Home » Forum » Baby wil niet naar buiten

Baby wil niet naar buiten

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
uma
Baby wil niet naar buiten

ja klinkt misschien raar, maar onze kleinste van 2 maand en een half wordt tijdens een uitstapje hysterisch, en als het niet tijdens is dan zeker daarna, thuis.
ik spreek niet over "een dag aan zee", maar gewoon even buiten in de wandelwagen, of in de draagdoek, of auto.
ze kijkt me dan ook zo verschrikt aan, alsof ze wil zeggen "wat doe je me aan?".Prikkels zijn sowieso niet aan haar besteed. Als ik haar voed en mijn oudere dochter roept iets dan schrikt ze snel en schreeuwt het uit. ik hou het nu dus vooral rustig: bedje, flesje, even uit haar kamer, badje, tja... dat is het dus.
resultaat is wel dat ik niet met haar weg kan, ik laat haar heel soms even alleen, als ik overtuigd ben dat ze diep slaapt en dan doe ik snel snel boodschappen, leuk is dat niet. nu zit ik weer in dubio omdat ik mijn oudste moet ophalen bij de onthaalmama en ik weet dat als ik ze wakker maak en in de auto leg ze heel de avond geen rust meer vindt. maar ik doe het niet graag, haar alleen laten, dat zullen jullie wel snappen, ik heb geen garantie dat ze blijft slapen natuurlijk.
herkent iemand dit? ik kan ook niet elk moment van de dag een oppas voorzien. we hebben wel iemand die regelmatig help maar vaak niet op de momenten dat ik mijn oudste moet ophalen... raar, mijn oudste sliep als ik haar mee uitnam, ik kon zelfs op restaurant! (nu niet meer ondertussen ;-) )

liora
Draagdoek

Hoi Uma,

Jeetje wat lastig lijkt me dat! De meest prikkelloze manier om haar mee te nemen lijkt me een draagdoek. Daar kan je haar thuis al in doen, en dan zal ze vast heerlijk slapen en zo vanaf de allerveiligste plek wennen aan de wereld. Lijkt me zo.

Liora

uma
Ja liora

de draagdoek werkte perfect, de eerste 3 weken, nu niet meer helaas...
wat me ook opvalt is dat ze zo snel schrikt en het dan uitkrijst, als ik kuch bijvoorbeeld terwijl ze aan het drinken is. dat lijkt me zo raar!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.