Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Persepolis

Persepolis

14-05-2009 om 12:52

Darmkrampen bij start flesvoeding?

mijn zoontje is 12 weken oud, sinds 3 dagen begonnen met afbouwen van de borstvoeding. Hij krijgt nu 1 fles met hypo allergene flesvoeding per dag. Ik heb het idee dat hij daardoor meer last heeft van darmkrampen, ook veel meer winden en wat meer last van spugen. Is dat normaal en trekt dat nog weg?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Normaal

Ja hoor, dat is normaal. Flesvoeding is natuurlijk toch anders van samenstelling dan bv dus daar moeten zijn darmpjes weer even aan wennen. Gaat (als het goed is) vanzelf beter. Succes!

Langzaam

Krampen geven aan dat je kind moeite heeft met de voeding. Liever vervang je dan niet een HELE maar een halve voeding. Of weer even een pasr dagen gewoon bv tot het over is.

Ja maar dirksmama

Als je weer bv gaat geven dan komen de krampjes toch weer terug als je over een paar dagen weer fv gaat geven? Of zie ik dat verkeerd?
Ja, ik weet het niet hoor, heb nooit bv gegeven, maar dat bedacht ik me zomaar.

Persepolis

Persepolis

15-05-2009 om 11:19

Gaat al beter

nadat mijn baby na 2.5 dag enorme ontlasting geeft gehad waarbij ook een hele hoop flesvoeding is meegekomen lijkt het een hele opluchting te zijn en hij eraan te wennen, minder darmkrampen en onrust met drinken ik hou het een week op 1 fles per dag voordat ik verder ga met afbouwen.
fles en borst door elkaar? of helemaal stoppen? ja als echt niet gaat... maar hij moet er toch een keer aan wennen....

Tempo

Soms is het tempo van een hele fles kunstvoeding om een borstvoeding te vervangen te hoog voor een kind.
Stop je dan even met kunstvoeding en bouw je het daarna langzamer op, door een halve fles te geven bijvoorbeeld, dan heeft een kind er minder last van.
Bij afbouwen geldt: hoe langzamer, hoe beter.
Het regeltje van 1 voeding per week is een minimum. Beter is om voor elke te vervallen voeding 10-14 dagen uit te trekken.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

16-05-2009 om 20:54

Bar-le-duc

De voeding maken met barleduc kan enorm veel schelen bij darmkrampen.

Dendy

Kraan

In midden Nederland komt Bar-le-duc gewoon uit de kraan...

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-05-2009 om 14:36

Dirksmama

Ik ken dit verhaal, maar als ik een slok kraanwater proef of een slok barleduc dan proef ik toch echt verschil.
En ik ken een heleboel moeders, ook hier op Ouders Online, die dezelfde ervaring hebben als ik: barleduc helpt heel goed bij darmkrampen.

Dendy

Dendy

Maar het is geen "verhaal", het is een FEIT. Er zijn echt gebieden in Nederland waar Bar-le-duc gewoon uit de kraan komt.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-05-2009 om 20:25

Nou en?

Hier komt het niet uit de kraan. En in een groot deel van nederland ook niet.

Tja

Je bracht het alsof je het niet geloofde. Overigens worden aan het drinkwater (kraanwater) in Nederland hogere eisen gesteld dan aan bron- en mineraalwater. Dat Bar-le-duc in bepaalde gebieden ook uit de kraan komt, mag in dat opzicht als compliment opgevat worden, maar het is wel stukken duurder dan drinkwater.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-05-2009 om 14:42

Als ik

bar-le-duc drinkt vind ik dat het naar niets smaakt. Aan ons kraanwater zit veel meer smaak. Maar het kraanwater hier is ook heel hard, een groot verschil dus met bar-le-duc. Vandaar dat het hier voor flesvoeding een goede keus was. En ik weet dat meerdere mensen die ervaring hebben. Vandaar dus dat ik deze tip hier plaatste.
En of ik het wel of niet geloof... ik heb ook wel eens in Utrecht een glas water uit de kraan op en ik vind het daar toch ook echt niet naar bar-le-duc smaken. Dus ondanks al die testen ed, betwijfel ik het.

Dendy

Kijk naar hoeveelheid kalk

Wij kregen destijds te horen van het CB dat relatief veel kalk in het water ook van invloed kan zijn op krampen. Bij ons komt enorm kalkrijk water uit de kraan - heel fijn maar niet heus - dus in dat geval liever bronwater. En daarin zitten ook soms grote verschillen: in Spa zit veel minder kalk (calcium) dan in Bar le Duc: 4,5 tegen 47 mg/liter. Uit de kraan bij ons: 78. Kun je ook nog rekening mee houden dus.

Caroro

Laatste

Dendy, een verschil tussen kraanwater en verpakt water is dat verpakt water stilstaat. Kraanwater stroomt in het algemeen door en dat heeft inderdaad invloed op de smaak. Voor de rest kan ik er niets anders van maken: Bar-le-duc en het kraanwater stromen door dezelfde leiding, bar-le-duc wordt afgetapt (en gesteriliseerd, neem ik aan), de rest gaat naar de kraan.
Verder gebeurt het ook nogal eens dat de darmkrampjes gewoon toch al minder worden op het moment dat er besloten wordt op fleswater over te schakelen. Vrijwel niemand gaat na twee weken van fleswater weer proberen of het met kraanwater ook weer lukt.
Van mij mag iedereen bronwater gebruiken, begrijp me goed. Maar ik vind het zo zonde van het geld, om eerlijk te zijn.

Tirza G.

Tirza G.

18-05-2009 om 19:57

Gesteriliseerd?

Nee hoor. Het wordt gewoon, net als leidingwater, gereinigd. Zelfde procede. Het water wat in de regio Utrecht wordt opgepompt, wordt gebotteld verkocht als Bar-le-Duc. Het komt uit dezelfde bron als het water van de Utrechtse waterleidinmaatschappij. Een klein stukje verder zit de bron waar Sourcy vandaan komt. Allemaal uit reservoirs onder Utrecht.

Tirza

Persepolis

Persepolis

19-05-2009 om 08:31

Regio haaglanden

ik woon in regio den haag, heb je daar veel kalk in het water??? het gaat nu wel goed met 1.5 flesvoeding dus vandaag naar 2!

Afkoken ...

Vroeger moest het altijd de eerste drie maanden. Maar afkoken is niet alleen voor bacterien maar ook kalk heb ik gehoord. In de meeste snelkokers zit een mooi zeefje. Dus is dat misschien ook een tip.
Rymcke

Of aeropax (sab simplex in duitsland)

Is een medicijn dat ook wel eens kan helpen met darmkrampjes. Het lucht (schuim) in de fles wordt ook gelijk minder. Verkrijgbaar bij apotheek en ook sommige drogisterijen. Is misschien nog een tip.
Gr, Rymcke

Rembrand

Rembrand

20-05-2009 om 08:36

Infacol.

Dit middel is al jaren razend populair in Engeland. De werkzame is niet werkzaam bevonden in drie onderzoeken. Ook zijn twijfels of het wel zo veilig is. Er zitten parabenen in en die zijn omstreden. Er zit ook sacharine in. Tien jaar geleden werd er een afwijzend rapport over dit middel gepubliceerd in het British Medical Journal.
M.

Watersamenstelling

De regio is niet genoeg om te weten wat de samenstelling van je kraanwater is; dat kan per gemeente verschillen. Kijk op de website van je waterleidingbedrijf, daar kun je vast een overzicht vinden met waterkwaliteit.

groet,
caroro

Dimeticon/simeticon

Is de werkzame stof in aeropax, sab simplex en infacol.
En ook in middeltjs tegen hoofdluis trouwens...

Mercedesborst mindr kunst en langzamr opbouwen...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.