Home » Forum » Wie herkent dit hoofdschudden baby 4 maanden

Wie herkent dit? Hoofdschudden baby 4 maanden

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Luda
Wie herkent dit? Hoofdschudden baby 4 maanden

Onze zoon van bijna 4 maanden beweegt heel heftig met zijn hoofd op en neer als je hem vasthoudt. Als hij zijn gezicht richting mijn schouder/borstbeen heeft dan gaat hij opeens heel erg heen en weer alsof hij jeuk heeft of kriebel in de neus. Het ziet er zo wild uit en echt alsof er iets niet helemaal goed zit. Herkent iemand dit, wat zou er kunnen zijn?

Puck2
Misschien

De ene keer heb je het over zijn hoofdje op en neer en de volgende keer over heen en weer. Zou het niet gewoon kunnen zijn dat hij nog een beetje moeite heeft om zijn hoofdje gewoon recht te houden, dat de nekspieren nog niet zo heel sterk zijn?

Luda
Ik bedoel heen en weer

Dat was inderdaad niet zo handig opgeschreven.
Op zich kan hij zijn hoofd best goed rechtop houden. Maar als dat het probleem zou zijn, waarom dan zo wild heen en weer bewegen?

Anna3
Onze dochter ook!

Onze dochter, ruim 4 mnd, doet soms hetzelfde. Dat wil zeggen haar voorhoofd hard tegen mijn borstbeen drukken en dan haar hoofd steeds heen en weer draaien, alsof ze jeuk inderdaad heel urgente jeuk heeft op haar voorhoofd. Net zoals je sommige dieren ziet doen. Geen idee wat het is, ik heb me er nooit zo druk over gemaakt.

Puck2
Misschien

Babies hebben natuurlijk niet de motorische vaardigheden die ze later hebben. Misschien dat het daarom zo ongecoordineerd en wild overkomt?

Anna3
Puck2

Het is wel 'wild', maar bepaald niet 'ongecoordineerd', dat stevig tegen me aan schurken. Mijn dochter wil er echt iets mee, maar wat?

Rembrand
Zoekreflex?

Komt op mij over als de zoekreflex.
M.

Anna3
Rembrand

Ah, ik zal er eens op letten, of er een relatie is met voedertijd..

Luda
Zoekreflex

Ja daar heb ik ook wel eens aan gedacht, maar ik heb toch het idee dat hij het ook doet als hij op zich geen honger zou moeten hebben (maar goed je weet maar nooit). Ik zal er nog eens meer op letten.

Wat zijn nog meer signalen van oorontsteking? Moet ik hiervoor dan naar de huisarts? Om welke reden besloot jij naar de huisarts te gaan berber?

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.