Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
paulien55

paulien55

17-08-2010 om 12:36

Consultatiebureau?

Hallo allemaal,

Na de geboorte van mijn zoontje (mei dit jaar) kwam een wijkverpleegkundige voor het hielprikje en stelde de vraag: Wilt u gebruik maken van het consultatiebureau?

Omdat dit mijn eerste kindje is en ik eigenlijk dacht dat het consultatiebureau verplicht was, zei ik volmondig ja.

Inmiddels ben ik enkele keren daar geweest en het bevalt mij totaal niet. Nou ben ik benieuwd wat het alternatief is als je niet naar het consultatiebureau wilt (want m.i. geven ze die optie). Weet iemand waar ik dan terecht kan voor de inentingen en meetcontroles voor mijn zoontje?

Alvast bedankt,

Paulien

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ik ben wel eens een afspraak op het CB vergeten. Het was juist de dag van een prik. Ik heb toen de kinderarts gebeld (in Belgiƫ kan je daar net zo makkelijk heen als een huisarts) en die heeft toen het prikje gegeven, gemeten, gewogen, etc. Kostte wel een doktersconsult, da's het enige verschil met het CB.

Het wordt minder

De belasting van het CB wordt rap minder, neem dat ook in de afweging mee. Op een gegeven moment liggen die afspraken vrij lang uit elkaar.

Ik geloof dat je inentingen ook door je eigen huisarts kunt laten geven maar ik weet niet of je er dan voor moet betalen.

Meet- en weegcontroles kun je zelf eigenlijk ook wel, gewoon een groeicurve van internet uitdraaien en kijken of je kind een beetje een nette lijn aanhoudt. Als er rare sprongen zijn kan je altijd nog naar de huisarts.

Ik heb ook wel eens berichten gelezen van forumdeelnemers die bij het CB hadden duidelijk gemaakt dat ze alleen kwamen voor de inentingen en aan de rest geen behoefte hadden.

Ik heb geen ervaringen met alternatieven want ik ga wel naar het CB, waarbij ik de mazzel heb dat er hier (Amsterdam) heel goed afspraken in overleg te plannen zijn, en ze ook niet bijzonder zeurderig lijken te zijn aangelegd (en ik heb vrij standaard kinderen, dat helpt ook).

Groeten,

Temet

Hanne.

Hanne.

17-08-2010 om 16:41

Alternatief is zelf regelen

Het alternatief is dat je het zelf regelt, inentingen via de huisarts, meten en wegen weet ik zo snel niet, moet je ergens een baby weegschaal weten te regelen.

Alleen prikken en meten wegen kan bij sommige CB's ook. Als de jouwe zo vooruitstrevend is dat ze je de keuze laten of je wel of niet wilt komen heb ik goede moed dat ze dat ook wel willen doen.

Vraag is alleen wat je niet bevalt op het CB? Ik zou zeggen dat je dat misschien eerst eens aan moet geven, en kijken of je een situatie kan creeren waar je wel happy mee bent.

even zo

even zo

17-08-2010 om 17:27

Alternatief

Wij zijn indertijd overgestapt van het gewone CB naar het kinderspreekuur van het antroposofische therapeuticum (soort gezondheidscentrum met huisartsen, fysio, dietist etc. etc) Dat was een hele verademing. volgens mij is er vorig jaar een draadje over geweest van iemand die over wilde stappen.
Wij hebben ook een ander prikschema gekozen en de prikken zijn door de arts soms ook buiten het kinderspreekuur om gezet. Dat kost je een consult (kun je doorgaans declareren), maar het vaccin is gratis bij inlevering van de oproepkaart.

Kiki

Kiki

17-08-2010 om 19:59

Ik ga niet meer naar het consultatiebureau

Ik heb de hele wereld gebeld voor ik erachter kwam dat alleen op medische indicatie de huisarts (en meerdere kinderartsen) de inentingen doen. (werd bevestigd door het RIVM)
Dus ik ga naar een particuliere arts voor de inentingen, ik loop wel iets achter. Maar ik vind het wel best zo

Mogelijkheid

Ik ga nu alleen naar het cb voor inentingen. Wat je ook zou kunnen doen, aangezien het je eerste kind is en je misschien toch onzeker bent of hij genoeg groeit, is besluiten alleen voor de inentingen te komen en verder af en toe je kindje wegen en meten tijdens het weeguurtje of inloopspreekuur.

Misschien een goed idee

om van cb te veranderen ? Wij hadden bij het cb van onze oudste ook geen positief gevoel, ik vond de medewerkers onprofessioneel, er zaten echt wat rare types met hele aparte manier van communiceren (ik zegt het netjes . Meer mensen hadden bij dat cb slechte ervaringen.

Inmiddels hebben we weer een kindje en we zijn verhuisd, dit cb is veel prettiger, we worden normaal aangesproken en er komen adviezen als we er om vragen. Op vragen waar ik geen antwoord op wil geven geef ik altijd dat duidelijk aan 'ik zie het nut niet in van deze vraag en voor mij is het niet relevant'. Wellicht een goed idee dus om van cb te veranderen.

Hier hetzelfde

Wij mogen niet overstappen. Het gaat per wijk. Hier ook een erg slecht cb. Eerste liep enorm achter qua groei. Volgens cb was dit normaal. Achteraf bleek hij enorm ondergewicht te hebben. Hij had blijkbaar niet genoeg aan mijn voeding op advies van ka overgestapt naar lunstvoeding. En hij knapte er enorm van op. Nog ruzie gehad met cb omdat ik gestopt was met bv. En dat is nog maar een simpel voorbeeld. Hier wil ha niet prikken ivm ruzie met cb. Alleen prikjes ga ik ook vragen. Goed idee!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Rein zeggen

Rein zeggen

21-08-2010 om 13:11

Cb als we zin hebben

Wij gaan alleen naar het CB als we een keer zin hebben om te meten. En als we advies nodig hebben, maar het meeste advies kun je overal krijgen (als hier). Bij het eerste het beste consult maakte de arts een bijzonder slechte indruk door niet in de gaten te hebben dat de ogen vuil waren (dat was normaal zei ze) en hij er een kleine infectie had. Daar kwamen we pas later achter bij een andere arts waarna het in een paar dagen opgelost was. Verder staat de sfeer mij er vreselijk tegen, het is puur lopende band werk. Wij kunnen overigens wel kiezen om naar een andere wijk te gaan als we willen.

Prikken doen wij overigens pas na een jaar, als het kind beter bestand is tegen de vaccins, op vroege leeftijd kunnen ze er erg ziek van worden. Mogelijk doen we zelfs alleen Tetanus, daar denken we nog over.
Wij zijn ook kort bij een antroposofische arts geweest die ons hierover goed heeft voorgelicht. Difterie is vrijwel uitgestorven dus het risico is zeer laa (kan dus wel uitgesteld worden), Kinkhoest is alleen in de 1e vier maanden echt gevaarlijk (hou het kind weg bij hoestende mensen) en Polio is ook zeer zeldzaam en het vaccin enigszins riskant op jonge leeftijd. De rest is zowieso pas later relevant.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.