Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Sleepy

Sleepy

02-10-2008 om 11:55

Kun je een baby 'leren' doorslapen?

Dat vraag ik me af. Als een baby op een bepaald moment overdag's genoeg voeding (5x200cc) binnen krijgt kun je hem dan leren doorslapen door middel van (bijvoorbeeld) een speentje geven als hij gaat huilen. Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen of ideeën hierover.

Alvast bedankt,
Sleepy.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Nee

Je kunt doorslapen niet afdwingen of leren, zelfs niet als je je kind volpropt (5x200cc op een dag is VEEEEEL)

Sleepy;

Hier hetzelfde dilemma. Met als bijkomend "voordeel" dat spruit geen speen blieft en wij dus hopen dat hij binnenkort zijn duim in zijn mond krijgt en daar een poosje kan houden.

Linda

p.s. zoon wordt 12 oktober 3 maanden krijgt sinds gisteren ook 5 x 200cc. Drinkt dit niet allemaal op en wordt 's nachts ook nog eens wakker en krijgt dan nog een flesje van 165cc. Drinkt dit wel bijna altijd op.

Volpropt? dirksmama

ik vind je reactie wel erg heftig om het voeden van je baby volproppen te noemen. ten eerste is er niet aangegeven hoe oud sleepys baby is om zo te kunnen bepalen wat de juiste hoeveelheid voeding is.

sleepy, ik heb hier ook wel eens een draadje geopend over het doorslaap probleem. 5maanden is wel erg lang. mischien savonds in badje doen, snachts rustgevend muziekje opzetten of inderdaad een speen geven?

mijn zoon is nu 4maandjes en slaapt af en toe door maar er zijn ook nachten dat hij nog een keertje komt, tja dan ben je even wakker en ga je daarna weer lekker slapen....

suc6!

juno

juno

02-10-2008 om 18:49

Normaal

Je kunt niet van een baby verwachten dat die doorslaapt. Dat hoort nu eenmaal bij het baby zijn. (uitzonderingen daar) Ik snap niet dat daar altijd zo'n punt van gemaakt wordt? Accepteer het gewoon, op een gegeven moment gaan ze echt wel door slapen, de meeste rond een jaar maar er zijn ook dreumesen, peuters en kleuters die niet door slapen.

Tink

Tink

02-10-2008 om 20:00

En daarnaast...

... begrijp ik hieruit dat jullie dus meer dan 1 liter flesvoeding per etmaal geven? Dat is teveel, zover ik weet! 1 liter is het maximum. Bij borstvoeding is er geen maximum maar bij flesvoeding wel.

Asa Torell

Asa Torell

02-10-2008 om 21:18

Hangt van de baby af

of het lukt of niet, volgens mij. Dus soms kan zo'n speentjestruc wel werken. Of tijdelijk werken, waarna er dan over een paar weken/maanden wel weer een nachtwakersperiode volgt.
Hier ging het met dochter van nu 15 maand bijvoorbeeld zo, dat ze met 6 maanden s nachts op een andere kamer ging slapen. En toen hoorden we haar eerste piepjes niet meer en reageerden net iets minder prompt. Daardoor bleek dat ze na een paar minuten vanzelf weer ging slapen zonder voeding (bv overigens) en al snel sliep ze door... geleerd dus!
Maar daarna volgden nog vele periodes waarin het weer helemaal niet lukte! Op het moment gaat het behoorlijk goed, soms moet ze even een minuutje getroost worden midden in de nacht.
Zoon sliep wel door vanaf een maand of 2, dit ging redelijk vanzelf maar ik ben toen nog wel bezig geweest met het 'opschuiven' van zijn lange slaapperiode van s avonds naar s nachts. Wat ook weer bij de meeste baby's niet schijnt te werken (zie de vele draadjes hier...). Maar bij hem leek het er wel op, of het kan toeval zijn geweest. Overigens zou je dat dus ook nog kunnen proberen: s avonds laat wakker maken voor de fles?

Wakker = huilen?

Hoi, een vraagje. Als je zoontje wakker wordt 'snachts, huilt hij dan? Hier een dochter van bijna 5 maanden die de laatste tijd 's nachts wakker wordt. Maar niet gaat huilen, alleen ligt te kletsen. Dit duurt ongeveer een half uurtje en dan valt ze weer in slaap. Als ik mijn gezicht niet laat zien tenminste
De eerste paar keer ging ik ernaar toe, dan wilde ze toch wel graag een fles. Daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in, ik slaap erg graag 'snachts haha
Nacht erna geprobeerd wat er gebeurde als ik er niet naartoe ging. Na een klein half uurtje wahwahwah en uhuhuh viel ze gewoon weer in slaap!
Misschien heb je hier iets aan. Maar als je zoontje huilend wakker wordt niet. Zou in dat geval zeker een speen proberen!

Niet laten huilen hoor

Ik geloof niet in laten huilen. Zelf vind ik dat kleine kinderen bij hun moeder horen te slapen, dat is in de natuur ook zo. Mijn zoon sliep in een bedje naast het mijne . Bij een evt. huiltje stak ik mijn hand even uit om hem te aaien en dan was het vaak al OK.
In westerse culturen worden kinderen echter al vroeg in een apart kamertje gelegd, wat mij betreft volkomen onnatuurlijk en dat levert dan natuurlijk het nodige gehuil op.Bovendien is het volkomen normaal dat kleine kinderen af en toe wakker worden voor een voeding.

Damajo

Asa Torell

Asa Torell

03-10-2008 om 09:22

Sleepy

Ik bedoel eigenlijk alleen maar, dat als de baby van zeg 19.00 tot 03.00 slaapt (dit patroon komt bij veel baby's voor) en dan weer van 03.00 tot 07.00, dat je dan om 23.00 wakker maakt voor een voeding. Soms gaan ze dan van 23.00 tot 07.00 een lange slaapruk maken. Maar vaak (zoals bij mijn dochter) maakt het niks uit en worden ze om 03.00 toch evengoed weer wakker. Maar proberen kan altijd.

Meer dan voeding, andere behoefte

Hallo,

Ik zal wel weer een heleboel commentaar krijgen op deze reactie, maar ik denk dat we niet mogen vergeten dat kinderen (hoe oud ze ook zijn) niet alleen wakker worden omdat ze honger hebben, maar ook gewoon van een geluid, een nare droom (?) of weet ik veel waarvan. En in dat geval lijkt me het heel gewoon dat een baby zijn ouders roept, meestal is het dan mama die komt omdat die in veel gevallen even een beetje troost/geborgenheid/gevoel van veiligheid/weten dat mama dicht bij me is, enz, enz. via de borst kan geven. Het feit dat een baby op dat moment drinkt wil niet direct zeggen dat hij/zij honger had, maar gewoon bij mama wil zijn.

Als het mama lukt om gewoon met een aai over zijn bol, een speen of even een knuffel baby weer in slaap te krijgen: ideaal. Moet de borst er even bij te pas komen, nou ja wat geeft dat ook, daar hebben we hem (of haar???) toch voor? En voor die moeders die FV geven, vaak merken die dat met een beetje melk de baby inderdaad ook weer slaapt. Waarschijnlijk is het niet direct de melk die het hem doet, maar het feit dat baby bij mama is. Ik denk dus niet dat het persé een voeding is, maar gewoon gebrek aan mama/papa.

Ik ben het eens met de mama die het erover had dat in de meeste niet-Westerse culturen kinderen bij hun ouders slapen. Als dat werkt is het prima, voor die moeders die dan helemaal niet slapen is dat uiteraard geen optie. Maar ik denk dat ze het niet moeten nalaten om te probereen vanwege de pressie van onze westerse maatschappij die zegt dat babies zo snel mogelijk alleen moeten kunnen (in)slapen, op hun eigen kamer en liefst zo ver mogelijk van hun ouders, hetgeen uiteindelijk toch niet erg natuurlijk is (in de letterlijke zin van het woord).

Waarschijnlijk helpt dit soort reactie niet voor het geval een moeder "het wondermiddel" om een baby te laten doorslapen 's nachts zoekt, maar mij helpt het wel om te weten dat het juist heel normaal is als een kind zijn ouders 's nachts ook nodig heeft, net als overdag. Weet een kind veel van onze behoefte aan slaap of rust of wat dan ook. Het is hun instinct om dicht bij mama te willen zijn.

Succes!

Vageltje

Vageltje

03-10-2008 om 10:08

Mee eens, maar..

Ben het voor een deel eens dat babies de geborgenheid van de ouders zoeken. Het kan alleen ook averechts werken voor wat betreft slapen en dat kan ik beamen. Onze dochter ligt vanaf het begin bij ons op de kamer. Ging allemaal prima, met 1 of 2 nachtvoedingen, maar dat ging de laatste 2 maanden van 3 naar 4 naar soms wel 5 keer wakker. Ik reageerde op de eerste kik (ook om manlief niet wakker te maken) en legde haar automatisch aan. Ze viel weer in slaap en ik legde haar weer terug. Alleen werd het steeds vaker wakker worden, even sabbelen en dan weer terug in bed. Heb haar ook een aantal keer bij me in bed gehouden, maar dat was ook geen oplossing, omdat (net als al eerder werd genoemd) ik geen oog dicht meer deed en manlief en ik op het randje van het bed lagen omdat dochter alle ruimte in beslag nam (best knap van een baby van 5 maanden..) De laatste nacht was het elke 2 uur raak (of vaker, heb niet meer op de klok gekeken) en ik ging kapot. Je kan dan misschien nog niet verwennen, maar wel gewennen. We hebben uiteindelijk een rigoureuze beslissing genomen. Zij alleen op de kamer en wij met oudste dochter, voorlopig. Nacht 1 begon met huilen, ongeveer een uur en toen was ze stil. We hebben nu 3 nachten gehad en ze meldt zich nu elke 4 uur, dus 2x per nacht. Dat vind ik prima, ze is niet zo zwaar en heeft het waarschijnlijk gewoon nodig, geen probleem. Kortom, ze komt niks te kort, heeft een nacht een uurtje gehuild en ik slaap een heel stuk beter!

Groeten, Vageltje

"volproppen" e.a.

Tien keer per dag aan de borst leggen kan ook een liter melk opleveren. Maar dat weet je niet, want er zitten nu eenmaal geen maatstreepjes op borsten. Kan ook meer zijn, of minder. En toch wordt bij borstvoeding maar al te vaak geroepen aanleggen, aanleggen, aanleggen, aanleggen als je denkt dat je baby honger hebt. "Je kunt nooit te vaak aanleggen." En dan suggereren dat 5 flessen van 200cc op een dag teveel is voor een baby van drie of vier maanden en een kilo of zes. Echt je reinste kolder.

Onze jongste slaapt ook van ongeveer 19.00 tot 03.00 uur. Hij krijgt om 18.30 uur een fles en om 22.00 uur maken we hem weer wakker voor een fles. Om 23.00 uur vinden we te laat en we willen graag iets kunnen sturen in een "schema". De late avondfles drinkt hij helaas niet altijd leeg, waardoor hij zich 's nachts weer wat eerder meldt.

Ik vraag me stiekem af of je een ritme van "om de vier uur voeden" in stand houdt wanneer je dit in de late avond en 's nachts ook doet.

De jongste slaapt 's avonds dus van ongeveer 19.30 tot 03.00 uur. Een flinke ruk dus al.

Ik heb de truc ook nog niet gevonden. Afgelopen week heb ik maar in gedachten gehouden dat ik nooit meer een ononderbroken nacht slaap ga hebben, dan gaat het allicht meevallen. Hoop ik tenminste.

Ik begrijp ook niet zo goed waarom een kind 's nachts maar wakker moet zijn of worden. Onze oudste werd tot anderhalf jaar eigenlijk nooit wakker 's avonds of 's nachts. Die kon je er echt in leggen en die hoorde je niet meer. Of is dat dan zo abnormaal? Pas wanneer hij echt begon te dromen, werd hij wel eens wakker. Ik word persoonlijk heel kriegel dat het maar zo "normaal" moet zijn dat een kind tig keer per nacht wakker is. Volgens mij is dat namelijk niet helemaal "normaal". Leuk voor degenen die hiermee vertederd omgaan, maar ik ben gewoon stikgeirriteerd als ik voor de vierde keer op een nacht eruit moet. Laat ik nou maar gewoon een mens zijn?!

En dat het "normaal" is dat een kind naast je moet slapen? Net als hierboven wordt beschreven, kan ik echt niet slapen met een kind naast me.

Ik denk dat het wel "normaal" en menselijk is om het fijn te vinden om 's avonds op een prettige tijd naar bed te kunnen gaan en de volgende dag ongestoord wakker te worden. 7 of 8 uur ononderbroken nachtrust, daar kan ik op dit moment alleen maar van dromen. (en daar heb ik geen tijd voor, want ik slaap te weinig)

Groet van een moeder met slaapgebrek,

Linda

Juno;

Als jij dan lekker bij ons komt logeren, dan mag jij iedere keer je bed uit voor onze huilende baby.

Ik ben benieuwd of je zelf ook altijd zo stellig en relaxed naast je bed stond toen jouw kinderen klein waren.

Linda

p.s. ik moet je eigenlijk niet voeren, maar ik heb vandaag even zin om te gaan stieren.

Lindadr

Oh meid, helemaal met je eens!!
Borstvoeding mag je blijven geven en de fles niet, tja... Maar da's weer een andere discussie en ik denk daar geloof ik heel anders over dan de meeste moeders hier. Ben ook een overtuigd FV-geefster...

'snachts vertederd zijn? Nee, dat lukt mij ook echt niet. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik bij 1 keer al denk, gets, moet dat nou?
En een baby op mijn kamer levert een gestresste moeder op, die bij elk zuchtje wakker is en als een gespannen veer in bed ligt. Ons kleintje ligt dus al vanaf geboorte op haar eigen kamertje en ik vind het heerlijk!

Puck2

Puck2

03-10-2008 om 10:38

Lindar

Ben ik echt uniek als ik zeg dat ik ruim 2 jaar zonder morren voor onze jongste 's nachts mijn bed uit ging en dat ik het nooit echt erg heb gevonden? Ze kwam gemiddeld vanaf een jaar nog maar 1x per nacht maar ik vond het de makkelijkste oplossing. Ik kon kiezen tussen een jankend kind en zelf wakker liggen of half slapend de borst geven, terugleggen en zelf ook weer makkelijk verder slapen. Uiteraard was ik wel blij dat ze met ruim 2 eindelijk doorsliep maar ik heb er echt nooit echt problemen mee gehad. Sterker nog, soms vond ik het ook wel heel knus: samen met mijn kind, in een stille donkere wereld even een momentje voor met z'n 2-en. En echt, ik ben geen supermoeder en ook niet zweverig maar ik vond het nooit zo erg.

Limi

Limi

03-10-2008 om 11:12

Speen

Het is mij wel gelukt de voedingstijden uit te stellen en zo op te schuiven richting ochtend door een speen te geven.

Wat wij nu nog steeds doen (22mnd) is als hij wakker wordt (of niet inslaapt) hem ophalen uit z'n kamer en tussen ons inleggen. Hij slaapt dan gegarandeerd voordat ik slaap, meestal binnen 5-10 minuten, en dan breng ik hem terug. Dit komt nu nauwelijks meer voor zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak (tandje, uit bed rollen), maar het is erg snel opgelost.

Literregel is alleen voor flesvoeding

LindadR: "Tien keer per dag aan de borst leggen kan ook een liter melk opleveren. Maar dat weet je niet, want er zitten nu eenmaal geen maatstreepjes op borsten. Kan ook meer zijn, of minder. En toch wordt bij borstvoeding maar al te vaak geroepen aanleggen, aanleggen, aanleggen, aanleggen als je denkt dat je baby honger hebt. "Je kunt nooit te vaak aanleggen." En dan suggereren dat 5 flessen van 200cc op een dag teveel is voor een baby van drie of vier maanden en een kilo of zes. Echt je reinste kolder."
Nee, dat is helemaal geen kolder. Koemelk is oorspronkelijk niet voor mensenbaby's bedoeld. Met het proces van omzetting in kunstmatige zuigelingenmelk wordt het wel zoveel mogelijk aangepast aan de behoeften van de baby, maar dat is verre van perfect. Bij teveel poedermelk kan dat belastend zijn voor de nieren van de baby, terwijl je onder de liter dat gevaar nauwelijks loopt. (tenzij het om chienese poedermelk gaat die net de nieren van 53.000 baby's vernield heeft, maar dat is een ander verhaal).
Bij borstvoeding is dat gevaar er nooit, omdat die wel perfect past bij wat een zuigeling nodig heeft en kan verdragen en daarom kan de baby daar veilig netzoveel van drinken als hij wil. Er zitten geen maatstreepjes op borsten, omdat ze er niet op hoeven te zitten. Nergens voor nodig. Bij flesvoeding wel omdat te grote hoeveelheden schadelijk voor de gezondheid van de baby kunnen zijn.

LindadR:"En dat het "normaal" is dat een kind naast je moet slapen? Net als hierboven wordt beschreven, kan ik echt niet slapen met een kind naast me."
Ja, dat is volstrekt normaal voor onze soort. Het is zelfs zo normaal dat baby's die de eerste 6 maanden niet op de kamer van de ouders slapen een veel hogere kans op wiegendood hebben.

Groetjes Jessica

Hoe bedoel je sleepy

Ik snap je reactie niet Sleepy. Als iemand vraagt of het nou echt zo normaal is om de baby op de rug te leggen ipv op de buik waardoor de baby en dus de moeder beter doorslaapt, dan zal je toch ook uitleggen dat dat is om de kans op wiegendood te verkleinen? Bij baby op eigen babykamer versus ouderkamer werkt het precies zo.

Tja

Ik vind die cijfers mbt wiegendood altijd zo snel naar bangmakerij neigen. Rug vs buik, oke, lijkt me een heel duidelijk verhaal. Hoewel mijn zoontje vanaf 6 weken op zijn buik lag omdat hij anders niet sliep, maar da's een andere discussie. Maar eigen kamer vs ouderkamer, ik weet het niet hoor. Ongetwijfeld zal Jessicah er veel van weten, maar ik vind dit echt een beetje bangmakerij.
Groetjes, Sanneke* (die ook echt niet kan slapen met een baby op de kamer)

Asa Torell

Asa Torell

03-10-2008 om 12:00

Bangmakerij

dat is volgens mij toch echt omdat het je niet uitkomt, dat je er zo naar kijkt. Bij elk risico zie je dat degenen die het nemen, het als bangmakerij zien dat er op het risico wordt gewezen. (met buikdrager op de fiets, roken tijdens zwangerschap,...).
Neemt niet weg dat je van mij voor een bepaald risico mag kiezen, ik maak zelf ook zulke keuzes. Maar ik ben wel graag op de hoogte van zo'n risico.
En het suffe met wiegedood is dat het hier bijna niet meer voorkomt, dankzij de bangmakerij. En ja, dan lijkt het dus ook een beetje overdreven dat er nog wel zo veel voor wordt gewaarschuwd... maar ja, in buurland duitsland overlijden procentueel 5 x zo veel kindjes aan wiegedood, omdat ze daar ouders liever niet bangmaken.

Geen bangmakerij, gewoon informatie

Nee Sanneke, het is geen bangmakerij. De cijfers met betrekking tot wiegendood en alleen of op de ouderlijke slaapkamer slapen zijn net zo duidelijk als buik versus rugligging. Zowel het op de buikliggen als het alleen liggen geven een verhoogde kans op wiegendood en ze versterken elkaar ook nog eens.
Buikligging is gevaarlijk, dat wordt er bij ons ingepompt, maar niemand verteld erbij dat het vooral de combinatie is met alleenslapen die voor een sterke verhoging van het risico zorgt. Buikliggen in aanwezigheid van de ouders geeft net zoveel verhoogde kans op wiegendood als het alleen op de kamer in rugligging. Waarom bij ons het ene taboe is en het andere als een keus van de ouders wordt gepropageert snap ik nog steeds niet. In andere culturen, zoals bijv. Japan wordt vanwege het wiegendoodgevaar expliciet gewaarschuwd om je baby nooit in een ruimte aleen te laten zowel s'nachts als overdag.

dc

dc

03-10-2008 om 12:50

Puck

nee hoor, je bent niet de enige. Ik vind 1 a 2 keer per nacht eruit geen enkel probleem en zelfs wel knus inderdaad. Ook voor de oudste (2,5) ga ik met liefde m'n bed uit (die wil vaak 's nachts een slokje water). Ik val erna heel makkelijk weer in slaap, wat natuurlijk wel helpt.

Alleen om de 2 uur, zoals sommigen hebben, ja, dat houdt geen enkel mens lang vol volgens mij. Dan ben je na een week gewoon doodop. (en ik spreek hier uit ervaring).

Omslag in je denken

Zolang je *denkt* dat elke volwassene 7 a 8 uur als een blok slaapt en dat je dat hoort te doen zul je vermoeid zijn en over een gebroken nacht praten als je baby tussen middernacht en 5 uur even iets van je aandacht vraagt.

In feite zijn er vrijwel geen volwassenen die 8 uur aan één stuk slapen, de meeste mensen brengen een deel van de nacht halfwakend door. Alleen, als ze 's morgens wakker worden zijn ze dat al weer vergeten.

Als je dat weet, dan is in de nacht je kind helpen al een stuk minder vermoeiend.

De beste tip aller tijden m.b.t. tot nachtrust en een baby is en blijft: draai de wekker om. Denk niet 'alweer' en 'nog steeds'. Reageer ad hoc, help je kind en slaap weer verder.

Groot voordeel hierbij is dat als je kind op je kamer slaapt je minder wakker hoeft te worden om op je kind te reageren, en je kind is ook minder wakker. Daardoor slaap je allebei sneller weer verder.

Eerlijk gezegd kan ik me niet veel voorstellen bij niet met je kind op de kamer willen slapen omdat elk geluid je wakker houdt. Echtgenoten slapen ook niet geluidloos, leg je die dan ook apart op een kamertje?

Carolien

Carolien

03-10-2008 om 13:52

Ha, ha, dirksmama

nee, echtgenoten slapen ook niet geluidloos, maar die van mij maakt toch aanzienlijk minder geluid dan onze oudste destijds. Die sliep wel erg goed, maar ik kon er ook echt niet mee op een kamer slapen. Kind bracht gewoon veel geluid mee, huilde, eenmaal wat ouder, regelmatig in de slaap (nee, was dan niet te troosten en vaak niet eens wakker te krijgen).
groetjes,
Carolien

dc

dc

03-10-2008 om 13:55

Dirksmama

ik ben het met je eens, maar je vergelijking met partner gaat niet op. Van hem word ik niet wakker, van een baby die "prut" zegt wel! En toch heb ik hem 6 maanden praktisch bij me in bed gehad. Heerlijk knus, en je went er wel aan om goed te slapen. In het begin kon ik met een partner in bed ook geen oog dicht doen, maar na een week wen je eraan

Ik denk ook dat ik heel makkelijk kan doorslapen omdat ik niet naar de wekker kijk en me er niet druk om maak. Ik weet uit ervaring dat ik heel goed kan functioneren met 5 uur slaap. Het went. Alleen lig ik af en toe wel om 21.00 u plat om bij te tanken!

Carolien

Carolien

03-10-2008 om 14:00

Wat betreft doorslapen

vind ik de reactie van Juno dit keer tamelijk genuanceerd. Van een klein kind kun je niet verwachten dat het doorslaapt, al had ik het ook wel gewild vanaf dag 1. Ook kan het je uitputten, dat heb ik ook aan den lijve ondervonden. Maar het hoort er wel bij. Gelukkig hebben wij het geluk dat onze kinderen al behoorlijk redelijk goed doorsliepen: oudste met 8 weken, tweede met 8 dagen en derde met 5 maanden. Daarna hebben ze ook wel eens perioden gehad dat het slapen minder ging en dat betekende dan dat ze een week of zo weer 's nacht wakker waren en ik dus ook. Met name met de jongste vond/vind ik het afzien, want het gewone leven gaat wel door. Kind haalt vaak overdag de schade weer in, maar mama niet. Maar ik ben me maar blijven realiseren dat het tot een jaar 'gewoon' was. Dat hielp wel.
groetjes,
Carolien

Limi

Limi

03-10-2008 om 14:18

Niet op dezelfde kamer

En ik kan me niet veel voorstellen bij wél met de baby op één kamer slapen....als normale dagelijkse toestand dan. In hotels deden en doen we het natuurlijk wel, maar ik deed dan geen oog dicht. Nu maakt hij niet zoveel geluid meer, maar is mijn man er mee begonnen. (Ik ga nu regelmatig naar de zolder

Eenmaal wakker slaap ik de eerstvolgende paar uur niet meer, zeker als ik iets hoor, alle theoretische praatjes over borstvoedingshormonen en wekker omdraaien ten spijt.

-Wendy-

-Wendy-

03-10-2008 om 15:01

Jessicah

Geldt het advies om baby's bij je te laten slapen alleen de eerste zes maanden? Onze dochter van ruim zes maanden slaapt nu sinds een maand op haar buik in haar eigen kamer. Vooral in het begin vond ik dat best eng, maar bij ons op de kamer werd ze steeds wakker. Inmiddels probeer ik het los te laten en draai ik haar ook niet meer terug, maar ik blijf het spannend vinden.

Wendy

Van doorslapen naar bv/fv en wiegendood...

Puck2;

"Ben ik echt uniek als ik zeg dat ik ruim 2 jaar zonder morren voor onze jongste 's nachts mijn bed uit ging en dat ik het nooit echt erg heb gevonden?"

Ja, je gaat mij toch echt niet vertellen dat je NOOIT hebt gedacht "jankerd, ga slapen"? Dan ben ik misschien een ontaarde moeder, maar ik denk het regelmatig. En toch vind ik mijn kind heel erg lief.

Linda

Asa Torell

Asa Torell

03-10-2008 om 21:11

Wakker van geluiden

Ik ken in naaste kring zo maar 2 mensen die altijd met oordoppen slapen omdat ze heel makkelijk wakker worden. De een van haar snurkende echtgenoot (ze slaapt ook regelmatig in een andere kamer) en de ander van straatgeluiden. Dus ik geloof meteen dat sommigen echt slecht slapen met baby erbij... omdat het risico op wiegedood er niet mee te maken heeft dat jij de baby moet horen, maar dat de baby jou moet horen, zijn oordoppen dan zelfs misschien wel een overweging.
Overigens vind ik verwachten dat een baby doorslaapt wel onzinnig (en als ik dat al ooit niet had gevonden, dan inmiddels door ervaring toch wel, haha). Maar een korte poging of een trucje zoals speen geven werkt, waarom zou dat niet mogen? Vind ik iets heel anders dan eisen dat een baby moet doorslapen.
En wat de wekker omdraaien betreft, ik voel feilloos het verschil tussen na minder dan 3 uur slaap gewekt worden, en na meer dan 3 uur slaap. Daar heb ik dat ding helemaal niet voor nodig. Dus er is nog een heel verschil tussen 1 of 2 x er uit snachts, of echt elke 1 a 2 uur. (ook dat laatste kunnen sommige mensen ongetwijfeld moeiteloos aan, maar de meesten niet).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.