Home » Forum » Flesweigeren en kunstvoeding

Flesweigeren en kunstvoeding

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jeanne
Flesweigeren en kunstvoeding

Mijn dochter van 6 maanden gaat sinds twee maanden twee dagen per week naar het kdv, ze wil echter nog steeds niet uit de fles drinken. Ze krijgt tot nu toe altijd gekolfde melk mee, maar drinkt per dag zo'n 30 ml, 's avonds haalt ze dit wel weer in. Nu ben ik deze week overdag overgaan op kunstvoeding, de hypo allergene van Nutrilon, deze wil ze ook niet. Met welke voeding heb ik de meeste kans dat ze wel de fles gaat nemen? Haar oudere zus weigerde op het kdv afgekolfde melk, maar hypoallergene voeding dronk ze daar wel. Andere tips zijn ook welkom, maar ik heb al oudere draadjes doorzocht en al een aantal tips geprobeerd de afgelopen maanden en die werken tot nu toe ook niet.

loontje76
Friso?

Friso schijnt het meeste te smaken als moedermelk....... misschien is het het proberen waard. Maar mijn kids hebben allemaal de fles rigoreus geweigerd behalve de laatste... daar had ik toevallig ook friso voor gekocht omdat ik dat had gehoord. geen idee of dat ook de doorslag heeft gegeven....

vlinder72
Ook friso

De kraamhulp vertelde ook ooit dat die het meeste lijkt op BV (qua smaak). Onze zoon dronk ook niet uit een fles. Uiteindelijk heb ik hem gevoed met een drie standenspeen op de grootste stand. Hij zat daarna onder de melk. Hij leek wel zo'n leeuwenwelpje. Maar hij had het daarna wel door. Melk kwam door die speen. Daarna dronk hij wel uit een normale fles met speen. Misschien ook nog het proberen waard? Vervelend gevoel hè als je kindje nauwelijks drinkt. Nu kan het volgens mij geen kwaad. Mijn zoon dronk overdag altijd veel minder dan 's avonds/'s nachts. En nu nog steeds. Hij is nu 15 maanden en krijgt geen bv meer. Toch drinkt hij nog steeds overdag heel weinig maar hij wil persé 's avonds een fles melk en vaak 's nachts ook nog. En dat terwijl hij overdag melk altijd weigert. En de fles al helemaal.

Jeanne
Friso gekocht

Vandaag heb ik een pak Friso hypo allergeen gekocht, morgen gaan we het proberen. De tip van vlinder72 had ik nog niet gedaan dus dat gaan we volgende week proberen als de Friso zo niet lukt. Bedankt voor jullie tips.

Tijgeroog
Warmere melk

Mijn dochtertje bleek de melk uiteindelijk alleen te drinken als de melk heel warm was, ik vond het dan eigenlijk te warm. Dat ging altijd om gekolfde melk.

Ook kun je vanaf 6 maanden andere dingen gaan geven, water of thee, zodat ze voldoende vocht binnenkrijgt. Is het geen optie dat je toch borstvoeding blijft geven, in ieder geval op de dagen dat je niet werkt. Dan hoef je niet meer te kolven en is het alleen een "probleem" op de dagen dat ze naar het kdv gaat, maar dan kan ze het 's avonds in blijven halen, net als nu.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.