Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Mayte*

Mayte*

28-08-2009 om 09:44

Commentaar op vaak voeden baby


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
liora

liora

30-08-2009 om 16:22

Filmpje tirza

Hoi Tirza,

Leuk filmpje! Overigens is dat pas te realiseren als baby en moeder beiden doorgewinterde borstvoeders zijn. Dus pas na een maand of drie schat ik, en meestal drinkt een baby dan niet nog vijf keer 's nachts. Maar het idee is goed.

Je hebt trouwens wel gelijk over die eetmomenten, alhoewel je het wat aandikt. Maar vergelijk het eens met een baby van 8 maanden: die moet ineens wel 7 eetmomenten hebben (pap, melk, brood, fruit, groente, toetje, flesje of borst, etc.)

Tirza G.

Tirza G.

30-08-2009 om 16:30

Precies liora

En ná de kinderperiode doen De Overheid en De Tandarts hun uiterste best om het aantal voedingsmomenten te beperken tot 7 op een dag.........

Tirza

kien

kien

31-08-2009 om 21:43

Doorslapen

Dat wordt de volgende opmerking, Mayte. "Slaapt hij nog niet door?" Alsof dat de eerste belangrijke prestatie is die een baby kan leveren. Ik vraag me altijd af wat nou doorslapen is. Mijn mannetje van 2 maanden slaapt vanaf ongeveer half acht tot een uur of 1. De laatste paar nachten slaapt hij daarna door tot een uur of 6, 7. Slaapt hij dan door of niet? Ik vind het prima, maar toen hij nog 3 keer per nacht kwam vond ik dat ook niet zo erg. Het gaat een keer over, en dan bedenk je je achteraf hoe snel eigenlijk. Datzelfde geldt voor het vake voeden. Als ik maar vermoed dat hij trek heeft dan krijgt hij wat. En ik weet eigenlijk niet zo goed hoe vaak dat is. Gemiddeld nu 7 keer denk ik, maar ook vaak 8 of 9. En kort geleden ook nog wel 10. Als ik me er niet druk om maak, waarom zou een ander dat wel moeten doen. Dus ga zo door Mayte, en laat het lekker langs je heen gaan. Jij weet als geen ander hoe je van het moment moet genieten.

Kien

Tirza G.

Tirza G.

31-08-2009 om 22:42

Definitie doorslapen

Een aaneengesloten slaapperiode van 5-6 uur. Als je boft valt die tussen 00.00 en 05.00

Ik zeg altijd maar zo: mijn schoonmoeder is 89 en heeft nog nooit een nacht doorgeslapen.

Tirza

Gillend gek?

Gewoon doen en go with the flow. Dan valt het heel erg mee hoor.

Wat de kritiek betreft, ik denk dat er 2 kanten aanzitten. Aan de ene kant bezorgdheid over jouw welzijn, aan de andere kant bezorgdheid over het eigen handelen. Want als jij iets radicaal anders doet als anderen gewend zijn, dan kan dat geinterpreteerd worden als kritiep op het handelen van hen.

Kien-belangrijke prestatie (wat ot)

"Slaapt hij nog niet door?" Alsof dat de eerste belangrijke prestatie is die een baby kan leveren"

Nou, ik vind dat inderdaad een reuze belangrijke prestatie. Belangrijk voor mij, wel te verstaan. Zoon ontwikkelde zich op alle fronten prima hoewel hij niet doorsliep. Daarbij bedoel ik met 'doorslapen' overigens: van de late avondvoeding tot in de ochtend Mama niet wakker maken met gehuil. Of zoon die gehele periode daadwerkelijk sliep was (en is) mij een biet, als ik er maar geen last van heb.

Naast het intensieve en het extensieve moederschap heb je namelijk ook nog het egoïstische moederschap, daar doe ik aan

Het 'doorslapen'in bovenstaande definitie doet zoon overigens pas sinds ongeveer zijn derde. Want wat ik belangrijk vind, is hem weer betrekkelijk een biet. De appel valt niet ver van de boom

Groeten,

Temet

kien

kien

02-09-2009 om 11:14

Temet

Dat is ook wel zo, Temet. Het is heerlijk om door te kunnen slapen. Maar als mijn zoon twee keer wakker wordt om vervolgens na de voeding meteen weer door te slapen (of in ieder geval te liggen) in zijn eigen bedje, vind ik dat eigenlijk al een hele prestatie en heb ik genoeg slaap.

Kien

mirreke

mirreke

03-09-2009 om 20:05

Mayte*, 4 x samen geslapen

Hier hebben we vier keer met een baby in bed geslapen. Ik heb het heeeeeerlijk gevonden, ik heb nooit slaapgebrek gehad, zoals de slideshow van Tirza zo ging het ook bij ons, inclusief het boek waarbij je lezend in slaap valt Mijn lief is helemaal nooit op een van de kinderen terecht gekomen. Vaak lagen ze in het midden, want je gaat idd beschermend om zo'n kleintje heen liggen, dus ik vertrouwde het totaal.
Maar wij hebben bij de laatste ook ons bed met mijn kant tegen de muur aangezet, waarbij jongste tussen mij en de muur lag. Goed stevig matras, geen bedrand, het matras sloot direct aan op de muur. Maar meestal lag jongste alsnog in het midden.
Als ik de slideshow zie krijg ik bijna heimwee naar toen, zo relaxed was het.
Oh, en onze vier kinderen slapen erg goed, slapen ook vlot in en komen 's nachts nooit naar beneden. Ik heb de indruk dat juist die hele veilige slaapomgeving van hun eerste levensjaar een stevige basis heeft gelegd.

Mayte*

Mayte*

04-09-2009 om 09:50

Volgens de definitie van tirza

heeft baby vannacht voor het eerst doorgeslapen! Van 21.00 uur tot 2 uur. En toen van 2.30 tot 6 uur. Niet slecht! Als die ruk van 5 uur nu nog eens verschoven kan worden van 12 uur tot 5 ofzo, ben ik helemaal blij.

We slapen half samen, baby en ik. Op het logeerbed. En dat is goed zo. In ons bed gaat niet lukken. Ik moet namelijk nog steeds aanleggen met een lampje aan. En dat kan ik mijn lichtslapende man echt niet aandoen.

Sowieso lijkt alles anders opeens. Wat is dat toch? Baby is nu 6,5 week oud en laat nu vaak 4 uur tussen de voedingen, heeft al 4 dagen geen ontlasting gehad en is zo mogelijk nog rustiger en tevredener. Als -ie wakker is, begint hij ook volop te lachen en interesse te tonen in bewegende objecten. Hij is weer een beetje meer op aarde neergedaald ofzo.

Tirza G.

Tirza G.

04-09-2009 om 17:03

Leuk mayte*

Weet je, de eerste zes weken zijn het moeilijkst, echt. Ik gun moeders het altijd zó dat ze die een beetje doorkomen, als ze dan stoppen met bv, komen ze nooit "to the fun part" - en dat gun ik ze zo
Je baby en je borsten raken steeds beter op elkaar afgestemd en jij er zelf ook bij Je leert elkaar kennen en als het goed is zijn de aanloopproblemen nu uit de lucht. Heerlijk genieten!

Tirza

ldv

ldv

10-09-2009 om 17:05

Geeft niks

Mij baby wilde met die leeftijd ook wel 12 keer per dag. Was het zelf helemaal zat, kon nergens heen. Maar het consultatiebureau zei wel tegen me dat er minimaal 2 uur tussen elke voeding moest zitten en dat ben ik toen wel gaan aanhouden. Geeft wat rust voor jezelf en je borsten (kloven). Daarna duurde het wel even voordat ze zelf om de drie uur wilde en nu is ze 3 maanden en wil ze om de 4 uur (helaas nog wel eens wat eerder). Luister vooral naar je kindje en niet naar mensen om je heen.

Rembrand

Rembrand

10-09-2009 om 23:56

Ldv.

Als je baby 12 keer per dag wil en je hebt last van kloven is het een goed idee om erachter te komen of je kindje wel goed aan de borst ligt.
Kloven worden bijna altijd veroorzaakt door onjuist aanleggen of onjuist aanhappen. Een kindje dat de borst niet goed in de mond heeft krijgt hier meestal niet genoeg melk uit, en dit kan resulteren in een baby die vaker gaat vragen om een voeding. Op zich zijn twaalf voedingen voor een jonge baby heel normaal, maar niet in combinatie met tepelkloven.
Het is onzin dat er minimaal twee uur tussen voedingen moet zitten. Ik zou de redenatie van het CB hierover wel eens willen horen.
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.