . Maar ik kan goed begrijpen dat dat niet voor iedereen zo werkt.

Niet meer bij prenatal

galaxias, er werd geschreven dat de japanse zoogcompressen niet meer door prenatal verkocht worden, vandaar mijn aanbod.

Overigens, pigeon is een WHO-codebreker, ze zijn ook eigenaar van Lansinoh...dat 'mag' duseignlijk ook niet...

Dirksmama

(ver)kopen mag wel, maar reclame ervoor maken zou eigenlijk niet mogen (door de zorgverlener).
G

Valkyre

Valkyre

04-12-2012 om 23:11

Dirksmama

Wat een lief aanbod! Ik weet niet hoe vaak je in NL bent; moet ik snel beslissen? Bij Prenatal verkopen ze ze al een jaar niet meer, wist de verkoopster me te vertellen. Ik zal eerst die van Medela (???) even uitproberen; als het niks is, laat ik het je zsm weten.

Het zijn in ieder geval niet die van Jippies. De zoogcompressen die ik bedoelde zijn volgens mij van Japanse makelij en zaten in een vrij sobere wit met rode verpakking. De naam weet ik helaas niet meer.

Spruitje is al 5,5 en ik heb indertijd maar een half jaar gevoed, wel continu lekkage, dag en nacht. Toen hij wat langere nachten begon te maken (6 uur achter elkaar ofzo) werd ik met andere compressen kliedernat wakker 's nachts... Altijd slapen op een dikke handdoek dus.

Valkyre

Valkyre

Valkyre

04-12-2012 om 23:13

Even gegoogeld

Pigeon Nursing Pads inderdaad, bedankt dirksmama! Ik zal even kijken of ik ze ergens online kan bestellen.

Valkyre

Over een week of vier, vijf

begin januari ben ik er weer, laat maar even horen of je ze nodig hebt.

't Zijn deze he?
Ben volgende week in Singapore, daar zijn ze in elk geval te koop, zal straks even kijken of ze hier in de supermarkt liggen.

Wanneer uitgerekend?

Wat leuk dat er meerdere zwangere dames zijn op het forum! Ik ben benieuwd wanneer jullie zijn uitgerekend? En hoe jullie zwangerschappen intussen zijn verlopen? Valkyre, ik las dat hij het ook niet gemakkelijk hebt zeg!
Ik ben 20 april uitgerekend. Zometeen de 20 weken echo....spannend!!!

Jippies=>pigeon

Volgens mij hebben we het toch over dezelfde zoogcompressen dames. Kijk maar : http://www.bol.com/nl/p/jippie-s-zoogcompressen-wit/9200000001639151/
Te koop bij o.a bol.com
G

Valkyre

Valkyre

07-12-2012 om 11:11

Dank

Ik denk dat Galaxias gelijk heeft: de verpakking is anders, maar de beschrijving van de inhoud (vocht wordt omgezet in gel, net als bij maandverband dus) is hetzelfde. Dus, dirksmamma, heel erg bedankt voor het aanbod, maar ik kan deze dus gewoon in NL bestellen, jippie! (No pun intended, haha). Hoef ik geen Always in mijn bh te stoppen (heb ik in geval van nood weleens gedaan. Gaat prima, alleen je krijgt er zulke rare hoekige borsten van .

Valkyre

Valkyre

Valkyre

07-12-2012 om 11:18

Unartica

Ik ben op 17 januari uitgerekend, maar ik hoop (iets) eerder te bevallen. Het kind is vrij groot, en de gyn had het, ook vanwege complicaties bij mijn eerste bevalling, over inleiden met ca 39 weken. Dat gaan we met 38 weken bekijken.

Dus nog maar een week of vijf, zes!!

Hoe was de echo??

Valkyre

Maanve

Maanve

07-12-2012 om 11:55 Topicstarter

Unartica en valkyre

Unartica, ik ben ook benieuwd hoe de 20-weken echo was. Ik vond het toch heel spannend allemaal.

Valkyre, jeetje dan gaat het opeens hard joh, terwijl die zwangerschap eerst zo oneindig lang leek te duren. Ben je uitgewerkt? Ik wens je in elk geval minder drama's bij de bevalling toe!

Ik ben inmiddels bijna 26 weken (uitgerekend half maart) en kijk erg uit naar de vrije dagen tussen kerst en oud en nieuw. Alles gaat eigenlijk goed, maar ik moet wel regelmatig wat extra slapen. Helaas kan ik mijn nesteldrang weinig kwijt omdat we in januari nog gaan verhuizen (ja, een hele irritante planning....). Terwijl ik zo veel zin heb om nu vast te beginnen aan het kamertje, kleertjes netjes in de kast, etc. Het moet allemaal nog even wachten.

Maanve

Maanve

07-12-2012 om 11:56 Topicstarter

Valkyre - bijgelezen

Heb net bijgelezen in het draadje hierboven! Fijn dat je een soort-van-uitgewerkt bent en die babyshower is inderdaad heel lief. Veel plezier, geniet ervan!
En door de sneeuw ploegen is echt geen pretje. Ik voel ook veel eerder spierpijn, waarschijnlijk door het verkrampte lopen?

Valkyre

Valkyre

07-12-2012 om 18:19

Spierpijn

Ja, veel vrouwen krijgen last van spierpijn/kramp in de liezen. Dat heeft inderdaad met verkrampt lopen te maken, maar kan ook met bekkeninstabiliteit te maken hebben (je compenseert dan ahw het gebrek aan stabiliteit door onbewust die spieren meer aan te spannen). Een warme kruikenzak tussen je dijen leggen als je op je zij ligt wil dan nog weleens helpen, en verder als je zit of ligt bewust proberen de spieren te ontspannen. (Of beurtelings aanspannen/ontspannen). En lekker (laten) masseren natuurlijk!

Valkyre

De echo

Ik heb inmiddels de echo gehad. Alles was goed, alleen is het kindje wel aan de kleine kant. Het loopt 7 dagen achter met de groei. Terwijl ik bij de 12 weken echo verzet ben van 24 april naar 20 april, uitgerekende datum. Wellicht was dit overbodig geweest. Omdat ons zoontje bij de bevalling onverwachts een stuk kleiner was dan verwacht krijg ik deze keer meer groeiecho's aan het einde. Geen idee wat ze kunnen doen als het kindje toch te licht blijft??? Ik hoop gewoon dat het dan lekker blijft zitten tot in elk geval de 40 weken. Maar dat heb ik natuurlijk niet voor het zeggen. Ik ben wel een beetje huiverig voor weer een ziekenhuisopname. Na het overlijden van mijn vader staat deze ervaring op nummer 2 van de ergste momenten uit m'n leven. Ik heb er zoveel narigheid en verdriet van gehad. De vrouw die de echo maakte vertelde dat we ons er in elk geval wel op moesten voorbereiden. Dus we gaan alles uit de kast halen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Waarschijnlijk gaan we zelfs eerst nog eens een goed gesprek voeren met de leidinggevende van de couveuseafdeling, voordat ik ben uitgerekend. Hopelijk komt het vanzelf allemaal goed, maar zo niet, dan hebben we er wel alles aan gedaan. Zelf zijn we allebei ook niet heel groot (ik woog 1840 gram bij mijn geboorte), dus het zou ook heel gek zijn als we een groot kindje zouden krijgen. Maar verder was alles prima, de organen werken zoals het zou moeten en het voelt allemaal prima, veel leven in mijn buik. Dus daar ben ik al heel erg blij mee! En we weten wat het gaat worden, al houden we dat nog even geheim .

Wel leuk zeg, dan volgen we elkaar redelijk snel op, januari, maart, april . Zijn er nog meer zwangeren hier? Of zijn we met zijn drietjes? Ik hoop in elk geval dat jullie zwangerschappen goed verlopen en dat jullie ervan kunnen genieten. En dat de bevalling goed verloopt. Dat is ook wel heel prettig! Ik ben erg fan van badbevallingen/onderwaterbevallingen, maar helaas is er geen enkele verloskundige in onze regio die dit wil begeleiden. We lopen een beetje achter hier in noord limburg . Uiteindelijk mocht ik tot aan de persweeen in bad blijven liggen, en daarna moest ik op bed verder gaan. Ik heb een hele fijne bevalling gehad van alles bij mekaar 5 uurtjes, dus ik hoop dat het nu weer zo fijn gaat . Jullie hebben beiden ook al een kindje?

Groetjes Jolanda

Maanve, verhuizen?

Poehpoeh maanve, ik geef het je te doen verhuizen net voor je verlof, met 4 dagen werken en nog een peuter erbij. Al dat regelwerk, bij mijn laatste verhuizing viel ik niet zwanger een paar kilo af. Gelukkig ben je wel een optimistisch type volgens mij.

Mag ik vragen of je Amsterdam uit gaat?

Viridantia

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.