Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Femke

Femke

28-10-2008 om 15:19

Dysmatuur aanhankelijkheid en darmkrampen

Mijn dochter is na een zwangerschap van 38 weken geboren middels een vacuumextractie. Ze bleek dysmatuur te zijn,ze woog 2360 gram en was 47cm. Na 2,5 dag was ze al weer boven haar geboortegewicht en mocht ze naar huis. Binnen een week dronk ze volledig uit de borst en ze groeit erg goed. Ze slaapt nog steeds erg veel.
's Nachts gaat het slapen bijna altijd goed, maar overdag hebben we het idee dat ze alleen maar bij ons wil zijn. Ze kan dan alleen de slaap vatten in de draagzak of in de wandelwagen al wandelend. Wanneer we haar in de wagen in de kamer of boven in bed liggen, wordt ze na een paar minuten weer wakker en valt dan niet meer in slaap. Herkennen andere ouders dit?
Tevens heeft ze al 5 weken (ze is nu 9 weken) last van darmkrampen.Soms zo erg dat ze te moe is om uit de borst te drinken en een flesje wil ze dan nog wel. Het opvallende aan de darmkrampen is, dat ze die vooral bij de dagvoedingen heeft. Ik geef haar sinds een aantal dagen ABC dophilus en de krampen worden al wel minder.
Doordat ze zo aanhankelijk is en ze veel krampen heeft, heb ik wel het gevoel dat ik erg loop te tobben met haar.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ayla

ayla

28-10-2008 om 16:25

Vraag?

slaapt ze onrustig, is ze bewegelijk? want anders zou je eens kunnen proberen om haar in te bakeren, dit geeft haar misschien wat meer gevoel van zekerheid en rust. Voor de krampen zou je eens sab simplex kunnen proberen dat werkt over het algemeen heel goed.

Beide dingen horen helaas een beetje bij het baby hebben, veel baby's willen graag continu bij je zijn, je aanwezigheid voelen.

Je zult zien dat beide dingen na verloop van tijd beter zullen gaan

Femke

Femke

28-10-2008 om 17:53

Inbakeren?

Ze is erg beweeglijk en ze komt soms te gespannen over om in slaap te vallen. Ik zal toch eens gaan vragen bij het bureau of we haar in mogen bakeren. Ze heeft vaak last van krampen voor of tijdens het drinken, wat ook weer tot gevolg heeft dat als de krampen over zijn, ze erg moe is en niet meer goed kan drinken.
Ik begrijp dat het erbij hoort, maar ik ben nu al 5 weken een wandelend bed en dat begint me aardig op te breken. 's avonds lost mijn man me wel af, maar overdag sta ik er alleen voor.

ayla

ayla

28-10-2008 om 19:20

Zeker overwegen

baat het niet dan schaadt het niet, een heleboel kindjes vinden er rust bij en het geeft jou dan ook rust

Luda

Luda

28-10-2008 om 20:09

Stofzuiger!

Hoi Femke,

ook ons mannetje had last van krampjes. Misschien niet in hele hevige mate zoals ik soms wel lees, huilen van voeding tot voeding. Maar wel erg vervelend en zielig. Wij hebben inderdaad sab simplex geprobeerd en dat hielp wel. Hij is nu 12 weken en eigenlijk sinds twee weken van de ergste krampjes af.

Wij wisten op een gegeven moment niet meer hoe we hem in slaap moesten krijgen want hij wilde niet in bed maar op de arm was hij soms ook niet tevreden. Soms viel ie in slaap op de arm of aan de borst maar werd weer wakker zodra hij in bed lag. Ik kwam erachter adt ie rustig werd van de stofzuiger. Tja, die staat hier nu dus regelmatig aan 's avonds (overdag valt ie na even huilen wel gewoon in slaap), dan wordt hij stil en valt in slaap. Helaas hebben we geen recorder en kan ik het geluid dus niet opnemen, maar ja, een rustige avond is ons toch wel heel wat waard.

Misschien het proberen waard!
Sterkte in ieder geval, ik weet dat het zwaar is.

Groetjes Luda

Luda

Luda

28-10-2008 om 20:11

Trouwens

Wij bakeren hem ook in. Al vrij vanaf het begin. Bij onze eerste zoon zijn we door het CB gewezen op het inbakeren, omdat hij slecht in slaap viel en erg met z'n armen maaide. Zoon twee doet dit ook en dan geeft het inbakeren wel rust.
Wij gebruiken de pacco doeken.

Juliƫtte

Juliƫtte

28-10-2008 om 21:59

Over inbakeren en krampjes

Ik heb zelf ook ingebakerd bij mijn tweeling maar dat was puur vanwege onrust en maaiende armen.

Ik ben dus zeker een voorstander van inbakeren indien nodig maar als je kindje darmkrampen heeft zou ik niet gaan inbakeren, het heeft dan gewoon pijn! Bij inbakeren moet ook vooraf alle lichamelijke oorzaken zijn uitgesloten.

Ik snap dat het superlastig is, wij hebben bij de oudste ook kilometers gelopen in de woonkamer met haar op onze arm (onderbuik op onze onderarm, hoofdje in onze hand, armpjes/beentjes naar beneden bungelend) om de krampjes te verzachten. Maar ook dit gaat voorbij, rond de 2,5-3 mnd gaat het beter.

Ik weet niet meer of je bv geeft of fv. Bij het laatste zou je kunnen overwegen om op andere voeding over te stappen.

ayla

ayla

29-10-2008 om 08:48

Inakeren en krampjes 2

inbakeren kan zeker helpen bij kinderen met krampen. kinderen met krampen overstrekken zich vaak, dit helpt niet echt tegen krampen, om de krampen tegen te gaan moet het lichaam ontspannen en dat kun je bewerkstelligen door in te bakeren. Krampen wordt ook niet altijd veroorzaakt door een zwaar medisch probleem maar gewoon door darmpjes die nog niet goed ontwikkelt zijn. Onze oudste die heel veel krampen had had echt baat bij het inbakeren en vrienden van ons die een prematuur/dysmatuur kindje hadden met de bijbehorende problemen deden dat kindje ook veel bij krampen inbakeren. Ook bij hun was het echt een uitkomst.

Femke

Femke

29-10-2008 om 14:41

Inbakeren

Iemand van het consultatiebureau komt deze week kijken of mijn dochter mag worden ingebakerd en zo ja dan krijgen we instructie hoe. Ben benieuwd! Ik laat nog wel weten hoe het afloopt.

Carolien

Carolien

30-10-2008 om 10:00

Consultatiebureau en inbakeren

Ik weet niet of ik nu iets verkeerds zeg, maar ik heb de indruk dat tegenwoordig het inbakeren gepresenteerd wordt als een oplossing voor van alles en nog wat.
Op mijn cb heb ik een keer gemeld dat mijn jongste wat onrustig was en moeite had met in slaap komen. Bij het eerste bezoek. De arts begon meteen enthousiast over inbakeren, kreeg een boekje in mijn hand geduwd, moest maar meteen met de wijkverpleegkundige oefenen met inwikkelen en kreeg de kans niet om te zeggen dat dit er niet het juiste moment voor was. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan, omdat ik vond dat het slaapprobleem op dat moment niet groot genoeg was voor zulke forse maatregelen. Het is niet alleen het inbakeren zelf, maar ook de hele levensstijl die er bij hoort en ik vond het nogal ver gaan allemaal. Het leek me een oplossing als het nodig was, maar ik twijfelde er aan of het slaapprobleem van mijn kind ernstig genoeg was voor deze maatregelen.
Mijn kind bleef wel problemen houden met slapen, vooral overdag. Wilde ook zo'n beetje de hele tijd gedragen worden. Dan was ze meestal wel rustig, maar ook niet altijd. Ik herkende het totaal niet van mijn oudere kinderen en verweet mezelf al dat ik haar misschien toch te veel gewend had aan op de arm slapen, te weinig structuur geven. Later werd er door de kinderarts een reflux vastgesteld, voeding en maagzuur dat alsmaar naar boven kwam en pijn deed in de slokdarm. Liggen was pijnlijk, rechtop op de arm gehouden worden een stuk minder. Toen we eenmaal de goede behandeling gevonden hadden (voeding indikken, na de voeding lang rechtop op de arm of in de wipstoel en ook een speen gaf blijkbaar wat rust) Wat was ik blij dat ik niet naar het cb advies geluisterd had. Bij maagpijn lijkt ingebakerd zijn me nog meer ongemak veroorzaken.
Kortom: ik vraag me af of iemand van het cb in staat is om te bepalen of een kind, waarmee ook andere problemen zijn dan slaapproblemen alleen, ingebakerd mag worden.
Groetjes,
Carolien

ayla

ayla

30-10-2008 om 10:17

Carolien

Inbakeren is zeker geen wondermideel en werkt ook niet bij ieder kind maar waarom niet proberen. De levensstijl die erbij hoort is niet meer dan structuur aanbrengen en een ritme aanleren. Er zijn nou eenmaal kinderen die makkelijk slapen, kinderen die je overal mee naar toe kunt nemen en die alles prima vinden. Maar er zijn ook kinderen bij wie dat niet werkt, die meer rust nodig hebben, hun eigen bedje en beperking in hun beweging. Mijn oudste maaide zo wild met haar armpjes dat ze zichzelf bijna een blauw oog sloeg.

Natuurlijk moet je altijd kijken voor verdere medische problemen, daar is inbakeren geen oplossing voor, maar het kan je wel ondersteunen. En zoals gezegd, ik heb de ervaring dat reflux kindjes het inbakeren juist als prettig ervaren omdat ze vaak meer spugen als ze wilt bewegen.

Carolien

Carolien

30-10-2008 om 11:16

Ayla

Ik heb ook niet gezegd dat inbakeren nooit een oplossing kan zijn. Ik ken ook kindjes bij wie het inderdaad een oplossing was. Alleen vind ik dat het te snel geadviseerd wordt, zonder dat er naar (medische) contra-indicaties gekeken wordt. En een wijkverpleegkundige kan geen medisch oordeel geven. Daarnaast heb ik juist van ouders van gebakerde kindjes gehoord dat het rust en regelmaat regime, zoals Blom voorstaat voor hen wel belastend was.
Ik meen dat je zei dat het voor kinderen met krampjes prettiger was. Krampjes is niet hetzelfde als reflux. Ik kan me indenken dat enige tegendruk fijn is bij darmkramjes. Bij reflux is veel bewegen ook niet handig, maar lappen om je buik heen terwijl je maag steeds oprispt en je spuugneigingen hebt, lijkt me erg onprettig. Maar goed, dat is weer geen medisch oordeel van mijn kant. Maar ik blijf zeggen: het bakeren wordt wel heel erg snel geadviseerd, zonder dat er naar mogelijke andere factoren van niet slapen gekeken wordt. En hoewel het voor een aantal kinderen idd een oplossing is, geloof ik niet zomaar in het 'baat het niet, dan schaadt het niet-idee'.
Groetjes,
Carolien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.