Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Sandra Huizenga

Sandra Huizenga

08-12-2008 om 15:31

Hoeveel moet een kindje nou slapen?

Dag iedereen,

In mijn vorige vraag had ik deze vraag eigenlijk al verwerkt...,maar toch blijf ik het moeilijk vinden. Hoe veel moet een kindje van bijna 11 weken nou slapen. En als ze niet wil slapen, wat doe je dan..., ik had de methode van Ria Blom, maar blijf het erg moeilijk vinden. Mijn dochter is nu enorm aan het regelen met haar flesjes en de nachtvoeding, dus het ritme is nu zoek, wat dus resulteerd in slecht slapen overdag, of helemaal niet meer slapen vanaf een uur of 12.00. Wat is jullie advies betreft het slapen/ laten huilen. Nu ligt ze bijvoorbeeld wel op bed (het is 15.20) maar slaapt niet, en huilt. Ze is al vanaf een uur of 12.00 wakker...dus ik vind dat ze moet slapen... Vervolgens gaat dit vanavond ook weer gebeuren als ze haar flesje gehad heeft rond een uur of 17.30....Blijf het zo moeilijk vinden. Ben benieuwd wat jullie adviezen zijn...

Groetjes Sandra.

P.s. alvast bedankt.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Teddy

Teddy

08-12-2008 om 18:14

Er is geen standaard

Hoi Sandra,
Kijk wat je eigen moedergevoel/intuitie zegt. Hoe is het voor jou om je kindje te laten huilen? Ik kan er persoonlijk slecht tegen. Ik heb eens tijdens een workshop geleerd dat baby's erg veel stresshormonen in hun bloed hebben als ze huilen en de moeder reageert daar niet op. Baby's zijn niet in staat die stress zelf te verhelpen. Je kindje is 11 weken en heeft jou nodig om zich veilig en beschermd te voelen. Ze heeft 9 maanden in jouw lichaam gewoond, nu moet ze het ineens helemaal zelf doen, terwijl ze volkomen hulpeloos is. Het enige wat ze kan doen is huilen en dan is het fijn als je daarop kunt reageren. Slaapt ze wel als je haar bijvoorbeeld in een draagdoek bij je hebt?
Ik lees in je bericht dat je het moeilijk vindt. Vind je haar huilen moeilijk, of weet je niet zo goed hoe je op haar huilen moet reageren? Doe wat je gevoel je ingeeft!
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Groetjes, Teddy

Sandra Huizenga

Sandra Huizenga

08-12-2008 om 19:24

Hoi teddy

Hoi Teddy,

Bedankt voor je lieve berichtje....Wat mijn moederlijke intuitie zegt, tja, moet zeggen dat de onzekerheid mij nu dusdanig parten speelt dat mijn intuitie op dit moment ver te zoeken is. Ik heb alle medische problemen i.p uit kunnen schakelen. Ze is volledig onderzocht, dus als ik de arts moet geloven is er niks medisch aan de hand. Ik heb het vermoeden dat Julia gewoon niet lekker in haar velletje zit, en ze heeft een flink temperament. Daarbij is ze m.i. oververmoeid van het vele wakker zijn, en dan is de cirkel weer rond. Het moeilijke is nu dat ik niet meer weet wat ik goed/fout doe. Heb eigenlijk alles al geprobeert en het huilen houdt in geen enkel geval op. Ik weet dat kinderen huilen, ook om hun dagelijkse dingen te verwerken, maar Juul huilt zo veel, dat ik het soms echt niet meer weet. En het huilen is verschrikkelijk om aan te horen, ze is dan zo intens verdrietig, maar of ik haar nou troost of niet, het huilen begint weer als ik weg ga...
Weet jij nog iets....

Liefs Sandra

Teddy

Teddy

08-12-2008 om 20:13

Veel huilen

Hoi Sandra,
Ik lees uit je bericht dat Julia veel huilt en dat het huilen ook niet stopt als je haar troost, klopt dat? Kun je eens wat over de geboorte van Julia vertellen? Soms zie je dat kindjes bij een snelle (of juist langdurige medische bevalling) een "trauma" oplopen. Soms is het opgelopen trauma zo minimaal (bv een verschoven nekwerveltje, of spanning in het hoofd) dat een arts dat niet eenvoudig op kan sporen. Osteopaten kunnen in dit soort gevallen vaak wel wat betekenen. Je zegt dat ze niet lekker in haar velletje zit en dat ze een flink termperament heeft. Hoe uit ze dat?
Wat voor voeding krijgt Julia?
Weet je, een kindje dat veel huilt, heeft hulp nodig! Het huilt omdat het zich onprettig voelt. Wellicht heb je wat aan deze website http://www.moedernatuurlijk.nl/huilbaby.html

Sterkte met je meisje. Teddy

Geen standaard....

maar.... je dochter is echt erg lang wakker tussen de voedingen door. Ik zou als ze wakker is, meteen voeden. Hierna is ze nog een uur, max. anderhalf uur wakker en dan leg je haar weer in bed. (zie ook de reactie van Michaja, in je posting hierboven) Je kan haar beter te vroeg in bed leggen dan te laat, als ze te moe is, lukt het slapen ook niet meer.

Als voorbeeld een dagje in het leven van mijn 5 mnd. oude zoon;

07.00 wakker, flesje
08.15 weer naar bed
10 - 11.00 uur wakker
11.00 uur flesje
13.00 naar bed
15.00 / 15.30 wakker
15 - 15.30 flesje
17.00 naar bed
18.30 uur flesje, hiervoor maken we hem wakker
19.00 weer naar bed
22.00 flesje, hiervoor maken we hem wakker
na de fles even uitbuiken (slapend) en weer naar bed
tot een uur 07.00

Na het voeden (overdag) even uitbuiken, spelen, boodschapje doen, etc.

Als we hem in bed leggen, moet hij altijd wel even mopperen. Soms stopt dit als we de deur van zijn kamer dicht doen, soms een paar minuten en soms krijst ie de longen uit zijn lijf. (sorry voor de uitdrukking, hij kan echt heel erg hard huilen....) Is hij na tien minuten nog aan het huilen, dan ga ik even naar hem toe, aai over zijn bol, even kus en sussen en weer weg. Heeeel soms lukt het dan nog niet, dan nog een keer aai over de bol en meestal slaapt hij dan wel.

In tegenstelling tot wat Teddy hierboven schrijft over het huilen; ik heb geen problemen met huilende baby's. Baby's huilen. Punt. Dat moeten ze wel, ze hebben geen enkele andere manier om spanning af te voeren. Ik reageer wel op zijn huilen, maar niet meteen. Soms moet hij echt even huilen, vaak als hij te moe is.... dan duurt het langer. Dan heb ik hem te laat in bed gelegd, vaak.

Het is heel vermoeiend, maar het wordt beter, heus!

Succes,
Linda

Pia75

Pia75

08-12-2008 om 20:47

Bij je?

Hoi

Mijn zoon huilde in het begin (tot een maand of 3 a 4) ook best veel. Hij sliep vaak wel goed als hij bij mij was in een draagdoek. Ik had het idee dat dat niet goed was, dus ik deed het niet vaak. Ook kon ik er niet zo goed tegen, dat hij altijd bij mij was. Nu denk ik: ach, het jochie, hij wilde gewoon bij mij zijn. En waarom niet, zo'n kleintje? Misschien helpt het ook bij jou??
Met een maand of 4/5 ging hij steeds beter slapen in bed. Inbakeren hielp trouwens ook.

Veel sterkte!

dc

dc

08-12-2008 om 21:07

Toch

is meer dan 3 uur wakker voor zo'n kleintje erg lang. Dan heb je kans dat ze juist door oververmoeidheid niet in slaap kan vallen.

Ik zou ook eens langs een osteopaat gaan. Misschien zit er toch iets dwars. Iets wat een normaal medisch onderzoek niet kan uitsluiten. Heeft bij mijn jongste echt enorm geholpen.

Valt ze bij jou wel in slaap? In een draagzak bijvoorbeeld? Ik ben er niet zo'n voorstander van, maar als het helpt, dan kan het in elk geval misschien even een patroon doorbreken.

Ik zou zo'n jonge baby niet langer dan 10 minuten laten huilen. Naar mijn gevoel zit er dan toch wat dwars.

Moeilijk he?

Sandra

Hai Sandra,

je kent me van een ander draadje. Mijn zoontje is 8 weken nu.

Ik had vol goede moed het boekje van Ria Blom besteld en een Snug en Tug (een inbakerslaapzak die erg makkelijk werkt overigens!)alleen mijn kleine meneer verrekte het om na de riedel voeding, spelen, naar bed ook te gaan slapen en besloot het op een huilen te zetten. Als ik dan ging kijken lag hij er bezweet bij met zijn ogen open kwaad te wezen.
Een half uur laten huilen heb ik ook geprobeerd... soms neemt hij een korte pauze met huilen om daarna gewoon weer uitgebreid verder te gaan.....

smorgens na de vroege ochtend voeding is hij soms uren wakker, maar wel huilen dus niet relaxed....
de slaap is er wel maar niet willen/kunnen.

Soms ga ik dan maar boodschappen doen of met de auto ergens heen, want als ik wegga slaapt hij meestal wel

laatste tijd gaat het iets beter. Want nu wacht ik langer met op bed leggen... dus niet bij de eerste geeuw zoals het volgens Blom hoort, maar ik laat hem rustig een paar keer uitgebreid gapen.

misschien nog wat tips die je kunnen helpen:

tijdens het voeden ingebakerd voeden, hier doe ik het eerste deel van de voeding los voeden, dan verschonen, inpakken en dan de rest van de voeding. Want ik merkte als ik hem inbakerde na het voeden dat hij weer wakker/chagrijnig werd van het gehannes aan zijn lijfje.

bedje schuin omhoog zetten (misschien dat als ze ligt, er wat maagzuur terug loopt)

ABC Dophilus tegen krampjes kun je proberen, bevordert de ontwikkeling van de babydarmpjes.

ik zei het ook al in mijn draadje, wou dat ze konden praten... je zoekt je rot naar het antwoord op het huilen, waarom is het nou toch?

Mijn huisarts zei dat als ze niets kon vinden, ze me zou doorverwijzen naar de huilbaby-poli van de kinderarts. Je kan altijd een doorverwijzing vragen, die zijn er tenslotte meer in gespecialiseerd. Je voelt je zowiezo dan serieus genomen en er wordt meegedacht, geloof me dat scheelt al erg veel, alleen al in je gevoel er niet alleen voor te staan!

Osteopaat kan ook een idee zijn, veel verzekeraars vergoeden deze kosten.

Jouw vraag hoeveel moeten ze nu eigenlijk slapen? Volgens mij staat er met 10 weken zo'n 16 uur per dag voor. Maar er zijn er die met veel minder toekunnen, en er zijn er die slapen nog meer.

Tel maar eens de uurtjes die ze snachts slaapt. Op hoeveel kom je dan? Hoeveel blijven er nog over? Wanneer heeft jouw kleine voor je gevoel de meeste slaap? Op de andere momenten kun je misschien proberen om haar op een andere manier in slaap te krijgen (wandelen, en dan daarna in de kinderwagen laten liggen?)
Hier sluit meneer zijn oogjes als hij in de maxi cosi gelegd wordt, lekker besloten.

Sandra veel sterkte ik weet hoe je je voelt.

3 kids mam

3 kids mam

09-12-2008 om 13:25

Per kind verschillend

De hoeveelheid slaap was bij alle drie onze kinderen heel erg verschillend.
In jou verhaal herken ik heel erg onze oudste. Zij was ook erg temperamentvol en onrustig. Bij haar werkte de Ria Blom methode wel erg goed. Ik deed dit in combinatie met inbakeren. Toen ik daarmee begon heeft ze eerst 2 dagen alleen maar geslapen. Zo moe was ze dus van al dat wakker zijn. Vervolgens kon ik bij hij goed het ritme er in houden, ik weet niet meer precies hoe lang ze wakker was maar nooit uren achter elkaar.
Onze jongste van nu is bijna 4 maand en is eigenlijk nooit langer dan 1,5 uur achter elkaar wakker. De eerste 3 maand heb ik wel veel met hem gezeten want hij viel toen nog niet zelf in slaap. Als ik hem echter met een speen tegen me aan legde lukte het wel en vervolgens kon ik hem dan wel weg leggen. Inmiddels is het zo dat hij als hij wakker wordt drinken krijgt en vervolgens zo'n 1,5 uur wakker is. Zodra hij moe wordt leg ik hem met speen (is echt een vereiste) op bed en dan slaapt hij tussen de 1,5 en 3 uur.
Van alle drie onze kinderen weet ik dat zodra ze te lang wakker zijn ze juist minder goed in slaap konden komen. Helaas heb je daar niks aan als ze ook na de eerste tekenen van vermoeidheid niet wil gaan slapen. Ik kan me voorstellen dat je gek wordt van het gehuil. Ik heb onze kinderen nooit lang laten huilen maar de oudste liet ik wel af en toe (als ik wist dat ze echt moe was) een minuut of 20 huilen. Ik ging dan bewust iets doen waarbij ik haar niet hoorde zoals douchen, stofzuigen of iets anders met de muziek of tv hard aan (al heb de dan toch de neiging steeds te luisteren), desnoods even snel naar de winkel etc. Gelukkig had onze dochter het toen snel door en vanaf dat moment viel ze altijd makkelijk zelf in slaap.
Heel veel sterkte en probeer toch rust te krijgen door je dochter af en toe een paar uur, dagje of zelfs nachtje bij opa en oma of andere mensen die willen helpen te brengen.

Dees 68

Dees 68

09-12-2008 om 14:04

Kan niet zelf in slaap vallen?

Mijn jongste (vandaag 10 weken) is een heel makkelijk kereltje, maar valt zelden in slaap als hij wakker wordt weggelegd. Ik probeer het weleens maar meestal moet hij toch tegen mijn schouder aan liggen om in slaap te vallen. En dan is het meestal zo gepiept. Hij protesteert even heel erg (alsof hij zich tegen de slaap verzet) en valt dan in slaap. Ik laat hem dan meestal even liggen en leg hem daarna slapend weg. Dat gaat meestal goed en als hij toch weer wakker wordt probeer ik het nog eens en anders leg ik hem in de draagdoek of maxi cosy.

Al lezende krijg ik een beetje idee dat bij jouw kindje het zelfde speelt. Of wat ik doe pedagogisch verantwoord is weet ik niet, maar het helpt wel en bovendien ik heb er nog twee rondlopen die ook af en toe wel eens aandacht van hun moeder willen. Vandaar dus dat ik er wat makkelijker in geworden ben. Bij mijn oudste twee was ik veel strikter maar nu heb ik zoiets van: Dit werkt voor hem en voor mij dus doen we het zo.

Was eigenlijk al bang dat ik dit de komende 18 jaar ofzo nog moest volhouden, maar als ik het verhaal van 3 kids mam lees kon dat gelukkg nogwel eens meevallen .

Sandra Huizenga

Sandra Huizenga

10-12-2008 om 20:08

Hoi annet, (en iedereen)

Ben nu na een 48 uur opladen bij opa en oma weer enthousiaster betreft het slaapgedrag van Julia. Ik merkte aan mijzelf ( en aan mijn man) dat we er even door heen zaten, dus we hebben even opa en oma tijd ingelast zodat wij tot rust konden komen. Als ik puur naar Juuls slapen kijk merk ik dat ze aan het eind v.d dag onrustig word, en dat ze dan echt boos word met in slaap vallen in haar bedje, dus dames, die tips met haar wat langer bij me houden neem ik zeker aan. We blijven wel de Ria Blom methode hanteren, en ik heb het vermoeden dat het nu rustig aan begint te werken(zie ander draadje!!!)

De ABCdofilus heb ik al, en werkt m.i. echt super!!!!

Iedereen, en jij ook Annet, bedankt voor jullie reactie, ik was echt wanhopig bij het vorige berichtje maar ik voel me nu gesterkt, en ga gewoon door met goede moed.

Lieve groet van Sandra

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.