Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Persepolis

Persepolis

16-04-2009 om 11:26

Inbakeren, kind na uurtje wakker

Vandaag 2e dag van streng inbakeren en de 3 R's. Waar ik tegenaan loop is dat mijn baby na uurtje lekker ingebakerd te hebben geslapen alweer huilend wakker wordt. Gisteren 2 maal opgepakt en toen viel hij toch weer in slaap, maar vannacht was het enorme paniek (zelfs in de doeken gewikkeld!). Moet je dan toch wat voeden of alleen troosten? kan ik niet echt terugvinden.
Nu ligt hij alweer rustig te slapen, hopelijk gaat het snel beter.... Wie heeft er ervaring hiermee??

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Persepolis

Hoe oud is je kindje?
Ik denk dat je nog eventjes door moet zetten, je bent nu net 2 dagen bezig met inbakeren, het heeft denk ik eventjes de tijd nodig.
Als jij denkt trouwens dat die honger heeft, geef je je beeb toch wat? Probeer te luisteren naar wat van gehuil het is. Ik denk dat als je dat door hebt, dat je gauw door hebt of het huilt omdat het getroost wil worden, moe is of dat het honger heeft.
Succes

Ria blom

ook ik denk dat je nog moet doorproberen met inbakeren en het aankijken. Ik was/ben wel een fan van ria Blom en haar inbakeren en regelmaat tips. Toch heb ik moeten concluderen dat dit alles bij mijn jongste zoontje NIET werkt. OOk hij sliep steeds maar uurtje en werd huilend wakker. Ik heb zelfs een periode geprobeerd hem idd daarna te laten huilen, ingebakerd, er niet uithalen, laten liggen tot volgende voeding enz, maar opnieuw slapen lukte zelden. Tot ik gek werd van gehuil en iemand zei: jouw kindje slaapt gewoon korte slaapjes. Ik heb me erbij neergelegd en weet je...dat werkt. Mijn zoontje is inmiddels 5.5 maand en slaapt nog steeds steeds maar een uurtje. Maar wel 5 keer op een dag en kennelijk werkt het zo bij hem. Daar hielp het inbakeren niet tegen. 's Nachts is gelukkig altijd goed gegaan, dat scheelt heeeel veel.
Dus ik zou zeggen: blijf doorgaan, is het proberen zeker waard. en asl je toch gaat voeden heb ikaltijd begrepen dat dan ritueel gewoon weer op nieuw begint. dus eruit halen, voeden, kroelen, zelf spelen,inbakeren en slapen. Alleen volgens mij loop je dan risico van heeel veel voedingen.
Nou, succes en sterkte, maar je baby is echt niet de enige die maar steeds een uurtje slaapt!!

Pilar

Uur is toch mooi?

Als je kind een uur slaapt dan is dat toch mooi? Hier hebben ze nooit langer dan zoiets overdag geslapen hoor.
Maar als je de indruk hebt dat inbakeren weinig verschil maakt: gewoon meteen ermee stoppen. Zo goed is inbakeren nou ook weer niet.

dc

dc

16-04-2009 om 21:11

8 weken

uit bovenstaand bericht geplukt.

Bij 8 weken gaf ik mijn kinderen over het algemeen nog elke 2 a 3 uur de borst.

Ik zou echt nog even wachten met inbakeren en eerst afwachten wat een osteopaat zegt. Inbakeren met reflux bijvoorbeeld kan gevaarlijk zijn.

En als je kindje van acht weken 's nachts wakker wordt (na enkele uren niet gegeten te hebben, zou ik gewoon voeden.

Persepolis

Persepolis

17-04-2009 om 09:35

Dag 3

bedankt voor de reacties!
het lijkt wel effect te hebben, hij is minder onrustig, hele nacht in zijn ledikant geslapen, vannacht maar gedaan wat ria blom adviseert, wakker worden is voeden! ik was bang dat hij dan om het uur zou komen, maar 1 maal 1.5 uur en daarna 3.5 uur ertussen en na voeden weer gaan slapen zonder gekrijs. Wat ik lastig vind zijn de praktische dingen, wat doe je nou als hij in de maxi cosi in slaap valt in de auto, eruit halen en toch snel inbakeren?? gister geprobeerd en dat leverde 3 uur ontroostbaar gehuil op... alhoewel de eerste keer inbakeren en in reiswieg leggen wel ging....
ik ga wel naar een osteopaat, maar ga ook even zo door.

Inbakeren?!

"Wat ik lastig vind zijn de praktische dingen, wat doe je nou als hij in de maxi cosi in slaap valt in de auto, eruit halen en toch snel inbakeren?? gister geprobeerd en dat leverde 3 uur ontroostbaar gehuil op..."

Joh als je kind lekker slaapt dan ga je het toch niet wakker maken om in te bakeren?! Dat lijkt me toch de omgekeerde wereld!

Veel deskundigen zijn trouwens tegen inbakeren, of vinden dat het alleen in bijzondere gevallen gebruikt moet worden. Consultatiebureau's adviseren veel te snel inbakeren, daar is veel kritiek op. Inbakeren kan gevaarlijk zijn. En de methode "Ria Blom" is zeer omstreden. Vooral het laten huilen is niet goed, zeker niet bij kleine baby's.

Als je merkt dat je kind niet goed op het inbakeren reageert, zou ik er in ieder geval niet mee doorgaan.

Voeden op verzoek is inderdaad het beste.

Als je wat verder op dit forum leest, dan zie je dat het er toch meestal om gaat om een goede eigen manier te vinden die bij baby en ouders past. Al die regels maken het vaak alleen maar moeilijker en zijn niet nodig, eerder schadelijk.

In het begin probeerde ik veel van die "regels" toe te passen, maar achteraf heb ik daar spijt van, vooral van de "regel" dat de baby altijd in het eigen bedje moet slapen en zelf moet inslapen, achteraf vind ik het zo jammer dat ik dat een tijd krampachtig heb geprobeerd.... je krijgt er echt geen makkelijker kind door, en je maakt het voor jezelf ook niet makkelijker, integendeel!

Persepolis

Persepolis

17-04-2009 om 11:10

Hennah

het lijkt tot nu toe wel te helpen, dus ga het even voortzetten. laten huilen kan ik niet, een half uur stond ergens, zou ik niet eens kunnen volhouden!! krijg kind toch trauma's van?? als ik inderdaad idee heb dat niet gaat stop ik wel. maar zoals het hiervoor ging was ook niks....
probleem van maxi cosi is dat mijn kindje er niet fijn inzit, wordt hij toch wakker na paar minuten...heel chagerijnig... ja en dan?... moet ik nog iets op vinden...

Maxi cosi probleem

Ik denk dat je of een doek moet zoeken die hetzelfde werkt als inbakeren(volgens mij heb je die van Lodger?), maar die je ook kunt gebruiken in de maxi cosi, zodat je hem snel eruit kunt halen en in bed kunt leggen of gewoon indd laten liggen en op een rustige plek neerzetten(dat is wat ik altijd doe).
En je baby is 8 weken? Probeer dan te kijken naar wat zijn ritme is en probeer daar op in te spelen.Wees ook voorspelbaar, dus doe altijd alles in dezelfde volgorde vinden baby's ook erg fijn.
En indd hou nog eventjes vol met inbakeren, nu stoppen zal ook weer verwarrend zijn. Probeer gewoon altijd hetzelfde te doen en dat maakt dan niet uit of dat via een methode is of niet.
En er zijn indd baby'tjes die gewoon veel wakker zijn. Hier heb ik 's ochtends een hele wakker beeb! 'S ochtends slaapt hij maar een uurtje van 8.00 tot 9.00 en daarna blijft hij wakker tot de volgende fles van 10.30.
Succes

Voor sommigen wel...

"de "regel" dat de baby altijd in het eigen bedje moet slapen en zelf moet inslapen, achteraf vind ik het zo jammer dat ik dat een tijd krampachtig heb geprobeerd...."
Het is mijns inziens erg afhankelijk van diverse factoren. Hoe ontspannen pak je het zelf aan, hoe reageert je kind op een bepaalde handeling, hoe consistent ben je, etc. etc.
Conditonering is een bewezen psychologisch proces wat natuurkundig-wetmatig onderbouwd is. Hardlopers kennen het heel goed, een uurtje na het avondeten redelijk suf op de bank, maar als zij zichzelf omkleden en hun hardloopschoenen aandoen is die sufheid weg. Het lichaam weet dat deze activiteiten gevolgd gaan worden door inspanning en bereidt zichzelf daarop voor door het vrijgeven van stimulerende stoffen.
Onder bepaalde condities kan een gewenst gedrag gewoonte worden. De aanpak kan erg verschillen, en daarmee ook de duur van het conditioneringsproces.
Ik lees net over Aristoteles' 'wet van contiguïteit'. Die luidt "Als twee zaken herhaaldelijk gelijktijdig voorvallen zal na verloop de aanwezigheid van het ene ons aan het andere herinneren". En het lichaam zal zich gaan aanpassen/voorbereiden op dat wat komen gaat. Dat geldt zowel voor activiteit als voor inactiviteit.
Klinkt allemaal erg blabla, maar ik wil er maar mee zeggen dat de regel niet zomaar bestaat. Wij hebben het zelf wel zo aangepakt en wij hebben een dochter die al heel snel en nu nog steeds slaapt als een roos als ze in haar bedje wordt gelegd. En ja, het kan dat dat ook zo was geweest als we niet zo consequent waren geweest, en ja, het zal ook gebeuren dat het niet werkt ondanks dat ouders alles doen zoals ze het zouden moeten doen. Maar zeggen dat het je per definitie niets oplevert en je het voor jezelf moeilijker maakt is ook niet waar.

Sander,
papa van Ilse.

Persepolis

Persepolis

18-04-2009 om 10:06

Nu eigenlijk dag 2

ik heb het boek van ria blom in huis gehaald....en ik schaam me diep. Zonder te weten hebben we ons kind over en oververmoeid laten worden, ik had geeeen ideeee!!
met het boek erbij ben ik sinds gisteren pas echt goed bezig vind ikzelf. De eerste 1.5 dag vooral geslapen, maar zelfs nu nog, na 5 minuten in de box begint hij alweer te jengelen en gapen!! rechtstreeks naar bed dus, hij is nog geen 10 min beneden geweest. Wat een vermoeidheid!! En na even pruttelen valt hij dus echt weer in slaap. De hazeslaapjes blijven, vannacht niet opgepakt maar met speen en wrijven getroost en toen viel hij voor "eventjes" toch weer in slaap zodat er wel 3 uur tussen voedingen zit. Vandaag proberen vol te houden, want om de 2 uur voeden heeft hij echt niet nodig. Frappant dat je dat kunt zien aan de poepluiers, had hij er eerder 3 per dag, gisteren met om de 2 uur voeden wel 6 en hele waterige! alle BV teveel loopt er net zo hard weer uit. Ik hoop dat het snel beter gaat met ons kleintje, ik kan mezelf wel voor de kop slaan. Tot nu toe lijkt de ria blom methode toch de beste optie voor ons, hij is in ieder geval zijn slaap aan het inhalen. Ben benieuwd hoe hij is als dat eenmaal gebeurt is... en de terugvaldag....
moeilijk hoor moeder zijn.

liora

liora

18-04-2009 om 11:19

Verbaas

Hoi,

Ik verbaas me altijd wat over het inbakeren. Toevallig heb ik het boek van Ria Blom in huis, iemand wilde het me uitlenen, en inbakeren wordt daar echt gebracht als een interventie, niet als iets wat je standaard toepast.

Maar om me heen, en dan doel ik niet per se op jou Persepolis, hoor ik mensen die gewoon vanaf de eerste week hun baby gaan inbakeren zonder dat er iets aan de hand is.
Ik snap het niet en zie ook risico´s. Ten eerste weet je niet of de heupen wel goed zijn, ten tweede moet een pasgeboren baby juist niet te diep slapen om voldoende te drinken, ten derde ben ik altijd bang dat een baby het te warm krijgt, ten vierde denk ik dat lichaamscontact veel beter is, en dat wordt wel heel weinig als een baby steeds in zijn wiegje ligt te knorren.

Wanneer is inbakeren nou wel goed vraag ik me af.

Liora

Begrijp het ook niet helemaal

ik begrijp je verhaal nu niet meer helemaal. Volgens het boek deed je het dus niet goed? En hij is nu zijn slaap aan het inhalen? Maar de hazeslaapje blijven?
en als ik het zo lees, ben je eigenlijk weer een ander ritme gaan doen?

Persepolis

"ik heb het boek van ria blom in huis gehaald....en ik schaam me diep. Zonder te weten hebben we ons kind over en oververmoeid laten worden, ik had geeeen ideeee!! "

Nou, schaam je maar niet zo hoor. Mevrouw Blom heeft de wijsheid niet in pacht, dus ook in jouw specifieke geval hoeft ze helemaal geen gelijk te hebben.

Groeten,

Temet

Persepolis

Persepolis

19-04-2009 om 10:29

Thein

nee hoor, oppakken uit bed na slapen betekend voeden, en dat zit er al helemaal in, hij verwacht dat ook merk ik. Het is echt conditioneren zoals svdveen al eerder schreef.
Moe worden bij ons of box betekend oppakken, inpakken en slapen. Dat gaat ook prima nu, eventjes jengelen en lekker slapen.
Alleen als hij na 1 uur wakker wordt (meestal ligt hij binnen een half uur na oppakken uit bed er weer in, zo moe is hij blijkbaar) ga je dus om de 1.5 uur voeden. Dat is echt niet goed en heeft hij ook niet nodig! Vandaar dat ik probeer hem te troosten en lekker verder te laten slapen, want gisteren viel hij tweemaal aan de borst in slaap toen ik hem er vrij snel uit had gehaald.
Maar oppakken en troosten werkt niet want dan denkt hij dus een voeding te krijgen en zo niet raakt helemaal overstuur en in de war. Nu snap ik ook beter waarom hij eerder juist meer overstuur raakte als ik hem uit bed haalde en ging rondhossen met hem.
Nog steeds gaat het beter dan voorheen dus ga ik door op deze manier, hij slaapt nu bij elkaar veel meer dan normaal en vanochtend was hij weliswaar maar 15 minuten wakker na voeden en verschonen, maar hij heeft meerdere malen naar mij en mijn man gelachen en gekird wat hij normaal sporadisch doet!! zit zeker beter in zijn velletje. We zullen zien of deze methode bij hem past, ga het 2 weken proberen en dan zien hoe het dan gaat. Kan altijd weer stoppen.

H.

H.

19-04-2009 om 22:37

Wat de borstvoeding betreft....

Ik zou me er niet al te druk om maken als je eens om de 1,5 uur moet voeden ook al heeft hij het dan qua gewicht niet nodig. Mijn ervaring is dat dit er gewoon bij hoort. De ene keer houdt mijn zoon van drie maanden het 4 uur vol en een andere keer maar een uurtje. Ik maak me er niet druk om, lekker geven. Bij de eerste ging dat ook al zo en is helemaal goed gekomen.
Lekker relaxed op vraag voeden dan kom je een heel eind....

Ik snap je niet

Als je kind verwacht gevoed te worden als je hem oppakt, dan voed je toch gewoon? Ook al zit er maar korte tijd sinds de vorige keer aanleggen.

Inpakken en wegleggen is in de meeste gevallen gewoon erg slecht voor de borstvoeding.

Mik mevrouw Blom alsjeblieft het raam uit. Die dame richt meer kwaads dan goeds aan.

liora

liora

20-04-2009 om 10:47

Snap het ook niet

Hoi,

Het klinkt allemaal zo ingewikkeld, kind conditioneren... dan mag je wel voeden, dan niet. Dan MOET hij slapen, dan niet.

Wat als je nou eens gewoon voedt op verzoek, en zelf kijkt wanneer je kind slaapt en niet.

Misschien is een draagdoek een goed alternatief voor inbakeren. In de draagdoek sliep mijn zoon vaak langer dan in zijn wiegje, doordat ik als hij een beetje wakker leek te worden automatisch hem een beetje ging wiegen en zo.

En wat ook het effect was: ik was zelf helemaal ontspannen want ik zag hem de hele tijd en hij lag lekker te knorren. Dus ik was niet steeds alert, steeds stil (hoor ik hem). En een ontspannen moeder is voor een kind ook heel belangrijk.

Wat maakt het uit of je zoon 6 of 8 voedingen per dag krijgt? Ik zou me niet door een boek laten vertellen hoe vaak een baby mag eten en hoe lang een baby moet slapen.

Liora

Asa Torell

Asa Torell

20-04-2009 om 12:33

Knopje om

Bij de tweede had ik ineens een knopje gevonden en omgezet, waardoor ik bedacht: het fijne van borstvoeding is nou juist, dat je echt helemaal totaal niet over tijden hoeft na te denken en het kunt geven wanneer je maar zin hebt. (met de fles kan dit natuurlijk ook al moet je dan wel meer op de hoeveelheden letten). O, wat was dat makkelijk vergeleken met het klokkijken en tijdrekken dat ik met de oudste deed. Scheelde enorm veel gehuil (van baby) en stress (van mij).
Dus ik zou gewoon geven als hij wakker wordt, als ik jou was! En aan de borst in slaap vallen is ook niet erg, eerder lekker makkelijk.

hout anne

hout anne

27-04-2009 om 17:56

Komt goed

Mijn zoontje had dit de eerste tijd van het inbakeren ook. Dan moesten we hem weer in slaap wiegen en dan konden we hem in bed leggen. En ook iedere keer maar kort slapen, alleen de nacht wel 5 uur achter elkaar (van uitputting denk ik). Maar daarna werden de slaapjes steeds langer en sliep hij op een gegeven moment van 19.30 uur tot 7 uur, met 1 voeding tussendoor om 23 uur.
Daarna met het afbouwen van het inbakeren (want dat kost ook moeite hoor!) hetzelfde verhaal, 40 min. en het was weer klaar. Ook van 19 uur tot 23 uur konden we iedere keer naar boven voor de speen. Het inbakeren hebben we stapsgewijs gedaan, iedere keer een slaapje minder inbakeren en de nacht hebben we pas gestopt toen het goed ging van 19 uur tot 23 uur. En nu slaapt jij van 20 uur tot 8 uur door, niet ingebakerd, geen voeding tussendoor (hij is nu 5,5 maand)
Wij zijn gaan inbakeren omdat meneer niet sliep, alleen als hij oververmoeid was en in je armen lag. Dus we zijn van ver gekomen, maar mijn mening is echt dat de aanhouder wint!
Dus hou vol, het komt goed, als je maar consequent blijft!

Sterkte

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.