Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Sunja

Sunja

14-07-2010 om 23:27

Puckababy

Ik vroeg mij af of er mensen zijn die een Puckababy hebben gekocht en wat de ervaringen hiermee zijn?
Mijn zoontje is bijna 2 weken en sliep tot nog toe heerlijk op zijn buikje. Maar de laatste 24 uur is het hele patroon in 1 keer veranderd: weinig slapen, veel huilen (dus niet tevreden rondkijken of bij mij liggen, maar trappen met zijn beentjes en bewegen met zijn armpjes).
Nu kan het een regeldag zijn natuurlijk, dus ik wacht misschien morgen nog af (en vannacht natuurlijk, want het gaat 's nachts door) Maar al te lang wil ik niet wachten met iets eraan doen, om te voorkomen dat hij (en ik) oververmoeid/overprikkeld raakt.
Het zal vast een bekend probleem zijn?
Sunja

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Anna3

Anna3

15-07-2010 om 10:23

Ja hier.

Ik zou eerst proberen te onderzoeken of er een andere oorzaak voor de plotselinge verandering, voordat je eventueel de puckababy gaat gebruiken.
Hier begonnen de 'problemen' (onruistig, huilen) ook na een paar weken en bij ons was de puckababy wel een uitkomst. Het was het verschil tussen wel en niet slapen. Maar ik vond het ook wel een nadeel dat we niet meer zonder konden (heeft ongeveer 5 maanden geduurd).
De puckababy is trouwen niet geschikt voor buikslapen!!
(En ik neem aan dat je de risico's van buikslapen kent.)
Sterkte!

Goede ervaring

Wij hebben een zeer goede ervaring met de puckababy.
Daan sliep heel onrustig en kort, huilde veel en werd vaak wakker van het bewegen van zijn eigen armpjes. Het was 1 dag wennen met de puckababy en daarna sliep hij als een roos! Hij veranderde heel snel van en huilerige en hangerige baby naar een super vrolijk ventje.

Toen hij begon te draaien naar zijn buik (hij was een maand of 6 geloof ik) zijn we de puckababy gaan afbouwen, dat ging vrij snel, 1-2 weken. Iedere keer een slaapje minder, eerst overdag en als laatste de nacht.

Ideaal ding!

Kadonaj

Kadonaj

16-07-2010 om 23:37

Een lakentje werkt ook hoor

Armpjes naar beneden, lakentje eromheen, onder de baby 'vouwen' en ze slaapt binnen 10 minuutjes. Bij alledrie de kids zo gedaan en werkte altijd prima. (niet te strak wikkelen he?! )

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.